Wedstrijdverslagen 15/16-10-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 23-1 ( 9-0)

Onze 1ste-jaars duiveltjes kregen deze week het bezoek van de duiveltjes uit KSV Nieuwpoort. Bijna direct na de aftrap werd de charge ingezet en werd de score geopend in ons voordeel. Alles lukte in die mate dat we aan de rust de cijfers 9-0 op het bord konden zien.

In de tweede speelhelft probeerden onze jongste spelertjes te voetballen in plaats van te scoren en konden de supporters van de beide ploegen genieten van mooi combinatievoetbal.

Het moet zeker gezegd worden dat de bezoekende doelman ervoor zorgde dat de score nog redelijk binnen de perken bleef. Hoewel de nederlaag groot was, kon hij toch uitpakken met meer dan één heel mooie reddingen. Wat dat keepertje aan talent heeft ligt stukken boven het niveau van een eerstejaars duivel.

Op het einde van de wedstrijd kon Nieuwpoort door hun inzet toch de eer redden en onze doelman verslaan. Een match waarbij onze jongsten bij momenten heel mooi combineerden, eindcijfers 23-1.

Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo BISSCHOP, Martijn STEEN, Thomas PELFRENE, Yarne DURIEUX, Jacques DESCRYVER en Torben PEIRS.

 

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 9-10 ( 5-3)

Onze Ratjes hadden een thuiswedstrijd tegen KSV Nieuwpoort met als trainer Lemiere Bjorn(ex KRC). Onze Ratjes voetbalden heel goed mee en we zagen mooie combinaties van beide ploegen. KRC liep gemakkelijk 5-3 uit. Maar in de tweede helft wou Mohammed niet meer in doel staan, Andreas nam zijn plaats in en hij heeft dat zeker niet slecht gedaan. Nieuwpoort liep nu gemakkelijk tot 6-10 uit,maar onze Ratjes vochten nog terug en konden de eindstand nog tot 9-10 terugbrengen. Eindstand:9-10.Toch proficiat aan onze Ratjes vanwege hun mooie voetbal.

Speelden voor KRC: Plaetevoet Mohammed, Dekien Jasper, Melaerts Thibault, Vandeputte Laurens, Andreas Petzold en voor de eerste keer Schollier Xander

 

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

Vandaag een korte verplaatsing naar Varsenare waar in zomerse omstandigheden mocht gespeeld worden op een jammer genoeg erg slecht liggend, hobbelig veld. Onze U14 op jacht naar een 1ste overwinning op verplaatsing, na de schamele 2 op 9. Eerste overwinning zou meteen ook een lekker frietmaaltijdje opleveren getrakteerd door trainer Alain. Goede start, KVVC goed wakker en meteen goed in de wedstrijd. 5’Dali voor de 1ste maal echt door maar zijn schot gaat naast. 12’ actie rechts, lokale keeper kan de bal niet bijhouden, bal wordt nog voorgezet door Sies en Dali kan met zijn linker geen gemakkelijke voorzet toch nog mooi afwerken, 0-1. 14’ actie Dali-Jessy, voorzet Jessy naar kapitein Andreas die over de keeper maar jammer genoeg ook naast het doel besluit.16’ goed druk gezet door Sies, hij zet de bal voor naar Jessy die echter naast besluit. Daarna wordt de wedstrijd wat evenwichtiger maar Varsenare komt niet aan kansen toe. Schrikken in de 27’ als de scheids opeens voor

