Wedstrijdverslagen 25/26-02-2012

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde- De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – FC Varsenare
Eindstand: 2-0 ( 0-0)

Onze NU14, door het verlies vorige week van Sint-Niklaas, nu allen leider, stond voor een op papier gemakkelijke thuiswedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Varsenare dat wel met slechts 11 gemaakte doelpunten en maar 36 doelpunten tegen over een stevig verdedigend geheel beschikt. Wedstrijd gespeeld zonder kapitein Andreas Decock ( nog niet terug van skireis), Niels Lanssens ( vond zijn identiteitskaart niet terug) en voor de rest van het seizoen jammer genoeg ook zonder Jordy Hillewaere wegens familiale omstandigheden.

Terug mochten we niet op terrein 1 spelen, maar moesten we terug proberen te voetballen op het erg slecht liggend terrein 3 wat een voetballende ploeg zeker ernstig benadeeld.

Erg mooi lenteweer en dus 12 spelers op de afspraak. Rustig begin van de wedstrijd met in de eerste 10’ veel middenveldspel en een tegenstander die vanachter een goede organisatie neerzet en niets van ruimte weggeeft. 12’Dali voor de eerste keer door, keeper komt ver uit, Dali passeert de keeper maar een verdediger van Varsenare trapt Dali onderuit en mag gelukkig zijn dat hij maar een gele kaart krijgt. Vrije trap levert niets op. 14’ terug vrije trap na een fout, kapitein Wannes achter de bal en zijn trap belandt tegen de deklat en terug bij de keeper. 19’ mooie samenspel, Wannes uiteindelijk op links naar Maxiem op de keeper maar die besluit veel te slap op de keeper. 21’ vrije trap van achteruit door Robbe, net over de hoog staande verdediging gegeven, Dali alleen op doel af maar hij besluit op de sterke keeper van Varsenare die meer dan eens zijn ploeg overeind houdt. Bal komt nog bij Sies terecht die op doel trapt maar terug een mooie redding van de keeper. 27’ terug goede druk naar voor, Sies glipt door de verdediging maar de goed meespelende keeper pakt de bal opnieuw. 28’ eigenlijk 1ste dreiging van de bezoekers, maar Robbe kan tot 2 x toe de bal wegtrappen voor het echt gevaarlijk wordt. 30’ een schotje van de bezoekers, aar redelijk hoog over. 32’ uitwerpen Thomas naar Jessy, door naar Maxiem die Ruben aanspeelt, bal door aan Dali die terug alleen door is maar via die verrekte keeper gaat de bal terug naast. Ruststand 0-0 met doelman Thomas die eigenlijk geen enkele bal moeten pakken heeft.
2de helft wordt hetzelfde gevraagd, hoge druk blijven zetten en de combinatie blijven zoeken. Na 25sec al een eerste schot van Dali, maar ruim over. 37’Jessy op rechts door, trapt schuin op doel maar op de keeper. 38’knal van Wannes maar naast. 41’ mooie actie Ruben die alleen op doel kan afgaan maar door het slechte veld de hobbelende bal verliest. 43’Maxiem mooi vrijgespeeld op links, maar in plaats van direct af te werken twijfelt hij en kan de bal nog ontzet worden. KVVC blijft druk zetten, de bezoekers komen niet meer van hun eigen helft af maar scoren lukt maar niet en alles wordt een beetje krampachtiger. 58’terug een mooie aanval, bal bij Ruben die juist naast doel besluit. En als iedereen denkt het zal niet lukken vandaag is het in de 65’ uiteindelijk Wannes die hard de meer dan verdiende 1-0 binnentrapt nadat de bal enkele keren heen en weer gegaan was in de bezoekende 16, oef. Maar dan het 1ste echte gevaar van de bezoekers in de 68’ met een schot dat in extremis nog afgeblokt wordt door Sies die zich in de baan van het schot werpt, daar was het eventjes warm. In de 70’ wordt de match definitie beslist na een corner, Jessy geeft hoog voor doel, Wannes kopt en de bal wordt weggetrapt in de voeten van Ronald die terug voor doel geeft, bal schiet aan iedereen voorbij en Maxiem kan aan de 2de paal binnentrappen. Eindstand 2-0, een meer dan verdiende maar hard bevochten overwinning.
En door het verlies van Sint-Niklaas lopen onze jongens nu 5 punten uit op Sint-Niklaas, de uitslag van Gent-Zeehaven is nog niet bekend. Volgende week een erg moeilijke verplaatsing naar het momenteel sterk presterende Hamme waar iedereen zeker op scherp zal moeten staan om daar punten te gaan halen. Deze week dus zeker nog scherp trainen, trainer Cooper heeft zijn komst al bevestigd voor woensdag maar na de training zullen de lekkere wafels ongetwijfeld veel goed maken!!!!!

