Wedstrijdverslagen 18/19-02-2012

Nationale knapen U14
Samenwerking Coxyde- De Panne - Oostduinkerke Racing Waregem - KVV Coxyde
Eindstand: 1-5 ( 0-1)

Iedereen meer dan tevreden, eindelijk terug voetbal en eindelijk zullen we weten of we de lange onderbreking goed doorgetraind hebben! Moeilijke start want de bus van KVVO wilde niet starten op de parking, zodat de verplaatsing noodgedwongen met eigen vervoer moest gedaan worden. Zonder kapitein Andreas Decock(op skireis) en Jordy Hillewaere ( spoedig herstel aan papa Hans!!!) werd afgetrapt met Ronald Dhondt voor de eerste maal in de basis. Moeilijke omstandigheden, felle tegenwind en een slecht liggend veld maakten het zeker niet gemakkelijk om altijd goed voetbal op de mat te leggen.5’ eerste KVVC gevaar na een actie van Ruben op links, pas naar Dali die op de goed uitgekomen keeper besluit. 8’ eerste gevaar van Waregem met een schot dat gemakkelijk gepakt wordt door Thomas. Onze jongens hebben moeite om uit te voetballen met de felle tegenwind, waardoor Waregem toch wat steriele druk kan zetten zonder echt groot doelgevaar, mede door de sterk acterende ‘magische driehoek’achteraan. 14’ mooie combinatie, schot van Dali maar recht op de keeper. 15’ mooi gegeven corner van Niels, kapitein Wannes kopt over.17’ eindelijk een erg mooie combinatie en dadelijk 0-1, bal bij Sies, pas naar Ruben, terug Sies, mooie voorzet naar Dali die beheerst binnentrapt.20’ Waregem met 2 corners na elkaar, maar telkens mooi weggetikt door Thomas.24’ terug mooie actie startend op links met Jessy-Ruben-Dali, flankverandering naar Dobbe, mooie voorzet maar de goede thuiskeeper kan pakken.28’ actie Ruben, man uitgespeeld maar terug op de goed uitgekomen keeper. Ruststand 0-1, met vooral een sterke verdediging Ronald-Robbe-Hubert en Jessy die het met de tegenwind achteraan toch goed gesloten hielden. Ruststand: 0 - 1

2de helft met windvoordeel en dat is duidelijk te merken, de thuisploeg wordt bijna gans de eerste 20’ op zijn eigen helft geduwd. 39’ toch een aanval van de thuisploeg die ook scoort maar in duidelijk buitenspel. Snelle tegenaanval van KVVC, Dali steekt mooi door voor Sies die beheerst de 0-2 binnenschuift. 41’ terug mooi snel uitvoetballen, Sies op rechts door, pas naar Ruben die net te laat komt om af te werken. 48’ Niels kopt door naar Dali, mooie actie van Dali, harde trap en 0-3. 50’ wordt Ruben onderuit gehaald in de 16, strafschop, Wannes achter de bal en keihard in de bovenhoek de 0-4. 51’terug mooi voetbal en via Dali uiteindelijk bij Maxiem die de bal juist naast plaatst. Daarna neemt KVVC wat gas terug en mag de thuisploeg ook weer wat meespelen wat al vlug leidt in de 58’ tot de 1-4 na een aanval op links waarop niet scherp genoeg verdedigd wordt.60’ terug mooi uitgevoetbald, Dali steekt uiteindelijk door naar Sies, pas naar Niels die alleen op de keeper gaat maar op de keeper besluit, keeper lost en in de herneming belandt de bal nog tegen de paal. 62’ is het Dali die terug alleen op de keeper kan afgaan en beheerst de 1-5 binnentrapt, meteen ook de eindstand.
Meer dan verdiende overwinning voor KVVC tegen een verdienstelijke thuisploeg die zich ook fel verweerde, maar toch meer dan een maatje te klein was voor onze jongens. Goede herstart van de competitie, volgende week nu bevestigen thuis tegen FC Varsenare, waar in de heenronde slechts nipt met 1-2 gewonnen werd.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Dobbe Stekelorum, Hubert Vanhoren, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert(1), Calcoen Robbe, Dhondt Ronald, Vanderbiest Maxiem, Lanssens Niels, Ruben Verstraete Hillewaere Sies(1), Kinget Louis, Baillieul Dali(3).

