Wedstrijdverslagen 21/22-01-2012

Er was een algemene afgelasting van alle wedstrijden voor de nationale jeugd, alleen de wedstrijden gewestelijke jeugd,reserven en 1ste elftallen gingen door.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

BU13 KVVO – SC Blankenberge 0-2
Union Zandvoorde - GU13 KVVC 5-0
BU15 KVVO – SC Blankenberge 0-2
Union Zandvoorde - GU15 KVVC 2-7
BU17 KVVO – KV Oostende 0-4
BU21 KVVO – KV Oostende 4-2

 

Reserven
WS Bulskamp B - KRC De Panne
Eindstand: 0-5 (0-2)

Een versterkte beloftenploeg vertrok naar WS Bulskamp wat nooit makkelijk is. Een nieuw gezicht in de beloften ploeg van KRC: Jochen Vanisacker mag vandaag zijn debuut maken bij KRC, ook Manu Julien was er opnieuw bij na een lange ziekte. De beloften starten goed met in de 6’ een voorzet van Jeffrey, maar Thomas kopt net over. 8" Miquel Decraemer,ex-KRC en nu doelman van WSB haalt de doorgebroken Kevin Desaver neer en strafschop. Sam mag deze trappen, maar stuit op een mooie safe van Miguel maar Sam kan toch scoren in de rebound ,0-1. 16" alweer Desaver op snelheid, voorzet bij Thomas die naast kopt. 18" Sam zet met een diepe bal Desaver alleen voor doel, deze probeert de keeper te stiften maar Miguel haalt mooi uit met een reflex. 25" voorzet van Ferre van op rechts en Desaver maakt er 0-2 van. 33" opnieuw een voorzet van Desaver maar de doelman stond goed opgesteld en kon de kopbal van Thomas redden. 43" corner van op rechts waarbij Sam over kopt.
48" Desaver wordt alleen op doel gestuurd, hij is niet egoïstisch en past naar Ferre die de 0-3 op het bord zet. 71" Iedereen mist de bal in de WSB defensie en zo komt deze bij Thijme terecht, die knalt op doel maar stuit op de doelman. 75"" mooie actie van Thijme die mooi lateraal legt waar Thomas de 0-4 kan binnentikken. 80" Slecht uitvoetballen van WSB waarbij Ferre de bal onderschept en snel speelt naar Thomas die er 0-5 van maakt. 83" een mooie laterale pas van Sam tot bij Thijme wiens schot opnieuw door de doelman wordt gered. 87" opnieuw een penalty voor KRC met deze keer Thijme Timothy Olivier Allary achter de bal. Hij trapt richting goed maar de keeper van WSB pakt de bal jammer genoeg.

Speelden voor KRC: Denny Sneyaert, Philippe Mahieux, Dries Dawyndt, Sammy Luchie, Pieter Geerts, Manu Julien, Sam Mortier(1), Jeffrey Schoolaert, Thomas Dedeyster(2), Ferre Verdonck(1), Kevin Desaver(1), Thijme Allary, Pieter-Jan Calcoen, Jochen Vanisacker.

 

1ste Elftal
VV Westkapelle - KRC De Panne
Eindstand: 5-1 (3-0)

Vooraf geen al te hoge verwachtingen bij KRC voor de verplaatsing naar leider Westkapelle. Bedoeling vooraf met een goed gegroepeerd blok de leider goed op te vangen en weinig ruimte weg te geven, daardoor enkele tactische positiewissels. Wesley Mestdag moest ook nog afhaken wegens een geblokkeerde rug.

