Wedstrijdverslagen 19/20-11-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
VVG Alveringem - KRC De Panne
Eindstand: 0-7(0-2)

Doordat een aantal forfaits werden gegeven in onze reeks, had de papa van Jacques en de trainer van de nieuwste ploeg van VVGA afgesproken om vriendenmatchen te spelen op deze forfaitdatums. Dit was iets wat heel goed uitkwam, anders waren we twee opeenvolgende weken 'matchloos' Op het programma stond dus de match tegen de nieuw opgerichte "meisjesploeg" van VVGA. Een heel mooi initiatief als je weet dat er toch ook een aantal meisjes zijn die graag een balletje trappen. Hoewel onze tegenstanders de leeftijd U9 hebben en dus ouder zijn dan onze 1ste jaars, wilde Jean toch eens kijken welk niveau onze jongste ratjes hebben en dus vertrokken we met volle moed naar Alveringem.

De aftrap werd gegeven, KRC ging in de aanval en probeerde de score te openen, hoewel,... het eerste doelpunt binnentrappen ging toch niet zo makkelijk als onze jongsten hadden gedacht en het duurde toch een tiental minuten voor KRC het overwicht kon behalen. Ruststand 0-2 in het voordeel van KRC.
In de tweede helft bleven de 'duivelinnetjes van VVGA" zich tot op het einde inzetten, maar drie doelpunten en twee own-goals later moesten ze in KRC hun meerdere erkennen. Bij affluiten stonden de eindcijfers 7-0 op het bord. Misschien lukt het de jonge dames volgende week om revanche te nemen?

Speelden voor KRC U8: Joram Steen (broer van...), Alex-Elmo (Alex) BISSCHOP, Martijn STEEN, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK en Jacques DESCHRYVER.

2de jaars duiveltjes Reeks K
WS Adinkerke - KRC De Panne
Eindstand: 10-2

Onze Ratjes hadden een zware verplaatsing naar onze buren van WS Adinkerke. Met Andreas die ziek was waren we maar met 6 spelers. We voetbalden tamelijk mee, maar Adinkerke was toch veel sterker.We deden mooie combinaties en we konden liefst 2 keer scoren.Iedereen heeft goed zijn best gedaan, uiteindelijk verloren we de wedstrijd met 10-2.Volgende week beter.

Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Melaerts Thibault, Dekien Jasper, Krasniqi Edison, Vandeputte Laurens en Petzold Andreas

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
SC Wielsbeke - KVV Coxyde
Eindstand: 1-5 (0-0)