 

Nationale knapen U15
Samenwerking Coxyde- De Panne - Oostduinkerke KVV Coxyde - Racing Waregem
Eindstand: 1-2 (1-1)

Ik kan kort zijn in mijn verslag. Leuke voetbalnamiddag die jammer genoeg niet winnend kon worden afgesloten. Hoe kan het wanneer je ruim het meest in balbezit bent, soms mooie combinaties op de mat brengt , de tegenstander slechts twee kansen krijgt en dan nog op stilstaande fases ... wel, wanneer niet iedereen aan hetzelfde touw trekt wat betreft snelheid van aanname en inspelen van de bal, zich aanbieden, in duel gaan of werken in balverlies, dan krijg je een match als deze. De eerste helft was volledig voor KVVC maar Racing komt op voorsprong na een perfecte vrije trap, een wereldgoal. KVVC komt op gelijke hoogte na een mooie actie van Remko afgewerkt door Nick.
Ruststand: 1 - 1
De tweede helft verliezen we de eerste tien minuten alle duels op het middenveld maar Waregem kan daar geen profeit uit halen. Waregem scoort op hoekschop. De verdedigers waren een inlopende speler uit het oog verloren. De rest van de match was het één en al druk van de kustjongens maar twee van onze spelers slaagden erin om de open kansen de das om te doen. De trainer van Waregem probeerde de snelheid uit de match te halen door veel wissels door te voeren tot groot ongenoegen van zijn ploegafgevaardigde die bijna niet kon volgen in het noteren van de wissels. Maar het lukte, wij scoorden niet meer en beten zo in het zand …
Eindstand: 1 - 2

 

Nationale scholieren U16
Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke - RC Waregem
Eindstand: 1-4 (1-2)

KVVC mocht nog eens aantreden na de te lange onderbreking tegen de buren uit Waregem, waar we vlot hadden gewonnen. Door de toch vele trainingen die we hadden kunnen afwerken werd het beste verhoopt. Enkele spelers waren afwezig en deze week veel zieken waardoor de voorbereiding niet vlot kon verlopen. Echter viel onze Lars nog uit tijdens de wedstrijd waardoor Robin in doel moest gaan staan. De eerste kansen wind tegen waren voor de thuisploeg maar Racing scoorde al snel toen een speler ongehinderd mocht aanleggen van buiten de zestien over Lars in doel. Dan infiltreerde Emiel in de zestien, werd gehaakt en Jasper klaarde de klus. Enkele ogenblikken later slecht ontzetten van de doelman en Racing had geen genade 1 – 2. Jasper werd nog eens gehaakt in de zestien maar strompelde verder en werd te veel gehinderd om te scoren. Ruststand: 1 - 2
De eerste helft speelde KVVC nog op een redelijk niveau maar na de rust werd het spelbeeld erbarmelijk. We versierden kansen maar onze spits kon niet besluiten, de egootjes kwamen terug boven en de groep bevatte te weinig autoriteit om zichzelf bij te sturen. Ondanks de aanwijzingen werd het collectieve overboord gegooid met als gevolg dat we nog 2 doelpunten tegen kregen en uit 5 kansen niet meer scoorden. Eindstand 1 – 4 Een zéér pijnlijke nederlaag die hard is aangekomen. Misschien moet de wil om te winnen eens kunnen getest worden, de gedrevenheid ontbrak, we gaven veel te veel ruimte weg, vlotte flankwissels ontbraken. Discussies ontstonden onnodig en we kunnen nog doorgaan. Tijd om ons te herpakken, en elke seconde op training te benutten om onszelf een kwaliteitsinjectie te geven. Volgende week op bezoek bij Varsenare waar we een klinkende revanche verwachten. Eindstand: 1 - 4.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC - Racing Waregem 1-0
Racing Waregem - NU13 KVVC 3-1
Racing Waregem -NU17 KVVC 4-0
Racing Waregem - NU19 KVVC 3-1

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSC Beernem
Eindstand: 2-1 (0-0)

