Wedstrijdverslagen 03/04-03-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
SP Keiem -KRC De Panne
Eindstand: 7-4 ( 2-3)

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Keiem, een tegenstander die we nog maar heel weinig hebben ontmoet, en waarvan trainer Jean maar heel weinig wist qua hun inzet en speltechniek.

Direct na de aftrap waren beide ploegen elkaar waard, maar we konden net dat klein beetje meer druk zetten en KRC ging dan ook rusten met een 2-3 voorsprong.
In de tweede helft begonnen onze duiveltjes echter wat overmoedig en vergaten ze om hun positiespel te behouden. Keiem kon hiervan profiteren en kon zo heel makkelijk terugkeren tot 4-4.
Het moet gezegd dat SP Keiem na de rust heel goed in de match lag en dat onze spelertjes bij momenten nog enkel terugsloften. Blijkbaar hadden onze jongsten gisteren op school zwaar gesport tijdens een loopwedstrijd waarbij ze meerdere kilometers moesten lopen op snelheid.
Onze doelman voor deze week, Mauro, deed nochtans zijn uiterste best maar ook hij kon niet verhinderen dat we bij affluiten het onderspit moesten delven met te grote cijfers.
Bij het fluitsignaal stond de eindstand 7-4 op het bord, een ruime overwinning voor de thuisploeg dus.

Speelden voor KRC U8: Mauro VAN HOECK (Keeper), Martijn STEEN, Alex-Elmo BISSCHOP, Yarne DURIEUX, Bart LORTHIOY, Torben PEIRS.

 

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – WS Adinkerke
Eindstand: 2-12

Onze Ratjes hadden een derby thuis tegen Adinkerke. Met Andreas die ziek was waren we maar met 5 spelers. Onze Ratjes voetbalden goed maar Adinkerke was veel sterker.
We kregen schone kansen maar de afwerking was er niet, maar we konden toch 2 keer scoren.Onze doelman Mohammed had veel werk maar hij keepte heel sterk vandaag, er waren wel een paar spelers die een beetje stonden te dromen. Eindstand:2-12.

Toch een dikke proficiat aan onze moedige Ratjes.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Melaerts Thibaut, Krashniqi Edison en Vandeputte Laurens

 

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
VW Hamme - KVV Coxyde
Eindstand: 1-3 (1-1)

Moeilijke verplaatsing op het programma voor onze NU14 tegen Hamme dat al tegen de 2 andere titelkandidaten punten haalde en waarvan we weten uit de heenwedstrijd dat het een goed voetballende ploeg is. Zonder de zieke Sies en met Dobbe op reis, slechts 12 spelers op de afspraak. En terug paspoortproblemen, Ronald vergat zijn portefeuille in de auto van opa uit Leisele, trainer Alain en Ronald naar Leisele om de IK op te halen en dan met de wagen achter naar Hamme. Grote snelheidscontroles op de baan, gelukkig bezorgde papa Wannes telefonisch de nodige informatie.
Terug een slecht liggend veld wat het goed voetbal erg moeilijk maakte, iedereen wil de jeugd de beste voetbalopleiding geven maar als we dan zie op welke akkers soms moet gespeeld worden???