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Dobbe Stekelorum, Hubert Vanhoren, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert(1), Calcoen Robbe, Dhondt Ronald, Vanderbiest Maxiem(1), Ruben Verstraete Hillewaere Sies, Kinget Louis, Baillieul Dali.

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne - Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 0-0

Veld waar je eigenlijk de koeien niet zou op laten lopen wanneer je die beestjes graag ziet. Toch moesten onze spelers er een match op spelen, terwijl ik vraag om combinaties op de mat te brengen. Bijna onmogelijk. Toch probeerden we in de eerste helft er iets van te bakken, Meeste balbezit maar iets te braaf in de duels. Te veel zwakke passing gezien. Een paar spelers hadden een offday.Zij lukten er niet in om bal aan de voet te houden of ook maar eens een goede pas te geven. Jammer want op training lukt het dan weer wel. Brilscore aan de rust.Ruststand: 0 - 0
Tweede helft was beter, Varsenare kon enkel gevaarlijk zijn door lange ballen vooruit te sturen en hopen dat onze verdedigers trager waren dan hun spits. We kropen door het oog van de naald wanneer de bal blijkbaar over onze doellijn belande na een kopstoot van blauw zwart.” The man in black “ oordeelde dat het geen doelpunt was. Voor de rest probeerden de kust jongens te scoren maar telkens weer werden de kansen gemist. Wanneer heb ik dat nog gehoord. Veel inzet maar dit werd niet beloond. Blauw en wit was veruit de betere ploeg ,met Dante en Ersin die hun beste match van het seizoen speelden . Jammer dat we weer niet de drie punten pakken terwijl we het verdiend hadden. Eindstand: 0 - 0

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne - Oostduinkerke
FC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 4-0 ( 2-0)

KVVC had iets goed te maken en dat zag je onmiddellijk aan de aftrap, na een lange voorbespreking begonnen de kustjongens goed aan de wedstrijd. De motivatie was er en de bijhorende inzet ontbrak niet. Op het zéér slechte veld werd nog degelijk gevoetbald. Traditioneel waren we de best voetballende ploeg maar de scoringsmachine staat al enkele weken droog en wederom kregen we het deksel op de neus. Een vrije trap werd gepareerd door Lars maar de bal werd in de herneming binnengetrapt. Onze verdediging was niet bij de les en liet de spits zonder beweging scoren. KVVC miste 2 kansen, en een bal op de paal en Speedy die op de doelman besloot kortom we kregen zeker 5 kansen maar geen doelpunt. Op een laterale pas verloren we de bal op het middenveld en een late reactie leidde het tweede tegendoelpunt in. Ruststand: 2 – 0. Tweede helft kregen we snel een derde doelpunt tegen een bal van 40 meter verdween over de kansloze Lars in doel. Een mooi doelpunt. KVVC ging aan het mekkeren en alle aandacht ging naar randzaken die niet horen op een voetbalveld. Deze instelling brak ons zuur op want ipv de aansluitingstreffer die stuitte op de paal of naast het doel werd het 4 – 0. Een veel te lakse reactie op een flankvoorzet bij een stilstaande fase en iedereen keek ernaar en Varsenare tikte binnen nadat Lars de eerste bal redde. Wederom geen druk van onze ploeg. De eerreder werd nog gescoord door Emiel één van de betere bij de schaarse uitblinkers. Eindstand: 4 – 1.