Na 3 zondagen zonder voetbal wegens de winterprik, stond KRC voor een heel belangrijke thuiswedstrijd tegen het net onder KRC geklasseerde SC Beernem. Winnen was een must om van die 14de plaats weg te geraken. Het was afwachten hoe onze Ratjes deze winterperiode overleefd hadden, maar al snel bleek dat dit niet goed was. KRC zonder de geelgeschorste Jurgen Schoolaert, speelde een erg zwakke 1ste helft waarbij met moeite de bal in de ploeg kon gehouden worden tegen een nochtans fel verzwakte tegenstander met 3 geschorsten en 2 spelers die afwezig bleven wegens een feestje. 12’eerste gevaar door de bezoekers, bal op rechts gespeeld, Jeff kan net niet bij de bal en een bezoeker komt schuin alleen voor doel maar trapt gelukkig voorlangs buiten.17’ veel te gemakkelijk toegelaten voorzet van op links, overgekopt aan de 1ste paal. 18’ terug veel te laks verdedigen en terug een voorzet van op links, gelukkig voorbij doel naar buiten draaiend. 27’ 1ste KRC-gevaar met een verre vrije trap op rechts van Ruben, hoge bal gaat naar de kruising waar de keeper hem kan wegboksen, in de voeten van Jeffrey die op een Beernemspeler trapt.29’ corner op rechts van Beernem, kopstoot en op de lijn weggetrapt door Jeffrey Schoolaert, de herneming wordt afgeblokt in corner. 34’ nog eens KRC met een voorzet van op rechts door Ludo, via Maxiem bij Jeffrey die in de herneming via de keeper tegen de buitenkant paal trapt en zo in corner die niks oplevert. Ruststand 0-0 na een erg zwakke 1ste helft met het betere spel en de betere kansen zeker voor de bezoekers.
Toch een ietwat scherper KRC in de 2de helft en in de 55’ een actie van Ludo op rechts, bal tot bij Jeffrey die aflegt naar kapitein Ruben die hard de 1-0 binnentrapt. KRC voetbalt nu toch wat beter maar zeker nog niet scherp genoeg. 66’ slechte terugspeelbal van Wesley Mestach maar de bal hobbelt gelukkig voorlangs het doel buiten. 68’ haakfout op Maxiem in de 16, scheids fluit duidelijk voor strafschop, zuiver omgezet door Jelle Wils en het staat 2-0. 71’ mooie omhaal van de scherp ingevallen Kevin Desaver, eindelijk terug na een lange blessureperiode, maar de bal tegen de paal en Ruben trapt in de rebound tegen de keeper.72’ mooie voorzet van op links door Beernem maar gelukkig van kort voor doel hoog over getrapt.74’ terug Beernem met een schuin schot van op rechts dat hobbelend juist naast de paal buiten gaat. 81’axtie op links van Kevin Desaver, in plaats van terug te leggen gaat hij zijn eigen kans maar via de benen van de keeper in corner, hier moest het eigenlijk 3-0 staan en de match gespeeld!! 87’ lichte overtreding van Ferre Verdonck op de grens van de 16, strafschop volgens de scheids, feilloos omgezet en 2-1, Beernem terug in de match. 91’ tegenaanval KRC, Ruben via Kevin uiteindelijk op rechts naar Jeroen, alleen op de keeper af maar geen afwerking en recht op de keeper gelopen. Even later wordt de wedstrijd eindelijk afgefloten, de 3 broodnodige punten blijven in De Panne maar na een weinig hoogstaande prestatie. Volgende week zal het heel wat beter moeten op het veld van Steenbrugge om daar eindelijk ook eens iets te halen op verplaatsing. En door het verlies van Daring Brugge stijgt KRC 1 plaatsje en staat het hopelijk definitief op de veilige 13de plaats.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Deman Kevin,Wils Jelle,Fieuw Marnik,Simoen Jeff, Mestach Wesley, Lecat Ludovic(75’Jeroen Dorné), Dehaese Sander(50’Kevin Desaver), Hoorne Ruben(1), Simoen Maxiem(Ferre Verdonck).

Reservespeler Blondeel Arnaud en Sneyaert Denny bleven op de bank.

Er was geel voor Maxiem Simoen(schwalbe), meteen ook zijn 3de geel en geschorst voor de volgende wedstrijd) en Kevin Deman(fout).

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 25 februari:

11uur: NU14 KVVC – FC Varsenare
14uur30: GU15 – WS Bulskamp
15uur: FC Varsenare – NU15 KVVC
15uur: FC Varsenare – NU16 KVVC

Zondag 26 februari

9ur15: reserven KRC – SV Woumen
15uur: Steenbrugge – 1ste elftal KRC