Geen verslag ontvangen

2de jaars duiveltjes
KVVC Coxyde - KRC De Panne
Eindstand: 6-6 ( 4-1)
Onze Ratjes stonden voor een wedstrijd in de sportzaal van Oostduinkerke. Bij aankomst bleek dat er moest gespeeld worden op minidoeltjes, terwijl we vorige week de eerste wedstrijd op zaalvoetbaldoelen moesten spelen. De eerste helft speelden onze jongens heel goed mee, maar het was Coxyde dat scoorde en stond zo aan de rust 4-1voor.
Maar in de tweede helft waren onze Ratjes veel sterker dan Coxyde. KRC kwam terug tot 4-4, maar Coxyde liep terug uit tot 4-6.Er waren nog 5 min te spelen en onze Ratjes scoorden nog 2 doelpunten en kwamen zo terug op 6-6.We kregen nog een paar kansen ,maar we hadden pech bij de afwerking. Trainer Miguel was tevreden over het spel dat de Ratjes brachten. Volgende week zaterdag is het de laatste keer dat we in de zaal spelen en dit in de zaal van Bulskamp. Dan begint de competitie terug voor onze Ratjes.
Speelden voor KRC U9 :Tahir Shayaan,Milan Pynebrouck,Vanbesien Lander,Dekien Jasper en Claerebout Joe

Eindstand: 3-4 (1-1)
De thuisploeg startte het best met kansen voor Saad en Antoine op vrije trap.De eerste kans voor de bezoekers werd gepakt door Maarten.De Panne was de betere ploeg, en dit werd door Joy omgezet in een doelpunt (=> 1-0).Maar op slag van rust gingen de bordjes terug in evenwicht via een afgeweken bal, zodat we gingen rusten met een 1-1 stand.De tweede helft was pas op gang gefloten of Saad zorgde reeds voor een 2-1 voorsprong .Op een snelle tegenaanval wist VGO de gelijkmaker te scoren => 2-2.De Panne liet de moed niet zakken, en Joy kon met een mooie lobbal terug de voorsprong uit te bouwen tot 3-2.Maar op het einde van de wedstrijd werden twee foutjes van de thuisdoelman afgestraft, zodat de overwinning alsnog door onze vingers glipte => 3-4.
Speelden voor KRC GU 15: Miel Hillewaere – Joy Goderis – Sam Prophete – Louis Hiele – Maarten Devos – Antoine Gilbert – Nico – Saad Faroud – Jarvid Gruwé – Brad Baelen – Jeroen Devos – Maxim Butaye – Maxime Steenkiste – Gael Holvoet – Rene Lambert.

Nationale scholieren U17
KVV Coxyde – SK Ronse
Eindstand: 2-2 (1-1)
Deze week konden we een goede zaak doen want de nummers 2 en 3 speelden ook tegen elkaar dus aan motivatie geen gebrek. In de 1ste helft waren beide ploegen elkaar waard en brachten bij momenten knap voetbal met snelle omschakelingen en veel doelkansen voor onze kustjongens maar toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Dit duurde echter niet lang want 2 minuten later scoorden we dan toch de gelijkmaker na een knappe actie op links(rust 1-1). De 2de helft, zeker de eerste 30 min stond maar 1 ploeg op het veld namelijk KVVC, maar de doelpunten kwamen er niet. Wanneer we er dan toch in slaagden te scoren konden we er welgeteld 1 minuut van genieten want jawel, concentratieverlies en knal 2-2. Wat onze jongens ook probeerden de winning goal kwam er niet meer en we kregen het zelfs nog enkele keren zeer warm op scherpe counters van de bezoekers, eindstand 2-2.Een moeilijke partij maar toch een pluim voor onze jongens voor hun tomeloze inzet en na het horen van de andere uitslagen was onze terechte ontgoocheling al voor de helft verminderd want de nummers 2 en 3 in de rangschikking kwamen ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Next Poperinge.

Nationale juniors U19
Eindstand: 0-2 ( 0-1)
Na de vele afgelastingen en het lange stilliggen was het afwachten hoe KVVC de winterstop zou hebben verteerd. Tegen een stug en hard Ronse had KVVC het niet onder de markt om haar spel te spelen. KVVC bleek te inspiratieloos en niet bij machte om tempo en snelle balcirculatie in de wedstrijd te krijgen. De eerste helft verliep enigszins gelijkopgaand met de betere kansen voor KVVC. Enkele goede voorzetten van Benoit konden niet worden afgerond. Ronse probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen en kwam niet voor het doel van Bradley. Bij de eerste vrije trap van Ronse na goed 20 min spelen viel de bal voor de voeten van de spits die simpel kon binnen tikken. KVVC kreeg geen vaart in haar spel en teveel technische fouten stapelden zich op. Ook in de tweede helft kon KVVC geen vuist maken. Het maakte te weinig tempo en liet zich meeslepen op het inspiratieloze spel van Ronse. Toen op het uur de bal voor de voeten viel van een opkomende middenvelder van Ronse knalde hij keihard van op 35m de bal in het dak van het doel. Zonder echt voor een kans te zorgen stond Ronse 0-2 voor. KVVC had te weinig overtuiging in haar spel om Ronse enigszins te verontrusten. Blijkbaar heeft het lange wachten geen deugd gedaan en zal er opnieuw hard moeten gewerkt worden om weer aan te knopen met het spel van voor de winterpauze. Zwakke partij van beide ploegen.

