Wedstrijdverslagen 14/15-04-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SP Keiem
Eindstand: 8-8 ( 3-3)

Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen dit keer SP Keiem op bezoek, een tegenstander waar we in de heenronde nogal flink op onze donder hadden gekregen, specifiek tijdens de tweede helft van de wedstrijd. Daarom kregen onze kleinsten voor de aftrap boven op de speltactiek ook een extra donder-motiveringsspeech te horen van trainer Jean.
Direct na de aftrap waren beide ploegen elkaar zeker waard, maar SP Keiem zette in de eerste helft opnieuw dat extra beetje meer druk en speelde weer lichamelijk sterk. We slaagden er echter in om tot aan de rust aan te klampen en konden uitblazen met 3-3.
Bij het begin van de tweede helft speelden onze duiveltjes met heel sterk samenspel en we kwamen zowaar op voorsprong en konden deze zelfs uitbouwen tot 6-3. Toen werden onze jongsten opnieuw wat overmoedig en vergaten ze om hun positiespel te behouden. Keiem kon hiervan profiteren en kon zo heel makkelijk terugkeren tot 6-6. We bleven ook zelf aandringen en konden gelijke tred blijven houden tot aan het eindsignaal. Het moet gezegd dat Torben zich enkele keren in de kijker speelde als doelman, hoewel hij toch nog heel jong is om nu al een dergelijke taak op zich te nemen. Misschien hadden Mauro en Jacques het de ploeg iets makkelijker kunnen maken, maar we moesten het nu eenmaal zonder hen beiden doen deze week. Eindstand, 8-8 ... al met al een mooi resultaat waar de beide trainers trots op kunnen zijn.

Speelden voor KRC U8: Torben PEIRS (Keeper), Martijn STEEN, Thomas PÉLFRENE, Alex-Elmo BISSCHOP, Yarne DURIEUX en Bart LORTHIOY.

 

2de jaars duiveltjes Reeks K
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 3-9

Onze Ratjes stonden voor een korte verplaatsing naar onze buren Adinkerke. Onze Ratjes voetbalden heel goed mee, ze kregen mooie kansen en we zagen ook prachtige doelpunten.Onze Ratjes liepen gemakkelijk 0-4 uit en onze Ratjes kwamen sterker uit de kleedkamers. Adinkerke had ons niet in de hand en onze gastjes voetbalden prachtig. Trainer Bjorn en delegé Miquel waren heel tevreden over het voetbal dat onze Ratjes brachten.Een dikke proficiat aan onze Ratjes. Volgende week thuiswedstrijd tegen Nieuwpoort.

Speelden voor KRC: U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Krasniqi Edison, Petzold Andreas, Melaerts Thibault en Vandeputte Laurens

 

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVK Ieper - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 (0-1)

Met de vierde 1-2 ( echt de Cuvelier-score dus) zege op rij, zetten onze U14 een erg grote stap naar het behalen van de kampioenschaptitel die vandaag voor het eerst rekenkundig kon veroverd worden. Er moest altijd gewonnen worden en Gent-Zeehaven moest verliezen op Diksmuide wat echter niet gebeurde. De viering wordt zo nog een weekje uitgesteld tot de thuiswedstrijd tegen Petegem, bij winst is de titel binnen!!!

KVVC startte zonder de in laatste instantie uitgevallen Maxime wegens ziekte, de nog steeds gekwetste Andreas en kapitein Wannes maar op halve kracht wegens de verrekking opgelopen op het tornooi van Zelzate. KVVC dadelijk goed in de match met bij momenten erg mooi combinatiespel, echte kansen blijven echter uit ook door het feit dat Ieper bij balverlies massaal terugtrok en het centrum volledig dichttimmerde.8’ eerste keer Dali door op kracht maar de verdedigers kunnen nog op tijd terugkeren. 13’ eerste klein countertje van Ieper maar Ronald staat goed opgesteld en voorkomt het gevaar. KVVC blijft baas maar voetbalt soms wat te traag op een slecht liggend, hobbelig veld. 19’ mooi voorzet Ieper en doelman Thomas moet zich in 2 keer reppen om de bal te pakken. 24’ combinatie Sies-Ruben, schot van Ruben gepakt door de thuiskeeper op de lijn. 26’ handspel thuisploeg net buiten de 16, Wannes achter de bal, draaiende bal die in de dichtste hoek binnengaat, haalbare bal voor de Ieper-doelman die hier duidelijk in de fout gaat, maar geen probleem voor KVVC want het staat 0-1, meteen ook de ruststand. Ruststand: 0 - 1. 2de helft start in de 38’ met een actie van Dobbe die zich doorzet op rechts, schot op de keeper die de bal niet kan klemmen, Dali zit snel bij de bal maar de bal gaat naast.41’counter Ieper, mistasten Hubert, speler alleen voor de goed uitgekomen Thomas die gelobd wordt maar de bal gaat gelukkig naast. Eventjes desorganisatie achteraan en in de 43’ gaat de bal na een corner van Ieper tegen de paal, maar Ruben kan nog wegtrappen voor het gevaarlijk wordt.

