Verslagen 16-04-2010

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SK Staden B
Eindstand: 5-2 ( 2-2)

Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen als laatste match van het seizoen SK Staden op bezoek. Direct na de aftrap bleek dat deze ploeg stukken verbeterd was in vergelijking met de eerste periode en de match op 02 oktober 2010.
Door het feit dat onze jongsten vanaf de aftrap probeerden samen te spelen slaagden we er opnieuw in om vroeg in de match de score te openen en deze bijna direct te vermeerderen tot 2-0. Staden kreeg kort hierop een corner toegekend en op de daaropvolgende fase voor het doel werkte Lander de bal onvrijwillig in eigen doel, 2-1.
Onze spelertjes bleken aangeslagen door deze own-goal en bij de volgende aanval van Staden werd het zowaar 2-2. Gelukkig konden onze jongsten zich na de rust grondig herpakken en toen bleek voor onze jongsten opnieuw het hek van de dam.
Staden kon deze wedstrijd nogmaals rekenen op een goalie die erg sterk stond te keepen en die een groot aantal ‘gemaakte’ doelpunten heeft verhinderd.

Bij het fluitsignaal was de eindstand dan ook 5-2 in het voordeel van onze jongste ratjes.
Speelden voor KRC U8: Andreas PETZOLD, Lander VANBESIEN, Miel HOUDEBINNE, Martijn STEEN, Yarne DURIEUX en Alex-Elmo BISSCHOP.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 4-14
Onze Ratjes speelden een thuiswedstrijd tegen de buren van WS Adinkerke, maar onze Ratjes begonnen slecht aan de wedstrijd.Adinkerke was veel sterker dan KRC, onze Ratjes liepen teveel uit hun positie en zo kregen ze telkens het deksel op de neus. Onze Ratjes scoorde toch wel 4 keer, maar Adinkerke liep verder uit en meer kunnen we daarover eigenlijk niet vertellen.De competitie is helaas gedaan, maar we hebben volgende week een Paastornooi in Koksijde en de 14de mei onze eigen Ratjestornooi.
Speelden voor KRC U9: Tahir Shayaan, Lander Vanbesien(1), Milan Pynebrouck(1), Dekien Jasper(2), Rijs Ruben, Detroyer Benjamin en Claerebout Joe

2de jaars pré-miniemen Reeks E
KRC De Panne – SK Snaaskerke
Eindstand: 1-3 ( 0-1)
Deze match werd verplaatst van zaterdag naar woensdag, omdat er veel afwezigen waren bij KRC door sneeuwklassen. Door voetbalstages en de vakantie waren onze spelertjes ook wat versleten voor de match tegen een sterk Snaaskerke, in de heenronde werd daar met 6-1 verloren. Snaaskerke kreeg de 1ste kans maar schot ging net naast. Daarna nog een schot van ver maar doelman Ben redt. Krc kreeg ook een klein kansje maar de keeper pakt de bal. Verre uittrap van de keeper die over onze verdediging gaat maar Ben brengt terug redding. Vrije trap voor Snaaskerke en een bezoeker kan mooi binnen koppen, 0-1 verdiend. 2de helft is juist begonnen of Snaaskerke trapt al 3 keer op doel, maar opnieuw een zeer sterke Ben en zo blijf het 0-1.Onze ratjes kwamen meer en meer in de match. Op e mooie aanval van Snaaskerke scoorden ze de 0-2 en kort erop word het zelfs 0-3.Aftrap voor onze ratjes en door mooi combinatievoetbal scoren onze jongens met wat geluk de 1-3 door Ian. 1-3, dat was ook de eindstand. Proficiat aan alle spelers en supporters voor het mooie jaar.
Speelden voor KRC U11: Ben Dewinter, Rimski Rottiers, Joram Steen, Seppe Joossens, Sander Dekien, Wout Vanbesien, Jari Coopman, Nick Callewaert, Sacha Moors, Ian Vieren (1)

Gewestelijke miniemen U13 Reeks A
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne - VVG Alveringem
Eindstand: 3-4
Geen wedstrijdverslag ontvangen