Gewestelijke juniors U21 reeks A
KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand: 4-1

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:
SK Ronse - NU12 KVVC 2-4
NU13 KVVC – BU14 KV Oostende 2-0 ( oefenwedstrijd)

Eindstand: 5-0 (Forfait)
Te veel studenten, te veel gekwetsten en te veel afwezigen zorgden ervoor dat KRC forfait diende te geven voor de korte verplaatsing naar Adinkerke. Het valt zeer te betwijfelen of het voor de rest van de competitie nog mogelijk zal zijn om 2 reserve-elftallen op te stellen, zodat mogelijks met 1 ploeg algemeen forfait zal moeten gegeven worden. Wordt definitief beslist in de volgende weken.

KRC De Panne B- WS Bulskamp B
Eindstand: 8-1 (2-1)
Door het forfait van de andere reservenploeg, deze week geen spelersproblemen bij de reserven en meteen een stevig elftal op papier en op het veld. Opmerkelijk is dat voor het eerst na erg lange periode van blessureleed Angelo Storm nog eens in de selectie zit. De lange winteronderbreking heeft onze Ratjes duidelijk geen deugd gedaan en het is in het begin duidelijk nog zoeken naar het betere voetbal.12’ eerste gevaar, corner van Jeff op links, schot van Tommy dat juist naast het doel buiten hobbelt. 22’ eindelijk een mooie actie op links, Jensi legt mooi opzij aan de mee opgerukte Sander die schuin voor doel via de keeper in corner besluit. 27’ mooie voorzet van op links door Jeff, beheerst binnengekopt door Dries Dawyndt en het staat 1-0.30’ al de 2-0 met een erg mooi doelpunt van Sander, een voorzet-schot dat over de doelman binnengaat, Sander mag meteen het veld verlaten met een applausvervanging. 33’ actie Fredje courbot, harde trap op doel maar de bezoekende keeper brengt redding.41’ laks verdedigen achteraan, hard voorzet schot van op rechts, helemaal naar de overzijde van het veld, gemakkelijk terug voorgezet en door een 1 van de 3 voor doel vrijstaande Bulskamp-aanvallers binnengetikt, een zeker te vermijden tegendoelpunt. Ruststand 2-1. In de 2de helft staat er maar 1 ploeg meer op het veld, KRC laat de bal veel meer het werk doen en er wordt veel beter gecombineerd, mede door het totaal uiteenvallen van de bezoekers die fysisch op zijn.50’ mooie pas van Jeff naar Fredje Courbot en onze goalgetter toont dadelijk dat hij nog het doel weet staan,3-1.52’ terug Jeff, bal bij Jensi die de bal over de keeper legt maar de bal wordt in extremis nog weggewerkt aan de 2de paal. Dadelijk erop een tegenaanval van de bezoekers, iedereen gelooft in buitenspel maar de scheids laat doorgaan, Miguel is gelukkig goed uitgekomen en brengt redding. 64’ individuele actie Pieter Geerts, bal mooi in de hoek binnengeplaatst, 4-1 en wedstrijd gespeeld. Lichtgekwetste doelman Miguel laat zich vervangen door allrounder Pieter Vanassche die meteen zijn debuut als doelman maakt en er in zijn 1ste match meteen in slaagt om de 0 op het bord te houden, de start van een nieuwe, veelbelovende carrière??? 73’ actie van Jensi op links, bal voor naar Fredje die de 5-1 binnentrapt.74’ actie centraal door de as van Dries, trap tegen de paal en de goed gevolgde Jensi schiet de 6-1 binnen. 78’ de 7-1 met een schot mooi in de hoek van Jeff Simoen. Het is Fredje die in de 81’ de 8-1 eindstand op het bord trapt na mooi voorbereidend werk van Pieter Geerts en Jeff Simoen.
Speelden voor KRC B: Decraemer Miguel, Lemiere Bjorn, Vandaele Tommy, Leloet Pierig, Sunardi Yensi(1), Cuvelier Sander(1), Coulier Pieter, Dumon Niels, Courbot Frederik(3), Dawyndt Dries(1), Simoen Jeff(1), Geerts Pieter(1), Storm Angelo, Vanassche Pieter.

