Wedstrijdverslagen 21/22-04-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 10-10

Onze 1° jaars gingen dit weekend op bezoek van WS Bulskamp. WSB heeft dit jaar een heel sterke duiveltjesploeg en ze wonnen bijna alle wedstrijden die ze tot nu toe hebben gespeeld, ook de match tegen ons op 10 maart. Ze wonnen weliswaar maar met een heel klein verschil, maar onze ratjes moesten thuis toch het onderspit delven met 13-14. Direct na de aftrap bleek dat WSB inderdaad nog altijd sterk was en dat onze aller jongste ploeg serieus zou moeten werken wilden we de overwinning binnenhalen.
Iedere keer opnieuw liep WSB uit en stonden ze één of twee doelpunten voor op onze ratjes. En net zoals in de vorige match konden we slechts door inzet en vechtlust terugkomen.

Met een heel sterk eindoffensief en de nodige steun van de supporters van beide ploegen werd de eindstand tenslotte vastgelegd op 10-10. Een heel mooie match met enorm veel inzet van de twee ploegen en een faire uitslag.

Speelden voor KRC U8: Alex-Elmo BISSCHOP (Keeper), Martijn STEEN, Thomas PELFRÉNE, Yarne DURIEUX, Mauro VAN HOECK, Jacques DESCHRYVER, Bart LORTHIOY, Torben PEIRS.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 11-1

Onze Ratjes hadden een thuiswedstrijd tegen Nieuwpoort. Trainer Bjorn was er niet, daarom nam afgevaardigde Miquel de taak over en met succes. Onze Ratjes begonnen goed aan de wedstrijd, ze gingen direct druk zetten op de tegenstander. En dat deden ze eigenlijk heel de wedstrijd. Onze Ratjes liepen gemakkelijk tot 3-0 uit, Nieuwpoort kon maar 1 keer scoren. Uiteindelijk gingen onze Ratjes rustig voetballen en scoorden ze aan 100%.

We zagen mooie acties en mooie doelpunten. Onze Ratjes wonnen uiteindelijk de wedstrijd me 11-1.Trainer Miquel was heel tevreden.Achter de wedstrijd kwam trainer Bjorn langs en hij was natuurlijk ook heel tevreden. Dikke proficiat voor heel de ploeg. Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Melaerts Thibault, Petzold Andreas, Vandeputte Laurens en Krasniqi Edison.

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – Sparta Petegem
Eindstand: 1-0 ( 1-0)

Match van de waarheid voor onze NU14, winst thuis tekende het stugge Spart Petegem betekende de kampioenstitel in de nationale B1-reeks. Iedere kernspeler van de partij, wedstrijd op het goed liggende 1ste veld van KVV Oostduinkerke en veel volk in de tribune, het mocht dus niet mislukken. KVVC start zeer gemotiveerd, het balletje gaat erg goed rond maar echte kansen blijven uit tegen de bezoekers uit Petegem die toch proberen uit te voetballen en niet massaal blijven achteruit staan. 2 afstandschoten van Wannes gaan niet in doel, een mooie trap van Ruben in de 17’ gaat juist over. 19’ mooie actie Dali-Ruben maar de laatste pas is juist niet goed. 20’ een harde trap van Dali in de handen van de keeper. Petegem blijft vooral gevaarlijk op de counter gezien KVVC erg hoog speelt, keeper Thomas moet enkele keren zeer goed uitkomen om gevaar te vermijden en onze ijzersterke verdedigers Dobbe-Ronald-Robbe-Hubert en Jessy met kort daarvoor op 6 de nauwelijks passeerbare Wannes, moeten goed wakker blijven om een doelpunt van de bezoekers te vermijden. KVVC is wel duidelijk de betere ploeg en in de 22’een trapfestival op doel, schoten van Dali-Ruben en Andreas worden door de keeper gepakt of geblokt. 25’ toch de 1-0 een hard laag schot van onze superspits Dali, bezoekende keeper gaat lichtjes in de fout en de bal gaat onder hem door in doel. 28’ trap op doel van Ruben die hoog over gaat, afspelen naar de volledig vrijstaande Andreas was hier zeker een betere keuze geweest. 31’ mooie voorzet van Sies, Jessy net niet bij de bal, bal glijdt door tot bij de scherp ingevallen Maxim die alleen voor doel kan komen maar die toch nog naast besluit.

Ruststand 1-0 na een redelijke 1ste helft waar de spanning toch zijn rol speelde.