Moeilijke verplaatsing op het programma naar Wielsbeke, 4 punten onder KVVC gerangschikt. Goede start met al in de 2’ Maxime op links volledig vrij door een mooie pas van Andreas, maar in plaats van zelf op doel af te gaan en de actie te maken, speelt Maxiem terug centraal de gedekte Dali aan. Even later is het Dali die centraal de bal krijgt, maar in plaats van naar links de vrijstaande Maxime aan te spelen, draait hij naar rechts waar alles volledig vastzit. 6’ eerste schotje op doel van de thuisploeg, gemakkelijk gepakt door Thomas. 10’ mooie aanval, terug veel ruimte voor Maxime, maar hij wacht op de bal in plaats van er naar toe te gaan en kan enkel nog een slap schotje op doel geven. Daarna wat meer middenveldspel tot in de 20’ een mooie lange bal van de sterk ingevallen Louis naar Niels maar jammer genoeg volgt er een zwakke voorzet. 22’ ditmaal wel een goede voorzet van Niels, bal komt via-via bij Andreas die op doel trapt, maar redding van de keeper. 23’ mooie voorzet Jessy, Dali kopt maar de keeper kan gemakkelijk pakken.24’ gevaarlijke tegenaanval van Wielsbeke op links, een goed oplettende Jordy kan nog tussenkomen en wegtrappen. Wedstrijd loopt evenwichtig met 2 ploegen die goed voetbal brengen met mooie combinaties maar te weinig doelgevaar. 33’ toch een goede actie van onze spits Dali, jammer genoeg naast getrapt. Op slag van rust nog een mooie voorzet van Jessy, Dali kopt door, bal bij Niels die naast trapt. Ruststand 0-0.Scherpe start KVVC in de 2de helft,37’ Dali duikt de ruimte in op links,mooi voor doel waar de ingeschoven Niels de 0-1 binnentrapt, meteen ook het 50ste KVVC-doelpunt in de competitie, sommigen dachten al aan een extra bonnetje!!! Maar kort daarop,40’ aanval Wielsbeke, de bal geraakt niet weg op links, voorzet en de bal ongelukkig via het been van doelman Thomas in eigen doel, 1-1. Dadelijk erop terug Wielsbeke op links, voorzet maar de bal via de lat terug in het veld, oef. 43’ corner op links van Maxime, iedereen blijft stilstaan, Wannes kan er zijn hoofd tegen plaatsen en via de paal verdwijnt de bal mooi in doel,1-2. 45’ mooie tegenaanval KVVC, Dali weg op rechts, voorzet en terug Niels voor doel maar zijn trap gaat juist naast buiten. 48’ Niels mooi op rechts naar Sies keeper komt uit maar te laat, Sies kan voorzet maar Dali net te laat om binnen te duwen.50’ corner Maxime, bal bij Dali die zichzelf vrijkapt en op doel trapt maar in de handen van de keeper.52’ slechte uittrap doelman thuisploeg, Dali bal op de borst, zet zich door naar doel maar jammerlijk naast getrapt, hier moest onze superspits zeker gescoord hebben. KVVC neemt nu de match volledig in handen, de KVVC-verdediging met Jessy,Dobbe,Hubert,Robbe en Jordy staan erg sterk te spelen en geven zo goed als niets meer weg.58’ fout op Ruben centraal voor doel, tikje van Ruben naar Wannes die hard uithaalt maar via de onderkant van de deklat springt de bal terug in het veld.60’mooie actie Sies op rechts, bal tot bij Ruben die zich echter verslikt in de controle.61’ nog eens Wielsbeke, maar Jessy kan wegtrappen.63’ erg mooie KVVC-actie, Andreas opent voor Sies op rechts die alleen kan doorgaan en beheerst de 1-3 op het bord zet. 69’ terug een erg mooie aanval,Andreas uiteindelijk tot bij Dali,slechte pas van Dali, onderschept door een verdediger die echter slecht terugspeelt naar zijn keeper en met de snelle Dali in de buurt levert dit natuurlijk de 1-4 op. 70’nog een bal heen en weer voor doel, bal uiteindelijk schuin voor doel bij Ruben die uit een erg moeilijke hoek erg mooi via de paal de 1-5 eindstand op het bord trapt. Mooie en verdiende overwinning na een aangename wedstrijd, door een ploeg waarin iedere speler zeer goed zijn taak uitvoerde. Volgende week terug een moeilijke wedstrijd thuis tegen KVK Ieper, door de wereldbeker cyclocross op zaterdag verschoven naar zondagmorgen om 11uur op het kunstgras van terrein 1 van KVVC.

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Dobbe Stekelorum, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert(1), Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies(1), Verstraete Ruben(1), Decock Andreas, Lanssens Niels(1), Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Baillieul Dali(1).

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde- SC Wielsbeke
Eindstand: 2-1 ( 0-1)

