1ste jaars duiveltjes Reeks K
FC Lichtervelde - KRC De Panne
Eindstand: 5-8
Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten dit weekend op verplaatsing naar de Lichtervelde
We begonnen onze match met vertraging omdat de werken aan de spoorwegovergang in het centrum van Lichtervelde. We konden dus niet eens de normale routine voor onze opwarming uitvoeren. Onze jongste spelertjes konden echter vlot genoeg meespelen met de tegenstanders en we slaagden er zelfs in om het eerste doelpunt te scoren.
Grote verrassing van deze wedstrijd was Alexander die tweemaal als een duiveltje uit een doosje opdook voor doel met de bal aan de voet en er zo in slaagde om tweemaal te scoren.
In de eerste helft hadden we echter ook ietwat problemen om de correcte mandekking uit te voeren (wij noemen het schaduw spelen). Maar dankzij enkele heel goede reacties van onze keeper gingen we toch met ruime voorsprong de rust in.
In de tweede helft werd er wel meer geluisterd op de aanwijzingen van de zijkant, maar ook Lichtervelde speelde mee en ze scoorden ook enkele keren. Waar onze keeper in de tweede helft minder geconcentreerd speelde kon hun keeper enkele keren verhinderen dat wij verder uitliepen. Toch slaagden onze jongens erin om bij affluiten de overwinning mee naar huis te nemen met een 5-8 eindstand.

Voor KRC U8 speelden: VANBESIEN Lander, HOUDEBINE Miel, PLAETEVOET Mohammed, PETZOLD Andreas, STEEN Martijn, BISSCHOP Alexander, DURIEUX Yarne.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand:

2de jaars pré-miniemen Reeks E
SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 4-6 ( 2-4)
Onze ratjes moesten op verplaatsing naar Lombardsijde, gelukkig wist trainer Bjorn vooraf dat de wedstrijd gespeeld werd op het veld van Westende. Een zeer sterk begin van onze ratjes, want na 2' was het al 0-1 via Jari. Lombardsijde trapt af, maar door een zeer goed opzittende Sacha die de bal naar Jari doorsteekt, die de bal wou voorzetten maar die wijkt af tegen een Lombardsijdebeen en zo in de goal, 0-2 na 4' spelen. Lombardsijde kwam meer in de match en zo aan hun 1ste kans, maar doelman Ben red redt. Na een verre vrijtrap van Rimski komt de bal bij Wout, die steekt mooi door naar Nick die zo de 0-3 scoort. Na de aftrap van Lombardsijde waren onze jongens nog niet echt wakker en zo scoren ze de 1-3. Lombardsijde werd nog 1 keer gevaarlijk voor de rust en ze scoren door een mooi actie op links. De Panne zet op, door mooi combinatie voetbal scoort Ian voor De Panne de 2-4, meteen ook de ruststand. In de 2de helft was Lombardsijde toch de gevaarlijkste ploeg, maar krc voetbalde wel beter. Ingooi voor Lombardsijde, die willen voorzetten maar de bal komt op Wout zijn hand, Rimski stopt met lopen en zo kan een thuisspeler de 3-4 binnentikken. KRC trapt af, bal komt bij Ian die zo 4 man dribbelt, schot op de keeper die de bal lost en een goed gevolgde Sacha tikt de 3-5 binnen. Even voor affluiten kan Jari nog de 4-6 op het bord zetten, meteen ook de eindstand. Een zeer dikke pluim voor onze U11 die echt veel karaktervoetbal brachten, maar niet zo’n goede match speelden gelijk vorige week. Volgende week een zeer moeilijke match tegen KV Oostende.
Speelde voor KRC U11: Coopman Jari, Joossens Seppe, Vanbesien Wout, Dewinter Ben, Rottiers Rimski, Callewaert Nick, Steen Joram, Ian Vieren, Cagnard Thibault, Sascha Moors.

Gewestelijke miniemen U13 Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne bye

Gewestelijke knapen U15 reeks A
KSV Bredene- KRC De Panne
Eindstand: 8-3 ( 2-1)

Het fysieke overwicht en gestalte van de thuisploeg was een probleem voor de kleine spelers van KRC, halfweg de eerste helft werd het al 2-0 voor de thuisploeg.Maar gaande weg knokte De Panne zich in de wedstrijd, wat resulteerde in de aansluitingstreffer via Denzel => 2-1.Via een vrije trap van Saad kregen we een mooie kans om de bordjes net voor de rust in evenwicht te brengen, maar de vrije trap spatte op de onderkant van de dwarsligger.
In het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg voetballes van KRC wat resulteerde in de 2-2 via een hardwerkende Brad.Dan nam de thuisploeg het commando over op macht, wat de score snel deed oplopen, Denzel kon nog net voor het einde de score op 8-3 vastleggen.
De conclusie is dat wij ons toch vragen stellen bij de leeftijd van sommige spelers van Bredene. Volgende week wacht ons de derby in Adinkerke.
Speelden voor KRC GU 15: Jarvid Gruwé – Jeroen Devos – Saad Farouk – Antoine Gilbert – Ward Riecherts – Michael Laier – Mundiglodie Dialungana – Dante Blanckaert – Denzel Bouckenooghe(2x) – Brad Baelden(1x) - Maxim Steenkiste – René Lambert.

