1ste jaars duiveltjes Reeks K
GS Middelkerke-Leffinge - KRC De Panne
Eindstand: 5-12 ( 4-4)

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Westende.
Direct na de aftrap was het duidelijk dat onze tegenstander heel wat sterker was dan in de heenronde en na ongeveer 5’ spelen stond Middelkerke reeds op voorsprong met 3-0.
In deze tweede ronde zijn we bij de aftrap duidelijk niet meer zo scherp als voor Nieuwjaar, maar we slaagden er toch in om op de valreep nog de rust in te gaan met gelijkstand 4-4.

De duivelspreek van trainer Jean tijdens de rust bracht terug leven in de brouwerij en in de tweede helft konden we zien dat onze jongste spelertjes nog als één ploeg kunnen fungeren. Onze tegenstanders van Middelkerke-Westende kwamen in de tweede helft bijna niet in het plaatje voor en we liepen dan ook wel heel erg makkelijk uit tot dubbele eindcijfers 5-12. Een verdiende overwinning voor onze jongsten.

Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo BISSCHOP (Keeper), Martijn STEEN, Thomas PÉLFRENE, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK, Jacques DESCHRYVER en Torben PEIRS.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KVV Oostduinkerke
Eindstand: 8-9

Onze U9 Ratjes stonden voor een thuiswedstrijd tegen samenwerkingspartner KVVOostduinkerke.Na 1 minuut stilte te houden voor de slachtoffers van de busramp in Zwitserland, begonnen we aan de wedstrijd. Onze Ratjes begonnen goed aan de wedstrijd en we zagen mooi voetbal aan allebei de kanten.Het was spannend tot de laatste minuut, maar uiteindelijk won KVVO nipt de wedstrijd. Uitslag:8-9. Toch een dikke proficiat aan onze Ratjes voor hun mooi voetbal.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Petzold Andreas, Krashniqi Edison, Vandeputte Laurens en nog 2 spelers van KVVO

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Sint-Niklaas - KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 (0-0)

Belangrijke en moeilijke wedstrijd voor onze jongens naar het 3de geklasseerde Sint-Niklaas dat met 5 punten achterstand deze wedstrijd moest winnen om nog te kunnen meespelen in de titelstrijd. Sint-Niklaas dat er zeker ook zou op belust zijn om revanche te nemen voor hun zware 4-0 nederlaag uit de heenwedstrijd. Laat aanvangsuur met aftrap om 13uur, maar een goed liggende grasmat gezien een kunstgrasveld. Wedstrijd wordt voorafgegaan met 1 minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Rustig maar nerveus begin van de wedstrijd, 1ste gevaar in de 6’ met kapitein Andreas die een thuisverdediger de bal kan ontfutselen, mooi doorgaat, voorzet naar Dali maar de thuiskeeper zit er nog juist tussen. 12’ Dali door op rechts, voorzet-schot tegen de paal, bal komt bij Louis terecht die op doel trapt maar een mooie redding van de thuiskeeper. 16’ misverstand achteraan bij de thuisploeg, verdediger laat de bal lopen voor zijn keeper, hij struikelt half en Andreas kan ervan profiteren, alleen voor de keeper, maar Andreas lukt er niet in om de keeper te omspelen, wat een kans!!! 17’ terug Andreas met een mooie voorzet van op links, iedereen net niet bij de bal en terug geen goal. 21’ mooie actie Jessy, bal gerecupereerd en mooie doorsteek naar Niels die echter te laat reageert. Daarna terug veel slordig middenveldspel bij beide ploegen, veel overtuiging maar ook te veel slechte passes, ’t zullen de zenuwen zijn zeker?? 30’ is het Wannes die uit de 2de lijn kan uithalen, maar zijn schot gaat juist boven de lat buiten. 32’ 1 tegen 1 op Robbe maar die blijft rustig en kan de bal recupereren. Kort voor het rustsignaal nog de grootste kans voor de thuisploeg, voorzet van op links, niet echt goed verdedigd centraal en een tegenstander kan ongehinderd koppen op doel, gelukkig net naast de paal buiten. Ruststand 0-0, waar onze jongens zeker een voorsprong verdienden. Schitterende start van de 2de helft, 38’mooi gegeven corner op rechts van Sies, Wannes kan er zijn hoofd tegen zetten en kopt hard de meer dan verdiende 0-1 binnen. 43’ een heet standje voor het KVVC-doel, Andreas speelt de bal erg slecht terug, gelukkig is keeper Thomas bij de pinken en brengt hij knap redding, oef.