Sterke start, Wielsbeke kwam de eerste tien minuten niet aan voetballen toe door onze sterke druk en overtuigend balbezit.Toch scoorden de geeltjes. Door stom balverlies op het middenveld kwamen ze opeens voor Aàron te staan en prikten 0-1. Even schakelden we weer over naar lange ballen met resultaat … balverlies. Soms niet te snappen dat we toch liever de moeilijke oplossing zoeken terwijl het toch zo simpel moet gebeuren. Voor de rust lukte het niet meer om te scoren terwijl we toch openingen zat creëerden maar de laatste passing was steeds te lang of te kort. Hun aanvallen werden steeds zonder probleem opgevangen door de verdediging en meevoetballende keeper die sterk presteerden. Ruststand: 0 – 1
Je voelde dat de tweede helft wel de oplossing zou brengen . Opdracht van kalm te blijven, niet omschakelen naar paniek voetbal en wachten tot het moment zich voordeed lukte. Zonder veel moeite scoorden we nu, ook omdat de buitenspelval nu beter werd omspeeld. Xander en James stonden aan het kanon om de over verdiende eindstand op het scorebord te zetten.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – SC Wielsbeke
Eindstand: 3-2 (2-0)

Voor de moeilijke aangekondigde wedstrijd tegen Wielsbeke hadden de trainers onderling beloofd er een spannende partij van te maken. Wat de uitslag vermoed is ook uitgekomen, het was spannend tot de laatste minuut. KVVC kwam al vroeg op voorsprong met een afstandschot van Maxim mooi geplaatst in de benedenhoek. Twee minuten later werd het 2- 0 toen Emiel een mooie aanval afrondde. Deze vroege voorsprong deed ons geen goed, de concentratie verdween en Wielsbeke kwam opzetten. Onze bezoekers creëerden kansen en met hun gestaltevoordeel waren de stilstaande fases telkens gevaarlijk. Lars pareerde een geplaatste bal uit de winkelhaak, en was bij de pinken bij de doelpogingen. KVVC kreeg kansen en onbegrijpelijk werden ze gemist of gered door de doelman. Het bleef 2 – 0 aan de rust.

Tijdens de rust werden de doelstellingen opgelegd maar na 30 seconden kregen we al een strafschop tegen, licht gegeven maar toegekend. Lars had geen verhaal en Wielsbeke geloofde in een terugkeer. Dan had KVVC het moeilijk en moest het spel ondergaan, maar viel aan als ze de mogelijkheden hadden. Tot 2 maal toe kwam KVVC oog in oog te staan met de bezoekende doelman, maar scoorde niet. De doelpaal redde Wielsbeke en op een uitbraak scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Dan bewees KVVC dat ze mentaal sterk staan, verstandig werd de bal rond gespeeld en ze kwamen terug goed in de wedstrijd. Scoren zat er niet meer in, ondanks de kansen die ze kregen. Tot 2 minuten voor het einde Speedy aan de haal ging en werd neergetrokken juist voor de 16, maar viel er binnen. Strafschop was het verdict en na overleg nam Jasper zijn verantwoordelijkheid en klaarde koelbloedig de klus. 3 – 2. De bezoekers ontgoocheld en beide ploegen prikkelbaar, gelukkig waren beide teamcoaches rustig en alles koelde zéér snel. Een heerlijke partij voor de neutrale toeschouwers maar voor de betrokkenen een spannend slot. Wielsbeke bleek een taaie klant met veel voetbalvermogen en kracht, een ploeg om in het oog te houden. KVVC speelde met een groot hart en kon de punten thuishouden. Volgende week naar het zwarte beest van KVVC namelijk Ieper. Benieuwt hoe we het daar zullen vanaf brengen. Het supportersaantal groeit gestadig en met deze een oproep om allen aanwezig te zijn. Goed gespeeld makkers.

Speelden voor KVVC NU16: Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Nick – Bert – Boris - Robbe - Birger – Jasper en Maxim.

