Wedstrijdverslagen 03/04-09-2011

Nationale knapen U14 (Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke)
KM Torhout 1992- KVV Coxyde
Eindstand: 2-2 ( 2-1)

Na een erg goede voorbereiding en met splinternieuwe wedstrijduitrustingen verwachtte iedereen een spetterende competitiestart van onze U14. In een zomers weertje en vroeg op de morgen werd de nieuwe competitie afgetrapt. Al snel bleek dat het niet goed zat bij onze jongens. Weinig druk op de balbezitter, veel slechte passes, paniek achteraan bij iedere actie van de thuisploeg, kortom in de 1ste helft was het zeker niet goed tegen een kort, scherp opzittende thuisploeg die snel vooruit voetbalde. 2’ al de 1-0 voor de thuisploeg, geknoei achteraan, slechte dekking, bal niet weg en KVVC moet al achtervolgen. Torhout blijft de betere ploeg en in de 5’ moet Wannes nog eens attent tussenkomen, 6’ schot uit de 2de lijn van de thuisploeg met een mooie redding van Thomas. 10’ terug Torhout, gelukkig met een gekraakt schot 12’ terug doelman thomas met een redding. 15’ terug Thomas goed uitgekomen op een lange bal. Na de 1ste vervangingen komt KVVC wat beter in de wedstrijd met een voorzet van op links door Jessy, gevolgd door een gekraakt schot van Dali, de 1ste kans voor onze U14. 21’ terug de thuisploeg met een schot juist naast. 22’ terug de thuisploeg van op links, bal door de benen van Robbe, redding van Thomas die de bal echter niet kan vasthouden en een thuisspeler tikt simpel de 2-0 binnen. 24’ mooie doorsteek van Niels naar Maxime, maar de goed meespelende keeper van Torhout zit er goed tussen. 32’ valt de 2-1 een beetje uit de lucht, doorzetten van Dali op rechts, bal naar Ruben die op doel trapt en door de benen van de blunderende thuiskeeper binnen. Ruststand 2-1, niets verloren dus na een erg slappe 1ste helft. Na de rust zijn onze jongens eindelijk wakker geschoten. Dadelijk meer druk, beter samenspel en de thuisploeg wordt op zijn helft teruggedrongen. 39’ staat het 2-2, mooie doorsteek van Wannes naar Jessy die mooi de diepte in gaat en beheerst afwerkt. 41’ pas van Dali op rechts naar Jessy maar diens schot wordt gered door de thuisdoelman. KVVC blijft de thuisploeg onder druk zetten en in de 50’ trapt Wannes na een corner van Maxime over. 54’ nog eens de thuisploeg, vrije trap na hands van Hubert net buiten de 16, erg mooie redding van Thomas die de bal weg tikt van onder de deklat. Onze jongens blijven de thuisploeg onder druk zetten, maar soms met wat te veel overhaasting zodat veel acties geremd worden. Torhout blijft ook vechten voor iedere meter zodat de wedstrijd uiteindelijk eindigt op een billijke 2-2, nadat iedere ploeg eigenlijk een speelhelft voor zijn rekening genomen had. Toch een mindere prestatie van onze U14 die zeker veel beter kunnen, volgende week herpakken op het veld van Oostduinkerke tegen Harelbeke.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy(1), Calcoen Robbe, Wannes Dhert, Pille Dries,Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(1), Decock Andreas, Lanssens Niels,Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Baillieul Dali.

 

Nationale knapen U15 (Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke)
KVV Coxyde- KM Torhout 1992
Eindstand: 2-0 (1-0)

We zijn vertrokken, eerste competitie match van het nieuwe seizoen. Van bij de start probeerde Coxyde met combinatie voetbal de bal in eigen rangen te houden. Iets wat redelijk goed verliep ware

het niet dat sommige spelers blijkbaar bepaalde afspraken, onder de druk van Torhout vergeten waren. Ze durfden hun mooie voetbal niet spelen. De groenen deden zeker mee en probeerden het doel van Aaron te bereiken maar botsten steeds op een kei goede verdediging. Hannes, Ward, Tim en Denzel zouden vandaag niet geklopt worden, ook niet toen de gebruikelijke wissels werden doorgevoerd en Arthur, Jelle en Maxim even de “muur” kwamen verstevigen. In de 18 min was het raak voor de witjes, prachtige doorsteek van Arthur en Remko omzeilde mooi de keeper en prikte de verdiende 1 – 0 op het bord. Nick, Xander en James op het middenveld en Joost, Dante en Ersin en Remko in de voorlijn zorgden er voor dat we nooit het gevoel kregen dat Torhout zou de bovenhand nemen. Groen kreeg wel een paar kansen maar of onze keeper of Tim kon de bal keren. In de 41’min kregen we wat meer zekerheid, Nick stuurde James in het straatje en James scoorde 2 – 0. De laatste 10 minuten kwam Torhout wat meer opzetten omdat wij overschakelden naar gebruik van lange ballen en last kregen van de hitte. Eerste drie punten binnen Bravo Gasten.