strafschop fluit voor de thuisploeg na een zeer betwistbare fout van Hubert in de 16, geen probleem voor keeper Thomas die met een mooie redding de strafschop uit zijn doel houdt. 1ste helft loopt rustig naar zijn eind en eindigt op een 0-1 ruststand, na een goede gecontroleerde 1ste helft van KVVC. 2de helft start erg slecht, 36’onze jongens krijgen de bal niet weg links in de hoek, Wannes trapt weg maar centraal en daar wordt de bal opgevangen door de thuisploeg, schot dat tegen de lat terechtkomt en in de rebound wordt de 1-1 binnengekopt. 39’ mooi opgebouwde aanval, afstandsschot van Wannes dat over gaat. Eventjes later nog eens Wannes met een schot, maar ditmaal naast. 43’ actie op links Jessy, maar in het zijnet. Dadelijk erop Ruben met een mooie balbehandeling maar schot dat naast gaat. 50’ terug Ruben, mooie kans maar naast besloten. 56’ vrije trap recht voor doel juist buiten de 16, harde lage knal Wannes, keeper lost maar niemand van KVVC goed gevolgd om binnen te tikken.58’ mooie corner, Andreas komt mooi in en kopt juist naast doen buiten. 59’ terug vrije trap van Wannes, ditmaal kan de keeper in 2 tijden de bal klemmen. Varsenare plooit volledig terug en probeert enkel nog uit te breken met snelle tegenaanvallen maar onze verdedigers spelen allemaal een sterke partij vandaag en geven niets weg achteraan, doelman Thomas speelt ook goed mee en komt ook steeds gepast tussen. De thuisploeg blijft zich hardnekkig verdedigen maar in de 67’ wordt het toch 1-2, pas van Andreas naar Ruben die met zijn linker kan uithalen en de 1-2 op het scorebord zet. 68’ actie Dali, voorzet naar Jessy die echter nog naast kopt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-2 eindstand, een duur bevochten maar toch verdiende overwinning na een goede 1ste en een heel wat mindere 2de helft. Meteen de eerste overwinning op verplaatsing, de beloofde frietjes zullen volgen. Nu volgende week de 3 punten thuis houden tegen het sterke Hamme, en dan zal er ook nog wel een stukje vlees bij kunnen!!!!!

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Calcoen Robbe, Wannes Dhert, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(1), Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Stekelorum Dobbe, Baillieul Dali(1).

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde- KFC Varsenare
Eindstand: 4-0

Nadat er een week lang werd gedrukt op inzet, gretigheid en moeten in duel gaan, zag je al tijdens de opwarming dat het “ gezaag ” zijn vruchten zou afwerpen. Varsenare was vijftien minuten in de wedstrijd. Keeper Aàron moest welgeteld twee keer plat wat hij dan ook deed met Snaaskerkse verve … Verdediging stond er. Centraal bijna niet te passeren met Ward en Tim ( later ook Jelle). Rechts en linksachter heel goed, ook in aanvallend opzicht konden we een paar leuke offensieve acties noteren van “ zanger” Hannes. Van “stille” Denzel zagen we een doelpoging op de lat uiteen spatten.

Later stelde Joost op 5 (voor de eerste keer op die positie) zeker niet teleur. Hij zorgde zelfs voor een assist. Middenveld was baas over de gehele 70 minuten. Leuk om zien hier was. Na 14 dagen van hem te prikkelen om hem boos te krijgen, een Dante die vocht zoals het moet. ( ik kreeg zelfs mama Dante Boos … ( sorry mama )

In aanvallend opzicht zeker leuke match gezien vele aanvalspogingen verliepen vlot langs vele spelers De ene keer heel snel de andere keer sluw en geduldig. Mag ik vragen aan “ Tess “ om steeds aanwezig te zijn op onze matchen, blijkbaar scoort Arthur dan veel gemakkelijker (2x), De andere mensen die vandaag netten lieten trillen waren Remko en Ward ( jaja Ward, binnenkant paal en binnen). Natuurlijk zijn de drie punten de verdienste van alle 15 spelers maar dat wisten jullie ook.

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – KFC Varsenare
Eindstand: 4-1 (2-1)

KVVC ontving de streekgenoten uit Varsenare en onder goede omstandigheden en een mooi veld konden we van start gaan. De thuisploeg dreigde onmiddellijk met een afstandsschot van onze Speedy maar de doelman pareerde de bal. Het kreeg 3 kansen op rij om de score te openen, maar ondanks het harde werk op training konden we niet scoren. Het was wachten op een hoekschop die mooi werd binnengekopt door onze aanvallende middenvelder. Nog geen 30 seconden later stonden de bordjes terug in evenwicht. We slikten terug een te vermijden doelpunt wanneer er veel te laks werd gereageerd bij een snelle counter van de bezoekers. Gelukkig konden de jongens hun fout snel ongedaan maken toen onze captain met een geplaatst afstandschot de score terug uitdiepte. De bezoekers kregen ook enkele kansen maar de afwerking ontbrak. Ruststand: 2 – 1 De thuisploeg kwam gemotiveerder uit de kleedkamer en al snel scoorde onze targetspits, die een fout van de bezoekers afstrafte. KVVC wou meer en kreeg loon na werken toen het na een mooie doorsteekpas onze spits kon lanceren die de doelman verschalkte en scoorde. Van dan af waren de bezoekers van slag en konden niet meer dan het spel ondergaan. KVVC ging veel te laks om met de kansen en kon niet meer scoren. Eindstand: 4- 1 Niet de beste partij van KVVC die wel veel kansen kon afdwingen maar de afwerking of de in te nemen posities werden verwaarloosd. Volgende week de zware verplaatsing naar Hamme, waar we onze veroverde 3° plaats hard zullen verdedigen, met hopelijk een complete kern. Proficiat jongens.