Hamme had duidelijk zijn tactiek aangepast en koos ervoor om achteraan zeer gegroepeerd te spelen en weinig ruimte weg te geven. Onze jongens waren duidelijk beter dan de thuisploeg die toch vocht voor elke meter grond, maar de afwerking bleef in de 1ste helft duidelijk in gebreke. 3’eerste schot op doel van kapitein Andreas maar recht op de keeper. 5’Dali zet op rechts door tussen 2 verdedigers, mooie voorzet naar Niels die onbegrijpelijk over doel trapt. KVVC blijft de betere ploeg zonder echt doelgevaar te scheppen. 17’ terug actie Dali, keeper komt ver uit, in plaats van direct te trappen loopt Dali nog verder door en mist hij dan zijn afwerking. 18’ 1ste gevaar van Hamme en meteen 1-0, uitglijden van Robbe en Hubert rechts achteraan en de bal wordt mooi binnengedraaid. KVVC niet aangeslagen maar dadelijk terug het spel in handen nemend en in de 26’ wordt dit beloond. Wat heen en weer getrap voor doel, Wannes kan zich doorzetten en trapt hard binnen. 28’ snelle counter Hamme, Thomas brengt redding in 2 keer. 31’ mooi opgebouwde aanval, Ruben steekt door naar Andreas die besluit met een gekraakt schot op de keeper. 34’ Maxime heeft alle tijd om een voorzet te trappen maar te slordig en Dali kan niets doen met de te hoge bal. Ruststand 1-1, erg gevleid voor de thuisploeg. Schitterende start 2de helft, mooie actie van Niels op links, bal naar Andreas die doorsteekt naar Dali die hard de 1-2 binnentrapt. KVVC houdt de wedstrijd rustig onder controle met in de 50’ nog eens een harde trap op doel door Dali, keeper lost maar niemand is gevolgd. 54’ mooi gegeven corner van Louis, Wannes kan koppen maar naast. 60’ terug Dali aan het kanon en het staat 1-3, wedstrijd gespeeld. Hamme probeert nog wat druk te ontwikkelen maar de goed georganiseerde verdediging en doelman Thomas komen niet echt meer in gevaar. Eindstand 1-3, na een verdienstelijke maar zeker geen van de betere wedstrijden, slechte veld is natuurlijk ook één van de oorzaken.

Een van de moeilijke verplaatsingen achter de rug, KVVC blijft aan de leiding van het klassement maar het zullen nog 7 zware wedstrijden worden tegen ploegen die steeds extra gemotiveerd zijn om tegen de leider te spelen.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Hubert Vanhoren, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert(1), Calcoen Robbe, Dhondt Ronald, Niels Lanssens, Andreas Decock, Vanderbiest Maxiem, Ruben Verstraete, Kinget Louis, Baillieul Dali(2).

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – VW Hamme
Eindstand: 1-0 (0-0)

Waar we al weken over spreken is dan uiteindelijk ook gelukt, Hamme kloppen. Na de problemen die er waren in Hamme smaakt deze overwinning zeer zoet. In mijn 13 jaar KVVC ben ik nog nooit op het veld gelopen om mijn spelers te feliciteren na een doelpunt…. Vandaag wel. Ik vond het super omdat, spelers die zo hun best doen op het veld ook mogen beloond worden met de volle buit. Iets wat de laatste tijd niet meer lukte, lukte Dante in de allerlaatste minuut. Na het blijven aandringen en vechten van Remko prikte Suarez de verdiende 1 – 0 op het bord.
Maar dit is een overwinning van de hele ploeg. Ze trainden met veel inzet de afgelopen week en zo speelden ze dan ook. Van bij het begin was er voetbal te zien. In Hamme werden we de eerste tien minuten weggespeeld. Nu was Hamme het lijdend voorwerp. Zeer veel druk in balverlies en in balbezit goed positiespel en leuke combinaties. Vooral de vechtlust om te winnen heeft vandaag de doorslag gegeven denk ik.

'T was stiiiil aan de overkant, 't was stiiiiiil aan de overkant …………….

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – VW Hamme
Eindstand: 2-3 (1-2)

Een snedig KVVC startte als een wervelwind. Hamme werd teruggedrukt en kon niks anders dan verdedigen. De thuisploeg kwam op voorsprong met een own-goal na een center van Emiel. Het duwde door en Jasper miste een open kans, wat niet zijn gewoonte is. Emiel verscheen alleen voor doel maar de doelman kon nog juist de bal voldoende deviëren en de bal strandde op de lat. We kregen nog open kansen maar geen scoreverandering En ipv drie – nul kregen we terug het deksel op de neus en uit 2 kansen scoorde Hamme 2 doelpunten, waarvan duidelijk 1 uit buitenspel. Ruststand: 1 – 2 Na de herneming kregen we in de eerste minuut al een derde doelpunt tegen, te weinig concentratie met zware gevolgen. Nog tijd genoeg dacht KVVC en het ging vrank hun kans. Jasper scoorde de aansluitingstreffer en iedereen geloofde in een terugkeer. We waren de betere ploeg maar met de vlot scorende bezoekers was het uitkijken voor de fatale tegentreffer. Kansen kregen we genoeg, maar scoren zat er onbegrijpelijk niet meer in. Hoe we kansen bleven verkwanselen blijft een raadsel. Tot de laatste seconde vochten ze voor een terugkeer maar we bleven puntenloos achter. Peptalk was nodig maar ze mochten fier zijn op hun prestatie. De kentering is bewezen en meteen het sein om terug met de overwinning aan te knopen. Eindstand: 2- 3

