Wedstrijdverslagen 10/11-03-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – WS Bulskamp
Eindstand: 13-14

Na de overvloedige regen deze week waren de velden eindelijk opnieuw bespeelbaar en kregen onze 1° jaars dit weekend het bezoek van WS Bulskamp. Onze bezoekers hebben dit jaar wel een heel sterke duiveltjesploeg en ze wonnen bijna alle wedstrijden die ze tot nu toe hebben gespeeld, een hele opgave dus voor onze ratjes.

Direct na de aftrap bleek dat WSB inderdaad heel sterk was en dat onze jongste ploeg serieus diende te werken om zelfs maar gelijke tred te kunnen houden. Maar door de inzet van en de vechtlust van onze jonge spelertjes konden we elke keer de aansluiting vinden, maar iedere keer opnieuw liep WSB uit en stonden ze één of twee doelpunten voor op onze ratjes. Met een heel sterk eindoffensief en de nodige steun van onze supporters slaagden we tenslotte om tot één doelpuntje verschil terug te keren, maar bij het fluitsignaal moesten we WS Bulskamp toch als onze meerdere erkennen.

Eindstand 13-14, een resultaat dat we op 21 april in Bulskamp zullen proberen te veranderen.

Speelden voor KRC U8: Bart LORTHIOY (Keeper1° helft), Jacques DESCHRYVER (Keeper 2° helft), Martijn STEEN, Alex-Elmo BISSCHOP, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK, Thomas PELFRÉNE.

 

2de jaars duiveltjes Reeks K
KSV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 4-4

Onze Ratjes hadden een verplaatsing naar Nieuwpoort. Gezellig weer om te voetballen, niet te koud en ook niet te warm. Onze Ratjes voetbalden heel goed mee en kregen ook de mooiste kansen. Onze Ratjes liepen gemakkelijk 0-3 uit.Maar Nieuwpoort begon ook veel beter te voetbalden, en zo kwamen ze op 3-3. Uiteindelijk werd de wedstrijd beeindigd op een 4-4 gelijkspel.Beiden ploegen waren tevreden met de uitslag.Dikke proficiat voor onze Ratjes Speelden voor KRC U9:Plaetevoet Mohammed,Vanhoucke Alessio,Melaerts Thibaut,Petzold Andreas,Vandeputte Laurens en Krashniqi Edison

 

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – Eendracht Zele
Eindstand: 8-0 (3-0)

Onze U14, leiders in het klassement, kregen eindelijk eens een terrein dat ze verdienden, het goedliggende veld van KRC De Panne. En dat was ook te merken aan hun prestatie, de bezoekers uit Zele werden overspoeld door de vele mooie combinaties en kregen welgeteld l kans over de ganse wedstrijd. Hoge druk, goed combinatievoetbal, goed positiespel, goed gebruik van de flanken, het goede terrein was zeker een stimulans om een schitterende prestatie neer te zetten tegen de moedige bezoekers uit Zele die toch steeds poogden om er voetballend uit te geraken.