Speelden voor KVVC NU16: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Emile – – Maxim – Nick – Bert – Boris en Jasper.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC – KFC Varsenare 4-0
KFC Varsenare - NU13 KVVC 2-0
BU13 KVVO – VG Oostende 0-2
BU15 KVVO – VG Oostende 0-3
BU17 KVVO – SK Staden 0-10
KFC Varsenare - NU17 KVVC 2-0
KFC Varsenare - NU19 KVVC 1-0
BU21 KVVO – SK Staden 2-4

 

Reserven
KVV Oostduinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 1-5 ( 1-2)

Korte verplaatsing op zaterdagavond voor de derby tegen Oostduinkerke, op papier een gemakkelijke opdracht maar KRC fel gehandicapt door veel gekwetsten en afwezigen. Daardoor moest zelfs Niels Dumon zijn debuut maken als doelman door de onbeschikbaarheid van Denny en Gert. Schitterende start voor KRC want in de 3’ komt Sam Mortier alleen voor de thuiskeeper en hij scoort beheerst de 0-1. 13’ wordt het 1-1, speler te gemakkelijk alleen door het centrum, mooi afgemaakt met een lobje over keeper Niels. Daarna nog een vrije trap van Ferre tegen de deklat en een voorzet van Dries Dawyndt die door Kevin Deman over gekopt wordt. 23’ mooie actie Julien-Kevin, uiteindelijk door Ferre

overgekopt. 34’ 1-2 actie op links, Sam alleen door en mooi in de korte hoek afgewerkt, 1-2 meteen ook de ruststand.

49’ vrije trap KRC, bal komt bij Pieter-Jan die echter over het doel trapt.63’ brengt de ingevallen Stijn Geryl, zijn 1ste wedstrijd voor KRC spelend, PJ alleen voor doel en die brengt de bordjes op 1-3. Het wordt nog 1-4 op een corner waarbij Thyme Allary kan binnen tikken. En de eindstand wordt vastgelegd op 1-5 wanneer na een ingooi van Dries, Thomas de bal bij Geryl brengt, die zijn man mooi uitkapt en beheerst afwerkt.

Volgende week een topper voor onze reserven met de thuiswedstrijd tegen medeleider Nieuwpoort A, eveneens ongeslagen aan de leiding.

Speelden voor KRC: Niels Dumon, Dries Dawyndt, Tyas Demuysere, Sammy Luchie, Kevin Deman, Alessandro Desmet, Pieter-Jan Calcoen(1), Julien Averein, Thomas Dedeyster, Sam Mortier(2), Thyme Allary(1), Verdonck Ferre, Stijn Geryl(1)

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSK Steenbrugge
Eindstand: 0-2 (0-1)

Na de teleurstellende prestatie van vorige week op Beernem, moesten onze Ratjes zich vandaag herpakken, thuis tegen Steenbrugge, een van de betere ploegen van de reeks. Op verplaatsing meestal erg teleurstellend, maar thuis presteert KRC tot nu toe heel wat beter en dat bleek vandaag ook het geval te zijn. 2’ voorzet van op links door Jelle, Jurgen controleert en trapt op doel maar het schot wordt afgeblokt. 13’ eerste grote gevaar, vrije trap recht voor doel, mooi gegeven door Sander maar de bal verdwijnt via keeper en paal in corner.16’ mooie bal diep op Tom, sneller dan zijn man die hem zeker ook hindert, bal daardoor te ver van de voet en in de handen van de uitgekomen keeper.20’ vrije trap op links, mooie actie door het midden, bal bij Xander die net niet goed bij de bal kan om af te werken.23’ bal op rechts naar Jeroen die in 1 tijd op doel trapt maar juist over de dwarslat buiten. 26’ voorzet van Jeroen, inkomende Tom kan koppen aan de 1ste paal maar via een voet in corner.30’ mooie voorzet van op links door Xander, keeper kan in hoekschop wegwerken.32’ mooie doorsteekpas Sander naar Tom die alleen voor de doelman komt maar terug de bal te ver van zijn voet speelt, hier zat veel meer in.37 trap centraal op doel van Jurgen, bal wijkt af in corner. Dan het eerste gevaar van de bezoekers, maar meteen raak. Actie op links, Xander tegen de zijlijn uitgespeeld, naar binnen gekomen en hard in de kleine hoek de 0-1 binnengetrapt. Meteen ook de ruststand, totaal onverdiend!!!!!!

