Verslagen 19-02-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
SK Staden A- KRC De Panne
Eindstand: 1-8 (1-3)
We begonnen de match met enkele minuutjes vertraging door het feit dat Sofie, de ma van Yarne, geen parking vond. We kregen de aftrap, onze jongens gingen direct met de bal aan de haal richting het doel van de thuisploeg maar konden jammer genoeg niet afwerken.
We konden makkelijk enkele keren aanvallen maar de bal wou niet in het doel en dan is het een ongeschreven wet dat je het deksel op je neus zult krijgen. Dit was dan ook het geval en de eerste keer dat Staden voor ons doel kwam waren we op achtervolgen aangewezen, 1-0.
Wakker geschud door dit voorval begonnen onze spelers beetje bij beetje geconcentreerder en sterker te spelen. En warempel... de resultaten kwamen terug en het werd 1-1, 1-2, 1-3.
Na de rust wilden Jean en Tatiana zelfs nog meer combinatievoetbal zien en dit vonden de spelertjes iets moeilijker. Toch probeerden ze en dit resulteerde in enkele mooie en makkelijke doelpunten. Toch bood Staden A goede weerstand en hierdoor moesten onze jongens wel geconcentreerd blijven spelen, wat ze dan ook de volledige tweede helft deden.
Bij affluiten aan het eindsignaal was de stand dan in ons voordeel 1-8.
Speelden voor KRC U 8 : PLAETEVOET Mohammed, VANBESIEN Lander, HOUDEBINE Miel, PETZOLD Andreas en DURIEUX Yarne

2de jaars duiveltjes Reeks K
WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 0-5 (0-2)
Onze U9 ratje hadden een verplaatsing naar Bulskamp en met de regen en de kou speelden onze Ratjes daar toch een mooie wedstrijd. Met Ruben in het doel speelden ze heel goed, ze kregen mooie kansen maar soms was de afwerking er jammer genoeg niet.Uiteindelijk liepen we 0-2 uit aan de rust. In de tweede helft scoorden we nog 3x, maar vaak kregen onze jongens de bal niet in het doel.Onze keeper had niet veel werk, maar hij haalde toch enkele mooie ballen uit.Uiteindelijk werd de wedstrijd 5 min vroeger stil gelegd omdat de spelertjes het heel koud hadden.Eindstand 0-5.
Speelden voor KRC U9: Rijs Ruben, Claerebout Joe, Jasper Dekien(1), Tahir Shayaan(1), Degrieck Storm en Pynebrouck Milan(3).

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KVV Coxyde - KRC De Panne
Eindstand: 5-0 (1-0)
Op een koude morgenochtend moesten onze U11’s op bezoek naar zusterclub KVV Coxyde. In de heenronde werd het een 2-2 gelijkspel. Onze Ratjes begonnen zeer goed aan de wedstrijd en hadden ook de beste kansen. In de 15’ was Coxyde voor het eerst gevaarlijk, maar de bal ging gelukkig net naast.18’ mooiste aanval van de wedstrijd van onze ratjes, Ben die uitgooit naar Sacha die in1 tijd past naar Wout die een mooi beweging doet en een pas geeft naar Ian die de flank afloopt, mooie voorzet maar Nick trap naast. De keeper van Coxyde trapt een verre bal uit die over iedereen heen gaat, de spits komt alleen op doelman Ben af en scoort de onverdiende 1-0, maar dat is nu eenmaal voetbal. In de 2de helft was Coxyde veel scherper en gevaarlijker, loopt rap 4-0 uit. KRC probeert wel nog, maar alles zit tegen. KVVC scoorde nog in de laatste min de 5-0 en dat was ook de eindstand. Toch een pluim voor de groep die toch op momenten goed voetbal bracht.
Speelden voor KRC U11: Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Vieren Ian, Callewaert Nick, Steen Joram, Joossens Seppe, Cagnard Thibault, Sascha Moors, Coopman Jari, Vanbesien Wout

