Verslagen 27-11-2010

Door de winterse omstandigheden besliste het PC West-Vlaanderen om alle wedstrijden in de provincie West-Vlaanderen af te lassen in het WE. Enkel de nationale jeugdploegen dienden aan te treden.

Nationale scholieren U17
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – WSC Lauwe
Eindstand: 3-2 (2-1)
Ondanks de barre weersomstandigheden was het een perfect voetbalweertje en lag ons veldje er schitterend bij, waarvoor dank aan onze materiaalmeester (Peter merci). Lauwe een ploeg uit de top 4 en de heenmatch in gedachten = geen simpele opdracht. We kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand maar zaten zeker niet slecht in de match en beide teams wilden voetballen. Onze jongens lieten dan ook de kopjes niet hangen na dat tegendoelpunt en staken een tandje bij waardoor we jawel met een 2-1 voorsprong de rust in gingen (2-1). De 2de helft was volledig voor de kustjongens en kwamen dan ook vlot op een 3-1 voorsprong maar lieten toch iets teveel kansen onbenut zodat Lauwe kon tegen scoren en we nog een spannend slotkwartier tegemoet gingen. Maar onze jongens hielden het hoofd koel en de 3 punten thuis, met een welverdiende 3-2 zege. Het was opnieuw een leuk kijkstuk met knap voetbal en een leuke vaststelling dat onze groep ‘volwassener‘ aan het worden is, op voetbalgebied dan toch (haha). Een dikke proficiat aan onze jongens voor deze leuke partij, mooi voetbal en nooit aflatend enthousiasme.

Nationale juniors U19
Eindstand: 6-0 ( 4-0)
De U 19 speelde op een zwaar veld tegen een sterke tegenstander tevens de tweede in de stand. Lauwe beschikt over een stevig geheel en speelt met veel druk op bal en houdt van stevige duels. Met de heenmatch in gedachte was er toch wat twijfel wat we er zouden vanaf brengen. Na de nodige peptalk ging de wedstrijd van start zoals we voorspelden, Lauwe probeerde direct de wedstrijd naar zich toe te trekken met veel lange en hoge ballen naar hun grote centrumspits. Koksijde had het in de beginfase wat moeilijk omdat de bezoekers telkens gevaarlijk waren via hun linkerflank. Bijsturing was nodig om dit euvel op te lossen. Koksijde nam vanaf dan het initiatief over en bracht bij momenten zeer goed voetbal. Benoit kon het eerste doelpunt scoren ondanks de scherpe hoek onder de doelman door. Direct volgde de 2 - O toen Dries door zijn immer aflatend stoorwerk de verdediging in de fout dwong en de verdediger zijn eigen doelman verschalkte. Van dan af was Koksijde niet meer te stoppen, de overwinningsdrang was te groot. Dries verlengde een voorzet met zijn hoofd en lanceerde zo Besart die alleen voor doel koelbloedig afwerkte. Wie dacht dat het over was dacht verkeerd, Koksijde bleef aandringen en Benoit scoorde een parel van een doelpunt, keer op keer aangespeeld door een goed spelende Maxim en Yoshi, maar vooral het resultaat van iedereen die met een grote verbetenheid speelden. Het siert de ploeg dat ondanks het uitvallen van Billy en Yoshi dat de vervangers onmiddellijk meedraaiden in de ploeg, zodat van enige verzwakking geen sprake was. Ruststand 4 – 0.

In de rust was het dilemma blijven we aanvallen of bouwen we meer zekerheid in, maar de jongens waren niet te stuiten. Voor onze kapitein Kenneth kwam de rust als een verademing en kon hij de nodige verzorging goed gebruiken. In de tweede helft bleef Koksijde aanvallen en was Lauwe aangeslagen maar kregen ze toch enkele reuzenkansen om een tegendoelpunt te scoren. Vooral op hoekschoppen waren ze gevaarlijk maar de afwerking mankeerde. Koksijde speelde een mindere tweede helft maar kon toch nog tweemaal scoren, bijna identieke doelpunten. Mooie doelpunten aangebracht via goed flankenspel, en telkenmale in één tijd prachtig afgewerkt door Sam die 2 heel mooie doelpunten scoorde en ons deed denken aan Weber. Conclusie: Het zou de ploeg oneer aan doen om enkel de doelpunten te vermelden, de verdediging speelde onder de leiding van Kenneth zéér goed, het middenveld schakelde vlot over via mooi combinatievoetbal en vandaag scoorden we waar we in het verleden de kansen misten. Een pluim ook dat de nul op het bord werd gehouden, steeds goed voor het vertouwen van de doelman. Was Koksijde goed en Lauwe niet bij de les, in ieder geval kijken we met vertrouwen uit naar de komende derby tegen de buren uit Diksmuide. De ploeg was uitermate fier dat we na de wedstrijd de revaliderende trainer Patrick konden bezoeken met de 3 punten op zak. Een dikke proficiat aan de U19 die volgende week moet bevestigd worden.
Speelden voor KVVC NU19: Arne – Thibault – Sam – Nicky – Billy – Maxim – Dries – Besart – Benoit - Dylan – Roald – Mathieu – Kenneth en Yoshi.