Eindstand: 4-0 ( 1-0)

Deze week stond de topper tussen de ratjes en de ezels op het menu. De grote afwezige van vandaag was toch wel Vandamme Tom die zijn ploeg in de steek liet. Al vroeg ging De Panne goed druk zetten met als resultaat dat Ferre vroeg in de wedstrijd de 1-0 binnentikt, koelbloedig afgemaakt. Het vertrouwen zorgde voor een resem aan kansen. In de 11e minuut kreeg De Panne een vrije trap mee, Ferre nam die, maar werd in corner gekopt door één van de tegenstanders. Ze waren gewaarschuwd. Dit hield hen echter niet tegen om een tegenkans uit te lokken. Denny werd hier voor de eerste keer op de proef gesteld. Keeper was wakker, met een mooie redding tot gevolg. KRC speelde mooi voetbal en in de 15’ kon Ferre schieten van buiten de rechthoek, net naast. In de 17’ alweer een aanval van op links met capi Dries aan de basis. Een sublieme voorzet met buitenkant links, jammer genoeg treft Sander de doelman. Na wat gerommel in het middenveld werd er terug een voorzet van op links afgevuurd richting doel, Thomas neemt hem perfect op zijn hoofd, maar de keeper kon hem nog net tegenhouden, Sander stelde bij deze fase ook teleur in de rebound.

De tweede helft was nog maar net gestart en Sander werd al diep gestuurd op rechts. Een mooie voorzet, maar Julien kon in de volley de 2-0 niet binnentikken, de doelman van Lombardsijde redt voor de zoveelste keer. Amper 2’ later in de 51’ terug een aanval op rechts met dit keer Sam dat een voorzet afleverde bij Thomas. Jammer genoeg bleef het scorebord op 1-0 hangen. In de 53e minuut een grote kans voor Sander die alleen op doel afsuist. Hij is niet egoïstisch en past naar Julien, maar die besluit naast. Het regent kansen bij KRC De Panne, maar scoren lukt nog niet. Terug een aanval van op rechts in de 55e minuut. Een schitterende beweging van Sander, hij zet voor maar Thomas besluit op de paal. In de 59e minuut was het dan eindelijk wel raak. Sam komt oog in oog met de doelman, keeper redt maar Ferre is goed gevolgd en tikt de 2-0 binnen. Lombardsijde verloor de greep op de wedstrijd en kwam fysiek wat tekort. Hierdoor kwam er heel wat ruimte. Kevin speelde met 1 tik de gehele verdediging uit, zodat Sam alleen op doel afging. Deze keer bleef hij rustig en zette de 3-0 op het scorebord. 7’ later in de 72e minuut, mooi duel van onze beer Tyas, die de bal verovert. Hij schakelt snel om, past naar Thomas die mooi de 4-0 binnentikt. In de 73e minuut kon PJ zich niet inhouden, waardoor hij een domme gele kaart krijgt. Wedstrijd afgelopen en alweer een overwinning voor het sterke KRC. 4-0 Eindstand voor een mooie topper tegen Lombardsijde. Volgende week weer een topper maar nu in en tegen Westende.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Deman Kevin, Demuysere Tyas, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Calcoen PJ, Cuvelier Sander, Mahieux Philippe, Dedeyster Thomas(1), Verdonck Ferre(2), Mortier Sam(1), Averein Julien

Eendracht De Haan - KRC De Panne
Eindstand: 4-1 (1-0)

Match gespeeld op zaterdagavond op vraag van De Haan, gezien zij dan hun sponsoravond organiseerden. Dus veel volk aanwezig voor een wedstrijd die zich op voorhand al zeer zwaar aankondigde voor KRC tegen één van de titelkandidaten. KRC verzwakt door het ontbreken van de geschorsten Arnaud Blondeel en Xander Lehouck, de langdurig zieke Manu Jullien en de gekwetste Maxime Simoen en zonder de nog steeds langdurig gekwetsten Jeroen Supply en Kevin Desaver. Het beloofde dus een moeilijke avond te worden.