Eindstand: 3-0 ( 2-0)
Zware opdracht voor KRC, vandaag op bezoek bij het tweede geklasseerde Oudenburg. Door tal van afwezigen, waren we net met elf spelers ( dank aan Dante dat hij ons vandaag kwam helpen).In het begin van de wedstrijd was KRC zeker niet de mindere in het spel, want we vingen de thuisploeg goed op, tot in de 10’ de thuisploeg via een scrimmage voor doel ( na ontzetten van Brad en Jarvid) de bal er toch in ging => 1-0.We bleven goed meevoetballen, maar waren onmondig voor het doel en via een zeldzame kans liep de thuisploeg net voor de rust 2-0 uit.In de tweede helft voorkwam een sterke Brad dat de score nog verder kon oplopen. Sommige van onze spelers zaten door hun beste krachten en we werden verder achteruit gedrongen, toch kon de thuisploeg nog eenmaal scoren => 3-0 meteen de eindstand.We onthouden de sterke prestatie die onze spelers vandaag op de mat brachten tegen het tweede geklasseerde Oudenburg.
Speelden voor KRC De Panne U15: Jarvid Gruwé – Jeroen Devos – René Lambert – Maxime Steenkiste – Antoine Gilbert – Gael Holvoet – Rares Nicolciuiou - Brad Baelen – Maxime Butaye – Mundiglodie Dialungana – Dante Blanckaert.

Nationale scholieren U17
SC Wielsbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 3-3 (1-1)
Op bezoek bij Wielsbeke is opnieuw een spannend en leerrijk avontuur geworden. De trainer van de tegenstander vertelde me voor de match dat de scholieren van SC Wielsbeke zeer gemotiveerd waren en een plannetje hadden. Inderdaad, Wielsbeke kwam stevig uit de startblokken en onze jongens kregen geen vat op de match met als gevolg redelijk snel een doelpunt tegen 1-0. Na een 20 tal minuten vochten we ons beetje bij beetje terug in de match (onderweg een zuivere strafschop niet gekregen) maar mooi combinatie voetbal kwam er niet echt uit. Ondanks het feit dat we nog niet aan voetballen toekwamen slaagden we er toch in om te scoren en de rust in te gaan met een 1-1 stand.
De 2de helft was KVVC de bovenhand aan het krijgen maar bij elke tegenstoot was het prijs met als gevolg het volgende score verloop 1 – 1, 1 – 2, 2 – 3, 3 – 3 saai was het zeker niet. KVVC had zeker niet hun beste dag maar toch voelden we ons een beetje onrecht aangedaan wanneer in de laatste minuut onze spits een duel tegen 2 tegenstanders kon winnen en alleen door kon gaan op de doelman. De scheidsrechter sloot echter de wedstrijd af op het ogenblik dat onze speler op 5 meter van het strafschopgebied” nogmaals” alleen op de doelman toeging met de winst voor het grijpen. Begrijpe wie het kan, maar ondanks een goed leidende scheidsrechter kan ik moeilijk vrede nemen met een toch wel 2 maal een uiterst ” rare” en zeer cruciale beslissing.
Ondanks deze mindere partij van KVVC doorstonden onze jongens de laatste 3 confrontaties met de top 4 met glans qua resultaat 10/12, maar op voetbaltechnisch vlak kunnen we zeker heel wat beter. Niet vergeten, er zijn nog 7 wedstrijden te gaan en telkens tegen steeds gemotiveerde tegenstanders dus jongens………….

