Geen verslag ontvangen van deze vriendschappelijke wedstrijd.

2de jaars duiveltjes Reeks K
KRC De Panne – SC Lombardsijde
Eindstand: 13-4 (4-3)

Op papier een gemakkelijke tegenstander want in de heenwedstrijd was het 1-21.Wedstrijd begon evenwichtig met kansjes van beide ploegen. Maar onze Ratjes kwamen wel op voorsprong met een mooie aanval. Lombardsijde trapt af en zette direct druk en kwam dan ook gelijk 1-1.En zo ging het verder tot aan de rust want, dan was het 4-3. Na de koffiepauze ging onze ratjes wat beter spelen en zo kwamen we rap 10-4 voor. Lombardsijde kwam nog een paar keer gevaarlijk maar ze scoorden niet. Onze ratjes scoorde dan nog 4 keer in de laatste 5’.
Speelden voor KRC U9: Plaetevoet Mohammed, Vanhoucke Alessio, Melaerts Thibault, Dekien Jasper, Krasniqi Edison, Vandeputte Laurens

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde - KVK Ieper
Eindstand: 4-0 (2-0)

Door de wereldbeker veldrijden te Koksijde, werd de wedstrijd tegen Ieper verplaatst naar zondagmorgen en dit op het kunstgrasveld te Koksijde, ideale omstandigheden dus om een goede wedstrijd neer te zetten. Een erg goede trainingsweek achter de rug met op woensdag een eerste training op het kunstgras, iedere speler dus klaar om zich te tonen. Stevige tegenstander met Ieper, 3 puntjes achter KVVC gerangschikt. Schitterende start met de 1-0 na 2’30, doorzetten Dali, schot dat terechtkomt bij kapitein Andreas die de 1-0 voorsprong op het bord trapt.7’ Dali door op rechts, voorzet naar Ruben die naast trapt. Wedstrijd verloopt evenwichtig met een Ieper dat steeds de voetballende oplossing blijft zoeken, terwijl KVVC te vaak positioneel verkeerd loopt en te weinig de flanken opzoekt.17’ terug KVVC, mooie aanval, ver schot van Andreas recht op de keeper, afleggen naar de volledig vrijstaande Sies op rechts was hier wel de betere keuze. Veel middenveldspel tot in de 26’ nog eens doelgevaar, Dali trapt maar op de keeper. 32’ krijgt Ruben de bal, mooie actie en hij werkt hel beheerst af, 2-0 meteen ook de ruststand na een matige 1ste helft waarin onze jongens de tegenstander toch goed onder controle hielden zonder echt schitterend te voetballen. Pas afgetrapt,36’ en een schitterde aanval, bal op rechts bij Jessy, mooi doorgestoken naar de goed in de ruimte gedoken Dobbe, mooie voorzet maar Dali, alleen voor doel, kopt nog onbegrijpelijk naast. KVVC is nu duidelijk de betere ploeg en de goede combinaties volgen elkaar nu op.47’ goed uitgevoetbald, bal centraal naar Dali gespeeld die ondanks trekken van zijn tegenstanders toch kan doorgaan en beheerst de 3-0 op het bord zet, wedstrijd gespeeld. 51’ snelle counter van Ieper, een goed meespelende Thomas pakt klemvast. 52’ mooie doorsteek van Dali naar Jessy maar de Ieperkeeper die ook steeds goed meevoetbalde is goed uitgekomen en verwerkt in corner. 54’ mooie voorzet van Sies, Dali kopt maar juist naast. 55’ Sies tot bij Dali die teruglegt naar Louis wiens schot geblokt wordt. 65’ mooiste combinatie van de wedstrijd, goed uitgevoetbald langs achteren, Wannes op rechts naar Sies, mooie voorzet, Wannes laat doorlopen en Niels tikt de 4-0 binnen, een prachtig in 1-tijd uitgespeelde aanval.69’ terug Wannes op rechts naar Sies, terug mooie voorzet, bal wordt weggewerkt, bal in de voeten van Wannes die op doel trapt maar over. Eindstand 4-0, verdiende overwinning na een mindere 1ste maar veel betere 2de helft tegen een positief voetballend Ieper dat zeker ook een eerredder verdiend had. Goede collectieve prestatie van alle 14 spelers!!!!
Volgende week een niet te onderschatten verplaatsing naar het onderaan geklasseerde Petegem dat zich zeker met alle mogelijke middelen zal verdedigen.
Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Dobbe Stekelorum, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben(1), Decock Andreas(1), Lanssens Niels(1), Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Baillieul Dali(1).

