Wedstrijdverslagen 08/09-10-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KSV Veurne - KRC De Panne
Eindstand: 2-20 (0-6)

Onze jongste Ratjes hadden een zware verplaatsing naar Veurne. Trainer Jean kon er niet bij zijn wegens ziekte, daarom ging hulptrainer U9 Miquel in zijn plaats mee naar Veurne. Onze Ratjes voetbalden er heel goed, Veurne wist niet waar ze moesten lopen. Onze Ratjes liepen gemakkelijk tot 0-6 uit en keeper Mauro kreeg niets van werk. In de tweede helft waren er terug heel mooie combinaties te zien, thuisploeg Veurne kon uiteindelijk 2 doelpunten scoren. De kleinste van de Ratjes, Torben scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen en Alex-Elmo speelde ook heel goed vanwege dat hij zo ziek was. Uiteindelijk wonnen onze Ratjes de wedstrijd met zware 2-20 cijfer. Dikke proficiat voor onze aller jongste Ratjes.

Speelden voor KRC U8: Steen Martijn, Bisschop Alex-Elmo, Durieux Yarne, Van Hoeck Mauro, Deschrijver Jacques en Pelfrene Thomas

 

2de jaars duiveltjes Reeks K
SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 1-21 ( 0-13)

Onze jongens begonnen sterk aan de wedstrijd met enkele hele en halve kansen, maar hun keeper hield zijn netten schoon. Maar de druk wordt erger en zo werd het snel 0-6.Westende kwam soms gevaarlijk uit, maar ze konden het niet afmaken of keeper Mohammed redde. Aan de rust was het al 0-13. 2de helft was juist hetzelfde, eenrichtingsvoetbal maar nu brachten we meer voetbal en minder kansen. Door het uit te proberen voetballen, scoorde de thuisploeg uiteindelijk ook, zodat de match uiteindelijk eindigde op 1-21.Een zeer gemakkelijke overwinning, maar toch proficiat voor Lombardsijde dat toch probeerde te voetballen. Volgende week thuis tegen Nieuwpoort met als trainer Bjorn Lemiere, een oud speler van KRC De Panne

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Dekien Jasper, Melaerts Thibault, Krasniqi Edison, Petzold Andreas Laurens en Axel

 

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde - Racing Waregem
Eindstand: 6-0 ( 1-0)

In echte herfstomstandigheden, bewolkt, winderig en zo'n 15° minder warm dan vorige week moesten onze U14 zich herpakken na de nipte 3-2 nederlaag op Gent-Zeehaven. Dries Pille valt met hoofdpijn uit in de opwarming, moet naar het ziekenhuis waar hij 1 nachtje ter observatie moet blijven, spoedig herstel Dries!!!! KVVC start goed wakker aan de wedstrijd, maar veel kansen komen er niet daar beide ploegen duidelijk nog wat afwachtend spelen. 5' eerste schotje van Dali, gemakkelijk gepakt door de keeper. Kort daarop de bezoekers, Thomas komt goed uit en voorkomt de 0-1. 8' mooie draaiende voorzet van Jordy naar Dali die onder de keeper door de 1-0 binnentikt. Na 15' worden onze jongens de betere ploeg en nemen het spel in handen, 18' mooi afstandschot van Robbe dat juist naast gaat, 20' pas van Dali naar Ruben maar die is net iets te traag om af te werken. 24' slechte terugspeelbal van Jessy, gelukkig staat een goed meespelende Thomas op de juiste plaats, 26' mooi gegeven corner van Louis, Dali kopt net naast. 27'terug KVVC met schoten van Ruben en Dali die