3' reeds de 1ste kans met een schotje van Louis recht op de keeper. KVVC meest aan de bal, maar nog wat te slordig en in het eerste kwartier te weinig met de flanken spelend, maar in de 8' toch een mooie voorzet van Niels, Andreas trapt en de bak komt terecht in de voeten van Dali die besluit met een dropschot op de keeper. 13' Andreas mooi doorgestoken naar een erg actieve Louis ( en dat dan nog met een zware kwetsuur!!), die met een harde schuiver de 1-0 op het bord trapt. 14' een prachtige verre trap van Ronald die uiteenspat tegen de kruising. 15' is het Hubert die oprukt en juist over trapt. 16' maakt doelman Thomas het even spannend als hij een gewone terugspeelbal te lang bij zich houdt, dan slordig wegwerkt maar uiteindelijk geraakt de bal toch weg zonder gevaar van Zele. 23' erg mooie actie van de sterk ingevallen Sies, mooie voorzet en Dali kopt juist naast. 24' Dali gaat nog eens diep door, loopt op de keeper die meteen voor dood blijft liggen en zo Dali een onterechte gele kaart aansmeert. 26' mooie doorsteek van Louis naar Ruben, een mooie heupbeweging van Ruben en het staat 2-0. 32' terug mooi combinatievoetbal, Wannes naar rechts op Sies die mooi zijn flank afloopt, mooie voorzet en Ruben trapt in de volley recht op de keeper, jammer. 33' de grootste kans voor Zele, actie op links, centraal slap verdedigen en een bezoeker alleen voor Thomas maar gelukkig naast getrapt. Op slag van rust is het onze superspits Dali die zich nog eens op kracht doorzet en het staat 3-0, meteen ook de ruststand. Voor de 2de helft wordt dezelfde inzet en combinatievoetbal gevraagd en dat wordt ook uitgevoerd. 38' Jessy mooi door naar Ruben, tikje naar kapitein Andreas die hard de 4-0 binnentrapt. 42' mooie voorzet Maxiem, Andreas knalt mooi in l tijd op doel maar de keeper nog met een reflex de bal boven doel getikt.
46' Niels naar Andreas die alleen op doel afgaat en beheerst de 5-0 binnen trapt. 53' Andreas met een doorbraak, beheerst afgewerkt, 6-0 en voor Andreas een echte hattrick met dank aan de ploeg. 58' wat een knal uit de 2de lijn van Dobbe, jammer genoeg spat de bal uiteen op de deklat en springt hij terug het veld in. 60' mooie actie van Niels die zich doorzet maar jammer genoeg naast getrapt. 62' nogmaals mooie actie op rechts van Sies, lage strakke voorzet die Maxiem aan de 2 e paal kan binnentikken, 7-0. 64' nogmaals de erg gretige Sies met een hoge voorzet die bij Niels terecht komt die echter op de keeper besluit. 69' is het Ruben die Dali alleen voor de keeper brengt en het staat 8-0, meteen ook de eindstand na een erg genietbare wedstrijd met bij momenten prachtig combinatievoetbal.

Proficiat aan gans de ploeg met een erg geconcentreerd spelende verdediging, een hard werkend middenveld en een erg beweeglijke aanvalslinie. Proficiat jongens, een mooie generale repetitie voor de zware verplaatsing die ons volgende week wacht tegen Sint-Niklaas, dat dit weekend mooi 0-2 won tegen ploeg in vorm Harelbeke. Gelukkig zijn we terug verzekerd van een mooie grasmat, want de wedstrijd wordt gespeld op kunstgras.

Speelden voor NU14: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Dhert Wannes, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis(l), Ballieul Dali(2), Decock Andreas(3), Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime(l), Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(l)

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eendracht Zele - KVV Coxyde
Eindstand: 1-0

Wedstrijd tegen niet voetballend team, 70 procent balbezit kon niet worden omgezet in doelpunten. James trof paal, andere kansen gewoonweg gemist en zekere strafschoppen werden ons tot tweemaal toe ontnomen. Inzet van de ploeg was niet zoals vorige week. Sommige spelers echte offday …Ons herpakken is de boodschap. Sorry, Hannes voor mijn onoplettendheid (spanning van de match) wat betreft speeltijd ….

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eendracht Zele - KVV Coxyde
Eindstand: 0 – 8 (0-2)

Na de korte trainingsweek door de slechte weersomstandigheden moesten we vandaag op bezoek bij Zele getraind door een sympathieke trainer Timothy. De heenwedstrijd was een spannende bedoening afgesloten met een nipte zege. KVVC was op zijn hoedde gezien het leerrijke proces dat we meemaakten in de vorige wedstrijden. KVVC had de intentie een driepunter te scoren en met de zege naar huis te gaan. Het begon uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd en nam snel het commando. Zele zocht telkens de voetballende oplossing en de eerste helft was een boeiend kijkstuk. KVVC deed niet onder maar scoorde wel waar Zele faalde. Ruststand: 0 - 2
In de tweede helft liet Zele de moed zakken en zo kwam de eindstand 0 – 8 op het bord. Een te zwaar verdict voor een ploeg die weliswaar kwaliteit te kort komt maar telkens opnieuw zijn gading zoekt in de voetballende oplossing. Met dank ook aan de NU15 die Nick Deschacht doorstuurde om ons uit de nood te helpen. Een leerrijke ervaring voor Nick op een niveau hoger. Volgende week thuis tegen St. Niklaas. Woensdag allen op post voor de galawedstrijd in en tegen Standard Luik. Eindstand: 0 - 8

Speelden voor KVVC NU16: Lars – Robin – Julien – Matt – Nick – Nick –Birger – Pieter – Boris – Jasper – Emiel en Guiseppe.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