Nationale scholieren U17
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KFC Izegem - KVV Coxyde
Eindstand: 0-3
Onze laatste wedstrijd van het seizoen was een verplaatsing naar Izegem waar we onze enige nederlaag leden, dus hadden we iets recht te zetten. Onze jongens hebben wel degelijk een eergevoel want vanaf seconde 1gingen ze voor de volle buit. Zoals het een kampioen beaamt, lieten we de tegenstander geen kans om in de partij te komen en eisten iedere bal op. Er stond maar 1 ploeg op het veld en dat was KVVC, die de wedstrijd van begin tot einde controleerde en onze spits schitterend werk deed en de partij afsloot met zijn zoveelste hattrick. Met als gevolg een oververdiende 0-3 overwinning na opnieuw een aangenaam kijkstuk. Nummer 2 in de competitie ging onderuit bij Lauwe waardoor onze jongens uiteindelijk met 13 punten voorsprong Kampioen werden dit seizoen en hun opdracht meer dan volbracht hebben: hun schema perfect afgewerkt! Voor aanvang van het seizoen had niemand hiervan durven dromen, maar onze jongens hebben iedereen met verstomming geslagen. Ik wil iedereen nogmaals bedanken om ons wekelijks met prachtig voetbal te verwennen en steeds bereid waren om er iedere week vol voor te gaan en met resultaat. Wij hebben enorm veel bijgeleerd van deze groep en met volle teugen genoten, Nooit zullen we dit vergeten! Bedankt jongens. Nu rest ons enkel nog een wedstrijd op bezoek bij onze vrienden uit Harelbeke en een zeer mooi tornooi in Nederland met onder andere Feyenoord, NAC, Club Brugge….. Nog 2 x samen genieten en dan voorbereiden op een nieuwe uitdaging hè, het was plezant

Nationale juniors U19
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KFC Izegem - KVV Coxyde
Eindstand: 0-7 ( 0-4)
De laatste wedstrijd van het seizoen wou de groep al het goede van afgelopen seizoen nog eens bevestigen. Van bij de aanvang eiste de groep het spel op, liet de bal goed lopen en wachtte geduldig op de kansen. Izegem dat in het verleden KVVC al eens moeilijk kon maken, kon daar weinig tegen inbrengen. Besart miste de eerste kans maar toen Yoshi een vrije trap mocht nemen kon Dylan mooi verlengen met het hoofd over de uitkomende doelman. Na nog geen 10 min was de wedstrijd al open gebroken. De aanvalsgolven verliepen vlot en achteraan stond men secuur te verdedigen. Jammer voor Arne die opnieuw weinig werk op te knappen had. Besart die de geboden kansen te mooi wou afwerken slaagde er niet in om de score te verdubbelen. 20 min later was het toch zover toen Maxim een achterwaartse pas van Besart in de verste hoek trapte. Een kwartier later lukte het dan toch voor Besart om te scoren en zat KVVC op rozen. Izegem was niet bij machte om daar iets tegenover te stellen. Nog voor de rust was de wedstrijd al gespeeld toen Maxim met zijn 2e van de match de stand op 0-4 bracht. Na de rust probeerde Izegem meer tegenwerk te bieden maar verder dan 1 goede kans kwamen ze niet. Besart miste eerst nog een strafschop en toen scoorde Izegem toch eens maar in het verkeerde doel. Forfaitcijfers na een uur goed voetbal. Nadien ging het tempo iets omlaag. Maxim met een rechtstreeks getrapte vrije trap dikte de score nog aan en Izegem kreeg de grootste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. In de laatste minuut kon een sterke Yoshi de bal op hoekschop verlengen met het hoofd en de inkomende Mathieu had maar binnen te trappen. Een mooi einde van een al even mooi seizoen.

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:
NU12 KVVC – FC Izegem 0-1
FC Izegem - NU13 KVVC 0-0
VV Damme - BU13 KVVO 0-0
FC Izegem - NU14 KVVC 1-5
NU15 KVVC – FC Izegem 1-2
VV Damme -BU15 KVVO 1-2
NU16 KVVC – FC Izegem 1-3
BU17 KVVO – VV Tielt 1-2
BU21 KVVO- VV Tielt 1-1

