1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Veurne
Eindstand: 6-3 ( 0-1)

Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen het voorbije weekend het bezoek van KSV Veurne.

Omdat de heenmatch een 'makkie' was gebleken werd dan ook heel rustig gestart door onze jongsten, ..., wanneer het niet echt 'moet', gaan ze blijkbaar ook niet voluit... Bovendien moest ik de match fluiten als arbiter en kon dus niet als trainer fungeren. Deze week was Thomas aan de beurt als doelman en hij deed het ook niet slecht. Veurne bleek wel een stuk beter te zijn dan helemaal in het begin van het seizoen en we stonden halftime warempel met 0-1 achter.

Tijdens de rust kon ik dan toch eens trainer zijn en kon ik dus eens goed luid en lelijk doen. Resultaat, bij het begin van de tweede helft gingen onze jongsten eindelijk in de aanval.
De tweede periode was dan ook heel wat beter voor KRC en zo konden we bij affluiten toch de eindcijfers 6-3 in ons voordeel op het bord zien staan.

Speelden voor KRC U8: Thomas Pelfréne, Martijn Steen, Yarne Durieux, Alex-Elmo Bisschop, Mauro Van Hoeck, Jacques Deschryver en Torben Peirs.

2de jaars duiveltjes Reeks K
Eindstand: 10-9

Onze U9- Ratjes hadden een zware thuis wedstrijd tegen Veurne. Met onze keeper Mohammed en Jasper die terug waren van reis waren onze Ratjes met 6. Over heel de wedstrijd waren allebei de ploegen even sterk en was het was vechten tot de laatste minuut. We zagen vele goede combinaties en mooie doelpunten. Onze ratjes vochten voor elke bal. In de laatste minuten van de wedstrijd moest onze keeper ook nog een paar reddingen doen die nodig waren. Uiteindelijk hielden onze Ratjes stand en wonnen ze de wedstrijd met 10-9. Dikke proficiat aan alle ratjes voor hun vechtlust.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Melaerts Thibault, Dekien Jasper, Petzold Andreas, Krasniqi Edison

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde - SK Eernegem
Eindstand: 2-2 ( 1-1)

Vandaag een moeilijke thuiswedstrijd op het programma tegen het stugge Eernegem, weinig scorend en weinig tegendoelpunten binnen en maar 4 punten achter KVVC in het klassement. Slappe donderdagtraining, weinig scherpe opwarming zodat trainer Alain op voorhand een moeilijke wedstrijd voorspelde en dat werd het ook. Reeds in de l' moet doelman Thomas een schot van de bezoekers stoppen. Pas in de 8' eerste mooie actie KVVC, mooie bal van Louis naar rechts op Dobbe die er echter te weinig mee doet. 10' terug bal bij Dobbe, mooie actie op rechts, erg mooie voorzet maar weggekopt door een verdediger. 12' terug Eernegem met een actie op rechts, maar goed positioneel verdedigd door onze jongens. Eernegem plooit steeds met veel volk terug, geeft weinig ruimte weg en speculeert duidelijk met lange trappen naar voor op de counter. Zo ook in de 18', maar gelukkig kan de snel terugkerende Robbe nog redding brengen. 21'eindelijk een mooie, snelle combinatie tussen Niels en de pas ingevallen Ruben die beheerst de l -0 op het bord zet. Daarna begint Eernegen terug wat meer man voor de bal te brengen, jammer genoeg vlug met resultaat. Actie op rechts, Jessy krijgt een duw tegen het hoofd en is eventjes uitgeteld, toch doorspelen, bal door de benen van Wannes, bal achteruit gespeeld en te gemakkelijk de l -l binnengetrapt. 31' pas van Ruben naar Sies, een schot van Sies op doel dat echter kracht mist. 34' nog een vrije trap van Wannes, bal komt bij Robbe en via wat heen en weer getrap uiteindelijk in de handen van de keeper. Ruststand 1-1, veel wilskracht bij KVVC maar veel te weinig goed voetbal tegen een goed georganiseerd Eernegem.

