1ste jaars duiveltjes Reeks K
KSV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 1-6 ( 1-1)

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Nieuwpoort.
Toen we aankwamen bleek dat we uitzonderlijk ook eens mochten spelen op het veld van de fanions, het terrein met kunstgras. Bij de aftrap bleek SK Nieuwpoort ondertussen stukken verbeterd te zijn dan bij de aanvang van het seizoen en ook het terrein zelf was niet echt meewerkend voor onze jongens. Het duurde dan ook lang voor de score werd geopend. Ook de inzet van beide ploegen maakte dat voorsprong behalen moeilijk was omdat geen van beide ploegen echt overwicht had. In de eerste helft konden de doelpogingen die langs beide zijden gevaar opbrachten zeker op één hand geteld worden. Hierdoor was de stand aan de rust dan ook maar 1-1.
Onze voorsprong bleef echter een feit en na de rust bleek dat de jongste spelertjes van KRC ook sterk zijn 'op kracht' en nu konden we wel enkele keren scoren en uitlopen. Bij het fluitsignaal was de eindstand 1-6, een hoopgevend feit voor volgende week. SK Nieuwpoort mag zeker zijn goalie op handen dragen want die stond heel sterk te keepen en heeft een aantal ‘gemaakte’ doelpunten verhinderd. Proficiat keepertje.

Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo Bisschop (Keeper), Martijn Steen, Yarne Durieux, Mauro Van Hoeck, Thomas Pelfréne, Jacques Deschryver en Torben Peirs.

2de jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 12-3

Onze U9-Ratjes hadden een zware verplaatsing naar Nieuwpoort. Voor onze Ratjes was het een heel moeilijke wedstrijd, want ze waren het kunstgrasveld niet gewoon. Onze jongens voetbalden goed mee, maar Nieuwpoort was veel sterker. We kregen goede kansen maar de keeper van Nieuwpoort haalde ook veel ballen uit.Nieuwpoort scoorde bijna aan 100%.Uiteindelijk kregen we een zware nederlaag te slikken:12-3.
Volgende week laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Snaaskerke.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Melaerts Thibault, Dekien Jasper, Vandeputte Laurens, Krasniqi Edison en Petzold Andreas

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Sparta Petegem - KVV Coxyde
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

Vandaag een niet te onderschatten verplaatsing naar het weliswaar onderaan geklasseerde Petegem, dat 4 wedstrijden niet meer verloren had en een doelsaldo had van 14 voor en 23 tegen, een ploeg die kan verdedigen dus. Geen ideale matchomstandigheden, gietende regen en redelijk veel wind, gelukkig gespeeld op het perfect liggend 1ste veld van Petegem. KVVC kiest om te starten met windvoordeel maar het is Sparta dat eerst gevaarlijk is. 3’ corner Petegem, bal bij Thomas die de doorglijdende bal lost, bal in de kluts en uiteindelijk weggetrapt door Robbe. 5’ terug Petegem met een aanval, ditmaal zonder problemen gepakt door Thomas. KVVC probeert steeds te voetballen, maar het tempo ligt te laag. 12’ eindelijk een mooie aanval, bal komt bij Niels terecht die kan op doel trappen maar in buitenspel. Daarna wat meer KVVC-druk met 3 corners op rij, maar de scherpte om af te werken ontbreekt. Veel middenveldspel, Petegem kan nooit echt meer dreigen maar het tempo bij onze jongens blijft te laag liggen. Het is pas als het snel gaat dat de thuisploeg in de problemen komt, zoals in de 25’met een mooie actie Sies-Dali-Niels maar terug is de afwerking niet scherp genoeg. Ruststand 0-0. 2de helft met windnadeel, maar dat blijkt geen echt nadeel te zijn. KVVC probeert constant hoge druk te zetten, maar het tempo blijft te laag. Meer en meer wordt er met de bal gelopen en worden de flanken te weinig in het spel betrokken. 40’mooi opgebouwde aanval, bal breed van Ruben naar Maxim die de weg naar doel open heeft, maar de verkeerde keuze maakt en de bal nog breed legt naar Dali, bal belandt uiteindelijk bij Jessy die op doel kan trappen maar naast. 46’actie Jessy-Wannes, trap van Wannes dat echter geblokt wordt. KVVC is nu overduidelijk de betere ploeg en er wordt constant op de helft van Petegem gespeeld, de KVVC-verdediging houdt alles goed onder controle en stuurt de bal telkens terug vooruit. De thuiskeeper speelt ook een sterke wedstrijd en pakt alles wat hij kan, totdat hij in de 67’ een bal moet lossen en de net terug ingevallen Ruben bij de pinken is en via de paal de meer dan verdiende 0-1 eindstand op het bord zet. KVVC keert met de 3 punten terug naar de kust, maar volgende week zal het heel wat scherper en vlugger moeten tegen Diksmuide, de kampioen van vorig jaar, die met slechts 18 doelpunten voor en maar 14 tegen ook weet wat verdedigen is.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Dobbe Stekelorum, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(1), Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Baillieul Dali.