 

Nationale scholieren U16 (Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke)
KVV Coxyde – KM Torhout 1992
Eindstand: 0-1(0-0)

Op een prachtig veld en onder zomerse temperaturen werd de wedstrijd op gang gefloten. KVVC startte als een torpedo en zette onmiddellijk Torhout vast op hun eigen helft. Het creëerde 4 loepzuivere kansen maar helaas de afwerking faalde of de doelman redde subliem. Naarmate de wedstrijd vorderde en het doelpunt niet kwam, konden de bezoekers meer in de wedstrijd komen. KVVC snakte achter hun tweede adem en verloor de controle op het middenveld. Torhout kwam opzetten en dreigde enkele keren maar Lars stond paraat. De opbouw werd niet meer verzorgd en we leden te snel balverlies. Tweede helft was van minder kwaliteit, het tempo lag lager en KM zat veel beter in de wedstrijd. Het dreigde veel meer en versierde ook enkele kansen. KVVC mocht niet scoren, trapte op de paal, kopte op de lat, miste voor open doel, maar het bleef 0 – 0. De bezoekers speelden nu goed mee en kregen ook kansen. Naarmate de wedstrijd naar zijn einde liep was konden beide ploegen tevreden zijn met een gelijkspel. Maar helaas wat meermaals blijkt in het voetbal als je niet scoort ………. . Een paar minuten voor het einde scoorden de bezoekers op vrijschop. KVVC drong nog aan maar de tijd was te beperkt om nog te reageren en overhaasting was troef.

Een verloren wedstrijd die zeker punten had moeten opbrengen hadden we beter de kansen afgewerkt. Een hoekschopsaldo van 9 – 1 zegt veel over de partij maar scoren zat er niet in. Het was een goede wedstrijd van beide ploegen, maar toch zagen we enkele werkpunten waarop we zeker zullen terugkomen. De jongens konden zich niks verwijten en speelden met inzet en karakter. Een tevreden trainersstaf.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU11 KVVC – KM Torhout 1-9
NU12 KVVC – KM Torhout 1-2
KM Torhout - NU13 KVVC 2-1
BU13 KVVO – SK Eernegem 1-3
BU15 KVVO – SK Eernegem 3-7
KM Torhout – NU17 KVVC 4-1
KM Torhout – NU 19 KVVC 2-1
BU17 KVVO – SK Eernegem 1-4
BU21 KVVO- SK Eernegem 2-2

 

Reserven
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 1-6

Op een mooie zondagmorgen moesten onze ratjes naar Adinkerke, direct de derby. De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor onze ratjes want in de 3de min was het al 1-0 voor de thuisploeg.7’ grote kans voor Maxim, maar bal ging over.9’Aanval WSA op links, voorzet en in de volley over.11’vrijetrap Desaver Kevin, Max kop juist over.16’lange bal van Dries, verdediging WSA doet een flater en zo kan Max profiteren en de 1-1 binnenschieten. 21’voorzetPhilippe Mahieux naar de alleenstaande Max die heel mooie binnen schopt en zo KRC op een verdiende 1-2 voorsprong brengt. 29’mooie actie op rechts van Tom Vandamme, die mooi de bal achteruit past naar Max maar keeper pakt mooi. 2de helft begin WSA meer te drukken, speelt met 3 spitsen en KRC kwam een beetje onder druk te staan maar de verdediging doen zeer goed hun werk.52’scheids mist, onze ratjes krijgen geen hoekschop maar de keeper trapt slecht uit in de voeten van Pieter-Jan, diepe bal op Max die alleen op de keeper komt en zo de 1-3. 63’corner van Pieter Geerts, Max kopt de 1-4 binnen.75’mooie aanval op rechts met Tom, Kevin Desaver komt alleen voor doel, keeper redt maar Max was mooi gevolgd en kan zo de 5de goal binnen tikken 1-5.86’corner Pieter Geerts, Alessandro kopt mooi de 1-6 binnen.88’voorzet Filou naar de alleenstaande ¨Pieter die in 1 tijd over trapt. Een zeer mooie en verdiende overwinning voor onze ratjes en trainer Wesley was zeer blij met het gebrachte spel. Volgende wedstrijd thuis tegen Nieuwpoort B.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Mahieux Philippe, Deman Kevin, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Desmet Alessandro(1), Vandamme Tom, Mortier Sam, Simoen Maxim(5), Desaver Kevin, Geerts Pieter, Calcoen Pieter-Jan.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – Davo Westende
Eindstand: 2-0 ( 2-0)