46’ samenspel Niels-Dali, bal komt uiteindelijk bij Louis die de bal mooi over de kleine keeper van Ieper binnentrapt, 0-2. 50’ terug mooi samenspel Ruben-Dali besloten met een trap van Ruben op de keeper. KVVC heeft duidelijk het juiste ritme gevonden en blijft goed voetballen. 52’ vrije trap van de hard werkende en overal aanwezige Louis die juist over doel buitengaat. 55’ mooie voorzet Sies, Dali kan, trappen maar juist naast. 57’ terug Sies met een mooie actie gevolgd door een goede voorzet waar Dobbe en Niels net niet bij kunnen. Ieper probeert dan toch wat druk te zetten en Robbe moet enkele keren heel gepast tussenkomen om de bal weg te werken. In de 59’ wordt het toch 1-2 als een trap met wat geluk via de paal binnengaat. Ieper gelooft terug in zijn kansen en blijft wat druk zetten maar onze verdediging houd nog redelijk gemakkelijk stand en de wedstrijd eindigt uiteindelijk met een 1-2 overwinning. Dan nog even wachten op de uitslag van Gent-Zeehaven dat uiteindelijk toch won, de titel dus nog 1 weekje uitgesteld. Kampioen worden in een thuiswedstrijd is steeds leuker, maar het wordt zeker niet gemakkelijk tegen het stugge Petegem dat thuis ook al een muur optrok voor doel en dat nu ook zeker niet naar Oostduinkerke zal komen om veel te voetballen. Het is nu aan onze spelers om in zulke wedstrijden veel druk te zetten, veel de flanken te gebruiken en snel te voetballen. En dat kunnen ze!!! Eindstand: 1 - 2.

Supporters op post dus zaterdagmorgen om 11uur te Oostduinkerke om onze NU14 te steunen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Speelden voor NU14: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Dhert Wannes(1), Stekelorum Dobbe, Kinget Louis(1), Ballieul Dali, Lanssens Niels, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben.

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – KVK Ieper
Eindstand: 2-3 ( 1-2)

Goede eerste helft voor KVVC. Ieper werd achteruit geduwd en kwam zelden bij onze keeper. Toch lukte het de kattejongens om uit twee kansen waaronder één vrije trap, twee keer te scoren nadat de kustploeg via Remko1 – 0 was uitgelopen. Ruststand: 1 - 0.
Na de rust en na de vraag om meer te werken zonder bal, was het toch Ieper die gretiger uit de kleedkamer kwam. Al in de derde minuut, bij een hoekschop werd onze verdediging weeral verast door inlopende spelers en 1 – 3.Wij konden niets collectiefs op de mat brengen, veel balverlies bij individuele acties, te weinig werken zonder bal zorgden ervoor dat de beste kansen nog voor Ieper waren. Arthur kon nog scoren en zo de eindstand 2 – 3 op het bord zetten.

Eindstand: 2 - 3. Speler die speciale vermelding verdiende is Xander die een middenveld op zich was.balve speciale vermelding verdiende is Xander die een middenveld op zich was.

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – KVK Ieper
Eindstand: 0-2 ( 0-1)