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde - Sparta Petegem
Eindstand: 2-1 ( 1-0)

Door de vele plaatswissels was het even afwachten hoe het zou lopen. Bleek na vijf minuten waarin we niet veel zagen van Petegem dat de meesten geen probleem hadden met hun nieuwe stek, Sparta smeet wat meer kolen op het vuur en kwam beter in de match. Het leek of ze telkens een stap sneller waren dan KVVC. Echt gevaar werd er aan beide kanten niet echt gecreëerd, kleine bijna kansjes maar daar bleef het bij. Telkens weer die laatste pas werd onderschept door een groene voet of hoofd. Midden de eerste helft was het toch even schrikken toen Jelle na een kopduel bleef liggen en even in een andere wereld was. Jelle stond op, even rusten en hij wou weer de wei op. Beter nieuws was het feit dat in de 23 minuut onze Remko met veel inzet de bal recupereerde en alleen op de keeper kon afgaan. Iedereen blij want onze Remko prikte weer. Met verdiende 1 – 0 naar de koffie pauze. Ruststand: 1 – 0

Tijdens de rust werd gevraagd om toch wat meer te denken aan kantverandering, iets wat toch zo moeilijk blijkt te zijn voor onze kerels. Vijf minuten in de tweede helft tackelde Arthur reglementair hun doorgebroken speler. De scheids zag een strafschop . Aàron naar rechts, bal naar links. 1 – 1 en herbeginnen. KVVC liet zeker de hoofdjes niet hangen en ging in de aanval. De scheids had blijkbaar de beelden nog eens goed bekeken en schonk ons ook een strafschop. Onze strafschop nemer was eerlijk en besloot de bal gewoon naast te trappen. Geen cadeau nodig dacht hij …… Tien minuten voor affluiten weer grote pech voor de ploeg. Weer kopduel waarin nu Joost betrokken was. Bleek direct heel ernstig ( na bezoek kliniek Veurne was diagnose, gebroken neus en open wonde aan de lip)… Drie minuten later, terwijl Joost nog werd verzorgd in de kleedkamer, zorgde Ersin voor de welverdiende 2 – 1 eindstand. Verdiend ? Ik dacht het wel, terwijl Petegem een goed voetballende ploeg bleek te zijn.
Ps. In de kleedkamer bleek het niet zo goed te gaan met Jelle (na zijn kopduel) Ik zag dat hij er opeens bleekjes bij zat en niet onmiddellijk reageerde op mijn vragen. Ook Jelle naar spoed. Na scan bleek lichte hersenschudding met ook heel lichte bloeding. Hij moest nacht ter observatie blijven.
Veel sterkte aan Joost en Jelle.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 1-1(1-0)

Sparta dat vorig jaar twee maal sterk uithaalde naar de kustjongens bleek zoals verwacht een moeilijk te bespelen ploeg. KVVC startte met dezelfde opstelling als vorig week en had het in de eerste minuten niet gemakkelijk om in de wedstrijd te komen. Eens de aftasting voorbij was het baas op het middenveld en speelde dominant op de helft van de tegenstander. Jasper kwam iets te kort om te scoren en Emiel treuzelde te lang alleen voor doel. Maxim kon niet besluiten en uit de flankacties werd te weinig resultaat gehaald. KVVC klom op voorsprong toen een hoekschop van Speedy via de doelman in doel belandde. 1 – 0. KVVC speelde dan een sterk kwartier maar scoorde niet meer. Ruststand: 1 – 0.

