Verslagen 11-12-2010

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 19-4

Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen deze week het bezoek van de ploeg van DAVO.
Door het feit dat Miel een tijdlang niet zal kunnen spelen met een heupprobleem, mocht Yarne opnieuw zijn plaats in de ploeg verdedigen. Bij de heenmatch was het duidelijk dat Westende geen partij was voor onze jongste spelertjes en de volledige ploeg blaakte dan ook van zelfvertrouwen.
Bijna direct na de aftrap zette Lander een charge in en opende de score in ons voordeel. Alles lukte, zelfs een kopbaldoelpunt door Yarne en het lukte zelfs allemaal zo goed dat we aan de rust de cijfers 12-2 op het bord konden zien.
Tijdens de pauze kregen onze jongste ratjes te horen van trainer Jean dat er alleen mocht gescoord worden indien er minstens twee spelers van KRC de bal hadden aangeraakt.
Hierdoor opgepept werd de bal pas helemaal rondgespeeld en zagen de supporters heel mooie voetbalmomenten. Lander vond dat de andere ploeg toch ook wel hun eer mochten redden en het moet gezegd, na dat eerste doelpunt van Westende speelde hun ploeg stukken beter. Ze slaagden er zelfs in om tot vier keer toe onze doelman te verslaan. Een match waarbij onze jongsten bij momenten heel mooi combineerden en waarin ze tiktak voetbal brachten, resultaat: eindcijfers 19-4.
Speelden voor KRC U8: Mohammed PLAETEVOET, Lander VANBESIEN, Andreas PETZOLD, Martijn STEEN, Ian VANDAELE en Yarne DURIEUX.
Voor de duiveltjes is het nu WINTERSTOP en dit tot 05 februari 2011

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 2-18

Na een aantal weken afgelastte wedstrijden, konden onze Ratjes nog eens een wedstrijd spelen, en dit tegen de U9’s van samenwerkingsclub KVV Oostduinkerke. Met amper 5 spelers, gekwetsten en afwezigen, kon trainer Miguel de wedstrijd spelen. Onze Ratjes voetbalden goed mee, maar KVVO was veel sterker dan wij. KVVO liep gemakkelijk uit, en onze Ratjes poogden stand te houden en konden toch 2 keer scoren.De eindstand was uiteindelijk 2-18.
Onze jongens kunnen nu goed rusten tijdens de winterstop. Winterstop tot 05-02-2011.
Speelden voor KRC U9: Claerebout Joe, Degrieck Storm, Pynebrouck Milan(1), Dekien Jasper, Vanbesien Lander(1).

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – VVG Alveringem
Eindstand: 3-2 ( 1-1)

In de eerste helft ging het erg evenwichtig op en neer, KRC kreeg wel meer kansen maar scoren lukte niet. Alveringem kwam 1 keer over en het was met een raak, 0-1.De Ratjes combineren zeer goed, maar scoren lukt hen niet, totdat Rimski een zeer goede pas geeft naar Jari, die een mooi actie doet en zelf schiet en daar was eindelijk de 1-1. Alveringem kwam opeens meer in de mach, werd ook gevaarlijker maar scoren lukte niet. 2de helft werd Alveringem gevaarlijker, scoorde en kwam verdiend 1-2 voor. Dan schieten onze Ratjes terug in actie, veel kansen maar scoren ging terug niet want ofwel was het de keeper die in de weg stond,net naast of op het doelkader. Opeens was Alveringem daar terug en zelfs zeer gevaarlijk, maar doelman Ben met een mooie redding. Corner voor Alveringem, weggekopt door Sander,in de voeten va Thibault die bijna heel de flank afloopt, pas naar Wout die mooi de 2-2 binnenschiet. Nog 7 munten op de klok en Alveringem kwam nog 1 keer zeer gevaarlijk voor doel maar mist de grote kans. Uittrap van Ben naar Seppe die past naar Sacha die een lang pas geeft naar Jari, die alleen op de keeper gaat en naast de keeper binnentrapt en zo de 3-2 eindstand op het bord zet. Een zeer mooie overwinning voor onze ratjes
Speelden voor KRC U10: De Winter Ben, Rottiers Rimski, Callewaert Nick, Vieren Ian, Coopman Jari, Moors Sascha, Vanbesien wout, Cagnard Thibault, Dekien Sander, Joossens Seppe.