KRC De Panne – VVG Alveringem
Eindstand: 3-1 (1-0)
Iedereen verwachtte een erg moeilijke wedstrijd thuis tegen Alveringem, maar het draaide helemaal anders uit wegens extra-sportieve redenen. De geruchten die al gans de week de ronde deden werden bewaarheid, financiële problemen bij de bezoekers en betalingen van spelers die niet meer kunnen uitgevoerd worden. Gevolg, slechts 6 spelers van de kern van Alveringem op het wedstrijdblad, alle andere spelers afgehaakt wegens het niet naleven van de overeenkomsten. KRC stond dus op papier voor een gemakkelijke thuisopdracht tegen een schaduwploeg van Alveringem. Jammer genoeg dus geen terugzien met oud KRC’ers Bert Joye, Dirk Decorte en Wesley Mestdag. KRC was hierdoor ook minder geconcentreerd en erg scherp werd er niet gespeeld tegen de moedige bezoekers. Arnaud Blondeel was toch speelklaar geraakt en Ruben Hoorne startte na erg lang blessureleed voor het eerst op de bank.5’ mistasten van Jeroen, bezoeker alleen naar doel toe maar gelukkig nog genoeg druk om hem op Tim te doen besluiten. 8’ eerste KRC-gevaar, voorzet op rechts van Jeffrey, Cedric Bulcke kopt net naast. 10’ schot uit de draai van Alex dat overgaat. 19’ corner Filou, kopstoot van Maxim maar net naast.21’ erg hoge voorzet Jeffrey, keeper komt te laat maar Maxim kopt terug over uit een moeilijke positie. 27’ solo van Maxim, duidelijke haakfout in de 16 en Cedric trapt via een strafschop de 1-0 op het bord. 30’ terug Cedric met een harde vrije trap, met meer geluk dan kunde weggewerkt op de doellijn door een bezoeker. 33’ nogmaals Cédric op links, schot op doel door de keeper in corner geduwd. Goed gegeven corner van Cé, Maxim kopt aan de 1ste paal over. 36’ erg slechte pass van Manu centraal achteraan, schot uit de 2de lijn dat naast gaat. 40’ nog een poging uit de 2de lijn van de bezoekers, gemakkelijk gepakt door onze doelman Tim.42’ terug de bezoekers me teen vrije trap op rechts, bard komt hard voor doel waar 2 bezoekers alleen voor doel gelukkig net niet bij de bal kunnen om af te werken. Ruststand 1-0 na een erg matige 1ste helft van onze Ratjes. Iedereen hoopt op beter voetbal in de 2de helft, maar veel beter wordt het niet tegen de bezoekers die zich wel voor 100% blijven geven. 51’ voorzet van op rechts, Maxim besluit op de doelman. 57’ voorzet-schot van de ingevallen Jeremy Carrein dat net naast gaat.58 ‘ slecht uitverdedigen achteraan bij Alveringem, Jurgen steekt door naar Maxim die beheerst de 2-0 op het bord zet, wedstrijd gespeeld. 65’ terug Maxim met een mooie individuele actie voor doel, maar uiteindelijk via een botsing met de doelman in corner. 68’ voorzet in 2 keer van op links door de mee opgerukte Ludo, Cé besluit net naast de 1ste paal. 70’ de 3-0 wanneer Cédric beheerst over de doelman de bal het doel injaagt.72’ Jeffrey alleen door op een mooie doorsteek van Tom, toch nog genoeg druk gezet door de bezoekers om Jeffrey het scoren te beletten.79’ terug Ludo met een schot dat tegen de paal terecht komt, beetje duw- en trekwerk in de 16 maar gen strafschop voor KRC. 82’ moet doelman Tim nog eens in actie komen met een schot uit de 2de lijn dat hij gemakkelijk pakt. 85’ nog een strafschop voor de bezoekers na een trekfout in de 16, strafschop omgezet, nog juist aangeraakt door een fel ontgoochelde Tim die graag de 0 op het bord gehouden had. Eindstand 3-1 van een wedstrijd die er eigenlijk nooit één was. Toch een schitterende zaak voor KRC want Zarren leed een 1-3 nederlaag op eigen veld tegen ploeg in vorm Lombardsijde, zodat KRC 5 punten uitloopt op Zarren. Koekelare was bye en staat op 6 punten, wel met 1 wedstrijd minder gespeeld. Zondag zal het echter heel wat scherper moeten op het veld van Jonkershove, een weinig scorende ploeg die echter ook weinig doelpunten slikt. Leider KRC mag zich daar aan een warm onthaal verwachtten en zal zeker veel scherper voor de dag moeten komen dan vandaag.
Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Schoolaert Jeffrey, Supply Jeroen, Jullien Manu, Lecat Ludovic, Blondeel Arnaud(76’Jorkin Declerck), Mahieux Philippe, Le Loet Alexandre(45’ Jeremy Carrein), Simoen Maxim(1)(70’Tom Torney), Schoolaert Jurgen, Bulcke Cedric(2).
Ruben Hoorne, voor het eerst wedstrijdklaar op de bank na een lange periode van kwetsuren, bleef op de bank en moet zo zijn debuut nog 1 weekje uistellen.