afgeblokt worden. 28' mooie doorsteek van Ruben naar Dali die jammer genoeg mist. 31' nog eens de bezoekers met een snelle counter maar Thomas pakt mooi. 32' nog eens Dali met een lob maar terug naast, Ruststand 1-0. Ruben valt uit aan de rust met een pijnlijke teen, zodat er nog 13 U14'ers overblijven voor de 2de helft, en wat voor een 2de helft. Waregem wordt constant op de eigen helft teruggedrukt en krijgt eigenlijk geen enkele kans meer, mede door een sterk spelende verdediging en een erg attente keeper. Juist afgetrapt, Dali naar Louis die hard op doel trapt maar de keeper kan redden. 38' komt Niels alleen voor doel, maar hij besluist naast. 40' Wannes met een harde vrije trap recht voor doel, op de keeper die moet lossen en de goed gevolgde Dali zet de 2-0 op het bord.43' een mooie actie van Dobbe op links, mooie voorzet waar kapitein Andreas aan de 2de paal de 3-0 op het bord zet. 46' mooie combinatie Jordy-Andreas-Dali maar diens kopstoot gaat via de lat buiten,48' Sies met een mooie actie op rechts, voorzet naar Niels die in 1 tijd op de keeper trapt,50' mooie trap van Niels op de keeper, bal gaat bijna buiten over de achterlijn maar Sies kan nog binnenhouden en de bal nog voor doel krijgen uit een erg scherpe hoek waarbij de bal met medewerking van de keeper over de lijn gaat, 4-0. 55'mooi gegeven vrije trap Wannes, Andreas kopt op de keeper.57' terug mooie combinatie Sies-Niels-Louis met een schot van Louis dat over de lat buiten gaat. 58' de 5-0 na een actie van Maxime op links en vlotjes afgewerkt.60' voorzet Maxime van op links, kleine Jessy kopt over. 62' Louis naar Niels, mooi schot van Niels maar juist over.68' terug een mooie collectieve aanval, Andreas trapt op de keeper en de goed gevolgde Jessy kan de 6-0 eindstand op het bord zette. Mooie 6-0 overwinning na een erg sterke 2de helft,wat trainer Alain aan iedere speler een drankje kost omdat eindelijk de 0 eens gehouden werd!!! Volgende week een moeilijke verplaatsing naar Varsenare, om bovenaan te blijven meedraaien moet er nu eindelijk ook eens op verplaatsing gewonnen worden!!

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy(1), Calcoen Robbe, Wannes Dhert, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies(1), Verstraete Ruben, Decock Andreas(1), Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime(1), Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Baillieul Dali(2).

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Racing Waregem - KVV Coxyde
Eindstand: 0-1

De Racing startte furieus aan de match , ze wilden de leider op de knieën krijgen en ….. het lukte bijna. KVVC voetbalde laks, te traag in opbouw, slechte passing wel inzet maar te weinig. We hadden geen antwoord op de druk en gretigheid van de geeltjes. Ze speelden zoals je verwacht dat een nest mieren reageert op een suikerklontje. Onze keeper en de gehele verdediging zorgden voor de 0 op het bord terwijl het middenveld telkens een stap te laat was in verdedigend opzicht. In aanvallend opzicht kwam de laatste pas telkens in de voeten van die verdoemde tegenstanders. De paar kleine kansjes voor ons werden jammerlijk gemist. Sommige spelers toonden echt geen fighting spirit . Een gelukkige brilscore aan de rust. Tijdens de koffie passeerden enkele donderwolken en ….. het lukte.

Geheel andere match voor ons. Alles wit en blauw gekleurd gedreven voetbal en snel combinatiespel waren nu de termen die konden gebruikt worden. Eindelijk. Remko prikte de goal van de verlossing. Ik noem geen namen maar tot twee keer toe werd er gemist voor leeg doel. En .. de scheidrechter keurde een doelpunt af ( Voorzet van net voor de doellijn van Joost ( pass achteruit dus), James die vanachter de man komt en scoorde). Dit zorgde er voor dat het toch spannend bleef tot op het einde. Uiteindelijk verdiende overwinning.

Succes aan de trainer van Waregem, doe zo verder jullie verdienen meer dan die 4 punten in de rangschikking. Leuk om weten is dat er blijkbaar geen zwakke ploegen in onze reeks zitten.

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Racing Waregem - KVV Coxyde
Eindstand: 0-4

Na de nederlaag vorige week moest KVVC zich herpakken op het veld van Waregem. KVVC startte met de beste bedoelingen en nam direct het commando in handen. KVVC zette druk naar voor en zat direct in de match. Maxim scoorde snel met een beauty van een doelpunt, snelle kap en mooi geplaatst afstandschot. KVVC was gelanceerd en Speedy scoorde na een mooie pass van Robin. Iedereen tevreden, Speedy speelde een zeer goede eerste helft, beloond met een doelpunt. KVVC drukte voort en speelde een goede wedstrijd. Robin die wekelijks vorderingen maakt en héél hard werkt werd vervangen en de ingevallen Jasper scoorde na 9 seconden een doelpunt opportuun na doorjagen op de doelman. Rust: 0 – 3.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn, Waregem wilde wel maar kon maar halve kansen creëren en KVVC bleef rustig baas over de wedstrijd. Het versierde nog veel kansen maar enkel Stef kon de doelman verschalken met een pracht van een lob, enig mooi uitgevoerd. Dolle vreugde bij onze gewezen spits, die zijn belofte na kwam. De score werd niet uitgediept want de gemakkelijkste mogelijkheden werden onbegrijpelijk gemist. Voor de eerste keer de nul op het bord, een tevreden en goed coachende Lars. Eindstand: 0 – 4.