Eendracht Zele - NU12 KVVC 0-7
NU13 KVVC – Eendracht Zele 2-1
BU13 KVVO – KSV Jabbeke 1-2
BU15 KVVO – KSV Jabbeke 3-3
KSV Veurne - GU15 KVVC 2-3
BU17 KVVO – Eendracht Brugge 2-2
NU17 KVVC – Eendracht Zele 3-4
NU19 KVVC – Eendracht Zele 1-1
BU21 KVVO – Eendracht Brugge 1-2

 

Reserven
KSV Nieuwpoort A - KRC De Panne
Eindstand: 2-1 ( 0-0)

De beloften konden de eerste plaats veroveren dankzij gelijkspel van leider Nieuwpoort B. Een verzwakt elftal door verplichtingen eerste ploeg; Thomas, Dries, Filou (1helft), Julien (knieblessure) en Arne(Ziek). KRC start slecht aan de match op het kunstgras, met in de 5’ bijna een own-goal van Dries maar de bal gaat gelukkig over. 33" Een voorzet van Sam waarbij Tom goed druk zet op de keeper, waarbij de bal bij Pieter belandt en zijn lobbal gaat over. 43" Sam naar Pieter die Kevin diep stuurt maar die zijn bal scheert de paal. 45" een open kans voor Nieuwpoort maar de binnenkant paal brengt gelukkig redding. Ruststand 0-0
46" druk van de sterk spelende Sander waarbij hij de bal verovert, past naar Pieter die niet twijfelt en trapt, maar de keeper brengt redding. 65" een trap van Kevin die naast belandt. 73" een speler van Nieuwpoort alleen voor doel en die maakt 1-0. Onze Ratjes maken direct gelijk door Tom die een voorzet in 1 tijd binnenknalt. 82" Nieuwpoort krijgt een ongeziene strafschop omdat de spits van Nieuwpoort valt door onze beer Tyas en Denny goed naar de hoek maar de penalty was te goed gegeven en het staat 2-1. 85’ is pas ingegaan en de grootste blunder in de voetbalgeschiedenis kan beginnen: Kevin gaat zijn man voorbij op snelheid, de verdediger doet een ongeziene natrap en Kevin gaat neer. Scheids Wim Van Driessche grijpt naar de rode kaart maar door druk van Nieuwpoort doet hij dat niet. Er komt wat tumult en hij trekt gewoon een rode kaart voor onze Sammy. De scheids komt tot het besef dat hij mis was en zegt:" ik ben gemist". Uiteindelijk krijgt de boosdoener maar geel. 87" mooie volley van Sammy maar die belandt jammer genoeg op de lat. 89" speler van Nieuwpoort alleen op Denny af, maar onze keeper heeft nog een flits in huis en voorkomt de 3-1. 94" een voorzet van PJ die bijna door verdediger in eigen doel wordt geduwd. Vandaag was het niet goed!

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Demuysere Tyas, Vanisacker Jochen, Sammy Luchie, Dawyndt Dries, Lehouck Xander, Calcoen Pieter-Jan, Kevin Desaver, Mortier Sam, Ameloot Tom(1), Cuvelier Sander, Allary Thyme.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – HO Oedelem
Eindstand: 2-2 (2-0)

Tegen het bovenaan geklasseerde HO Oedelem begon KRC ietwat ongeconcentreerd, zonder de geel geschorsten Marnik Fieuw en Manu Jullien en de gekwetsten Ruben Hoorne en Kevin Deman. De eerste kans was nog voor onze ratjes, maar Sander Dehaese kon na een mooie aanval van op links via verschillende stationnetjes zijn shot niet binnen het kader plaatsen. Oedelem begon met wat het goed in is, veel powerplay, lange ballen en gevaarlijke stilstaande fases. In de 4’ was het al warm voor doel, een vrije trap van op links werd door de helemaal vrijstaande man aan de tweede paal op doelman Fabrice getrapt. In de 9’ was Oedelem opnieuw twee maal gevaarlijk, een gevaarlijke center werd aan de tweede paal binnengetrapt maar terecht afgekeurd wegens buitenspel, en opnieuw een gevaarlijke center kon door onze verdediging net voor de voeten van een spits worden ontzet. KRC had misschien wel recht op een strafschop in de 11’, Maxim Simoen werd aangetikt in de 16, ging misschien wel wat te opvallend vallen maar er was wel degelijk contact, Max kreeg een gele kaart wegens een schwalbe. In de 14’ terug een diepe bal van Oedelem dat zo een spits kon afzonderen voor onze doelman, die in de fout moest gaan en zo was het strafschop voor Oedelem. Fabrice was kansloos op de kanonskogel, en zo was het 1-0. Amper 2 minuten later kon Oedelem de score verdubbelen, op corner kon een vrijstaande speler binnenkoppen, terug door een gebrek aan concentratie en communicatie in de KRC verdediging. KRC kwam terug in de wedstrijd en toonde vechtlust. In de 22’ begon Max Simoen aan een rush op links, met een mooie beweging zette hij twee man in de wind en hij slaagde erin Jeroen Dorné te vinden voor doel die de bal in de netten legde, 2-1. Vanaf toen was het overwicht duidelijk voor KRC, met in de 24’ een gevaarlijke voorzet van op links die voorbij iedereen waaide, Max kon aan de tweede paal trappen uit een scherpe hoek maar zijn shot werd op de lijn weggewerkt door Oedelem en in de herneming ging de bal over. In de 31’ kreeg KRC een vrije trap op een gevaarlijke positie, Ferre Verdonck trapte een pracht van een bal die op de lat belandde. In de 43’ was De Panne een laatste keer gevaarlijk in de eerste helft, een vrije trap van Jef Simoen belandde net naast het doel. 2-1 was de ruststand, maar KRC verdiende zeker meer.