Tweede helft begon Sparta terug goed en redde Lars ons van de gelijkmaker. Toen kwam de frustratie boven bij Sparta en Maxim werd het slachtoffer van een elleboogstoot in hun zestien. Rood voor de bezoeker en onbegrijpelijk geen fout gefloten en geen strafschop. Een zware inschattingsfout van de scheidsrechter. Toen hij enkele minuten later een doelpunt van Speedy affloot voor vermeend buitenspel wisten we dat de man het moeilijk had. Sparta dat steeds maar de ene overtreding na andere beging kreeg het moeilijk en kwamen zwaar onder druk te staan. Jasper zijn lob suisde naast het doel, Speedy ging tot 2 maal toe alleen op doel af maar we konden niet scoren. Ook uit de vrije trappen werden we niet beloond. Sparta scoorde de gelijkmaker uit een hoekschop en KVVC wilde nog alles op alles zetten maar kwam tijd te kort. Toen ze toch aan de bal kwamen werd hen het voetbal belet en een resem gele kaarten was het verdict en een tweede voor Jasper als gevolg van de vele overtredingen op hem. Eindstand: 1 – 1
KVVC verloor de 2 punten en dit had het aan zichzelf te danken door niet te scoren uit de vele kansen. De match speelde zich af in een ongunstige sfeer met veel discuteerbare spelopvattingen, en eindigde op een zéér grimmige manier Terwijl het voetbalspel zo mooi kan zijn ipv aanmoedigen om fouten te maken. Vandaag bewezen sommige spelers dat ze met die aanpak moeilijk overweg kunnen en duidelijk zullen bijgestuurd moeten worden. Hopelijk slagen we daarin. KVVC verloor twee punten maar het belangrijkste is de nodige en juiste lessen te trekken uit de mentale kwetsbaarheid van de ploeg.

Speelden voor KVVC U16: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Maxim - Emiel

Eindstand: 4-3 ( 3-0)

De KRC-reserven moesten vandaag aan de slag in de derby tegen White Star Adinkerke, wat zeker geen gemakkelijke opdracht is. KRC begint goed met na 8’ al een kans van PJ die in 1 tijd de bal op de slof pakt en naast trapt. 14 opbouw van achteruit met een crosspass van Kevin die Dries diep stuurt, Dries die de bal in 1 tijd voorzet maar Julien kopt net naast. 21” opnieuw een voorzet van Dries die net overgekopt wordt maar deze keer door Sam. 23” Smet probeert het van ver en trapt de bal staalhard binnen. 1-0. 30” perfecte dropbal van Sam in de rug van de verdediging en Thomas trapt de 2-0 binnen in de kruising. 40” Sam met een soloactie en zo zet hij de Adinkerke verdediging te kijk en het staat 3-0, meteen ook de ruststand.
49” mooie vrije trap van Ferre maar Sam die maar nipt naast kopt. 55” perfecte doorsteekpas van Smet naar Sam die geen offside staat, die maakt het koelbloedig af en het staat 4-0. 57” Julien die hoog druk zet ontfutselt de bal en gaat alleen op doel af, hij is niet egoïstisch en legt breed voor Sam die kan binnentikken maar de keeper doet een supersafe en voorkomt een doelpunt met wat geluk, want Julien trapt ook nog op de paal in de rebound. 68” diepe bal van Dries naar Olivier die een speler lobt maar de keeper heeft goed geanticipeerd en was eerder op de bal. 72” dom balverlies achterin bij KRC en koud gepakt, 4-1. 80” KRC wordt opnieuw koud gepakt, maar dit keer op een heel scherpe counter met perfecte voorzet van Bartho en het staat 4-2. 86” met wat geluk komt de bal opnieuw bij Bartho die opnieuw een assist aflevert en het staat 4-3. Het fluitsignaal brengt veel vreugde want KRC wint hier 3 belangrijke punten. Nieuwpoort A en B hebben punten laten liggen en KRC staat alleen op kop. KRC moet volgende week op bezoek bij Nieuwpoort. De Clash want nummer 1 tegen het nummer 2. Hopelijk komt er wat volk kijken voor deze topper

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Deman Kevin, Demuysere Tyas, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Desmet Alessandro(1), Mortier Sam(2), Calcoen Pieter-Jan, Averein Julien, Verdonck Ferre, Dedeyster Thomas(1), Cuvelier Sander, Allary Thyme.