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVK Ieper- KVV Coxyde
Eindstand: 1-0 (1-0)

Ieper had redelijke start maar KVVC nam al snel de bovenhand. Veel balbezit maar telkens werden acties gestopt door slechte passing, te traag spelen waardoor we balverlies leden. Achteraan tot 4 maal toe dom, sorry heel dom balverlies, iets wat niet zou mogen in die zone. Gelukkig kon Ieper niet echt gevaarlijk omspringen met deze blunders.  Toch kon Ieper halverwege de eerste helft scoren door een mooie combinatie die rustig werd afgewerkt 1 – 0. KVVC bleef baas maar onze spits werd bijna niet bereikt. Steeds weer middenveld spel, geen verandering van kant dus heel gemakkelijk om op te verdedigen. KVVC kan soms wel mooie combinaties op de mat toveren maar gevaarlijk waren we enkel met een prachtschot van Remko die jammerlijk op de lat eindigde. 1 – 0 en rusten.
De tweede helft was idem als de eerste. Ik denk 70 procent balbezit, geen kansen voor Ieper en wij verprutsten onze kansen door, of te lange of binnen bereik van de keeper voorzetten te trappen, Iedereen weet nog thans hoe het moet maar alles liep verkeerd af. Ik zag ook zekere spelers waar de inzet iets te min was. De acht verplichte wissels tijdens de match zitten daar zeker voor iets tussen. Wanneer blijkt dat dit het geval is zal moeten worden gezorgd voor meer concurrentie en worden niet steeds alle 15 spelers geselecteerd. We zien wel. Jammer dat we weer puntenloos naar de kust moesten. Ik hoorde de trainer van Ieper wel zeggen dat het bloed, zweet en tranen had gekost voor hen. Maar dat brengt ons jammer genoeg niets op.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVK Ieper - KVV Coxyde
Eindstand: 2-3 ( 0-1)

NAT U16 Vandaag op bezoek bij de katjesploeg, dat over een goede ploeg beschikt en KVVC op de hielen zit in het klassement. KVVC won de tos en kon beginnen met de stevige wind in het nadeel. Wat we de eerste 15 minuten meemaakten, was de eerste keer dit seizoen. Ieper drukte KVVC tegen het eigen doel en kreeg de ene kans na de andere. Ze versierden zes hoekschoppen quasi op rij zonder dat we over de middellijn geraakten. Als bij wonder bleven we overeind, Ieper scoorde niet mede door het doelhout en 2 reddingen op de lijn van Julien. Maar dan kwamen we beter in de wedstrijd, mede omdat de bal in de ploeg werd gehouden en langs de grond werd gevoetbald. Bij de eerste aanval kwamen we in hun strafschopgebied en Jasper werd gehaakt en KVVC scoorde via diezelfde speler de 0 – 1. Op dat moment totaal onverdiend. Maar mentaal sterk en met een grote wil knokten ze zich in de wedstrijd en voetbalden goed mee. Door het windvoordeel drukten de Ieperlingen stevig door en KVVC kreeg veel ruimte om eruit te komen als het kon. Ruststand: 0 – 1
Tweede helft een ander KVVC dat nu met windvoordeel speelde en Ieper kreeg het moeilijk, ze kwamen er niet meer uit en het was pompen of verzuipen. KVVC kreeg grote kansen en Speedy scoorde de 0 – 2, het resultaat van de herhaling op training. KVVC bleef het overwicht bewaren en met een 2° goal scoorde Jasper de 0 – 3. Beide doelpunten waren om in te kaderen. Maar dan kwam Ieper terug opzetten en door het overmoedig verdedigen scoorde Ieper met een lob over Lars die kansloos was. De moed kwam terug bij Ieper en in de voorlaatste minuut slechte coaching onderling, twijfel tussen de verdedigers en Lars, wie doet wat, en met een gemakje scoorden ze de aansluitingstreffer. Lars die ons rechthield in de beginfase verdiende dit niet. KVVC speelde de wedstrijd uit en won zo het streekduel maar het had anders kunnen verlopen. Eindstand 2 – 3. KVVC was zich er dege van bewust dat dit een moeilijke partij ging worden tegen een jaarlijkse terugkomende sterke opponent. Ze wonnen maar moesten tot het uiterste gaan ondanks de riante voorsprong om een driepunter te scoren. Gestadig bouwen we verder en nogmaals blijkt de sterkte van de ploegen in onze reeks. Volgende week tegen Petegem dat 10 – 0 won tegen de laatste, maw een ploeg goed bij schot. Proficiat aan de spelers.
Speelden voor KVVC U16: Lars – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Nick – Stef – Birger - Bert – Boris - Jasper en Maxim.

