Wedstrijdverslagen 01/02-10-2011

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 6-14

Onze Ratjes hadden een thuis wedstrijd tegen WS Adinkerke. Onze Ratjes voetbalden heel goed mee en we zagen mooie combinaties van onze jongens. Maar uiteindelijk begonnen onze ratjes moe te komen, maar ze vochten toch goed terug.Trainer Bjorn was ook heel tevreden over het spel dat onze Ratjes hebben gespeeld. WS Adinkerke had het niet gemakkelijk tegen onze ratjes. Dikke proficiat aan alle spelers.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Dekien Jasper, Melaerts Thibault, Petzold Andreas, Krasniqi Edison en Bisschop Alex-Elmo

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
RC Gent-Zeehaven - KVV Coxyde
Eindstand: 3-2 (1-1)

Zomerse omstandigheden voor de moeilijke verplaatsing naar het mooie complex van Gent-Zeehaven met een wedstrijd op een kunstgrasveld. KVVC terug compleet, maar spits Dali, fel gehavend door een val op school, start voorzichtigheidshalve op de bank. KVVC is wakker van bij de start en dit is nodig tegen een thuisploeg die het balletje goed laat rondgaan. Weinig uitgespeelde kansen met 2 verdedigingen die weinig ruimte weggeven, 3’eerst kleine kansje voor KVVC, 10’ grotere kans voor de thuisploeg meer Thomas brengt redding 18’ snelle tegenstoot op links van Gent, gelukkig kan Jessy nog redding brengen. 20’ is het de net ingevallen Dali die juist naast de paal besluit. 27’ nog eens Maxime met een schotje op doel. Dadelijk erop een snelle tegenstoot van de thuisploeg, vrije trap, bal voor doel die niet kan weggewerkt worden en uiteindelijk te gemakkelijk de 1-0 op het bord. 32’ Dobbe krijgt de bal bij Dali die de bal in 2 keer in doel kan trappen, 1-1, meteen ook de ruststand. Erg rustig begin van de 2de helft met pas in de 48’ het eerste gevaar voor Gent, redding van Thomas, bal gaat in corner die eindigt met een schot dat over gaat. Onze jongens brengen duidelijk niet meer hun betere voetbal en de thuisploeg neemt meer en meer de bovenhand. 52’ schot van Dali dat over gaat. 53’ eindelijk nog eens een vlotte combinatie, bal eindigt bij Dali die de 1-2 scoort. 60’ terug KVVC, balletje gaat mooi rond, Wannes steekt op rechts naar Jessy die naar binnen snijdt, schuin voor doel een gaatje ziet maar het schot komt tegen de buitenkant paal terecht. Kantelmoment van de match want het is Gent dat dadelijk tegenstoot met een actie op rechts die uiteindelijk mooi in de hoek binnengetrapt wordt, 2-2 in plaats van 1-3. KVVC duidelijk aangeslagen want Gent knalt ook nog eens tegen de deklat en in de 68’ slecht ontzetten centraal achteraan door Hubert, bal in de voeten van een thuisspeler die uiteindelijk terug mooi gekruist in de hoek binnenschiet. Even later wordt afgefloten op een 3-2 eindstand, meteen de 1ste nederlaag voor onze jongens. Inzet was er voldoende vandaag, maar voetballend werd er vandaag toch te weinig gebracht door onze jongens die misschien nog een beetje te overmoedig waren na de monsteroverwinning van vorige week tegen Temse. Iedereen hopelijk nu weer met de voetjes op de grond voor de volgende thuiswedstrijd tegen Racing Waregem.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Calcoen Robbe, Wannes Dhert, Pille Dries, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben, Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Bailleul Dali(2).

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde- RC Gent-Zeehaven
Eindstand: 2-0 ( 1-0)

Een match die moeilijk startte voor KVVC. Veel druk en inzet van Gent zorgden ervoor dat de bezoekers baas waren over ons. Wij hadden niet direct een antwoord klaar en ondergingen de match. Toch één mooie kans die de paal trof genoteerd, verder kreeg Gent drie kansen maar onze verdediging brak niet… soms op een manier die eerder leek op pompen of verzuipen maar ze braken niet. Keeper Aàron bezorgde me twee keer een bijna hart aanval (dit zet ik je betaald keeper) maar,het bleef 0 – 0.

Na de drankpauze ging het plots beter. Je zag dat blauw wit er begon in te geloven en trok het laken meer en meer naar zich toe. James zorgde, 1 minuut voor de rust, met een knappe knal voor de voorsprong en konden we met 1 – 0 gaan rusten.