KVVC speelde tegen Ieper met niet de beste voorbereiding achter de rug. Met maar héél weinig spelers op training en de onzekerheid om met 11 spelers aan te treden, en daarenboven de vraag wie in doel ging staan was duidelijk dat de spelers niet geconcentreerd waren zoals het zou moeten. Wat de wedstrijd betrof kunnen we kort zijn, veel middenveldspel en met windnadeel kon KVVC niet veel uitrichten en moest het spel ondergaan. De wind en het harde veld lieten veel te weinig mooie combinaties toe en Ieper scoorde de eerste helft uit een hoekschop binnengetrapt vanop 1 meter voor doel na terug veel te laks verdedigen. Een kopbal van Jasper onder de lat maar gered en enkel schaarse kansen kwamen tot stand maar veel te weinig dreiging ging uit van de thuisploeg. Ruststand: 0 - 1. Niks was verloren en met windvoordeel hadden we er nog goede hoop op dat we de situatie konden ombuigen. Maar dan begon het festival van de scheidsrechter en alle hoop werd ons ontnomen. De bezoekende doelman die al in de eerste helft moest uitgesloten worden na opzettelijk handspel buiten de zestien, speelde een ijzersterke partij en beging een duidelijke strafschopfout op de doorgebroken Jasper. Iedereen zag een strafschop en een uitsluiting van de doelman maar integendeel we kregen een aanvallende fout tegen. Een ontgoochelende Jasper moesten we tegen noodgedwongen vervangen om erger te voorkomen. KVVC zette met 10 alles op alles maar ze konden de doelman niet kloppen. Integendeel terug dezelfde fase bij een tweede tegendoelpunt. Hoekschop en wederom een aarzeling in de verdediging en 0 – 2. Boeken toe en terug naar af met een frustrerende groep die besefte dat er meer in zat. Was Ieper beter, neen maar ze bleven rustiger aan de bal en hadden 2 uitstekende middenvelders die technisch het verschil maakten. KVVC werd wederom geklopt door zichzelf om zich te laten meeslepen door de blunders van de scheidsrechter, en niet de nodige rust te bewaren in hun opbouw. Héél spijtig dat de man die de derby moest leiden (ij) ondanks al zijn ervaring er een dergelijk miskleun van maakte. Dit is als trainer zeker niet mijn gewoonte om de man in het zwart te viseren maar als je voor pietluttige fasen in de eerste minuten al begint met gele kaarten te zwaaien dan weet het wel. Eindstand 0 – 2.

Conclusie wederom een les rijper en volgende week de zware uitwedstrijd in Petegem met als afsluit de basketwedstrijd Oostende – Charleroi. Het is duidelijk dat de groep een kwaliteitsinjectie nodig heeft niet zo zeer op kwaliteit maar vooral op mentaal vlak en zich niet zo mag laten meeslepen door de spijtige negatieve kritiek van de zijlijn ipv de jongens met duidelijke steun aan te moedigen.

Speelden voor KVVC NU16: Lars – Robin – Julien – Maxim – Nick – Boris – Jasper – Emiel – Birger - Pieter en Guiseppe.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC - KVK Ieper 6-1
KVK Ieper - NU13 KVVC 5-1
Eendracht Brugge - BU13 KVVO 0-14
SP Keiem - GU13 KVVC 4-0
Eendracht Brugge - BU15 KVVO 2-2
GU15 KVVC – SP Keiem 0-4
BU17 KVVO – Knokke FC 9-1
KVK Ieper - NU17 KVVC 4-1
KVK Ieper - NU19 KVVC 3-1
BU21 KVVO – Knokke FC 3-1

 

Reserven
SC Lombardsijde - KRC De Panne
Eindstand: 3-2 ( 3-1)

De beloften moesten vandaag aan de slag tegen Lombardsijde, maar ze hadden af te rekenen met veel afwezigen en geblesseerden. De match begint heel slecht voor KRC als doelman Gert een bal moet loslaten om te verhinderen dat hij rood pakt door het vastpakken van een bal uit de grote rechthoek, de thuisspits ontfutselt Gert de bal en trapt mooi de 1-0 binnen. 6" een vrije trap waar onze verdediging te kijk word gezet en de 2-0 word binnengekopt. 20" alweer Lombardsijde die dit keer met een gelukje met een afstandschot de 3-0 op het scorebord zet. 26" Thyme zet PJ alleen voor doel maar de doelman brengt redding. 28" voorzet van Dries waarbij Thomas de bal op de lat kopt. 30" Thyme alweer met een doorsteekpas naar Filou die scoort, maar hij stond nipt buitenspel. 37" Filou word diep gestuurd, een verdediger tackelt hem maar hij blijft te been en trapt op de doelman. 40" corner van op links word door Tyas binnengekopt. Ruststand 3-1 60" Filou met een korte corner naar Sammy die voor doel zet en Thomas kopt de 3-2 binnen. KRC nam de match in handen maar kon niet meer scoren. Jammer want Nieuwpoort heeft nu 5 punten voorsprong met nog 2 wedstrijden te spelen en KRC mag zo de titelkansen vergeten.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Sneyaert Denny, Jochen Vanisacker, Luchie Sammy, Dries Dawyndt, Allary Thyme, Wesley Mestach, Dedeyster Thomas(1), Pieter-Jan Calcoen, Demuysere Tyas(1), Pieter Geerts

 

1ste Elftal
KRC De Panne – Eendracht De Haan
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

KRC stond voor een erg moeilijke thuiswedstrijd tegen één van de titelfavorieten Eendracht De Haan. Jeroen Dorné kwam nog bij de lijst van de gekwetsten, positief was de terugkeer van Xander Lehouck.

