Wedstrijdverslagen 5/6-11-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – GS Middelkerke-Leffinge
Eindstand: 20-1 (1-1)
Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen het voorbije weekend het bezoek van de samenwerking van KGS Middelkerke-Leffinge. Waar de heenmatch een makkie was gebleken met eindcijfers 1-19 was dit een wedstrijd van hetzelfde kaliber, toch wat het begin betreft.
Opnieuw een match waar we heel sterk van start gingen maar waar we nog maar eens het tempo lieten zakken en een groot deel van de eerste helft vergaten te voetballen. Yarne stond deze week in het doel en het moet gezegd dat hij, behalve die ene keer toen hij naast zijn doel stond te kletsen... het toch wel zeer goed heeft gedaan. Ruststand 1-1
Na de rust waren onze spelertjes er van overtuigd dat het opnieuw 0-0 was en dat ze moesten spelen om te winnen (wat een trainer zijn ploeg allemaal niet kan wijsmaken ...) Ze speelden dan ook een heel sterke tweede helft met combinatiespel en kracht.
Eindcijfers bij affluiten: 20-1
Speelden voor KRC U8: Yarne Durieux, Martijn Steen, Thomas Pelfréne, Alex-Elmo Bisschop, Mauro Van Hoeck en Jacques Deschryver.

2de  jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 6-5
Onze U9 hadden een thuiswedstrijd tegen Middelkerke. Met Jasper en Mohammed die op reis waren, konden we rekenen op 2 spelers van Oostduinkerke. Onze Ratjes voetbalden heel goed mee en we zagen mooie combinaties en mooie doelpunten. Thibault stond voor het eerst in het doel en hij heeft dat perfect gedaan. Middelkerke vocht mooi terug en de wedstrijd liep gelijk op. Maar onze Ratjes konden toch stand houden tot de laatste minuut en een nipte overwinning behalen. Dikke  proficiat voor onze U9 Ratjes .
Speelden voor KRC U9: Melaerts Thibault, Petzold Andreas, Krasniqi Edison, Kowalczyk Dario, Vanhoucke Alessio en Vandeputte Laurens

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Sint-Niklaas
Eindstand: 4-0 (1-0)
Onze jongens stonden voor en belangrijke wedstrijd met de komst van leider Sint-Niklaas. Winst betekende 1 puntje achterstand, verlies betekende 7 punten achterstand, opdracht was dus duidelijk: winnen!!!! Jammer genoeg moest de wedstrijd gespeeld worden, na een nachtje regen op het slecht liggend terrein 3,wat het goede voetbal zeker niet bevorderde. Vandaag nog steeds zonder één van onze sterkhouders Wannes, vandaag in Pisa aan één van de laatste dagen van zijn vakantie bezig. Goede scherpe opwarming bij KVVC, maar toch waren het de leiders die het best aan de wedstrijd begonnen. Dadelijk hoge druk en KVVC geraakte niet aan uitvoetballen toe en werd de bal vaak paniekerig weggestampt. Te ver van de man verdedigen leverde Sint-Niklaas een grote kans (juist naast de paal buiten) en een kleinere kans ( in de handen van Thomas) op, maar na de eerste 7’ nam KVVC de match in handen. Mooie pas van Andreas naar Dali, die zwak naast besluit. 8’ Dali ontfutselt de bal van een bezoeker, gaat door, balletje achteruit naar Sies die echter over trapt.9’ fout op Ruben, vrije trap van Robbe laag in de hoek geplaatst maar een attente keeper pakt. KVVC eist nu de bal op en Sint-Niklaas wordt teruggedrukt,18’ kan Dali alleen op doel afgaan, bal echter te ver van de voet en de keeper kan pakken. 23’ vrije trap Sint-Niklaas, Thomas pakt, trapt snel ver uit, Dali komt 1 tegen 1, speelt vlot zijn man uit en trapt beheerst de 1-0 binnen. 27’ een mooie verre trap van Dobbe, echter naast. Even later een actie op rechts van Sint-Niklaas, bal wordt voorgegeven en aan de 2 de paal naar doel getrapt, gelukkig tegen de binnenkant paal en de bal terug het veld in, oef!!! Sint-Niklaas komt terug wat beter in de wedstrijd, maar de scherp spelende KVVC-verdediging geeft tot aan de rust niets meer weg. Ruststand 1-0, verdiende voorsprong.2de helft goede start van KVVC met in de 37 een voorzet van Dali, de goed geplaatste Louis trapt zonder veel overtuiging over. 39’ wat duw en trekwerk in de 16 van de bezoekers, scheidsrechter Willy Vanacker wijst resoluut naar de stip en Dali trapt met wat meeval via de keeper de 2-0 op het bord. 43’ is de match volledig gespeeld, terug een goede uittrap van Thomas naar Dali die mooi Ruben aanspeelt die beheerst de 3-0 binnentrapt. 46’ nog eens Sint-Niklaas, maar een mooie redding Thomas. Daarmee is het gevaar van de bezoekers gedaan en moet doelman Thomas in de 2de helft nauwelijks nog een bal pakken. 59’mooie KVVC-aanval, bal van Robbe bij Andreas naar Dali en onze superspits trapt zijn 3de van de wedstrijd binnen en zet de 4-0 eindstand op het bord. Even later wordt de wedstrijd afgefloten, een meer dan verdiende overwinning voor onze collectief sterke U14 waarin iedere speler meer dan zijn best deed. KVVC blijft hierdoor in de koers voor de titel, waarvoor er nog een lange moeilijke weg dient afgelegd te worden, te beginnen volgende week met een niet te onderschatten thuiswedstrijd tegen het stevige SK Eernegem.
Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Dobbe Stekelorum, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(1), Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Baillieul Dali(3).

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Sint-Niklaas - KVV Coxyde
Eindstand: 2-4 (1-1)
Lange rit maar voor zo een accommodatie wil ik nog verder rijden. Op de koop toe was er een schitterend voetbalweertje en werden we heel goed ontvangen … St. Niklaas startte als zevende in de rangschikking zonder complexen. Het mooiste voetbal in de eerste 10 minuten waren dan ook geel gekleurd, niet echt gevaarlijk maar toch heel verdienstelijk. Wij kwamen regelmatig sterk opzetten met heel snelle uitbraken wat resulteerde in een 0 – 1 voorsprong via Remko in de 9de minuut. In de resterende tijd van de eerste helft waren er kansen aan beide kanten wat een spannende en zeer genietbare eerste helft opleverde. In de slotminuut kregen we echter een strafschop tegen ( terecht of niet de scheids floot … basta ). Aàron op de verkeerde voet en 1 – 1 ( tja een lief langs de kant is niet goed hé voor een keeper) En direct half time ….
Tijdens de rust , een preek over het negatieve van de eerste helft , fout van scheids uit de kopjes zetten en met voetbal en rust toewerken naar een mooi resultaat . In de tweede 35 minuten ging het nog iets beter met blauw wit. Bijna geen kansen voor St. Niklaas … hoewel in de 45ste minuut viel een boogbal zonder veel gedoe vooraf, zomaar achter onze goalie. 2 – 1. Heel leuk voor mij dan weer was het feit dat de kustboys deden wat er hen werd gevraagd tijdens de rust. Voetballende oplossing zoeken en geen paniekvoetbal. Resultaat: KVVC aan de macht. Nick, James en weer Remko prikten en 2 – 4 eindstand.
Speelden voor KVVC NU15: 3 punten gewonnen door Aàron, Maxim, Jelle, Tim, Denzel, Xander, Dante, Nick, Ersin, Remko, Joost, Hannes, James, Ward en Arthur.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Sint-Niklaas- KVV Coxyde
KVVC dat 4 gekwetste spelers moest thuislaten kon niet op hun volle sterkte aantreden maar de vervangers van Steve zijn ploeg waren bijzonder gemotiveerd KVVC kon vandaag een goede zaak doen en vertrouwen opdoen voor het verdere verloop van de competitie. Efficiëntie is daarbij het sleutelwoord want veel kansen worden gecreëerd maar niet benut.Een open wedstrijd die startte aan 200 % voor St. Niklaas maar je merkte direct het zat snor voor KVVC. Ze waren sterk, wonnen duels, deden hun taak naar behoren en wilden absoluut een positief resultaat halen. KVVC opende de stand op een flankcenter van Bert en Emiel kopte binnen. 1 – 0.  KVVC had kansen via Speedy, Nick ( 2x ), Jasper en een trap van Robin. Toch scoorde de thuisploeg de gelijkmaker toen KVVC wilde uitvoetballen ten allen tijde en de bal verloor. De boomlange middenvelder scoorde op de tweede bal eerst gepareerd door Bert op de lijn. KVVC duwde door niet aangeslagen en scoorde nog een tweede maal voor de rust uit de vele kansen via terug Emiel die op de goede plaats stond om de rebound binnen te tikken. Toch scoorde St. Niklaas de gelijkmaker via het hoofd van dezelfde speler. KVVC ging de rust in met een gelijkspel ipv van een voorsprong. Ruststand: 1 - 1