Eindstand: 1-8 (1-3)
Onze fel verzwakte reservenploeg speelde een meer dan verdienstelijke 1ste helft tegen leider Veurne, wat resulteerde in een mooie 1-3 ruststand. De 2de helft was er echter teveel aan, KRC kwam er niet meer aan te pas en zo eindigde de wedstrijd op een zware 1-8 nederlaag. Opmerkelijk was de spoorloze verdwijning van ploegafgevaardigde Bjorn Deleest, de nodige opsporingsberichten werden verspreid om hem terug te vinden!!!!!!!!Gelukkig daagde hij op voor de wedstrijd van het 1ste elftal ’s middags.
Speelden voor KRC A: Miguel Decraemer, Lemiere Bjorn, Angelo Storm, Pierig Leloet, Niels Dumon, Tyas Demuysere, Annys Sylvester, Alessandro Desmet, Frederik Courbot, Thyme Allary, Yensi Sunardi, Frederik Lestaeghe, Pieter Vanassche, Averein Julien(1).

Reserven
VV Leke - KRC De Panne B
Eindstand: 5-0 Forfait
Erg veel afwezigen zorgden ervoor dat er terug forfait moest gegeven worden voor de wedstrijd van de 2de reservenploeg, hopelijk lukt het volgende week terug om 2 reserveploegen op de been te brengen gezien het 1ste elftal ook bye is.

1ste Elftal
KRC De Panne – VV Vladslo

Eindstand: 4-1 ( 1-1)
KRC mocht, na de overwinning van vorige week op Zarren en de nederlaag van Koekelare, thuis aantreden als leider in het klassement tegen het onderaan geklasseerde Vladslo, dat niets meer te winnen of te verliezen heeft in de competitie. Een op papier dus gemakkelijke opdracht op een zonnige maar koude voetbalnamiddag, zonder de geschorste Manu Jullien en onze gekwetste goaltjesdief Maxim Simoen.
Maar bij KRC was er misschien wel sprake van lichte onderschatting, en dat resulteerde vooral in nonchalant voetbal van onze Ratjes. Vladslo daarentegen speelde heel gemotiveerd, en het was zo ook de betere ploeg in de eerste helft. KRC kreeg het eerste kansje in de 10’, Philippe Mahieux kon afleggen voor Jeffrey Schoolaert, maar die trapte op de doelman. Enkele minuten later kreeg Cedric Bulcke een kans op vrije trap, na een vuile fout op Alex Leloet, maar hij kreeg de bal niet voorbij de muur en trapte in de rebound net over het doel. Vladslo reageerde sterk op de kleine kansjes van KRC, en na enkele pogingen kwam in de 17’ de 0-1, een vrije trap van op rechts werd voorbij onze kansloze doelman Tim Coutereel gekopt. Vladslo toen verdiend op voorsprong en het bleef het betere voetbal brengen. In de 30’ dreigden ze nog met een vrije trap die maar net over het doel ging. Op het einde van de eerste helft kwam KRC eindelijk in de match, en dat resulteerde meteen in een kans in de 43’ toen Bulcke Tom Torney diep stuurde op links en die mooi naar binnen sneed, maar zijn shot werd gered door de doelman. Nog in dezelfde minuut kwam Torney met een diepe bal centraal, en door goed storen van Alex ging de bezoekende doelman onder de bal door en kopte een Vladslo verdediger de bal per ongeluk in eigen doel, 1-1. Een erg gelukkig doelpunt, en onze Ratjes mochten blij zijn dat ze met een gelijkstand konden gaan rusten.
Ook in de tweede helft begon Vladslo net ietsje beter, en dat resulteerde in enkele kleine kansjes, maar gelukkig was doelman Tim erg attent! Rond het uur vond KRC eindelijk het juiste ritme, en kwam het met volwassen voetbal terug in de wedstrijd. Bulcke kwam alleen voor de doelman na een slechte uittrap, maar kon zijn shot geen kracht meegeven. In de 73’ minuut kreeg KRC een strafschop na een lichte overtreding op Jorkin Declerck en Bulcke kon de 2-1 op het bord zetten. Toen Vladslo door een domme tweede gele kaart een speler verloor, kon KRC eindelijk de bevrijdende treffer scoren. In de 82’ zette Bulcke voor van op links, en kon Jeffrey Schoolaert de 3-1 binnenkoppen. 2 minuten later werd de ingevallen Jef Simoen diep gestuurd op links, en hij kon Cedric Bulcke bedienen die heel kalm zijn 2de doelpunt van de dag kon binnenleggen. Vladslo maakte het zich nog extra moeilijk door nog een 2de man te verliezen met een tweede gele kaart, en KRC kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Opdracht vervuld dus, na een match om snel te vergeten. Volgend week is KRC bye, zodat de batterijen volledig opgeladen kunnen worden voor de volgende topmatch die volgt, de verplaatsing naar medetitelkandidaat VK Koekelare.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Ludovic Lecat(83’Lecat Ludovic), Tom Torney, Jeroen Supply(58’Simoen Jeff), Jeffrey Schoolaert(1), Jorkin Declerck, Mahieux Philippe(46’Carrein Jeremy), Alex Leloet, Jurgen Schoolaert, Arnaud Blondeel, Cedric Bulcke(2),
Reservedoelman Miguel Decraemer bleef op de bank.
Er was geel voor Tom Torney(trekfout), Blondeel Arnoud(fout), Jurgen Schoolaert(fout) en Philippe Mahieux(fout). Voor Philippe Mahieux was het zijn 3de geel zodat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd, de topper op Koekelare.