De tweede helft begon uitstekend voor onze ratjes, opnieuw was er Max die 2 man in de wind zette op de linkerflank, hij legde mooi af voor opnieuw Jeroen Dorné, die in de kluts de 2-2 wist te scoren. In de 53’ werd Ferre Verdonck de diepte in gestuurd op links, hij leverde een mooie voorzet af in de voeten van Maxim Simoen die helemaal alleen stond aan de tweede paal, maar die miste zijn shot en de bal belandde net naast het doel. Oedelem kreeg uit het niets een reuzenkans op een nieuwe voorsprong toen de bal in de kluts op doel getrapt werd, maar een attente doelman Vanisacker kon tussenkomen. In de 66’ kon onze ouderdomsdeken ‘Filou’ Mahieux de bal op rechts voorzetten, niemand raakt bij de bal en aan de tweede paal trapte Ferre net naast het doel. Oedelem kwam terug in de wedstrijd met powerplay, maar verder dan enkele voorzetten en schoten uit de tweede lijn kwamen ze niet. De Panne kwam nog tot enkele kleine kansjes via Maxim Simoen en Ferre Verdonck, maar de stand bleef finaal bij 2-2. Afgezien van het eerste kwartier een sterke wedstrijd van KRC, dat er opnieuw in slaagde een 2-0 achterstand buitenshuis om te toveren tot een 2-2 gelijkspel. Een dikke proficiat voor de getoonde vechtlust!

Terug een puntje erbij op de teller, zodat er nu een kloofje van 4 punten is op dichtste achtervolgers Beernem en Daring Brugge. KRC staat op dit moment op de veilige 13de plaats, maar de weg naar het behoud is nog lang. Te beginnen met de kustderby op het kunstgrasveld van Nieuwpoort tegen een thuisploeg die maar 2 puntjes voorsprong op KRC telt in het klassement. Hopelijk nemen onze Ratten revanche voor de onverdiende nederlaag in de thuiswedstrijd.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Simoen Jef, Wils Jelle, Schoolaert Jurgen, Lecat Ludovic, Schoolaert Jeffrey, Dehaese Sander (91’ Dawyndt Dries), Dorné Jeroen(2), Mahieu Philippe (85’ Mortier Sam), Verdonck Ferre en Simoen Maxim (88’ Dedeyster Thomas).

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Philippe Mahieu (overtreding), Simoen Max (schwalbe?), Vanisacker Fabrice (penalty) en Verdonck Ferre (overtreding).

Doelman Fabrice pakte zijn derde gele kaart en in geschorst voor de belangrijke wedstrijd tegen SV Nieuwpoort.

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 14 maart:

17uur30: oefenwedstrijd NU14 Standard Luik – NU15 KVVC
17uur30: oefenwedstrijd NU15 Standard Luik – NU16 KVVC

Zaterdag:

10uur: GSM Middelkerke – GU8 KRC
10uur: GU9 KRC – KVV Oostduinkerke
13uur: Sint-Niklaas – NU14KVVC
14ur30: VG Oostende – GU15 KVVC
15uur: NU15 KVVC – Eendracht Zele
15uur: NU16 KVVC- Eendracht Zele
19uur: KSV Nieuwpoort – 1ste elftal KRC

Zondag

9uur15: reserven KRC – VVG Alveringem A