Wat peptalk, een paar schouderklopjes en een paar liter water later trapten we af voor de tweede helft en de ware ploeg stond op. Nu waren we echt baas op het veld. Gent kon, denk ik, nog twee keer zorgen voor gevaar verder was alles wit en blauw gekleurd. Speciale vermelding aan middenveld die in de tweede helft het middenveld van Gent Zeehaven uit de match speelden. Remko leunde weer erg op de verdediging, kwam zo in balbezit en scoorde de uiteindelijk, op basis van de tweede helft, verdiende 2 – 0. Opgelucht en blij met de drie punten ……

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – RC Gent-Zeehaven
Eindstand: 2-4

KVVC moest vandaag tegen de ongeslagen leider die tevens zéér vlot scoort proberen de punten thuis te houden. Ondanks het warme weer begon KVVC goed aan de wedstrijd met drang naar voor zonder de verdedigende taken uit het oog te verliezen. Al snel was duidelijk dat de bezoekers over zéér goede spitsen beschikten en hun spel daarop afstemden. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong in de 18° minuut en kregen nog enkele reuzenkansen om de voorsprong te verdubbelen maar het faalde onbegrijpelijk. Het keerpunt in de wedstrijd zou later blijken. In de 30° minuut mocht hun diepe spits de bal aannemen in de zestien met de rug naar doel, draaide zich mooi vrij en scoorde een mooi doelpunt. Ruststand: 1 – 1.

In de tweede helft moest KVVC het spel ondergaan en de bezoekers kwamen op voorsprong. Toch kwam KVVC terug via onze kapitein die prikte op een hoekschop. Toen iedereen dacht dat we nu gelanceerd waren kregen we dezelfde minuut wederom een onnodig doelpunt tegen die zeker te vermijden viel. Een verdediger werd opgeofferd en KVVC ging met veel mensen voor de bal voetballen en dit resulteerde in enkele voorzetten na mooie flankaanvallen maar scoren bleek voor KVVC niet meer weggelegd. Integendeel de bezoekers konden op een snelle uitbraak nog een vierde keer scoren. Eindstand: 2 – 4.

Conclusie: KVVC haalde 1 op negen thuis, ruim onvoldoende voor het geleverde spel maar mag niet blind zijn voor de vele tegendoelpunten die we slikken. Het verschil met de twee kopploegen is miniem maar toch blijven we terug met lege handen achter. Een item die voor verbetering vatbaar is. Toch een pluim voor de inzet ondanks de warme temperaturen. Volgende week herpakken op Waregem.

Speelden: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Emile – Robbe – Maxim – Nick – Bert – Boris en Jasper.

Eindstand: 3-5 (1-1)

De reserven starten goed met een scherpe aanval waarbij Sam een schot op doel gaf, waarbij de keeper de bal in corner moest duwen. 4’, mooie actie van Julien Averein die met een mooie steekbal Thomas Dedeyster alleen voor doel zette maar de keeper redde. KRC blijft de druk opvoeren en in de 10’ schitterende actie van nummer 5 kapitein Dries Dawyndt op links die met een schitterende diepe pas, Thomas voor doel bracht maar die trapt op de keeper. In de 12’ probeert KRC het via links waarbij een voorzet van Dries door een thuisspeler bijna in eigen doel wordt gekopt. 13’ een verre uittrap van Denny waarbij Jeff in 1 tijd doorkopt naar Thomas, die past naar Julien en die zet Sam alleen voor doel maar de keeper redt. 16’ een corner voor Woumen waarbij het 1-0 komt te staan na een kopbal recht in de winkelhaak, volledig tegen de gang van het spel in! Nog geen 2’ later een schot van Ruben Hoorne dat afwijkt op een speler en het staat 1-1. 21’ corner Jeff, maar Dries kopt net over. 27’ actie waarbij Thomas de lat treft en Julien in de rebound ook de lat treft. 37’ een pas van Jeff naar Julien die alleen voor doel komt, maar die vergeet het af te maken. Ruststand 1-1

KRC start terug heel scherp want na 2’ een crosspas van Julien, waarbij Bart Lanoye in het zijnet trapt. De daaropvolgende uittrap wordt niet goed uitgevoerd door de thuiskeeper en belandt zo in de voeten van Jeff die de 1-2 op het bord zet. De vreugde is van korte duur want nog geen minuut later staat het 2-2, waarbij de Woumenspits meters buitenspel stond. De reserven laten echter het hoofd niet hangen en in de 54’ een doorsteekpas van Ruben naar Bart die het koel afmaakt,2-3. 61’ Thyme omspeelt zijn man met een klassebeweging en levert daarbij de perfecte voorzet af naar Ruben en die maakt er 2-4 van. 78’ een voorzet van Thyme, waarbij Thomas het heel mooi aflegt voor Jeff en het staat 2-5. 87’ een doorsteekpas van Julien naar Thyme maar zijn schot stuit op de keeper. In de laatste minuut is er een nog een misverstand in de KRC-verdediging waardoor de eindstand op 3-5 komt te staan.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Demuysere Tyas, Calcoen Pieter-Jan, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Hoorne Ruben(2), Allary Thyme, Mortier Sam, Dedeyster Thomas, Averein Julien, Simoen Jeff(2), Lanoye Bart(1)