 Na het geloof in eigen kansen te promoten begon de tweede helft. KVVC moest zich aanpassen aan de positieverschuivingen van St. Niklaas dat alles in de weegschaal gooide voor de overwinning te behalen. KVVC die een goede partij speelde bouwde geduldig op en scoorde het verlossende doelpunt via terug Emiel die wat goed te maken had en zijn belofte erop na hield. Speedy kwam telkens goed voorbij zijn man en uit zijn voorzetten werd er onvoldoende resultaat gehaald en het bleef 1– 3. St. Niklaas was wel zéér gevaarlijk op stilstaande fasen en het was telkens oppassen voor de gelijkmaker. Max speelde zéér sterk en werd soms het slachtoffer van faire duels maar hij plooide niet. KVVC scoorde nog via Jasper die een mooie omschakeling benutte en scoorde 2 – 4. KVVC scoorde nog eens via zijn centrumspits maar zijn kopbalgoal werd terecht afgekeurd door een uitstekende arbiter. KVVC speelde de match uit en Mat en Joye deden hun taak zoals opgelegd.  Conclusie: KVVC speelde 2 SNELHEDEN sneller dan vorige week en de les werd goed begrepen, door een kort opzittende trainer. Het zou onrecht aandoen aan alle spelers om uitblinkers te noemen maar een pluim voor Robin die op een voor hem ongewone plaats speelde en onze 2 invallers. .  Proficiat jongens.
Speelden voor NU16: Lars – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Nick – Bert – Boris - Joy – Mat en Jasper.

Eindstand: 6-0 (3-0)
Onze reserven moesten op zaterdagavond thuis spelen tegen Bulskamp A.7’actie Julien, een hakje naar Thomas, voorzet en Arne aan de 1ste paal maar net naast.11’Mooie actie met P-J en Sam, Sam zet voor maar Arne kopt nog naast.14’Uittrap van de doelman van Bulskamp, Tyas controleert mooi, een mooie diepe bal naar Sam die heel zijn flank afloopt en voorzet naar Arne maar die komt net een teen tekort.16’Corner Sam, Smetje kopt maar net over. 18’ 1ste kansje voor de bezoekers op een counter maar in de handen van doelman Gert. 26’ Slechte vrije trap va Bulskamp, Tyas kopt weg in de voeten van Sam, diepe bal naar Arne brengt deze alleen voor de keeper maar schot naast. 27’Filou wordt diep gestuurd door P-J, mooie center naar Thomas die mooi de 1-0 binnenkopt 1-0. 35’ Sam trapt een corner, Arne wint het kopduel en kopt naar goal, maar een speler van Bulskamp doe een beweging met zijn hand en dus duidelijk strafschop. Sam trap hem mooi in het hoekje, 2-0. 34’ Lange bal Julien maar de goed uitgekomen keeper maar die de bal lost, onze spits Arne was gevolgd en kan zo de 3-0 ruststand op het bord schrijven.53’ corner Thomas, Arne tikt hem binnen 4-0.63’P-J zet goed druk, misverstand in de bezoekende verdediging, Sam profiteert en kom zo alleen voor de keeper en scoort mooi in hoekje 5-0. 74’Corner van Sam, Smet kopt maar de bal wordt van de lijn weggeschopt.78’Lange bal van Bulskamp, Sammy glijdt uit en zo kan de spits alleen op Gert afgaan maar die redt mooi. 83’zware tackle van onze capi Dries en een terechte gele kaart.86’Vrije trap van Julien, P-J kopt de 6-0 binnen. Dat was ook de eindstand, toch een zeer mooie zege. Trainer Wesley was dan ook tevreden met de prestatie.
Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Calcoen Pieter-Jan(1), Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Dedeyster Thomas(1), Demuysere Tyas, Mahieux Philippe, Debou Arne(2), Desmet Alessandro, Mortier Sam(2), Averein Julien, Cuvelier Sander, Dumon Niels, Thijme Allary, Lanoye Bart .