2de helft hetzelfde spelbeeld, KVVC veel bij de bal maar te weinig variatie en alles te traag. 49' terug een snelle bezoekende counter, Thomas pakt maar moet lossen, Niels kan wegtrappen. 52' KVVC drukt wel, maar geeft ook ruimte weg en daar profiteert Eernegem van in de 52', snelle counter centraal, bal over Thomas en het staat 1-2. Eernegem kruipt dan volledig terug en zet alles goed vast, waar KVVC geen oplossing voor vindt. 56' vrije trap Wannes, bal bij Dali, pas naar Ruben die op doel kan trappen maar de keeper pakt. Eernegem begint tijd te rekken en wil zijn voorsprong duidelijk met alle middelen behouden. 58' eindelijk nog eens een mooie KVVC-aanval met veel spelers aan de bal maar terug geen afwerking. 60' nog eens Wannes met een vrije trap maar in de handen van de goede bezoekende keeper. Daarna veel vechtvoetbal met scheids Mare Coopman die het duidelijk moeilijk krijgt en beslissingen neemt die aan beide kanten aangevochten worden. KVVC benadeeld wanneer hij een aanval affluit na een begane fout, hier balvoordeel gelaten bracht een 3 tegen 2 situatie op voor KVVC en nu kon Eernegem weer rustig achteruittrekken. 64' nog een trap van Niels in de hoek, maar de bezoekende keeper redt in corner. Even later nog een flagrant handspel in de 16, maar de scheids laat terug doorspelen. Maar toch de verdiende gelijkmaker in de 69', vrije trap van Wannes, door Robbe teruggekopt tot bij onze goalgetter Dali, erg goed uit de wedstrijd gehouden vandaag, maar die zijn grote waarde voor de ploeg bewijst en hard de 2-2 eindstand op het bord trapt. Achteraf gezien de juiste uitslag na een mindere voetballende wedstrijd van KVVC, dat wel veel inzet toonde. Frustraties bij de bezoekende trainer over het fluitgedrag van de scheids, maar hij vergat wel enkele strafschopsituaties en het niet geven van het balvoordeel, zijn gedrag zeker geen goed voorbeeld bij jeugdopleiding. Deze week terug wat meer scherpte op training en volgende week terug wat beter voetbal brengen voor terug een moeilijke wedstrijd, op verplaatsing naar Wielsbeke.

Speelden voor NU14: Thomas Salenbien, Hillewaere Jordy, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Decock Andreas, Bailleul Dali(l), Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Hillewaere Sies, Dhert Wannes, Verstraete Ruben(l)

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne -Oostduinkerke
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 3-2 (2-1)

Na 5 minuten stonden we reeds in het verlies. Assist van keeper Eernegem. Dat zegt genoeg. Van de kwaliteit van het doelpunt ( Ik hoor het de ouders al zeggen: “ je zit er toch in he”) 27’ minuut hoekschop Dante en afgewerkt Remko 1 – 1, en we konden herbeginnen. Juist geteld 120 sec later veel te zwak verdedigd en zonder druk kon hun rechtsvoor, bal aannemen, windrichting bestuderen, even rondkijken en voorzet trappen. Hun spits kon zijn haren eerst goedleggen en heel simpel binnenkoppen. Iedereen stond erbij en keek ernaar 2 - 1. We probeerden maar niets lukte. Teveel door het midden proberen, te veel ballen weer richting Aàron trappen, die dan door de druk van Eernegem niets anders kon dan toch weer die lange bal te spelen. Ik denk dat we drie keer probeerden uit te voetballen op niveau. Flanken te weinig aangespeeld terwijl Ersin een topdag had. Er werd gewoon niet gewerkt zonder bal.In de slotfase, wanneer Eernegem al lang niet meer dacht aan voetbal spelen, konden we nog

dichterbij kruipen via hoekschop.Jammer en snel vergeten want woensdag staat de topper voor de beker van België tegen KV Oostende op het programma.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 3-7 (1-5)