Speelden voor KVVC: Lars – Robin – Julien –Pieter – Bert – Stef – Nick – Maxim – Boris – Jasper – Emiel en Guiseppe Volgende week op bezoek bij Zele.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC - VW Hamme 6-2
VW Hamme - NU13 KVVC 4-1
VG Oostende - BU13 KVVO 2-1
VG Oostende - BU15 KVVO 5-0
GU15 KVVC – SK Snaaskerke 0-2
SK Staden - BU17 KVVO 11-1
VW Hamme - NU17 KVVC 5-0
VW Hamme - NU19 KVVC 4-1
SK Staden - BU21 KVVO 5-1

 

Reserven
KRC De Panne – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 2-1 (2-1)

KRC start heel scherp met al in de 2’ een diepe bal van Dries naar Arne, die een actie in huis heeft, Tom bedient die er 1-0 van maakt. 5" Diepe bal van Tom die Arne in de diepte stuurt en die word neergelegd in het strafschopgebied, een overduidelijk strafschop. Filou achter de bal en die faalt niet 2-0. 11" diepe bal van Tom op Arne maar dit keer brengt de doelman redding. 12" KRC blijft maar drukken en de bal wordt van de lijn gered op hoekschop. 24’ Foutje achterin en zo kan de spits van de tegenpartij met wat geluk 2-1 maken. 38" Arne verdedigt goed mee, ontfutselt de bal en trapt op doel maar de keeper redt. 42" Scherpe counter van KRC na verre uittrap van doelman Denny waarbij een bezoekende verdediger nog in extremis net naast doel in corner kan verwerken.
Na de rust blijft Oostduinkerke zijn stempel drukken op de match maar echt gevaarlijk zijn ze niet. 61"" scherpe counter KRC waarbij Kevin zijn man voorbijgaat en jammer genoeg op de paal schiet. 75" afstandschot KVVO waarbij Denny mooi de bal uit zijn goal duwt. 77" Sam met een schot, dat nipt naast gaat. Op het eind blijft de tegenstander veel druk zetten maar KRC kraakt niet en wint zo de topper

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Mahieux Philippe(1), Demuysere Tyas, Vanisacker Jochen, Dawyndt Dries, Lehouck Xander, Debou Arne, Calcoen Pieter-Jan, Kevin Desaver, Dedeyster Thomas, Mortier Sam, Ameloot Tom(1), Allary Thyme.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – GS Middelkerke-Leffinge
Eindstand: 2-2 ( 2-0)

Vandaag stond een erg moeilijke thuisderby op het programma tegen één van de titelkandidaten GS Middelkerke. En dit dan nog zonder de gekwetsten Kevin Deman, Sander Dehaese en Ruben Hoorne, zodat op voorhand iedereen zou tekenen voor een gelijkspel. Het werd een gelijkspel, maar het had eigenlijk ALTIJD een overwinning moeten zijn voor wie de wedstrijd meegemaakt heeft.

Wedstrijd start goed met in de 2’ al op rechts een actie van Maxiem die eerst op de keeper besluit en in de herneming over trapt, bal afgeven bij de herneming was zeker beter hier. 7’ gevaarlijke aanval GSM, te gemakkelijk door het centrum maar de bal gelukkig over de uitgekomen Fabrice naast geplaatst. 15’ mooie doorsteek van Jurgen naar zijn broer Jeffrey op links, Jeffrey besluit op de keeper maar de bal blijft los en komt voor doel waar Maxiem gewoon maar moet binnentikken, 1-0!! 20’ mooie actie op rechts, Jeroen kan de bal mooi achterleggen naar Ferre, mooie voorzet naar de 2de paal war Jeffrey net niet goed bij de bal kan, bal terug voorgezet maar buiten aan de 2de paal. 27’ corner op links door Jeffrey, Maxiem kan erg gemakkelijk aan de 2de paal de 2-0 binnenkoppen, schitterend voor KRC!!! 29’ domme en onnodige fout van Ludo op links aan de rand van het strafschopgebied, strafschop, Fabrice met een mooie redding en ook in de herneming staat onze nummer 1 klaar om af te weren.39’ vrije trap van de bezoekers op links, half Middelkerke kan rustig inlopen aan de 1ste paal maar gelukkig slordig naast besloten. 43’ slecht uitverdedigen bezoekers, maxim krijgt zomaar de bal in de voeten maar in plaats van op doel af te gaan probeert hij de bal over de keeper te lobben maar niet hoog genoeg en in de handen van de keeper, hier had het eigenlijk 3-0 moeten staan en de wedstrijd gespeeld moeten zijn. Ruststand 2-0 na een 1ste helft waarin KRC de bezoekers vrij gemakkelijk onder controle hield.