Eindstand: 0-2 (0-0)

Vandaag moesten de ratjes aan de bak tegen DAVO Westende, een niet te onderschatten ploeg. KRC nam het heft in eigen handen en al snel volgt er een schot van Ferre 1 meter naast het doel. Na een goede start bleek alles wat in zak en as te vallen. Er was weinig voetbal te zien, maar een grote resem aan lange ballen. Het spel van DAVO Westende zorgde ervoor dat KRC het moeilijk had. In de 18’ trapte Ferre een vrije trap naast. In de 25’ komt de bal tot bij Sam, hij probeert een afstandsschot, maar de keeper redt. In de 29’ terugspeelbal van KRC naar Denny, die geeft een slechte pass in de tegenstander zijn voeten, maar deze mist. De Panne kon opgelucht ademhalen, want het stond bijna 1-0. Westende komt meer en meer in de match en creëert hierdoor kansen. In de 38’ kon het op goal trappen, maar de bal gaat naast. Na 40 minuten gespeeld te hebben kwam De Panne nog eens opzetten met Julien die een schot lost op doel na wat gesjoemel. Helaas redt de doelman van Westende hier de meubelen.
Na een slechte 1e helft van de ratjes, heeft het zich duidelijk herpakt in de 2e helft. Trainer Wesley stelde orde op zaken tijdens de rust, waardoor iedereen terug wou voetballen. In de 50’ doet Julien een dribbel, hij komt alleen voor doel maar besluit op de keeper. Al vroeg was Westende gewaarschuwd. Eén minuut later mocht Ferre een vrije trap nemen, Westende blokt deze en de bal wordt in corner verwerkt. Hieruit volgt een mooie corner van Sam (perfect getrapt), maar PJ kopt over. De Panne begint in de wedstrijd te geraken. In de 61’ mooie inzet van Pieter die duidelijk druk wist te zetten bij de tegenstander, helaas wordt deze bestraft door de scheidsrechter met geel. In de 66e minuut mooie crossbal van Julien naar Kevin, hij zet voor en na wat gerommel in de verdediging van Westende, belandt de bal bij Ferre die op goal knalt. Keeper lost deze bal en de goedgevolgde Pieter trapt hem zonder twijfelen binnen, de 0-1 is een feit. 10 Minuten later in de 71’, Ferre plaatst een mooie boogbal van op 35 meter over de keeper, 0-2 met een WERELDGOAL. Westende had het duidelijk moeilijk terwijl De Panne op karakter en met mooi voetbal de match in handen nam. 73’ mooi afstandsschot van Kevin, net naast de winkelhaak. In de 74’ terug een aanval van KRC, scheidsrechter beslist dat het buitenspel is, wanneer Pieter de bal juist wou voorzetten. Onterechte 2e gele kaart, waardoor hij het veld moest verlaten. De Panne moest met 10 verder maar was nog altijd baas op het veld. 79’ goede vrije trap van Ferre, net naast. 6 minuten voor het einde geeft Ferre een mooie crossbal naar Sander, die hem goed wist te controleren, hij past naar Thomas maar jammer genoeg beslist hij naast. Opnieuw een verdiende zege van onze Reserven ratjes.
Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Deman Kevin, Demuysere Tyas, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Calcoen Pieter-Jan, Mortier Sam, Verdonck Ferre(1), Dedeyster thomas, Averein Julien, Simoen Maxim, Geerts Pieter(1), Mahieux Philippe, Cuvelier Sander