Jammer genoeg weigert Maxim Simoen, natuurlijk ontgoocheld over zijn plaats op de bank,in te vallen aan de rust waardoor hij zijn ploegmakkers en club serieus in de steek laat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2de helft is het terug KRC dat de wedstrijd in handen neemt met in de 51’ in dezelfde fase een schot van Tom en Sander 2x gered door de keeper.52’ voorzet van Ruben, in plaats van direct te trappen wil Tom nog een controle doen en dat levert niets op. Hierop dadelijk een snelle tegenaanval van Steenbrugge waarop Fabrice redding moet brengen.55’ handspel van een bezoeker in de 16, onbetwistbare strafschop en vaste strafschopnemer Jeroen Dorné zet zich achter de bal. Strafschop niet goed genoeg gegeven en de keeper kan de bal uit zijn doel houden. Even later moet Sander Dehaese gekwetst het veld verlaten en komt Arnaud Blondeel, ook terug van blessure, zijn plaats innemen. 60’ snelle actie op links van Steenbrugge, bal wijkt af in corner. Corner wordt doorgekopt en Ruben kan gelukkig op de doellijn wegtrappen. 63’ mooie voorzet van Jelle, Jurgen kopt over. 67’ mooi schot Ruben, de keeper duwt in corner.75’ voorzet van op rechts door Jeroen,Sam net niet bij de bal, bal komt bij Ruben die de bal van op de rand van de 16 net naast het doel plaatst. Steenbrugge komt in de 76’ met 10 man te staan als hun kapitein Vancauwenberghe van het veld moet met een 2de gele kaart.81’ KRC-aanval op rechts, bal achteruit, Alessandro kan op doel trappen maar kraakt zijn schot dat net naast buiten gaat.83’ haalt de Steenbruggekeeper Ruben onderuit in

de 16, 2de strafschop voor KRC, ditmaal is het Xander die trapt maar terug haalt de bezoekende keeper de bal uit het doel, bal blijft nog in het spel, Ludo gaat nog in op de keeper waarvoor hij geel krijgt. 87’trekfout van Ludo op bezoeker Delcourt die zich revancheert. 2de geel voor Ludo en direct rood voor de Steenbruggespeler, wedstrijd wordt geëindigd met 10 tegen 9. 93’ wordt nog een doelpunt van KRC afgekeurd, waarschijnlijk terecht door de goed opgestelde scheidsrechter. 95’ nog een schot van Ruben uit de 2de lijn recht op de keeper, maar in de tegenaanval zijn het de bezoekers die de onverdiende 0-2 eindstand op het bord kunnen zetten. KRC blijft puntenloos achter na een goede prestatie en komt met 6 op 21 meer en meer onderaan het klassement terecht. Volgende week een zware verplaatsing met de kustderby tegen Middelkerke, waar het moeilijk zal worden om punten te behalen. Toch moeten er dringend eens punten op verplaatsing gepakt worden, laat ons dus maar hopen dat dit op het veld van Middelkerke gaat gebeuren.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Jullien Manu, Lecat Ludovic, Lehouck Xander, Schoolaert Jurgen, Dorné Jeroen(79’Alessandro Desmet), Schoolaert Jeffrey, Vandamme Tom(64’Mortier Sam), Dehaese Sander(60’Blondeel Arnaud),

Simoen Maxim weigerde om in te komen aan de rust.

Er was geel voor Xander Lehouck(haakfout), Jeffrey Schoolaert(duwfout) en 2x geel voor Ludovic Lecat (doorgaan op keeper en trekfout)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 22 oktober:

10uur30: Snaaskerke – U9KRC
11uur; KV Oostende – GU8 KRC
11uur: NU14 KVVC – VW Hamme
14uur30: GU15 KVVC – KSV Veurne
15uur: VW Hamme – NU15 KVVC
15uur: VW Hamme – NU16 KVVC

Zondag 23 oktober:

9uur15: reserven KRC – SV Nieuwpoort A
15uur: GS Middelkerke-Leffinge - 1ste elftal KRC