Zelfde spelbeeld in de 2de helft, KRC houdt alles gemakkelijk onder controle tegen de bezoekers die wel willen, maar niet kunnen. 55’ slecht uitverdedigen KRC, bal zomaar in de voeten van ex KRC’er Cédric Bulcke die gelukkig recht op de keeper trapt. 60’ terug Bulcke met een verre trap door Fabrice in corner geduwd. 62’ slechte pas van Manu, speler alleen op Fabrice af die de speler doet uitwijken waardoor zijn schot in het zijnet belandt. 77’ nog een bezoeker die alleen op Fabrice kan afgaan maar die gelukkig half wegglijdt waardoor Fabrice redding kan brengen. KRC kan daar weinig gevaar tegenover zetten, mede door de hoog meespelende keeper van GSM die telkens goed anticipeert. De bezoekers nemen meer en meer risico’s en iedereen voelt dat KRC begint te twijfelen, de bal wordt vooruit gestampt en begint steeds vlugger en vlugger terug te komen. 86’snelle vrije trap van Arne naar Jeffrey die alleen op de keeper kan afgaan maar jammer genoeg de bal te ver van zijn voet speelt zodat de keeper kan tussenkomen. 88’ corner op links GSM, bal wordt te gemakkelijk aan de 2de paal binnengekopt en het staat 2-1, de bezoekers geloven er nog duidelijk in en blijven druk zetten tegen een paniekerend KRC. Scheids laat dan ook nog een 5-tal minuten overspelen, de reden is eigenlijk niet echt duidelijk en in de 93’ kunnen de bezoekers nog gelijk stellen na een licht toegekende vrije trap, bal in de kluts en terug veel te gemakkelijk binnengekopt. Even later wordt afgefloten op een 2-2 eindstand, pijnlijk puntenverlies voor onze Ratten.

KRC blijft op de veilige 13de plaats staan met 3 punten voorsprong op Daring Brugge en 4 op Beernem. Het is duidelijk dat het knokken zal worden tot de laatste speeldag om op die veilige 13de plaats te blijven staan, vooral als zo stom 2 punten weggegeven worden, wat thuis ook al tegen Daring Brugge gebeurde.
Volgende week een loodzware verplaatsing naar titelkandidaat HO Oedelem met ex-KRC’er Alex Schoonvaere als trainer, HO Oedelem dat zich zeker zal willen herpakken voor de onverwachte 3-5 thuisnederlaag tegen Loppem

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Fieuw Marnik, Mestach Wesley, Jullien Manu, Ludovic Lecat, Schoolaert Jeffrey(90’Jeff Simoen), Ferre Verdonck(92’Lehouck Xander), Jeroen Dorné, Schoolaert Jurgen, Simoen Maxiem(2(84’Arne Debou))

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Fieuw Marnik(fout) en Manu Jullien(fout), voor beiden hun 3de gele kaart zodat zij voor de volgende wedstrijd tegen HO Oedelem geschorst zijn.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 10 maart

9uur15: KSV Nieuwpoort – GU9 KRC
10uur: GU8 KRC – WS Bulskamp
11uur: NU14 KVVC – Eendracht Zele
14uur30: KSV Veurne – GU15 KVVC
15uur: Eendracht Zele – NU15 KVVC
15uur: Eendracht Zele – NU16 KVVC

Zondag 11 maart

9uur15: KSV Nieuwpoort A – reserven KRC
15uur: Hoger Op Oedelem – 1ste elftal KRC