Een negen op negen op verplaatsing Goed gespeeld gasten, volgende week ontvangen we de blauw-zwart uit Varsenare die veel steviger voor de dag zullen komen, bij deze gewaarschuwd.

Speelden: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Emile – Robbe – Maxim – Nick – Bert – Boris en Jasper.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

Racing Waregem - NU12 KVVC 4-1
NU13 KVVC – Racing Waregem 1-2
KVC Wingene - BU13 KVVO 10-2
KVC Wingene - BU15 KVVO 3-0
VV Tielt - BU17 KVVO 4-1
NU17 KVVC – Racing Waregem 1-2
NU19 KVVC - Racing Waregem 1-2
VV Tielt - BU21 KVVO 2-4

 

Reserven
KRC De Panne – GS Middelkerke-Leffinge
Eindstand: 3-2 ( 3-1)

De reserven pakten deze top match meteen in handen, want na 3’ was er al een kans via Ferre maar diens vrije trap werd gepakt door de keeper. 8’ mooie actie van Sam die een voorzet aflevert naar Arne, maar die staat echter buitenspel. 13’ schitterende steekpas van Ferre naar Ruben en die maakt er 1-0 van. 21’een schitterende aanval van onze beloften: een opwippertje van Manu naar Ferre die met de borst past naar Sam, die in 1 tijd een bal dropt in de rug van de bezoekende verdediging en waarbij Arne er 2-0 van maakt. 29’ mooie actie van Jeff die Ferre alleen voor doel zet maar jammer genoeg offside. 33’ indraaiende corner van Jeff maar Arne kopt net naast. 34’ crosspass van Jeff waarop Sam met een laterale diepte pas Arne, flirtend met buitenspel, bereikt en alleen voor doel zet Arne de 3-0 op het bord. 39’ een slechte pas van Pieter-Jan in de verdediging waarbij een spits onderschept, Denny met een gelukje uitkapt maar dan onbegrijpelijk mist op een leeg doel. 39’ gevaarlijke vrije trap van Middelkerke maar doelman Denny staat paraat om in hoekschop te duwen. De daaropvolgende corner stond een speler van Middelkerke alleen vrij en kopt de 3-1 binnen. Ruststand 3-1.

49’ scherpe aanval van KRC waarbij Sam een scherpe voorzet aflevert, maar de verdediger kan nog in extremis in hoekschop werken, Arne stond anders alleen voor doel. 53’ korte corner van Middelkerke, opnieuw worden we gepakt op een voorzet en staat het 3-2. 62’ Jeff wordt diep gestuurd maar zijn schot beland in het zijnet. 82” counter Middelkerke waaruit ze een corner halen, op die corner wordt er net naast gekopt. 83’een drieste tackle van een verdediger van Middelkerke. Twee keer geel is rood en Middelkerke staat met z’n tienen. 86’ lange bal van Kapi Dries naar de ingevallen Thomas, die de keeper omspeelt maar een verdediger was net op tijd terug om de bal in hoekschop te werken. 89’ 2de en ditmaal directe rode kaart voor Middelkerke wanneer een middenvelder natrapte op Sam, Jeugdzonde. 90’ Thyme met de unieke mogelijkheid om de match te beslissen maar zijn lob wordt door de wind naast geblazen. KRC De Panne beloften blijven op kop

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Calcoen Pieter-Jan, Jullien Manu, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Desmet Alessandro, Mortier Sam, Verdonck Ferre, Debou Arne(2), Hoorne Ruben(1), Simoen Jeff, Demuysere Tyas, Allary Thyme, Geerts Pieter, Dedeyster Thomas

 

1ste Elftal
SC Beernem - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 ( 1-0)

On1 1ste elftal stond voor een erg belangrijke verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Beernem met slechts 1 punt op de teller. Winst betekende een gouden zaak, verlies betekende terug aansluiting voor de onder KRC geklasseerde ploegen.