Reserven
KRC De Panne A – WS Bulskamp A
Eindstand: 2- 9 (1-5)
Voor de laatste wedstrijd van de 2de reservenploeg was trainer Alain op papier toch aan 11 spelers geraakt, zichzelf inbegrepen als superveteraan-speler. Maar zoals al veel te veel gebeurde dit jaar, ditmaal geen Fredje Courbot en Sylvester Annys op de afspraak ( overslapen) zodat de wedstrijd moest gespeeld worden met 9 spelers tegen 14 Bulskampenaars. Toch een goede organisatie bij KRC in het eerste kwartier en er kon redelijk gemakkelijk stand gehouden worden. Maar dan opeens enkele snelle counters van Bulskamp en opeens stond het 0-3, wel met een 2-tal doelpunten met een redelijk buitenspelgeurtje. Dan begon keeper Pieter ook wat te krasselen en gaf hij 2 doelpunten in geschenkverpakking weg, zodat het opeens 0-5 stond. Toch bleef KRC er voor gaan en op een corner op rechts van Alain kon na een geharrewar Tommy de meer dan verdiende 1-5 binnentikken, meteen ook de ruststand. Na een deugddoende pauze, werd afgetrapt en zonder dat en KRC’er de bal geraakt had stond het al 1-6. Onze Ratjes bleven zich moedig verweren maar werden vaak gepakt op de tegenaanval, maar gelukkig stonde de bezoekende afwerking ook ver van op punt. De bezoekers konden nog 3 x scoren, maar Pierig ‘Le Buteur’ die zijn afscheidsmatch speelde bij KRC tegen zijn toekomstige club, kon nog een 2de treffer netten, na en diepe bal van vader Alain naar zoon Sander, een voorzet van Sander en Pierig knalt de 2-9 eindstand op het bord. Al bij al een aangename wedstrijd op een gezapig tempo, achteraf werd er nog een pintje gedronken op het afscheid van kapitein Bjorn Lemiere(naar reserven B KSV Nieuwpoort),Pierig Leloet(naar Bulskamp),John Wormleighton (nog geen idee waar naar toe) en op de laatste officiële wedstrijd als speler en als reservetrainer van Alain Cuvelier. Superdelegé Bjorn Deleest keek ernaar en zag dat het goed was!!!!! En zo kwam er een einde aan een moeilijk jaar met de 2 reserveploegen van KRC, het blijft een mirakel dat het einde van de competitie gehaald werd zonder algemeen forfait. Volgend jaar wordt het zeker terug heel wat beter met 1 jonge talentvolle beloftenploeg onder leiding van nieuwe trainer Wesley Mestdag.
Speelden voor KRC A: Vanassche Pieter, Lemiere Bjorn, Leloet Pierig(1), Allary Thyme, Cuvelier Alain, Cuvelier Sander, Wormleighton John, Vandaele Tommy(1), Demuysere Tyas

Reserven
VVG Alveringem A - KRC De Panne B
Eindstand: 3-2 (1-0)
De ratjes waren bijna met zijn elven maar Storm Angelo belde af wegens een kwetsuur. De wedstrijd werd ingezet onder een aangenaam weertje.
De beginfase was voor de ratjes maar na een kwartier bracht de thuisploeg het spel in evenwicht. Ondertussen hadden we schoten gezien van Jullien die door de verdediging op de lijn geweerd werd; Pieter nam een bal in één keer op de slof; Tom op de paal; Yensi probeerde iets maar tevergeefs. Daarna was het aan Alveringem om te drukken, weliswaar met een man meer, maar niet dreigend. Toen sloeg het noodlot toe. Op een vrijwel onschuldige voorzet verkeek onze Miguel op deze bal als d’n Boeckx. 1- 0.
De ratjes waren niet lang aangeslagen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Bijna was het zover na pogingen van Yensi, Jorkin en Tom. Mooie kansen dienen dan ook afgemaakt te worden maar de frisheid ontbrak. Alveringem nam over en kreeg net voor de pauze nog een grote kans maar gelukkig rolde de bal buiten de paal.
Na de pauze was het terug hetzelfde spelbeeld als de eerste speelhelft. Goede start van onze ratjes maar vruchteloos na poging van Jullien, Dries en Tom. De plaatselijke doelman haalde de pogingen steeds uit het kader. Na 25’ kwamen de ratjes met z’n negenen te staan door de werkverplichtingen van Tom. Ondertussen kwam de thuisploeg op een grotere voorsprong. 2 – 0. Dit heeft niet lang geduurd. De ratjes kwamen terug door Jelle die de bal kon doorduwen in het doel na harrewar voor het doel van Alveringem. De ratjes putten daar uit moed en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Die was in de maak maar door ontbrekende frisheid (?) van Jorkin, die tot 3 x toe alleen voor de keeper kwam dit niet aan. Er waren nog een paar kansjes voor ons maar telkens juist naast, op de paal. Op een counter kwam Alveringem dan toch nog op een 3 – 1 voorsprong. Net vóór het affluiten milderde Pieter de uitslag. 3 – 2.
Na de wedstrijd kregen de ratjes felicitaties van de thuisploeg voor de inzet en het voetbal dat ze gebracht hadden en dat deze nederlaag zeker en vast niet verdiend was.
Speelden voor KRC B: Miguel Decraemer, Jelle Wils(1), Niels Dumon, Dries Dawyndt, Jensi Sunardi, Jorkin Declerck, Julien Averein, Tom Ameloot, Pieter Coulier(1), Alessandro Desmet.