KVVC zit in de hoek maar moet eruit komen door een collectieve prestatie, waardoor het ook succes kende. Iedereen moet mee op de trein, het verhaal eindigt pas na de laatste wedstrijd. Met volle moed van iedereen er terug tegenaan. Volgende week thuis tegen Hamme.

Speelden voor KVVC: Lars – Robin – Julien – Joy – Matt – Bert – Stef – Nick – Maxim – Boris – Jasper – Emiel en Guiseppe.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

FC Varsenare - NU12 KVVC 1-1
NU13 KVVC –FC Varsenare 3-1
KVC Ardooie - BU13 KVVO 4-3
KVC Ardooie - BU15 KVVO 0-4
GU15 KVVC – WS Bulskamp 0-1
VG Oostende - BU17 KVVO 3-3
NU17 KVVC – FC Varsenare 2-1
NU19 KVVC – FC Varsenare 4-1
VG Oostende - BU21 KVVO 5-3

 

Reserven
KRC De Panne – SV Woumen
Eindstand: 2-1 (1-0)

Gezien ploegafgevaardigde Bjorn forfait moest geven wegens liefdesverplichtingen, was stand-in afgevaardigde Pieter Geerts niet op de hoogte voor het opstellen van een wedstrijdverslag, zodat er dus ook geen echt wedstrijdverslag beschikbaar is. Match die trouwens niet van hoogstaand niveau was en beslist werd door 2 strafschoppen, 1 onbetwiste in de 1ste helft en 1 twijfelachtige in de 2de helft, beiden feilloos omgezet door onze ouderdomsdeken Philippe Mahieux. Tussen de 2 strafschoppen gaf onze keeper Denny de bezoekers nog een goal cadeau tussen zijn beentjes, gelukkig zonder gevolg.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny,Mahieux Philippe(2),Demuysere Tyas,Vanisacker Jochen,Dawyndt Dries,Lehouck Xander,Debou Arne,Calcoen Pieter-Jan,Dedeyster Thomas,Mortier sam, Ameloot Tom, Cuvelier Sander,Allary Thyme.

 

1ste Elftal
SK Steenbrugge - KRC De Panne
Eindstand: 2-2 (1-0)

KRC moest voor de verplaatsing naar Steenbrugge de geelgeschorste Maxim Simoen en de gekwetste Sander Dehaese missen. Jurgen Schoolaert was terug na zijn gele schorsing. Manu Jullien was ook terug in de basis, na zijn lange inactiviteit wegens klierkoorts.
Mooi lenteweertje met KRC dat goed van start gaat en onmiddellijk goed in de wedstrijd zit. Jammer genoeg valt kapitein Ruben Hoorne na 7’ reeds uit met een verdraaide knie na een duel. Tijdens de rust naar spoed Sint-Lukas waar het verdict luidt geen schade aan de kruisbanden, maar waarschijnlijk meniscusletsel, Ruben dus waarschijnlijk voor enkele weken uit. 11’ pas Jurgen op links naar Kevin Desaver, controle en een gekruist schot dat naast het doel buiten gaat. 13’ actie op rechts, jeffrey legt af voor Jeroen die een gedraaid schot aflevert dat net boven doel buitengaat. 15’ ongelukkig ontzetten van Kevin, schot op doel maar in de handen van Fabrice. KRC blijft goed meevoetballen maar wordt te overmoedig. Dom balverlies rechts vooraan, te veel man voor de bal, centraal alles open, een snelle counter en het staat tegen de gang van het spel in 1-0 door een zeker te vermijden tegendoelpunt. 24’ terug Steenbrugge met een snelle counter, Jelle kan nog wegkoppen en in de herneming kan Fabrice de bal wegslaan. 25’mooi gegeven vrije trap van Manu, kopstoot van Jurgen aan de 2de paal maar onbegrijpelijk naast doel. 31” terug de thuisploeg, KRC kan niet deftig ontzetten, bal gaat voorlangs iedereen het doel voorbij en kan uiteindelijk weggetrapt worden. 42” terug Steenbrugge snel op de counter, redding door Fabrice en terug die bal weggetrapt. 43 vrije trap op links door Jeff,Jeroen kan net niet bij de bal die bij de 2de paal in corner verwerkt wordt. Ruststand 1-0.