Trainer Danny Dehaese zag de ploeg scherp opwarmen en dacht dat KRC er klaar voor was om op verplaatsing ook eens een prestatie neer te zetten. Maar niets bleek minder waar. Eenmaal de wedstrijd gestart was de scherpte verdwenen, slechte passing, slordig balverlies, meeste duels gaan verloren, ver van de man spelen, geen aansluiting, kortom het was niet goed tegen een thuisploeg die zeker ook geen sterke tegenstander was.

7’ toch een hoge bal vooruit van Maxim die tot bij Jeffrey komt die echter nog afgeblokt wordt voordat hij op doel kan trappen.12’ eerste gevaar thuisploeg met een aanval over rechts, Xander kan de bal nog over de zijlijn trappen voor het echt gevaarlijk wordt. 14’ geel voor Jelle als hij een hem voorbij spurtende tegenstander neerhaalt.15’ strak gekruist schot van Xander dat voorlangs buiten gaat.23’ voorzet van op links van de thuisploeg, inlopende speler met een kopbal maar Fabrice kan in corner duwen. Halfhoog gegeven corner op links die rechtstreeks binnengaat, hier gaat de verdedigende opstelling van KRC zeker in de fout, en meteen 1-0 voor de thuisploeg. 38’ nog een mooie voorzet op rechts door Xander, Maxim kopt net over de lat. Ruststand 1-0 na een erg slappe 1ste helft.

Net afgetrapt staat het reeds 2-0, terug een corner ditmaal van op rechts die te gemakkelijk door de inkomende speler recht voor doel kan binnengekopt worden. KRC aangeslagen en in de 55’ een snelle counter van de thuisploeg, domme haakfout van Xander in de 16 en onbetwistbare strafschop voor de thuisploeg. Doelman Fabrice toont nogmaals dat penalty’s pakken één van zijn specialiteiten is en pakt de strafschop. Zo blijft het 2-0 en is de wedstrijd nog niet definitief afgelopen, alhoewel??? 594 terug een gevaarlijke actie van Beernem door het centrum van de verdediging, gelukkig is Fabrice goed uitgekomen. 71’ wordt het opeens 2-1, een voorzet van op rechts door Jeroen wordt door een thuisverdediger in eigen doel verwerkt, vandaag waarschijnlijk maar de enige manier waarop KRC tot scoren toe zou komen. Daarna toch meer druk van KRC met in de 80’ een mooie voorzet van op rechts door Jeroen, gepakt door de keeper net voor Maxim bij de bal kon komen. 86’ draait kapitein Jurgen Schoolaert zich mooi vrij, maar zijn gekraakt schot levert geen gevaar op voor de keeper. 87’ nog een mooi schot van Sander uit de 2de lijn, maar dat wijkt af in corner. Op de corner kopt Jurgen naast doel. 88’ nog een schot van Maxim net buiten de 16 maar het schot gaat naast.89’ voorzet van op rechts door Jeffrey naar de alleen staande Maxim, maar die besluit zwak naast. KRC blijft nu jagen op de gelijkmaker, keeper Fabrice trekt mee ten aanval maar het mag niet meer baten. Laatste kans is voor Ruben, een onrechtstreekse vrije trap die hij recht op de keeper trapt. Wedstrijd wordt uiteindelijk afgefloten op een 2-1 eindstand. Terug een pijnlijke nederlaag tegen zeker geen betere tegenstander, maar blijkbaar slaagt KRC er niet in om op verplaatsing een scherpe, geconcentreerde wedstrijd neer te zetten. Hopelijk zondag veel beter bij de thuiswedstrijd tegen één van de titelkandidaten Steenbrugge, anders zou het wel eens een erg moeilijke namiddag kunnen worden.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle(71’Ferre Verdonck), Schoolaert Jurgen, Lecat Ludovic, Lehouck Xander, Dehaese Sander, Dorné Jeroen, Schoolaert Jeffrey, Simoen Maxim, Mahieux Philippe (41’ Jullien Manu), Vandamme Tom(45’Hoorne Ruben).

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Jelle Wils(fout) en Ludovic Lecat(fout)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 15 oktober:

9uur30: KFC Varsenare – NU14 KVVC
10uur: U8 KRC- KSV Nieuwpoort
10uur: U9 KRC – KSV Nieuwpoort
15uur: U15 KVVC – KFC Varsenare
15uur: U15 KVVC – KFC Varsenare
15Uur15: SK Snaaskerke – GU15 KVVC
19uur: KVV Oostduinkerke – reserven KRC

Zondag 16 oktober:

15uur: 1ste elftal KRC – KSK Steenbrugge