De Haan start met de wind in de rug en in de 3’ eerste gevaar voor de bezoekers, lange bal vooruit, bezoeker schuin voor doel alleen voor Fabrice maar gelukkig naast getrapt. 6’ een schotje uit de 2de lijn, Fabrice moet plat in de rechterhoek. 10’ hoge voorzet van op links door Kevin Desaver, de bal dwarrelt weg en weer door de wind en uiteindelijk trapt Ferre naast. 13’ terug De Haan, voorzet van op links, aan de 2de paal twijfelt Jelle en uiteindelijk wordt de bal keihard hoog voorlangs geschoten. 19’ hard schot uit de 2de lijn van de bezoekers, bal gaat juist naast. 21’ De Haan met een hard schot uit de 2de lijn, doelman Fabrice met een mooie safe in corner die niets oplevert. Dan valt de wedstrijd volledig stil, veel slordig middenveldspel, weinig goede combinaties, maar toch een KRC dat goed georganiseerd blijft spelen. Ruststand 0-0. 47’ goede start 2de helft, mooie actie van Jeffrey op rechts, goede voorzet die echter eerst door Maxim en dan door Kevin niet in doel kan gewerkt worden. 60’ onnodig foutje van een sterk spelende Xander Lehouck, vrije trap, topschutter Decraecke zet zich achter de bal, bal wijkt af tegen Kevin in de muur en gaat in de verste hoek tergend langzaam binnen, een 100% lucky-goal maar hij telt. 62’ verre diepe bal naar Maxim maar die besluit ongelukkig op de keeper.75’ combinatie Manu-Maxim, bal uiteindelijk op links bij de ingevallen Sam Mortier die op doel schiet maar de bal draait naast het doel buiten. 79’ mooie voorzet van Jelle, Maxim kan koppen maar met zijn achterhoofd en weg doelkans. 80’ vrije trap van Ferre, keeper bost de bal weg met beide vuisten, bal bij Jelle die op doel trapt maar de bal gaat over. 84’ terug warm voor het De Haan doel, na een vrije trap van Jelle, keeper kan de bal wegboksen maar in de rebound heeft hij veel geluk als Sam de bal op de keeper schiet die in corner gaat. 91’ nog een mooie voorzet van op links door Xander, de ingevallen Thomas Dedeyster kan ongehinderd op doel koppen maar hij kopt jammer genoeg naast. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-1 eindstand, een onverdiend verlies voor KRC dat zich zeker de evenknie toonde van titelkandidaat De Haan maar KRC had zeker weer het geluk aan zijn zijde.

Slechtste nieuws kwam na de wedstrijd toen bleek dat Beernem gewonnen had op het veld van Ruddervoorde, zodat ze uitlopen tot 3 punten en met een beter doelsaldo. KRC moet dus punten pakken op de volgende verplaatsingen tegen Cercle Oedelem en Daring Ruddervoorde.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Jullien Manu, Xander Lehouck, Ludo Lecat, Desaver Kevin (66’Sam Mortier), Schoolaert Jeffrey, Simoen Maxim, Verdonck Ferre(89’Thomas Dedeyster), Wils Jelle, Fieuw Marnik, Schoolaert Jurgen.

Reservedoelman Sneyaert Denny en dries Dawyndt bleven op de bank.

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 18 april:

18uur45: Cercle Oedelem – 1ste elftal KRC 4-4

Zaterdag 21 april:

10uur: WS Bulskamp – GU8 KRC
10uur: GU9 KRC – KSV Nieuwpoort
11uur: NU14 KVVC _ Sparta Petegem ( terrein 1 Oostduinkerke)
14uur30: GU15 KVVC – VVG Alveringem
15uur: Sparta Petegem – NU15 KVVC
15uur: Sparta Petegem – NU16 KVVC
19uur: reserven KRC – Davo Westende

Zondag 22 april:

15uur: Daring Ruddervoorde – 1ste elftal KRC