47’ valt kapitein Andreas uit met liespijn, het wordt even zoeken zonder onze motor op het middenveld en beetje bij beetje duwt de thuisploeg ons wat terug, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 65’ valt de 1-1 dan ook wat uit de lucht, diepe bal naar voor, duel met Wannes in de 16, licht contact en de thuisspeler gaat zeer graag neer, strafschop volgens de scheidsrechter. Thomas kansloos en het staat 1-1.Onze jongens zijn zeker niet van slag en beginnen de thuisploeg terug onder druk te zetten. 68’Wannes met een verre trap van op links die juist onder de lat zou binnengaan, maar nog mooi boven doel weggetikt wordt door de thuiskeeper. En in de slotminuut gebeurt het toch nog, Jessy legt af naar Dali, voorzet Dali naar Niels, Niels kopt naar de grond tussen de benen van de keeper en een alerte Wannes ontpopt zich tot matchwinnaar door de 1-2 nog binnen te trappen. 1-2 meteen ook de eindstand na zeker geen van onze beste wedstrijden maar waarin onze doelman Thomas en verdedigers Ronald, Robbe, Hubert en Jessy het uitstekend deden en erg weinig weggaven. 3 erg belangrijke punten mee naar Koksijde en nog 1 tegenstander in de titelstrijd, Gent-Zeehaven dat vlot afstand nam van rode lantaarn Brakel. Volgende week terug een moeilijke verplaatsing op een programma naar het stugge en potige Eernegem, niet meteen de aangenaamste ploeg om tegen te voetballen, maar iedereen zal er terug voor 100% moeten voor gaan en hopelijk valt Andreas zijn kwetsuur ook nog mee.

Speelden voor NU14: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Dhert Wannes(2), Stekelorum Dobbe, Kinget Louis, Ballieul Dali, Decock Andreas, Lanssens Niels, Vanderbiest Maxime, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben.

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – Sint-Niklaas
Eindstand: 1-1 (1-0)

Hoe komt het dat een ploeg zeer goede met zeer slechte matchen afwisselt. Een vraag voor de voetbalgoden denk ik. Feit is dat het spelletje moet gespeeld worden door 11 spelers die er voor 200 procent voor gaan. Op gewestelijk, bijzonder en provinciaal niveau kan één of meerdere spelers het verschil maken. Op Nationaal niveau is dit niet zo. Toch niet wanneer je op een van de hoogste schavotjes wil staan. Een ketting is zo sterk als zijn zwakste schakel. Vandaag zette 80 procent zich in zoals het moet, het overige 20 procent kan het blijkbaar niet opbrengen om wanneer het eens niet tegen Hamme of Standard is, er voor het volle pond tegenaan te gaan. Die 20 procent maakt het verschil tussen winnen en verliezen. Eerste helft was gewoon slecht en dat beseffen alle spelers.

Ruststand: 1 - 0

Tweede helft was beter maar toch worden we weer gepakt op een domme flater achterin en konden zo onze voorsprong niet behouden. 1 – 1.Visie verantwoordelijken zullen zeggen dat dit leermomenten zijn … laat ons hopen dat dit een les was. Trouwens geen slecht woord over St. Niklaas jullie zijn een goed voetballende ploeg die heeft gevochten voor wat jullie waard waren. Proficiat blauw geel ….. Woensdag om 18.30 uur in Koksijde, spelen we 1/8 finale Beker van België

tegen Zulte Waregem. Ik denk dat Zulte het slachtoffer zal worden van de wederopstanding van een hele ploeg die er zal staan voor 300 procent.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eindstand: 2-1

KVVC moest vandaag de wei in tegen de geel-blauwe van Sint Niklaas. De opdracht was simpel de drie punten thuis houden. De wedstrijd begon fel met de bezoekers die snel op de doelpaal trapten en Lars die onberispelijk keeperde hield ons recht. Eens het evenwicht hersteld domineerde KVVC de wedstrijd, en kreeg enkele kansen om de score te openen. Emiel was er het dichtst bij maar besloot naast. Speedy kwam oog in oog te staan met de doelman maar besloot over. Toch scoorden we voor de rust toen Nick een bal binnenkopte. De ruststand werd bereikt met een 1 – 0 voorsprong. Ruststand: 1 - 0

Tweede helft hetzelfde scenario, KVVC was de betere ploeg maar vergat de kansen af te maken. Telkens liep het mis tot Julien Guiseppe aanspeelde en hij scoorde de 2 – 0. Sint Niklaas zette alles op alles, en scoorde de aansluittreffer. In een spannend slot veranderde de score niet meer. Opdracht volbracht en zéér tevreden van de inzet en vechtlust van de ploeg. Knokken tot het bittere einde om de punten thuis te houden. Vermelden we nog de uitstekende prestatie van Lars die subliem zijn opdrachten tot een goed einde bracht. Volgende week de derby tegen de kanaries van Eernegem.