Nationale juniors U19
Eindstand: 0-2 (0-1)
Uitstekende wedstrijd van U19. In deze boeiende topper kon KVVC onmiddellijk de wedstrijd naar zich toe trekken. De wedstrijd begon aan een hoog tempo en beide ploegen probeerden goed voetbal te brengen. Kansen voor Wielsbeke kwamen er niet maar aan de overzijde werd al snel duidelijk dat KVVC beter voor de dag kwam toen het enkele uitstekende kansen bij elkaar speelden maar telkens faalde de afwerking. Vooral Benoit was duidelijk niet aan scoren toe. Billy dolde regelmatig met zijn tegenstander op links en toen Maxim Billy in de 18e minuut nog maar eens in de ruimte stuurde talmde hij niet om heel mooi af te werken. Een verdiende voorsprong op dat moment. Wielsbeke kreeg in het midden geen voet aan de grond en moest vooral het spel aan KVVC laten. Met nog een poging van Billy, Maxim, Dylan en Besart bleef het na een uitstekende eerste helft op 0 - 1. Na de rust ging Wielsbeke vurig op zoek naar de gelijkmaker en paste zelfs hun speelstijl aan. KVVC verloor de grip op het middenveld maar achteraan stond men heel secuur te spelen onder leiding van een uitstekende Kenneth Dorné, beste man op het veld, met een goede Bradley als sluitstuk. Wielsbeke kwam tot enkele halve kansen en een doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Na een kwartier slaagde KVVC erin om de wedstrijd terug onder controle te krijgen en ook nu kwamen de kansen snel. Opnieuw een sterk spelende Besart kon de kans niet verzilveren. Toen Sam net op het veld stond werd hij de diepte ingestuurd door Besart en met een lob bracht hij de 0 - 2 op het bord. Wielsbeke geraakte niet door de goede organisatie en het was vooral aan de overkant dat er nog kansen kwamen. Besart, Benoit, Sam en Billy slaagden er niet meer in om de score nog verder uit te diepen. Wielsbeke moest het hoofd buigen en toegeven dat KVVC veel volwassener voetbalde en ook verdiend de wedstrijd won op punten en op prestatie. Een bevestiging van de groei.

Eindstand: 0-12 ( 0-5)
Teveel gekwetsten en afwezigen, zodat er slechts 10 moedige Ratjes op de afspraak waren. Proficiat aan Pieter Coulier die na gisterenavond reeds gespeeld te hebben toch ook weer op de afspraak was. Goede start van onze reserven maar in de 10’ toch al 0-1, met een bezoeker alleen voor keeper Pieter, al dan niet vertrokken uit buitenspel. 12’ mooie actie van, Pieter Coulier op links, bal terug naar Fredje courbot die op de keeper trapt, jammer genoeg met een volledig vrijstaande Pieter Geerts in de rug. 18’ de 0-2, terug een bal tussendoor en doelman Pieter twijfelt te lang om uit te komen. Kort daarop een mooie redding van Pieter met de voet.20’ terug een speler alleen door en het staat 0-3. 27 schot uit de 2de lijn van Pieter Coulier, keeper lost maar Fredje is net niet vlug genoeg bij de bal om te scoren. 35’ en 37 scoren de bezoekers de 0-4 en 0-5 wat ook de ruststand is. Een moegestreden Pieter Coulier moet stoppen tijdens de rust, een licht gekwetste Sylvester Annys neemt in de 2de helft plaats in het doel zodat met slechts 9 spelers toch moedig verder gespeeld wordt. De 2de helft is er echter te veel aan want direct na de aftrap staat het al 0-7, onze Ratjes blijven hun best doen maar komen niet meer aan kansen toe en verliezen uiteindelijk met 0-12.Proficiat aan gans de ploeg omdat ze er toch voor bleven gaan in moeilijke omstandigheden.
Speelden voor KRC A: Pieter Vanassche, Bjorn Lemiere, Sylvester Annys, Tommy Vandaele, Tyas Demuysere, Pieter Coulier, Pieter Geerts, John Wormleighton, Frederik Courbot, Laurens Deconinck.

SV Veurne - KRC De Panne B
Eindstand: 4-0 ( 3-0)
Speelden voor KRC B: Miguel Decraemer, Leloet Pierig, Storm Angelo, Desmet Alessandro, Dumon Niels, Dawyndt Dries, Declerck Jorkin, Ameloot Tom, Coulier Pieter, Hoorne Ruben, Sunardi Yensi, Vanassche Pieter, Lanoye Bart.