De 1ste wedstrijd in 3de provinciale voor KRC, met heel wat publiek in de tribunes, werd meteen een kustderby tegen Davo Westende. Zonder Sander Dehaese en Maxim Simoen wed de wedstrijd afgetrapt door ondervoorzitter Patrick Dumon, traditioneel de schenker van de 1ste matchbal van het seizoen. Rustig wedstrijdbegin waarin het voor beide ploegen duidelijk nog wat zoeken was maar in de 10’ toch het 1ste KRC-gevaar met een voorzet van op rechts door Jeroen Dorné, de inkomende Ruben hoorne kan net niet bij de bal. KRC heeft duidelijk zijn draai gevonden en legt goed voetbal op de mat, bal wordt zeer goed rondgespeeld en het volledig veld wordt gebruikt. 17’ vrije trap op rechts door Jeroen Dorné, keeper van Westende Allemeersch lost de bal en in het geharrewar kan Alex Leloet de 1-0 tegen de netten trappen. 19’ terug KRC met een mooie doorsteek van Jurgen schoolaert op rechts naar Jeroen Dorné, mooie voorzet maar niemand op de juiste plaats om af te werken. Bal gaat voorlangs, nieuwe voorzet en nu kan Jeroen net niet bij de bal. 23’ voorzet van op rechts door Manu, binnengekopt door Ruben en het staat 2-0, meer dan verdiend voor een goed voetballend KRC.30’ terug een mooie actie op links, Jeffrey legt af voor Ruben die echter over trapt.34’ eerste gevaar van de bezoekers, al dan niet buitenspel maar scheidsrechter Notredame laat doorspelen, maar gelukkig wordt de doelpoging slordig boven doel getrapt. 40’ gaat Manu in de fout, pas door het centrum, onderschept door een bezoeker en Xander begaat een haakfout in de 16, duidelijke strafschop voor Westende. Goed getrapte strafschop door Claudio Ruva, maar de nieuwe KRC-doelman Vanisacker Fabrice toont wat hij waard is en haalt de goed gegeven strafschop uit de hoek. 45’ nog een mooie KRC-actie op links, voorzet van Jurgen naar Alex die aflegt voor Jeroen Dorné die naar de korte hoek trapt maar de keeper duwt in corner. Ruststand 2-0, meer dan verdiend na een erg goed 1ste speelhelft van onze Ratjes. Net afgetrapt al een mooie voorzet van op links door Xander Lehouck, Ruben kan er zijn hoofd tegen zetten maar de bal gaat juist voor de 1ste paal buiten, gelukkig voor de volledige verraste Westendedoelman. 52’ wordt Jeffrey Schoolaert diep gestuurd, haakfout op hem maar Jeffrey zet al struikelend toch door, legt nog af naar Alex maar levert verder niets op. 59’ de bezoekers met een actie op links, doelpoging door keeper Fabrice in corner geduwd. Daarna veel slordig middenveldspel, Westende dat risico’s neemt maar KRC dat niet scherp genoeg meer speelt om dit af te straffen. 82’ nog een schermutseling voor KRC-doel, bal voorbij iedereen maar gelukkig aan de verkeerde kant van de paal buiten. Even later een schotvoorzet van op rechts door een

bezoeker, bal begint opeens fel te dalen en komt tegen de deklat terecht. 86’ komt Jeffrey alleen voor de keeper die handspel begaat buiten de 16, terechte rode kaart en de bezoekers met 10 verder, hier wordt toch een unieke kans gemist om de geruststellende 3-0 op het bord te trappen. 89’ nog een actie van Jeroen Dorné op rechts, bal achteruit waar een inkomende Arne Debou recht op de keeper trapt. 93’ nog een mooi afstandschot van Jelle Wils dat net naast de paal buiten gaat. Even later wordt d e wedstrijd afgefloten op een 2-0 eindstand, eerste punten zijn binnen voor KRC na een erg goede 1ste helft en een mindere 2de. Volgende week volgt hopelijk de bevestiging op het veld van Daring Brugge.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Suply Jeroen, Jullien Manu, Lecat Ludovic, Lehouck Xander (55’Arne Debou), Blondeel Arnoud, Dorné Jeroen, Leloet Alexandre(1)(68’Verdonck Ferre), Schoolaert Jeffrey, Schoolaert Jurgen, Hoorne Ruben(1)(80’Jelle Wils)

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.

Er was geel voor Xander Lehouck (40’ haakfout), Blondeel Arnoud(60’ reactie), Jullien Manu (63’fout) en Hoorne Ruben (71’ wegtrappen bal)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 10 september

10uur: KRC U8 – KSV Bredene
10uur: KRC U9 – KSV Diksmuide
10uur30 KVVC NU14- SWI Harelbeke ( Oostduinkerke)
10uur30 KVVC NU13 – SWI Harelbeke
15uur: SWI Harelbeke – NU15KVVC
15uur: SWI Harelbeke – NU16 KVVC

Zondag 11 september

9uur15: reserven KRC A – SV Nieuwpoort B
15uur: Daring Brugge - 1ste elftal KRC