1ste Elftal
VV Leke - KRC De Panne
Eindstand: 0-8 ( 0-2)
Na de 9-0 overwinning tegen Leke vorige week, moest ons 1ste elftal deze week terug aantreden voor de verplaatsing naar hetzelfde Leke. Spelersproblemen waren ondertussen opgelost bij Leke en de thuisploeg was present met 14 spelers!!! Het kon een belangrijke match worden voor KRC, bij winst van KRC en puntenverlies van Zarren op Keiem was KRC kampioen. Toch maar oppassen voor geen onderschatting, want Leke zou er zeker alles aan doen om de blamage van vorige week recht te zetten.
Op een hobbelig liggend veld, ook niet kort afgemaaid was het in het begin zeker zoeken voor onze Ratjes tegen een superdefensief ingestelde thuisploeg die veel volk achter de bal hield. 6’ eerste poging met een schot van Arnaud net buiten de 16 dat 1 meter boven doel buitengaat. 7’ actie van Jeremy op rechts, bal komt bij Cé maar diens poging wordt nog in corner verwerkt. Daarna veel slordig middenveldspel tot in de 20’ een schot uit de 2de lijn van de thuisploeg, recht op keeper Tim. 22’ corner op links door Cé, Ludo komt mooi ingelopen maar kopt juist voorlangs buiten.23’ de 0-1, slecht ontzetten van voorzitter-keeper Mattelin, bal komt bij onze topschutter Cédric die niet twijfelt en mooi over de keeper binnentrapt. 26’ mooie aanval in 1 tijd Jeremy-Filou, bal bij Ruben die in 1 tijd over trapt. 30’ actie centraal van Cé maar recht op de keeper. 43’ de 0-2 met een verre hobbelende bal van Manu die tergend traag tussen en naast iedereen door in het doel rolt. 44’ even schrikken, een Leke-aanvaller komt alleen voor doelman Tim maar hij trapt gelukkig hoog over doel. Ruststand 0-2, na een niet zo beste 1ste helft met veel verloren voorzetten in de handen van de thuiskeeper. Bij Keiem-Zarren blijkt de stand 1-1 te zijn bij de rust na een 1-0 voorsprong van de thuisploeg, KRC dus virtueel kampioen bij de rust.
Begin 2de helft niet veel beterschap bij KRC met terug veel voorzetten in cadeauverpakking naar de thuiskeeper.53’ toch een harde knal van Manu uit de 2de lijn, door de keeper in corner verwerkt.55’ diepe bal van Ruben naar Cé die rustig en beheerst de 0-3 binnentrapt.75’ balverlies achteraan bij Leke door een goed storende Maxim die de 0-4 op het bord zet. En dan gaat het vlug, 76’ 0-5, Ruben op links die hard binnenknalt. 78’ valt de thuisploeg nog met 10 spelers door een rode kaart. 80’ voorzet van Ruben op links en Maxim zet de 0-6 op het bord. 82’ pas van Jeroen tot bij Maxim die de 0-7 maakt, meteen zijn 3de doelpunt na zijn invalbeurt.84’ nog eens Cé met een actie door het centrum maar recht op de keeper. In de 87’ is het Ruben die Jeffrey alleen voor de keeper brengt, een Barcelonese schijnbeweging van Jeffrey en de eindstand wordt 0-8. Opdracht vervuld, 3 punten mee naar De Panne maar nog geen kampioen door de 1-3 overwinning van Zarren op Keiem.
Volgende opdracht wordt dus binnen 2 weken de laatste thuiswedstrijd tegen Jonkershove, waar 1 puntje volstaat om kampioen te worden en de promotie naar 3de provinciale te kunnen vieren. Allemaal nu rustig met de voetjes op de grond blijven, iedereen op scherp blijven en gaan voor een glansprestatie tegen Jonkershove, waartegen ook nog iets moet rechtgezet worden na de 2-1 nederlaag daar in de heenwedstrijd.
Speelden voor KRC: Tim Coutereel, Carrein Jeremy, Torney Tom, Jullien Manu(1), Lecat Ludovic(65’Jeroen Supply), Blondeel Arnaud(54’Jeffrey Schoolaert(1)), Mahieux Philippe, Le Loet Alex(59’Maxim Simoen(3)), Hoorne Ruben(1), Schoolaert Jurgen, Bulcke Cédric(2).
Jorkin Declerck bleef op de bank als 4de wisselspeler.