Moeilijke speelomstandigheden met een strakke wind in de 1ste helft in het nadeel van onze Ratjes. KRC houdt goed stand, geeft weinig kansen weg en de leider neemt het ook nog redelijk rustig op, speelt het balletje rustig rond en zet eigenlijk nooit druk. 23’ eigenlijk het eerste gevaar maar direct 1-0 voor Westkapelle, bal komt eerst nog tegen de paal terecht, weggewerkt maar in de voeten van een volledig vrijstaande thuisspeler die van buiten de 16 gemakkelijk in de verste hoek kan binnen trappen. En in de 29’ is het terug raak, terug veel te veel ruimte weggegeven, de thuisploeg kan het balletje rustig rondspelen, rustige voorzet en het staat 2-0 zonder dat de leider hiervoor veel moeite moet doen. 32’ zelfde probleem, volledig vrijstaande thuisspeler kan rustig aanleggen maar ditmaal gelukkig juist naast. 37’ wedstrijd gespeeld, geharrewar voor doel, redding Fabrice, bal al dan niet met de hand gespeeld,scheids laat doorspelen en het staat 3-0. 39’terug de thuisploeg met een mooi opgebouwde aanval, voorzet en gelukkig door een alleenstaande speler voor doel naast gekopt. Ruststand 3-0, pijnlijk voor een onmachtig KRC.

2de helft met windvoordeel begint beter met in de 51’ een mooie actie van de ingevallen Maxim Simoen die de bal bij Sander kan brengen die beheerst de 3-1 over de keeper binnenplaatst. KRC terug met wat moed maar niet voor lang want in de 56’ reeds 4-1, een fout van Jeff Simoen in de 16, onbetwistbare strafschop feilloos omgezet door één van de vedetten van de leider, Steve Stellamans. KRC even de kluts kwijt want in de 58’ dom balverlies centraal, voorzet van op links en alleen voor doel gemakkelijk de 5-1 op het bord. Iedereen begint te vrezen voor een echte afstraffing, maar gelukkig vindt de leider het wel genoeg zo en blijven ze rustig de wedstrijd onder controle houden met nu en dan een serieuze prik. 65’ nog eens KRC met een recuperatie centraal van Ludo, bal naar Ruben op links,mooie voorzet maar Maxim Simoen kan aan de 2de paal niet goed genoeg bij de bal en trapt hoog over. 74’ moet doelman Fabrice nog eens redding brengen na een actie op links. 77’ terug Fabrice, voorzet van op links, schot op doel door speler die zich vrijkapt maar Fabrice kan in corner duwen. 86’ nog eens de thuisploeg met een actie op rechts, redding Fabrice en in de herneming wordt hoog overgetrapt. Eindstand 5-1, gemakkelijke overwinning voor de leider tegen een erg mak KRC.

Gelukkig vallen de uitslagen van de mededegradatiekandidaten nog mee, zodat er nog niets verloren is maat het is een feit dat er een erg belangrijke februari-maart volgt met de thuiswedstrijden tegen Wenduine en Beernem en verplaatsingen naar Cercle Oedelem en Steenbrugge. In deze matchen zullen de mouwen wel wat meer opgestroopt moeten worden dan dat dit vandaag het geval was.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Xander Lehouck(45’Simoen Jeff), Blondeel Arnoud, Lecat Ludovic, Fieuw Marnik, Deman Kevin, Schoolaert Jurgen, Vandamme Tom(45’Simoen Maxim), Dehaese Sander(1)(79’Jeroen Dorné), Hoorne Ruben

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Jeff Simoen (fout) en Jurgen Schoolaert(fout).
Voor Jurgen zijn 3de gele kaart en dus ook geschorst voor de volgende wedstrijd tegen Wenduine.

 

Volgende wedstrijden:

Geen wedstrijden in het WE 28-29 voor nationale jeugdploegen en voor de provincie West-Vlaanderen door het wereldkampioenschap veldrijden te Koksijde.

Woensdag 1 februari:

18uur: KSV Nieuwpoort – GU8 KRC (kunstgras)
18uur: KSV Nieuwpoort – GU9 KRC (kunstgras)

Zaterdag 4 februari:

9uur30: KSV Temse – NU14 KVVC
10ur: KVV Oostduinkerke – U8 KRC
10uur: U9 KRC – KSV Veurne
12uur: GU15 KVVC – WS Bulskamp
15uur: NU15 KVVC- KSV Temse
15uur: NU16 KVVC – KSV Temse
19uur: reserven KRC- KSV Woumen

Zondag 5 februari:

15uur: 1ste elftal KRC – SK Wenduine