En in de 2de helft is het al KVVC wat de klok slaat, erg veel kansen maar de afwerking die faalt en een sterke bezoekende keeper verhinderen dat de score hoger oploopt. 39’ een goed spelende en overal aanwezige Louis recupereert de bal, pas naar Andreas die Dali diep steekt, Dali alleen voor doel, schot op de keeper die lost, Dobbe komt aangelopen, trapt op doel maar terug de keeper die redt. 40’pas Niels naar Dali, terug alleen op goal af maar keeper tikt de bal naast.42’ actie Maxime op links, mooie voorzet, bal komt via een verdediger bij Andreas, pas naar Dali die afgeeft voor Niels die op de keeper trapt, een erg mooie aanval. 44’ actie Maxime-Dali, pas naar Andreas terug naar Dali maar terug schot op de keeper. 46’ mooi gegeven corner van Dobbe, Niels kan op doel koppen maar terug op de keeper. 48’ Niels komt voor doel, legt af voor Andreas, dubbele dribbel maar in de verste hoek naast.50’ ingooi Ronald naar Dobbe, pas naar Andreas die mooi verlegt naar Maxime, Maxime naar Dali maar ongelooflijk maar waar, terug zit er een bezoekende verdediger tussen. 51’ schot Dali dat juist naast gaat. 55’Niels-Dali, bal bij Andreas, voorzet naar de inlopende Ruben die net niet goed bij de bal kan. 57’ erg scherpe counter van Petegem, trap juist onder de lat maar Thomas met een erg mooie safe. Dan even een mindere periode van KVVC, Petegem komt wat meer dreigen en in de 63’ een mooi plaats voor een vrije trap juist buiten de 16, trap die gelukkig hoog over gaat. 64’ uitbraak Dali, dubbelpas met Sies en Dali trap terug op de bezoekende keeper. Wedstrijd loopt naar zijn einde, de spanning blijft in de wedstrijd tot de laatste seconde maar uiteindelijk kunnen de flessen ontkurkt worden en zijn onze NU14 meer dan verdiend kampioen. Iedere speler wordt nog beloond met een mooi kampioenentruitje met de naam op de rug.

Een prachtig kampioenschap met na 25 wedstrijden gespeeld,21 overwinningen,3 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag. Beste aanval met 89 gescoorde doelpunten en beste verdediging met maar 21 tegentreffers.
En onze jongens zetten een formidabele reeks neer met vandaag de 14de overwinning op rij, laatste puntenverlies dateert ondertussen van 12/11/2011!!!

Ook een fiere trainer Alain die ook zijn 3de kampioenstitel op rij viert, dit jaar wel de meest onverwachte en met de mooiste statistieken. Ook ploegafgevaardigde Johan erg tevreden met de behaalde titel, na het nipt mislopen van de titel met deze groep vorig jaar.

Nogmaals proficiat aan ALLE spelers met deze prachtige titel, een bekroning van een erg mooi jaar. Kampioenschap eindigt zaterdag met de verplaatsing naar rode lantaarn Olsa Brakel. Een KVVC, nu bevrijd van alle stress moet daar in staat zijn om daar een monsteroverwinning te behalen, streefdoel wordt om dit seizoen af te sluiten met 100 doelpunten, wat Brakel zeer zeker met alle middelen zal proberen te verhinderen.

Speelden voor NU14: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Dhert Wannes, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis, Ballieul Dali(1), Lanssens Niels, Andreas Decock, Vanderbiest Maxime, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben.

Eindstand: 5-1

De reserven van KRC konden vandaag hun 2de plaats vastleggen door te winnen van Westende. Dit zonder de geblesseerde Jochen, Sam en Thomas (1ste ploeg verplichtingen). Kevin en Jeff waren terug uit blessure. 3" Sander zijn schot gaat net naast na een solo. 18" Sander met een pass naar Filou die in 1 tijd Pieter voor doel zet en die scoort met rechts de 1-0. 19" opnieuw Pieter die kan trappen op doel na een 1-2 met Jeff maar de keeper redt. 24" te korte terugspeelbal van Westende en Pieter scoort zo de 2-0. 27" Sander met een voorzet van op rechts naar PJ die er met een gelukje 3-0 van maakt. 30" mooie voorzet van Dries waarbij Alessandro in 1 tijd de bal op de slof binnen trapt en het staat 4-0. Na de rust spelen de reserven de match verstandig uit met veel balbezit. In de 60" een diepe pass van Jeff naar PJ die er 5-0 van maakt. 89" Met een gelukje kan een spits van Westende nog de eerredder scoren en de eindstand vastleggen 5-1.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Deman Kevin, Luchie Sammy, Dries Dawyndt, Desmet Alessandro(1), Allary Thyme, Wesley Mestach, Pieter-Jan Calcoen(2), Simoen Jeff, Demuysere Tyas, Mahieux Philippe, Pieter Geerts(2), Gert Dawyndt

Cercle Oedelem – KRC
Eindstand 4-4 (0-1)

In de aanvangsminuten kon KRC goed het eerste aanvalsoffensief van Oedelem weerstaan. KRC eiste de bal op en kwam tot een aantal hele goede kansen, een shot van Desaver werd in de 15’ gered door de Oedelemse doelman en na een scrimmage voor het doel van Cercle in de 20’ kon Dedeyster de bal net niet in doel leggen. In de 26’ kreeg KRC waar het recht op had, toen Simoen de 0-1 in doel kon trappen na een mooie actie van Desaver op links. KRC bleef kansen krijgen, via onder andere Jeffrey Schoolaert en Kevin Desaver. In de 40ste minuut werd de bal na een overtreding in de 16 op Dedeyster op de stip gelegd, maar captain Jelle Wils zag zijn goed getrapte strafschop toch nog gestopt door de doelman. Al De Panne wat de klok sloeg in de eerste helft, waarin een 0-3 voorsprong zeker niet overdreven zou zijn.