Gewestelijke miniemen U13 Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – VG Oostende
Eindstand: 2-2 ( 0-0)

Vanaf de 1steminuut zagen we een gedreven thuisploeg, in de 2’ kan Hendrick door gaan maar zijn schot belandt nipt naast. Drie minuten later kan Sven voorzetten, maar Hendrick besluit over. 8’legt Brent af voor Hendrick maar die besluit naast Een minuut later dan hoekschop Sven, maar Kenzo besluit nu over. 10’, tegenaanval van VGO, alleen voor doelman Kevin maar Kevin redt.Twee minuten later terug een tegenaanval van de bezoekers, maar Kevin redt een tweede maal. De ene kans na de andere volgt nu, VGO kan alleen nog maar aan verdedigen denken maar een zeer goede bezoekende keeper redt telkens. Aan de rust moest de match al gespeeld zijn, maar de bordjes staan nog steeds gelijk, 0-0.
In de eerste minuten van de tweede helft zien we een iets mindere thuisploeg en VGO komt beter in de match. In de 10’ mag Sven een zoveelste hoekschop geven en Michael kan de oververdiende 1-0 binnentrappen. Twee minuten later krijgen de bezoekers een strafschop, en kunnen zo de gelijkmaker maken 1-1. Halfweg de tweede helft mogen de bezoekers alleen op doel afgaan maar Kevin redt een derde maal.Vijf minuten voor tijd, na slecht uitverdedigen, komen de bezoekers zelfs op voorsprong 1-2. Nu zetten onze jongens alles op alles en krijgen nog enkele kansen maar de doelman heeft geen krimp. In de allerlaatste minuut kan de sterk spelende Hendrick doorgaan op links, gepast afleggen voor Sven die mooi beheerst de bal in de rechter benedenhoek binnentrapt en de eindstand vastlegt op 2-2.
Speelden voor KRC U13: Schoolaert Kevin, Serpieters Stijn, Riecherts Ward, Loice Michael, Pieters Bastiaan, Vandaele Brent, Bassoye Kenzo, Facon Ruben, Vandamme Sven, Vermeulen Amory, Ide Hendrik, Buysse Gilles,

Gewestelijke knapen U15 reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne- KSV Nieuwpoort
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

De bezoekers begonnen het best aan de partij, maar tot scoren kwamen ze niet.De eerste maal dat de thuisploeg gevaarlijk werd was via een actie van Saad in het strafschopgebied, daar werd een duwfout begaan, strafschop voor De Panne, maar Han trapt op de paal.Brad voorkomt met een paar goede reddingen dat de bezoekers met een voorsprong kunnen gaan rusten. Ook in de tweede helft starten de bezoekers het scherpst, maar Brad weet een voorsprong van de bezoekers te voorkomen tot een vrije trap van Nieuwpoort wordt binnengekopt => 0 -1.Nieuwpoort blijft de betere in het spel, tot bij een actie van de thuisploeg handspel wordt begaan door de bezoekers.Ditmaal neemt Maxime B. de strafschop, maar zijn bal gaat op de dwarsligger, weer een unieke kans verkeken voor De Panne.Wat de thuisploeg ook probeert, tot scoren komen ze niet.
Speelden voor KRC GU15: Brad Baelen – Jarvid Gruwé – Maxime Butaye – Jeroen Devos – Maxime Steenkiste - Han Dewinter – Sam Prophete – Saad Farouk – Louis Hiele – Toby Vervoort – Gael Holvoet – Mundiglodie Dialungala.