Rustig begin van de 2de helft met Steenbrugge dat duidelijk meer behouden speelt en op de counter loert.53’ diepe bal van de thuisploeg, de uitgekomen Fabrice net te laat bij de bal die net voor hem overgelobd wordt maar gelukkig net over doel buiten. 56’ corner KRC door Jeroen, kopstoot Kevin Deman in de handen van de doelman. 59’ terug counter thuisploeg, Fabrice met een prachtige zweefsprong waarbij hij de bal uit de winkelhaak haalt. 71’ vrije trap van de juist ingevallen Ferre,mooi geplaatst maar de keeper staat op de juiste plaats. 73’ terug de thuisploeg op counter, Fabrice net niet snel genoeg bij de bal en de bal wordt mooi binnengedraaid, 2-0. Even later licht contact in de 16 waarbij Jurgen Schoolaert neergaat, strafschop volgens de scheids, feilloos omgezet door onze specialist Jelle Wils. Terug moed bij KRC, wat paniek bij de thuisploeg en in de 82’ een lange bal van Jelle, Jurgen verlengt met het hoofd en Jeroen Dorne kan er nog zijn voet tegen plaatsen, en het staat 2-2, oef. De wedstrijd kabbelt rustig naar zijn einde, beide ploegen zijn blijkbaar tevreden met het gelijkspel. Even later wordt dan ook afgefloten op een 2-2 eindstand.
Positief resultaat voor KRC, mede door het gelijkspel van achtervolgers Beernem en Westende en het verlies van Daring Brugge. Daardoor blijft KRC op de veilige 13de plaats staan met 2 puntjes voorsprong op Daring Brugge.

Volgende thuiswedstrijd tegen één van de titelkandidaten GS Middelkerke-Leffinge wordt terug van groot belang, punten moeten thuis gehouden worden gezien de ploegen in de staart van het klassement tegen elkaar spelen. Maar Middelkerke zal er natuurlijk ook op gebrand zijn om revanche te nemen voor hun onverdiende nederlaag in de heenwedstrijd. En Middelkerke is de laatste wedstrijden heel sterk bezig!!!!!

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Deman Kevin,Wils Jelle(1),Fieuw Marnik,Simoen Jeff, Mestach Wesley, Jullien Manu(60’Ludovic Lecat),Schoolaert Jeffrey, Kevin Desaver(70’Ferre Verdonck), Hoorne Ruben(7’Jeroen Dorné(1))Schoolaert Jurgen,

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Schoolaert Jurgen(protest)en Fieuw Marnik(fout)

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 29 februari:

17uur30: GU9 KRC – KSV Nieuwpoort

Zaterdag 3 maart:

10uur: GU9 KRC – WS Adinkerke
10ur: SP Keiem – GU8 KRC
10uur15: VW Hamme – NU14 KVVC
15uur: NU16 KVVC – VW Hamme
17uur: GU15 KVVC- SK Snaaskerke
19uur30: reserven KRC – KVV Oostduinkerke

Zondag 4 maart:

15uur: 1ste elftal KRC – GS Middelkerke-Leffinge