KVVC dat juist aan 12 spelers kwam moest op bezoek bij Eernegem dat thuis moeilijk te verslaan is. Gedreven zoals ze zijn startte KVVC toch niet zo goed en moest de eerste tien minuten het spel ondergaan. KVVC scoorde het eerste doelpunt uit een hoekschop, 0 – 1. Eernegem drukte en via de flanken kwamen ze opzetten. Door een slecht ontzetten kon Eernegem gelijkmaken, 1 – 1. KVVC was niet aangeslagen maar moest toch het tempo verhogen wat niet eenvoudig was op het zéér slechte veld. En dan begon het festival van KVVC want het scoorde twee maal in 5 minuten. twee snelle omschakelingen leverden evenveel doelpunten op, van 1- 1 naar 1 – 3. Eernegem was duidelijk aangeslagen en verloor de controle over de wedstrijd. KVVC duwde door en scoorde nog 2 maal in de eerste helft. Zelden gezien zo’n eerste 40 minuten. Ruststand: 1- 5

KVVC kreeg duidelijke richtlijnen mee voor de tweede helft maar aan geen enkele werd voldaan. Het speelde te slap en kon het hoge tempo niet aanhouden. Eernegem scoorde uit een vrije trap. KVVC die de gekwetste Emile moest vervangen, hopelijk niet voor lang out, verhoogde het tempo en scoorde nog 2 maal. Emile die juist terug komt uit blessure is de pechvogel van het prille seizoen. Eernegem kon de nederlaag wat milder maken met een derde doelpunt.

KVVC won al bij al nog vlot maar moet toch dringend een paar gekwetste spelers recupereren. Gisteren bleek terug dat iedere match moet gespeeld worden met de nodige concentratie, inzet en wedstrijdmentaliteit om te kunnen winnen en dit tot de laatste seconden. . Proficiat jongens. Volgende week thuis tegen het verassende Wielsbeke. Speelden voor KVVC NU16: Lars – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Nick – Bert – Boris - Emile – Jasper en Maxim.

Eindstand: 0-9 (0-2)

In een zeer zwakke beginfase van de wedstrijd kwam de 1ste kans toch in de 17' voor de ratjes met een steek bal van Ferre, die mooi aankomt bij Geerts die alleen op de keeper komt, maar in de handen van de keeper besluit.23' een mooie solo van Sam, die past naar Thomas die zo alleen voor de keeper komt en de 0-1 op het bord zet.28'actie Ferre, Sam die past naar Thomas die mooi breed legt naar de inlopende Geerts die schot op doel, flater van de keeper en Thijme kan zeer gemakkelijk de 0-2 binnentrappen. 36' actie Geerts, pas naar Thomas die mooi voorzet naar de alleen staande Sam maar diens schot wordt van de lijn gered. 0-2 was ook de ruststand.

Trainer Wesley was niet tevreden van het spel en daarom voert Wesley tijdens de rust 2 wissels door. 48'mooie diepe bal van Sander naar Ferre die mooie de flank afgaat, voorzet naar de alleen staande Thomas en die kan gemakkelijk de 0-3 binnentikken. 53'actie op rechts met Filou en Sander, Filou lobt over de verdediging maar de keeper komt goed uit, maar door een misverstand tussen keeper en verdediging kan Sander zo maar de 0-4 binnen tikken. 54'Sander zet schitterend voor, Ferre controleert en schopt hem mooi binnen 0-5.63' actie op rechts met Filou en Sander, die past naar Ferre die verandert van kant tot bij Dries, die zet voor en Ferre scoort 0-6. 67' een mooi opbouwende aanval door het centrum, bal komt zo bij Dries, voorzet en Thomas tikt de 0-7 binnen. Door het uitvallen van Niels moest de verslaggever ijs gaanhalen in de kantine en mist zo de sterk ingevallen Sander zijn 2de goal en de 0-8. 86' de 1ste grote kans voor Nieuwkapelle maar doelman Gert redt. Voor het affluiten maakte Pieter-Jan nog de 0-9 eindscore vas. Door een veel betere 2de helft te spelen was trainer toch wat opgelucht, maar het belangrijkste zijn die 3 punten. Volgende week zondag staat de topper op het menu, DE RATJES van KRC tegen DE EZELS van Lombardsijde. Hopelijk is het niet al te erg met de blessures van Niels Dumon (knie) en Pieter Geerts (enkel).

