Wedstrijdverslagen 17/18-12-2011

1ste Elftal
Davo Westende - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

Ons 1ste elftal stond voor een erg belangrijke wedstrijd op zaterdagavond met de verplaatsing naar het veld van rode lantaarn Davo Westende. Winst betekende een volledige aansluiting bij de andere degradatiekandidaten, verlies betekende een erg slechte zaak. Zenuwen dus serieus gespannen en iedere speler zich bewust dat de overwinning moest behaald worden. Ploeg die vorige zondag gewonnen had tegen Ruddervoorde moest noodgedwongen gewijzigd worden door de afwezigheid van reizigers Ferre Verdonck en Wesley Mestach, kapitein Jurgen Schoolaert keerde terug na zijn rode schorsingszondag.
Goede start KRC met in de 3’ een bal tot bij Maxim op rechts, een soort van voorzet-schot dat via een thuisspeler met veel geluk terechtkomt tegen de voet van de thuiskeeper. 4’ mooie voorzet van op links door Ruben, Maxim kopt op doel maar de keeper tikt mooi over. Daarna valt de wedstrijd volledig spel met veel slordig middenveldspel tot in de 24’ een actie van maxim die net buiten de 16 recht voor doel gehaakt wordt. Mooie plaats voor een vrije trap maar Ruben trapt slap in de muur. 22’ het eerste gevaar van de thuisploeg, slecht ontzetten en verdedigen achteraan, schot uit de 2de lijn dat juist boven de lat buiten gaat. 25’ terug slecht uitverdedigen, schot uit de 2de lijn, maar ditmaal is het Fabrice die de bal mooi uit de winkelhaak kan halen. 28’ terug de thuisploeg, actie op rechts, schot uit de draai maar Jelle kan wegtrappen. 29’ moet de met liespijn geplaagde Jeff Simoen vervangen worden door Jeroen Dorné.42’ nog eens KRC met een corner op links, bal komt bij Ruben die langs binnen snijdt maar zijn schot juist naast doel ziet buitengaan. Ruststand 0-0 na een erg matige 1ste helft.
2de helft met windvoordeel moet zeker worden en start ook goed met een actie van Maxim recht voor doel, besloten met een mooi schot dat echter over gaat. 50’ slecht uitverdedigen bij KRC, Jelle kan al dan niet foutief de bal toch wegtrappen, zeer tot ongenoegen van het thuispubliek dat hier zeker een fout in gezien had. 55’ erg mooie actie van Ruben die de achterlijn afloopt en aflegt voor Maxim die er echter onbegrijpelijk niet in slaagt om binnen te trappen. 63’ terug erg slap uitverdedigen, bal snel veranderd bij de thuisploeg van rechts naar links, besloten met een plaatsbal dat net naast de paal buiten gaat. 64’ terug dom balverlies achteraan, bal wordt gelukkig net naast het doel gestift. 68’ terug een betwiste fase voor het thuispubliek, een gevaarlijke Westende-aanval wordt afgefloten voor al dan niet positiebuitenspel, de vrije trap wordt vooruit gejaagd in de rechterhoek, waar Maxim kan doorgaan en keihard de 0-1 binnentrapt. De thuisploeg duidelijk aangeslagen en KRC duidelijk bevrijd want pas in de 83’ kan Westende nog eens dreigen met een schot uit de 2de lijn gemakkelijk gepakt door Fabrice. 85’ een mooi gegeven vrije trap op rechts, door een inkomende thuisspeler gelukkig net naast gekopt. 87’ terug een opening op rechts, bal wordt in de korte hoek getrapt maar schot gelukkig via Fabrice in corner. 89’ nog eens KRC met een bal van Arnaud naar Maxim, maar diens schot gaat over. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-1 eindstand, 3 gouden punten erbij voor KRC net voor de winterstop. Zeker een overwinning op een diefje, maar dit mag ook wel eens na die zovele onverdiende nederlagen. Door het verlies van Ruddervoorde en Beernem springt KRC over deze ploegen en komt zo op de 13de plaats terecht met 1 puntje achterstand op de volgende tegenstander Daring Brugge. Op zondag 15 januari volgt er dus terug een ZEER belangrijke thuiswedstrijd tegen Daring Brugge waarin de 3 punten MOETEN thuis gehouden worden.
Maar nu eerst wat genieten van de 6 op 6, de batterijen terug wat opladen, op 7 januari een oefenwedstrijd thuis tegen SK Staden en dan klaar voor één van de matchen van de waarheid.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Simoen Jeff (28’Jeroen Dorné), Fieuw Marnik, Lehouck Xander(64’Arnaud Blondeel), Schoolaert Jurgen, Lecat Ludovic(82’Tom Vandamme), Schoolaert Jeffrey, Simoen Maxim(1), Dehaese Sander, Hoorne Ruben.

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.

Er was geel voor Xander Lehouck(haakfout) en Ludo Lecat(duwfout), voor Ludo is dit zijn 3de geel en mist hij zo de wedstrijd tegen Daring Brugge.

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 4 januari:

17uur: NU 14 KVVC – WS Adinkerke.

Zaterdag 7 januari:

11uur: NU14 KVVC – Olsa Brakel ( Oostduinkerke)