Gewestelijke juniors U21 reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne – Union Zandvoorde
Eindstand: 0-2 ( 0-1)
Geen wedstrijdverslag ontvangen

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:
Jong Male - BU13 KVVO 7-2
GU15 WS Houthulst -NU14 KVVC 2-2 (oefenwedstrijd)
Jong Male - BU15 KVVO 3-1
Eendracht Brugge - BU17 KVVO 4-0
Eendracht Brugge - BU21 KVVO 1-1

Reserven
KSV Nieuwpoort B - KRC De Panne A
Eindstand: 4-1(1-1)
Na de lange onderbreking is het is duidelijk nog een beetje zoeken naar het juiste ritmee n het is pas in de 20’ dat er iets te noteren valt met een vrije trap van Dries die door Tom over gekopt wordt. 25’ verre uittrap van Miguel, Tom past naar Alessandro en die trapt de 0-1 binnen. Kort daarop, fout van Pierig op de rand van de 16, vrije trap die rechtstreeks centraal in doel binnengaat.1-1 Meteen ook de ruststand. Kort na de hervatting, 50’ voorzet voor de thuisploeg en binnengekopt voordat Miguel bij de bal komt, 2-1. 63’ mooie aanval KRC, afgerond met een pas van Dries naar Tom, die echter net naast schiet. KRC begint risico’s te nemen om op gelijke hoogte te komen maar Nieuwpoort loet op de counter.87’ lange bal over de KRC-verdediging, thuisspeler alleen voor Miguel die de 3-1 niet kan verhinderen. Kort voor affluiten wordt het risico nemen van KRC nog eens afgestraft en wordt de 4-1 eindstand op het bord gezet. Nederlaag met overdreven cijfers voor onze reserven die mogen terugblikken op een goede wedstrijd.
Speelden voor KRC A: Decraemer Miguel, Allary Thyme, Leloet Pierig, Luchie Sammy, Geerts Pieter, Demuysere Tyas, Cuvelier Sander, Desmet Alessandro(1), Sunardi Yensi, Coulier Pieter, Dawyndt Dries, Ameloot Tom, Vanassche Pieter,
Reserven
KRC De Panne B – KSV Nieuwpoort A
Eindstand: 1-5 ( 0-4)
Erg moeilijke start voor onze reserven, duidelijk niet scherp gestart want in de 5’ al een eerste waarschuwing, een schot van ver dat via de bovenkant lat buiten gaat. 8’ de 0-1 na een corner, bal in de kluts, afgeweken en in een boog in doel over de machteloze doelman Miguel.9’ terug corner, bal komt gevaarlijk bij de 2de paal maar Miguel brengt redding. 10’ reeds de 0-2, terug na een corner op links, bal kan zonder veel tegenstand binnengetrapt worden.20’ terug de bezoekers met een gevaarlijke voorzet van op links,vrije kopkans aan de 2de paal maar gelukkig naast. 21’ bezoeker alleen door voor Miguel die mooi redding brengt. 22’ de 0-3, mistasten van Bjorn centraal achteraan, speler alleen door voor Miguel en ditmaal blijft de afwerking niet in gebreke. 23’ nog maar eens een mooie redding van Miguel in corner. 35’ eindelijk een eerste dreiging van KRC, mooie actie van Julien centraal door de as van het veld, maar het schot gaat naast. Dadelijk erop scherpe tegenaanval Nieuwpoort met een schot dat juist naast gaat. 39’ reeds de 0-4 met een doelpunt duidelijk gemaakt in buitenspel, maar niet opgemerkt door vervangend scheidsrechter Michel Rys. Ruststand 0-4, na een erg zwakke 1ste helft van onze Ratten. 2de helft start goed met in de 50’ mooi gegeven corner van dries, door Thyme op doel gekopt maar nog net gered voor de lijn. 51’ mooie individuele actie Julien die zich mooi vrij kapt en de 1-4 binnentrapt. 60’ schot van de bezoekers dat mooi in de hoek binnengaat en het staat 1-5. KRC speelt een betere 2de helft, echter zonder veel gevaar te scheppen. Het zijn de bezoekers die het gevaarlijkst blijven maar gelukkig slordig zijn in de afwerking. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde met in de 81’ nog een 2de geel voor Nicolas Montaine zodat KRC de wedstrijd, die er eigenlijk nooit een was, beëindigt met 10 man. Een wedstrijd om vlug te vergeten!!!!!!
Speelden voor KRC B: Decraemer Miguel, Vandaele Tommy, Lemiere Bjorn, Montaine Nicolas, Cuvelier Sander, Geerts Pieter, Lestaeghe Frederik, Ianizzi Thomas, Averein Julien(1), Courbot Frederik, Annys Sylvester, Dawyndt Dries, Vanassche Pieter, Allary Thyme,