1ste Elftal
KFC Heist - KRC De Panne
Eindstand: 1-0 (0-0)

KRC stond voor een op papier moeilijke opdracht met de verste verplaatsing van het seizoen naar één van de betere ploegen van de reeks, FC Heist. Zonder de roodgeschorste Xander Lehouck en met Jeffrey Schoolaert, terug na 1 schorsingsdag, op de bank. Ervaren nieuwkomer Marnik Fieuw startte als basisspeler centraal achteraan, spits Maxim Simoen terug in de basis na een tijdje van blessureleed. Rustige start van de wedstrijd maar in de 7’ een mooie voorzet van Sander, kopstoot van Maxim Simoen maar een prachtige parade van de thuiskeeper die de bal nog uit de hoek duwt. 10’ terug vrije trap Sander, bal weggewerkt, Ludo gooit terug voor doel, Ruben kan koppen maar in de handen van de keeper. 25’ eerste gevaar van de thuisploeg met een vrije trap centraal voor doel die weggewerkt wordt en in de herneming met een harde trap juist naast doel getrapt wordt. 28’ slechte positiekeuze Ludo, wordt voorbij gesneld maar de afwerking is gelukkig ondermaats en de bal verdwijnt voorlangs voorbij het doel. 42’ corner thuisploeg, hoge collectieve druk van de thuisploeg bij de corner, de bal kan aangeraakt worden maar gelukkig naast de verste paal buiten.45’ verre bal vooruit, Maxim kopt door en Arne kan alleen op doel afgegaan, jammer genoeg wordt hij waarschijnlijk onterecht afgefloten voor buitenspel. Rustand 0-0, na een weinig hoogstaande wedstrijd waarin KRC de thuisploeg toch gemakkelijk onder controle hield. 2de helft hetzelfde spelbeeld, een zwakke thuisploeg en een rustig controlerend KRC met in de 55’ een mooie voorzet van Ludo, Arne staat plotseling alleen voor de keeper maar hij verslikt zich in zijn controle en weg de kans op 0-1. 59’ terug Ludo met een voorzet, ditmaal is het Maxim die helemaal verast is als hij alleen voor doel komt en ook niets doet met deze droomkans, terug geen 0-1. 61’ vrije trap Heist, gekopt aan de 2de pal en Fabrice moet plat. En als de kansen niet afgemaakt worden krijg je natuurlijk het deksel op de neus, 71’ domme onnodige fout van Ludo op rechts, bal wordt voor doel gegooid en aan de 2de paal in een wirwar van spelers wordt de 1-0 binnengetrapt. KRC duidelijk aangeslagen door deze opdoffer en in de 75’ een vrije trap op rechts, kopstoot die over het doel buiten gaat. 77’ dezelfde fase, maar ditmaal wordt de bal naast gekopt. 86’ nog een mooie poging uit de 2de lijn van Wesley, maar de bal gaat juist boven de deklat buiten. 90’ komt kapitein Jurgen links voor doel nog volledig vrij

maar in plaats van zelf op doel af te gaan neemt hij de verkeerde beslissing en legt de bal nog af. Gevaar voorbij en even later wordt de wedstrijd afgefloten op een onverdiende 1-0 eindstand. KRC had hier zeker een gelijkspel verdiend tegen de zwakke thuisploeg, maar om te winnen moet je natuurlijk scoren. Slechte zaak voor KRC, met ondertussen al 4 punten achterstand op de 2de laatste. Winnen zondag thuis tegen Ruddervoorde is een MUST, maar gemakkelijk wordt dit zeker niet, want het vertrouwen bij Ruddervoorde zal sterk gestegen zijn door hun sterke 2-0 overwinning tegen Steenbrugge. Kapitein Jurgen Schoolaert is voor deze wedstrijd rood geschorst.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Mestach Wesley, Schoolaert Jurgen, Fieuw Marnik, Lecat Ludovic, Debou Arne(57’Jeffrey Schoolaert), Blondeel Arnaud(81’Vandamme Tom), Dehaese Sander, Hoorne Ruben(84’Simoen Jeff), Simoen Maxim.

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.