Oedelem kwam gretig uit de startblokken in de tweede helft en kon in de 50’ de 1-1 scoren na een vrije trap die ongelukkig via enkele spelers in doel belandde. KRC nam meer en meer risico, en op een snedige counter kon Oedelem scoren na een mooie lob over onze doelman Fabrice. In de 64’ werd het 3-1, een slechte terugspeelbal van onze Ratjes naar Fabrice, die slecht kon wegwerken tegen een Oedelemse spits die de 3-1 in doel legde. In de 66’ kon KRC milderen tot 3-2 nadat een vrije trap in een scrimmage voor doel voor de voeten van Jeffrey Schoolaert belandde die niet twijfelde en scoorde. De Panne bleef drukken en kreeg kansen bij de vleet, en in de 72’ kon captain Jelle Wils op corner de 3-3 binnenkoppen. De Panne bleef drukken en risico nemen om de belangrijke 3 punten terug mee naar de kust, maar op een snelle counter in de 79ste minuut kon Oedelem terug uitlopen tot 4-3. Lecat kreeg in de 83ste minuut nog rood voor het tegenhouden van een speler van Oedelem aan het middenveld, die anders ongetwijfeld alleen op onze doelman kon afstormen. In de 89’ kreeg KRC het zeker oververdiende puntje door een own-goal van Oedelem 4-4. KRC bleef in de laatste minuten nog kansen krijgen, maar de stand bleef bij 4-4, goede wedstrijd van onze Ratjes maar terug een slechte zaak in de strijd om het rechtstreeks behoud.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Lecat Ludovic, Lehouck Xander, Dedeyster Thomas, Schoolaert Jeffrey(1), Mortier Sam(79’Arnaud Blondeel), Simoen Maxim(1)(79’Dorné Jeroen), Schoolaert Jurgen, Desaver Kevin(59’Mahieux Philippe), Wils Jelle(1), Fieuw Marnik

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was direct voor Ludo lecat wegens neerhalen doorgebroken tegenstander. Er was geel voor Desaver Kevin wegens protest op de bank.

Daring Ruddervoorde - KRC De Panne
Eindstand: 3-1 (0-0)

KRC kreeg in een evenwichtige eerste helft enkele goede kansen, onder meer via Dorné maar die kon de bal van dichtbij net niet in doel leggen. Ruddervoorde dreigde ook enkele keren met gevaarlijke stilstaande fases maar doelman Vanisacker hield de netten schoon.

In de tweede helft kreeg KRC kort na de rust dé kans via Desaver die alleen op doel afstormde maar de bal onbegrijpelijk ver naast het doel lobde. Enkele minuten later zag de scheidsrechter een overduidelijke handsbal van Ruddervoorde niet op het middenveld en in de opvolgende fase mistastte doelman Vanisacker zich kompleet waardoor Ruddervoorde de 1-0 kon scoren. KRC kon nog aansluiten via een mooie goal van Dedeyster, maar werd even later een strafschop ontzegd na opnieuw een duidelijke handsbal in de 16. Ruddervoorde profiteerde van het risico dat KRC nam om de belangrijke 3 punten mee naar huis te nemen en kon nog uitlopen tot 3-1. KRC kreeg nog enkele kansen maar kon niet meer in de wedstrijd komen. Het was de scheidsrechter die een hoofdrol opeiste in de wedstrijd, en die nog eens zijn reglementen betreffende handspel opnieuw mag blokken. Uw reporter zag maar liefst 5 overduidelijke handsballen van Ruddervoorde (waarvan 1 in de 16) die ongestraft bleven. Los van dat speelde Ruddervoorde met meer inzet dan KRC en verdiende het op zich wel de drie punten, toch jammer dat scheidsrechtelijke dwalingen meestal in ons nadeel uitvallen.

Door dit verlies heeft KRC zijn lot niet meer in eigen handen om zich rechtstreeks te redden met de 13de plaats. Het is hopen op winst thuis tegen Heist en verlies van Beernem thuis tegen Middelkerke. Alleen in dit geval komt er een testwedstrijd op neutraal terrein om te bepalen wie 13de en 14de wordt, erg belangrijke 13de plaats die de redding betekent. In het andere geval is KRC veroordeeld tot het spelen van een eindronde met de 14de geplaatsten van reeks A(zeker VK Koekelare) en C( momenteel Jong Vijve), enkel de ploeg die deze eindronde wint blijft in 3de provinciale, en dan nog onder voorwaarde dat BS Poperinge zich redt in 4de klasse!!!!

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Lehouck Xander(70’Desmet Alessandro), Jelle Wils(85’ Dries Dawyndt), Jullien Manu, Arnaud Blondeel, Schoolaert Jeffrey, Schoolaert Jurgen, Desaver Kevin(55’Mahieux Philippe), Mortier Sam, Dedeyster Thomas(1), Dorné Jeroen,

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.

Er was geel voor Desaver, Schoolaert, Mahieux en Dorné, allemaal voor protest tegen de zwakke leiding.