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Mahieux Philippe, Demuysere Tyas, Dawyndt Dries, Desmet Alessandro, Allary Thyme(1), Mortier Sam, Dedeyster Thomas(3), Verdonck Ferre(2), Geerts Pieter, Calcoen Pieter-Jan, Cuvelier Sander(2), Dumon Niels, Luchie Sammy.

1ste Elftal
KRC De Panne – KVV Aartrijke
Eindstand: 1-2 (0-0)

Belangrijke thuiswedstrijd voor KRC, de laatste weken serieus teruggezakt in de rangschikking en momenteel 2de laatste. De concurrenten pakken geregeld hun punten mee zodat de kloof met de ploegen boven KRC steeds groter wordt. Winnen thuis was dus de boodschap. KRC zonder de met klierkoorts sukkelende Jullien Manu en de geblesseerde Maxim Simoen en voor de 1ste maal met Geryl Stijn op de bank, nog lang niet op niveau na een erg lange inactiviteit.

De wedstrijd kwam traag op gang, met aan beide kanten veel slechte passes en weinig doelgevaar in de eerste helft. KRC kreeg enkele kansjes met in de 4’ een scherpe voorzet van Hoorne van op links, die voor doel net gemist werd door Vandamme aan de eerste paal en Jeffrey Schoolaert aan de tweede paal. In de 24’ kwam een verre inworp van Lehouck terecht bij Vandamme, die in de draai over en naast besloot. VV Aartrijke kon voor weinig doelgevaar zorgen, afgezien van enkele afstandschoten. In de 28’ werd Vandamme de diepte in gestuurd, Vandamme probeerde nog af te leggen voor Jeffrey Schoolaert, maar de verdediger was net sneller op de bal. 10 minuten later werd Vandamme opnieuw alleen afgezonderd voor de doelman door Jeff Simoen, maar zijn trap was te zwak en de doelman had geen enkel probleem met de shot. 0-0 was de logische ruststand in een zeer evenwichtige maar ook saaie eerste helft.

Na de koffie eiste Aartrijke wat meer de bal op, en dat resulteerde meteen in wat meer doelgevaar. In de 56’ ging doelman Vanisacker onder een listige lobbal door, en was verdediger Jurgen Schoolaert gedwongen de bal met de hand uit doel te houden. Een logische rode kaart was het gevolg, en op de daaropvolgende strafschop had Vanisacker geen verhaal, 0-1 voor de bezoekers en onze ratjes gereduceerd tot 10 man. 4 minuten later konden we verder spelen met 9 spelers, toen Blondeel een tweede gele kaart kreeg wegens zinloos protest, na een betwistbare eerste gele kaart luttele minuten ervoor. Bizar genoeg wist KRC terug in de match te komen en viel het niet op dat Aartrijke 2 spelers meer had. Een vrije trap van Hoorne ging in de 67’ rakelings naast. In de 69’ kreeg De Panne wat het verdiende. Na een mooie actie op rechts van de ingevallen Geryl, slaagde hij erin de bal perfect terug te leggen voor de voeten van de eveneens ingevallen Debou die koelbloedig de 1-1 binnentikte. KRC bleef dreigen op de counter, via Hoorne die een bal net over trapte. Ondanks de twee-man-meer situatie kwam Aartrijke niet verder dan enkele afstandschoten en de wedstrijd stevende op een verdiend gelijkspel af, maar in de laatste minuut slaagden de bezoekers er via een afstandschot na een afvallende bal er toch nog in de 1-2 op het bord te zetten. Een pijnlijke en onverdiende nederlaag voor onze hardwerkende ratjes. KRC blijft dus in de hoek zitten waar de klappen vallen met dit 7de verlies met 1 doelpuntje verschil, hopelijk kiest het geluk binnenkort eens de kant van KRC.

Volgende week zaterdagavond een erg zware verplaatsing naar titelkandidaat De Haan, waar het juist sponsoravond is.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle(60’Geryl Styn), Simoen Jeff, Lecat Ludovic, Lehouck Xander, Schoolaert Jurgen, Blondeel Arnoud, Schoolaert Jeffrey(66’Debou(1)), Vandamme Tom(42’Dorné Jeroen), Dehaese Sander, Hoorne Ruben.