Rustige start van de wedstrijd met veel middenveldspel en een goed georganiseerd KRC dat weinig ruimte weggeeft centraal. Pas in de 11’ eerste gevaar, actie op links,bal voor doel, schot uit de draai maar afgeweken en in corner die niets oplevert. 18’ slecht uitverdedigen Jeffrey Schoolaert, schot uit de 2 de lijn gaat naast. 19’ verre ingooi thuisploeg, bal komt net buiten de 16 bij de zwarte parel van De Haan die mooi uithaalt en bal gaat via de onderkant van de lat in doel, 1-0 door een prachtig doelpunt dat hij zeker geen 2de keer zou kunnen maken. 24’ snelle combinatie De haan KRC op een hoopje maar doelpunt gelukkig afgekeurd voor buitenspel. Daarna rustige controle van de wedstrijd door De Haan tegen een moedig maar machteloos KRC. 42’ nog even doelgevaar, terug slecht uitvoetballen op rechts, bal centraal geschoten op doel, Fabrice haalt de bal met enige moeite uit de hoek. Ruststand 1-0, KRC zeker niet weggespeeld, maar dat voor geen doelgevaar kan zorgen.

Slechter kan de 2de helft niet starten want in de 46’ een actie op rechts, veel te veel ruimte weggegeven door KRC en het staat veel te gemakkelijk 2-0. En even later 50’ is de match volledig gespeeld, actie op links, voorzet voorbij iedereen naar rechts, nieuwe voorzet en terug kan een thuisspeler veel te gemakkelijk aan de 1ste paal de 3-0 binnentrappen. 57’ mooie actie op links van De Haan, trap uit de 2de lijn door Fabrice mooi in corner verwerkt. Corner levert terug een warm standje voor doel op, maar kan uiteindelijk toch terug in corner getrapt worden. 62’ eindelijk een eerste dreiging KRC, vrije trap Sander op rechts, door de inlopende Arne, gans de wedstrijd hard werkend maar op een eiland spelend, voor de 1ste paal buiten gewerkt. 69’ actie op links, mooie voorzet maar door Ludo erg ongelukkig over Fabrice in eigen doel verwerkt en 4-0. 71’ mooie KRC-combinatie, via Sander bij Ruben maar zijn schot wordt afgeblokt. 72’ De Haan op rechts waar alles open ligt, poging gered door Fabrice met de voet. 81’ actie Geryl-Vandamme, bal bij de ingevallen n volledig vrijstaande Sam Mortier die jammer genoeg over trapt. 82’ vrije trap Jurgen, bal breed naar Ludo die oprukt die hard op doel trapt, bal wordt aangeraakt en verdwijnt in corner.88’ actie op links, Ruben zet voor, Vandamme kan net niet bij de bal om binnen te tikken. 89’ terug Vandamme met een kopstoot op doel maar de bal kaatst juist over de lat buiten. 90’ redt KRC toch de eer met een verre vrije trap van Ruben Hoorne die binnengaat, zodat de eindstand uiteindelijk 4-1 wordt.

Wedstrijd om vlug te vergeten, de eerste wedstrijd dit jaar waar een moedig maar machteloos KRC duidelijk een maatje te klein was.

Volgende week moet het heel wat beter en scherper in de thuiswedstrijd tegen HO Oedelem, niet meteen één van de meest meevoetballende ploegen maar voetballend vanuit een sterke organisatie, met als trainer ex-KRC’er Alex Schoonvare. De 3 punten thuis houden is eigenlijk een must, want de andere ploegen onderaan het klassement halen week na week wel punten zodat onze Ratjes momenteel alleen voorlaatste staan. Wedstrijd zonder de geschorste Jeffrey Schoolaert die zijn enige schorsingsdag moet uitzitten voor zijn rechtstreekse rode kaart in Middelkerke.

Hopelijk beseft elke KRC’er de ernst van de situatie en staat er zondag een ploeg op het veld die er 200% voor gaat. Alleen zo kan er resultaat geboekt worden.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Simoen Jeff, Lecat Ludovic, Desmet Alessandro, Schoolaert Jurgen, Dorné Jeroen(45’Stijn Geryl), Schoolaert Jeffrey(69’Sam Mortier), Debou Arne(69’Tom Vandamme), Dehaese Sander, Hoorne Ruben(1)

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.
Een erg sportieve wedstrijd, geen enkele kaart viel in deze wedstrijd.