Eindstand: 2 - 1

Speelden voor KVVC NU16: Lars – Robin – Julien – Matt – Niek – Stef - Birger – Pieter – Boris – Jasper – Emiel en Guiseppe.

Eindstand: 3-0 (1-0)

Blijkbaar een wedstrijd waar niet veel over moest verteld worden, want er werd geen wedstrijdverslag opgesteld.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Cuvelier Sander, Luchie Sammy, Mestach Wesley, Geerts Pieter, Simoen Jeff, Allary Thyme, Mortier Sam, Debou Arne, Dedeyster Thomas, Desaver Kevin, Dawyndt Dries, Demuysere Tyas, Desmet Alessandro, Vanisacker Jochen.

KSV Nieuwpoort - KRC De Panne
Eindstand: 3-0 (2-0)

Na een sterke wedstrijd op HO Oedelem kon KRC door te winnen tegen Nieuwpoort de streekgenoot voorbij wippen, KRC maakte echter op geen enkel moment enige kans op een overwinning. KRC moest aantreden zonder sluitstuk Fabrice Vanacker, geschorst met 3 gele kaarten.

Slechte start want al in de 7’ stond het 1-0 voor de thuisploeg. Een bal kon achteraan niet goed weggewerkt worden door Jurgen Schoolaert, via een gelukje belandde de bal in de voeten van een Nieuwpoortse spits, die de bal koel naast gelegenheidsdoelman Denny Sneyaert in doel plaatste. In de 11’ de grootste kans voor KRC, een gevaarlijke voorzet van Manu Jullien van op rechts werd door iedereen gemist aan de eerste paal en aan de tweede paal kon Jeffrey net niet bij de bal om hem binnen te koppen. KRC had wel het meeste balbezit, maar goede combinaties waren zeldzaam en een gebrek aan concentratie en vechtlust kon hier en daar bespeurd worden. Nieuwpoort speelde zeker niet als een sterk team, lange ballen, verre uittrappen en stilstaande fases waren hun enige kansen, maar ze slaagden er wel in om tenminste af en toe gevaarlijk te zijn. In de 36’ viel de 2-0, een voorzet na een snelle counter op rechts kon net voor doelman Denny binnengetrapt worden. Nieuwpoort kreeg nog enkele kansen, maar Denny behield KRC van een nog grotere achterstand bij de rust.
KRC bracht bij de rust Ludovic Lecat en Wesley Mestach in om het tij te doen keren, maar al na 2’ spelen in de 2de helft viel de 3-0, wedstrijd gespeeld. Opnieuw een snelle counter, ditmaal over links, de voorzet bereikte een vrijstaande speler voor doel, en die kon scoren. Nieuwpoort was nog 2 keer gevaarlijk op een verre uittrap van de doelman, maar de bal werd de eerste keer naast getrapt en de tweede keer zat Denny Sneyaert er goed tussen.

Een inspiratieloos De Panne kwam in de tweede helft tot geen enkele kans, en de 3-0 nederlaag tegen een nochtans zwak Nieuwpoort was zeker verdiend!
Een totale offday dus, hopelijk komt er een sterke reactie in de wedstrijd tegen SV Loppem van volgende week! Maar Loppem is natuurlijk de ploeg in vorm en leider in de stand voor de 3de periodetitel.

KRC doet ook nog een erg slechte zaak in de strijd om het behoud, SC Beernem won verrassend tegen leider Westkapelle en nadert KRC tot op 1 puntje, de veilige 13de plaats komt terug in gevaar.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Wils Jelle, Schoolaert Jurgen (46’ Lecat Ludovic), Fieuw Marnik, Jullien Manu, Schoolaert Jeffrey, Dehaese Sander, Verdonck Ferre (46’ Mestach Wesley), Dorné Jeroen (62’Dawyndt Dries), Philippe Mahieu, Simoen Max.

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.