KRC De Panne – KSV Woumen
Eindstand: 5-0 ( 2-0)
Probleemloze thuisoverwinning zonder echt scherp te moeten spelen voor onze oudste Ratten tegen een erg zwakke tegenstander die eigenlijk geen enkele doelkans afdwong, mede door een goed georganiseerd spelende KRC-verdediging. 2’ al een corner op rechts, Alex kopt juist naast. 8’ krijgt Maxim de bal op links, komt naar binnen en draait de bal mooi in het doel, 1-0. 11’ terug een actie op links van Maxim, voorzet achteruit naar Cedric die echter wegglijdt wanneer hij wil afdrukken.15’ komt Maxim alleen voor de keeper maar te weinig scherp in de afwerking en op de keeper getrapt. 17’ voorzet op links door Tom en de 2-0 wordt mooi binnengekopt door Alex.20’ terug op links een actie van Maxim, zijn poging gaat voorbij de verste paal buiten, een pasje achteruit had hier een veel betere oplossing geweest.23’ terug Maxim, ditmaal op rechts, bal voor naar Cedric die echter juist niet bij de bal kan.27’ Maxim naar Cédric, trap op doel maar mooie redding van de keeper in corner. 30’ terug Maxim naar Cédric die al dan niet foutief gestopt wordt in de 16, echter geen strafschop waard voor de scheidsrechter. Daarna valt de wedstrijd volledig stil met veel slordig middenveldspel tot in de 43’ actie Filou op rechts, voorzet naar Alex die net niet kan afwerken, bal komt nog bij Cédric die nog voorzet maar zonder gevaar.44’ is het Jeffrey Schoolaert met een actie op rechts, bal naar Arnaud die hard uithaalt maar de bal wijkt af in corner. Ruststand 2-0 zonder dat doelman Tim ook maar éénmaal moest in actie komen. Erg slappe start van de 2de helft met een erg ongeconcentreerd KRC tegen het zwakke Woumen dat zo meer en meer in de wedstrijd komt. In de 53’ toch een snelle uitbraak, bal van Cédric naar Maxim die op de keeper besluit.54’eerste mooie actie van Woumen, besloten met een schot dat ruim over gaat. 55’ terug de bezoekers met een trap die nog hoger overgaat. In de 58’ wordt de wedstrijd beslist, corner op rechts door Jeffrey, omhaalvoorzet van Maxim en Alex scoort de 3-0. 61’ is het onze ouderdomsdeken Arnaud die alleen voor de keeper komt en heel beheerst afwerkt.65’ mooie actie van Jeffrey die echter juist voor de 16 gehaakt wordt.78’ terug een voorzet van op rechts door Jeffrey, bal weggeslagen door de keeper, bal komt bij Jeff Simoen, die na lang blessureleed kort voordien zijn broer Maxim was komen vervangen, die echter voorlangs trapt 79’ komt de bal via Tom en Cedric terug bij Jeff die ditmaal wel beheerst de 5-0 eindstand op het bord zet. 87’ krijgt Jeffrey nog een kans om te scoren, maar in een verwarde fase komt de bal toch bij de bezoekende doelman terecht. Probleemloze zege, maar volgende week zal het toch heel wat scherper moeten op verplaatsing naar titelkandidaat Zarren, dat leider Koekelare vandaag in eigen huis met 0-2 ging verslaan.
Speelden voor KRC: Coutereel Tim, Schoolaert Jeffrey, Schoolaert Jurgen, Jullien Manu(66’Declerck Jorkin), Lecat Ludovic, Blondeel Arnaud(1), Mahieux Philippe(57’Carrein Jeremy), Le Loet Alexandre(2), Simoen Maxim(1)(75’Simoen Jeff(1)), Bulcke Cedric, Torney Tom.
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Carrein Jeremy (handspel) en Ludovic Lecat (opstootje)