SV Loppem - KRC De Panne
Eindstand: 4-3(1-1)
KRC stond voor een belangrijke verplaatsing naar het 1 puntje hoger geklasseerde Loppem, winnen betekende een aansluiting bij de middenmoot, verlies betekende aansluiting met de onderkant van het klassement. Op een klein slecht liggend veld zonder de met klierkoorts uitgevallen Manu Jullien, met pijnlijke heup sukkelende Jeroen Dorné en voor de 1ste keer aan de aftrap met Kevin Deman en Jeff Simoen. Een goed gestart KRC poogt het steeds voetballend op te lossen tegen een thuisploeg die zeer compact speelt en duidelijk speculeert op snelle uitbraken.6’ eerste thuisgevaar, Jelle uitgespeeld, mooie voorzet maar doelman Fabrice kan redding brengen. 8’ mooie voorzet Jeffrey, schot uit de draai van maxim maar mooie parade van de keeper in corner.19’ actie Jeffrey op rechts, keeper kan net niet bij de bal, onze spits Maxim wel maar hij trapt in het zijnet. Even later nog eens bijna de identieke aanval, maar ditmaal besluit Maxim op de keeper. 20’ wordt het tegen de gang van het spel in 1-0, aanval op rechts, bal komt centraal voor doel waar te veel ruimte en tijd gegeven wordt om rustig een hoek uit te kiezen en hard binnen te trappen. 24’ snelle tegenaanval KVVC, Sander brengt Jeffrey alleen voor de keeper die beheerst naast de keeper de 1-1 binnentrapt. Daarna wat meer slordig middenveldspel, tot in de 38’ de erg bedrijvige Maxim jammer genoeg uitvalt met een verrekking en vervangen moet worden door Arne. 42’ nog een diepe bal van Ruben naar Sander die net niet bij de bal kan door de zeer goed uitgekomen keeper. Ruststand 1-1 na een redelijk goede 1ste helft van onze Ratjes, het is al anders geweest op verplaatsing. 2de helft start schitterend met in de 47’ een verre bal van Kevin naar Arne die alleen voor doel gezet wordt en beheerst de 1-2 binnentrapt. Maar dadelijk erop staat het al 2-2, een slecht gegeven laterale bal van Kevin en het cadeautje wordt in dank aangenomen door de thuisploeg, een erg dom weggeven doelpunt! KRC even van slag en in de 54’ 3-2 voor Loppem, keeper Fabrice pakt de bal maar moet hem lossen door een speler die tussen hem en de bal staat, afgeweerde bal wordt van net buiten de 16 staalhard in doel getrapt. 63’ voorzet op rechts door Sander, kopstoot aan de 2de paal door Arne maar in de handen van de keeper. 69’ terug Kevin met een diepe bal naar Ruben die hard de 3-3 op het bord zet. Maar ongelooflijk maar waar, nauwelijks 1 minuut later 4-3 voor de thuisploeg, niet gefloten handspel van de thuisploeg, voorzet van op links en redelijk gemakkelijk aan de 2de paal en doelpunt van de thuisploeg, terug na slechte dekking van onze Ratjes. 80’ mooie actie van Jeffrey in de 16, bal achteruit tot bij Arne die jammer genoeg over doel trapt. 84’ verre ingooi van Xander, via-)via komt de bal centraal bij Jelle die er alleen voor doel nog in slaagt om over te trappen. KRC blijft de thuisploeg onder druk zetten, speelt alles op alles met ook Fabrice in de 16 maar het levert niets meer op. Eindstand 4-3, een meer dan gevleide overwinning voor de thuisploeg, te danken aan de KRC-verdediging die vandaag zeker onder haar normale niveau presteerde. Terug 3 verloren punten tegen een ploeg waar zeker kon en eigenlijk moest tegen gewonnen worden. Zwart WE voor KRC want door winst van Beernem, Nieuwpoort, Oedelem staat KRC opeens 2de laatste in het klassement.
Zondag dus een belangrijke thuiswedstrijd tegen VV Aartrijke dat het echter ook zeer goed doet met vandaag winst tegen één van de titelkandidaten Heist. Het wordt dus een meer dan moeilijke opdracht, maar de 3 punten thuishouden is eigenlijk een must voor KRC want er volgen dan nog enkele erg moeilijke wedstrijden tegen De Haan, Heist, HO Oedelem en Ruddervoorde. Dus Ratjes, zondag voor 100% er tegen aan gaan
Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Simoen Jeff(67’Vandamme Tom), Lecat Ludovic(72’Xander Lehouck), Blondeel Arnaud, Schoolaert Jurgen, Deman Kevin, Schoolaert Jeffrey(1), Simoen Maxim(37’Arne Debou(1)), Dehaese Sander, Hoorne Ruben(1)
Reservedoelman Vanisacker Fabrice bleef op de bank.
Er was geel voor Dehaese Sander, Debou Arne en Lecat Ludovic, allemaal voor nutteloos protest.