KRC De Panne – Cercle Oedelem
Eindstand: 6-1 ( 3-0)

Na de op puntenwinst gezien gemiste seizoensstart met 3 op 15, stonden onze oudste Ratjes voor een erg belangrijke thuiswedstrijd tegen Cercle Oedelem, juist onder KRC gerangschikt met maar 2 punten. Het waren zomerse omstandigheden om te voetballen met de nodige drinkpauzes. Zonder de geschorste Manu Jullien en de gekwetsten Arnaud Blondeel, Jeroen Suply, Desaver Kevin en de niet meer opdagende Alex Leloet kreeg onze 44-jarige ouderdomsdeken Philippe Mahieux terug een plaats in de basiself.

Eerste kwartier zonder enig doelgevaar met 2 ploegen die duidelijk nog een beetje afwachten. In de 14’ eerste KRC-gevaar met een schot uit de 2de lijn van Sander Dehaese dat net boven de deklat buiten gaat. 17’ voorzet op rechts van Jeroen Dorné door Tom Vandamme naast gekopt. 21’corner op links van Jelle Wils, op het hoofd van Maxim Simoen die mooi de 1-0 binnenkopt. 24’ onrechtstreekse vrije trap gegeven door Sander die door de inlopende Jeroen Dorné mooi in doel gedevieerd wordt, 2-0. 31’ terug KRC met een mooie bal van Maxim naar Tom die beheerst naast de doelman de 3-0 op het bord zet. 38’ 1ste gevaar van de bezoekers met een hoge voorzet van op rechts maar niemand kan bij de te hoge bal om te koppen. 44’ krijgt KRC achteraan de bal niet weg, wat heen en weer getrap, schot tegen been afgeweken en uiteindelijk weggetrapt. Ruststand 3-0.

46’voorzet op rechts door Jeroen, door de inkomende Tom net naast doel geplaatst.48’ de 4-0, Jelle kan Filou bereiken die mooi de bal in doel kan plaatsen. 51’ mooie rechtstreekse vrije trap van Oedelem door Bellaert mooi in de winkelhaak getrapt, 4-1. 54’ mooie voorzet van Sander naar Maxim die echter juist niet bij de bal kan om gevaarlijk te worden. 63’ gaat Jeffrey alleen op de keeper af, hij besluit Op de keeper en in de daaropvolgende fase wordt er in de 16 een fout op Maxim gemaakt, onbetwistbare strafschop, feilloos omgezet door Jeroen Dorné. 73’ hard op doel gegeven vrije trap van Sander, maar op de vuisten van de keeper. 79’ actie op links van Tom Vandamme, bal komt bij de ingevallen Ruben die op doel trapt maar de bal wordt met de hand weggeslagen. Rood voor bezoeker Vandenberghe en terug strafschop voor KRC. 1ste maal gegeven door Jeroen, tegen de paal maar voor het fluitsignaal van de scheids. 2de kans dus en deze maal trapt Jeroen de strafschop zonder problemen binnen, meteen zijn 3de doelpunt van de namiddag. 82’ nog eens de bezoekers me teen trap mooi in de hoek, keeper Fabrice gaat mooi plat en verhindert de 2de treffer van de bezoekers.86’ nog een vrije trap van Oedelem, Sander net niet bij de bal maar nog onbegrijpelijk naast besloten door een inlopende bezoeker. Eindstand 6-1, ruime overwinning voor een ditmaal erg efficiënt KRC.

Volgende week terug een belangrijke wedstrijd naar SC Beernem, onderaan geklasseerd met 1 puntje. Winst betekent een schitterende zaak, verliezen betekent dat onderaan alles eer wat dichter komt. De Beernem-spion noteerde ijverig alle KRC-acties, zodat Beernem zeker goed voorbereid zal zijn om te winnen tegen KRC zijn onze Ratjes nu ook eens efficiënt op verplaatsing!!!!!

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Schoolaert Jurgen, Lecat Ludovic, Lehouck Xander(75’Verdonck Ferre), Dehaese Sander, Dorné Jeroen(3), Schoolaert Jeffrey, Simoen Maxim(1(78’Ruben Hoorne), Mahieux Philippe (1(69’Debou Arne), Vandamme Tom(1).

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.