1ste Elftal
Merkem Sport - KRC De Panne
Eindstand: 0-4 ( 0-2)
Eindelijk nog eens een wedstrijd voor de oudste Ratjes, door vrije speeldagen en afgelastingen was het ondertussen van zondag 31 oktober geleden dat nog eens een competitiewedstrijd gespeeld werd. Het was dus afwachten wat de lange onderbreking, weliswaar goed opgevuld met trainingen buiten en in zaal door trainer Danny Dehaese, zou brengen voor het spelniveau van KRC. Zonder de geschorste Jeremy Carrein ( 2x geel in reservenwedstrijd op Oostduinkerke), met de herstelde Cedric Bulcke op de bank en met Sammy Luchie voor de 1ste maal in de selectie werd afgetrapt op een redelijk hobbelig veld. Rustig begin met het meeste balbezit voor KRC dat goed de flanken opzocht. 12’ eerste KRC-gevaar, corner op rechts van Philippe Mahieux, Ludo kan koppen maar de keeper slaat de bal over de lat in corner. 14’ Jurgen Schoolaert legt klaar voor Ludo die hard uithaalt van ver, maar terug is het de keeper die in corner duwt. 16’ voorzet van Filou, Maxim kan koppen maar recht op de keeper. 20’ terug corner van Filou, ditmaal terug Maxim die kan koppen en deze keer is het raak en staat de verdiende 0-1 op het bord.23’ eerste gevaar voor de thuisploeg, geklungel centraal achteraan bij KRC, thuisspeler kan onder druk alleen voor doel komen maar schiet ruimschoots naast, hier komen onze Ratjes goed weg. 36’ nog eens een corner van Filou, schot van Alex maar terug redding van de keeper. 41’verre lange bal van Jeroen naar Maxim die aan de 2de paal komt aangelopen en prachtig de 0-2 op het bord trapt, meteen ook de ruststand. Slap KRC-begin van de 2de helft, ver schot van de thuisploeg dat waarschijnlijk toch naast gaat maar door de zo goed als werkloze doelman Tim toch in corner geduwd wordt. 53’ voorzet van Ludo, Filou brengt terug voor en Maxim mist net de kans om te koppen.60’ de 0-3, de ingevallen Cédric Bulcke steekt Maxim diep de hoek in, Max maakt een actie in de linkerhoek en trapt nog uit een moeilijke hoek zijn 3de doelpunt van de namiddag binnen, wedstrijd gespeeld.65’ nog een schot uit de 2de lijn van Arnaud dat naast gaat. 66’ nog eens de thuisploeg met een actie over rechts, afgerond met een schot gemakkelijk gepakt door Tim. In de 76’ toont de ingevallen Tom Torney dat hij ook een aardig stukje kan voetballen met een erg mooie actie, hij steekt de bal door naar Cédric die zijn wederoptreden direct bekroont met een doelpuntje. Daarna speelt KRC rustig de wedstrijd uit, de thuisploeg trapt in de 86’nog met veel geluk een voorzetschot op de bovenkant van de lat. Wedstrijd wordt even later afgefloten met een logische 0-4 eindstand op het bord waardoor KRC samen met WS Zarren aan de leiding blijft van het klassement. Goede collectieve prestatie van de ploeg met een verdediging die goed geconcentreerd speelde en weinig weggaf, een middenveld dat positioneel goed werk leverde en spitsen die het doel weten staan. Volgende week nog een thuiswedstrijd tegen het toch niet te onderschatten Leke, hopelijk steekt koning Winter geen stokken in de wielen.
Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Schoolaert Jeffrey, Supply Jeroen, Jullien Manu, Lecat Ludovic, Blondeel Arnaud, Mahieux Philippe(68’Torney Tom), Le Loet Alexandre, Simoen Maxim(3)(75’Sammy Luchie), Schoolaert Jurgen, Declerck Jorkin(53’ Bulcke Cedric(1)).
Er was geel in de 23’ voor Philippe Mahieux voor een reactie naar een thuisspeler toe.