1ste Elftal
KRC De Panne – HO Oedelem
Eindstand: 0-0 ( 0-0)

Na de zware nederlaag van vorige week op het veld van De Haan, was het afwachten of KRC zich deze week kon herpakken, thuis tegen het niet te onderschatten HO Oedelem, ploeg van onze oud-trainer Alex Schoonvaere. Een stugge goed georganiseerd voetballende ploeg, met nog maar 1 nederlaag deze competitie.
Zonder Jeffrey Schoolaert, die zijn rode schorsingsdag uitzat, maar met aan de aftrap voor de 1ste maal, ouwe rot Wesley Mestach om zo wat meer ervaring centraal in het middenveld te bekomen. KRC probeert duidelijk om meer goed georganiseerd te blijven spelen om niet in het mes van de scherpe counter te lopen. Rustig begin van de wedstrijd met de bezoekers die duidelijk ook niet van plan zijn om veel risico’s te nemen. 10’ eerste gevaar van de bezoekers met een schot uit de 2de lijn recht op doelman Fabrice. 20’ heet standje voor het KRC-doel, bal wordt uiteindelijk net voor de lijn weggetrapt. 22’ terug een schot uit de 2de lijn maar terug staat Fabrice in de weg. 30’ eerste snelle uitbraak van KRC, bal op rechts, Tom kan voorzetten, bal komt bij Sander die een gekraakt schot aflevert dat jammer genoeg achter Ruben doorgaat. Daarna een duidelijk mindere periode van KRC met in de 33’ een mistrappen van kapitein  Jurgen, gekruist schot dat net naast de paal buitengaat. 34’ terug Oedelem met een snelle combinatie door het midden, besloten met een schot dat naast gaat, gelukkig werd de bal hier niet gepast want er stonden 2 vrijstaande bezoekers voor het KRC-doel. 37 terug groot gevaar, voorzet van op rechts, kopstoot die net naast gaat. 38’ terug een gevaarlijke corner op rechts, aan de 2de paal gelukkig nog afgeweken en terug in corner. Ruststand 0-0, gevleid voor KRC dat toch redelijk goed stand hield, buiten het laatste kwartier van de 1ste helft. 2de helft start goed voor KRC met een schot van Arnaud dat al dan niet geblokt wordt met de hand, toch geen handspel volgens scheidsrechter Braeckeveld. 58’ actie KRC op links na een actie van Arnaud, bal komt bij Tom die aflegt voor Ruben die echter net over trapt. 60’ een slechte bal van de net ingevallen Styn Geryl, bal komt snel voor doel waar een bezoeker uit de draai gelukkig over trapt. 71’ KRC met een actie op rechts, voorzet, bal wordt heen en weer getrapt, uiteindelijk achteruit gelegd tot bij Arne die echter een zwak afzwaaiend schot aflevert dat ver naast buiten gaat. 79’ eindelijk de grootste kans van de wedstrijd, mooie actie Geryl die de bal aflegt voor Ruben, alleen voor de keeper die echter op de keeper besluit, hier moest de 1-0 op het bord gestaan hebben. In de 81’ wordt Xander Lehouck nog uitgesloten met een 2de gele kaart, na erg twijfelachtig buitenspel maar de bezoekers kunnen niet meer profiteren van de man-meer situatie, enkel nog in de 84’ een verre trap uit de 2de lijn, dat over gaat. Even later wordt de wedstrijd afgefloten met een 0-0 eindstand, eindelijk nog eens puntenwinst voor KRC na een mindere 1ste maar een betere 2de helft, al bij al een billijk gelijkspel waarmee beide ploegen kunnen leven.
Het wordt de volgende weken nu belangrijk voor KRC om uit de goede organisatie te blijven voetballen en de verkregen kansjes doeltreffend te benutten. Hopelijk volgende wek terug puntengewin, maar de verplaatsing naar één van de getipte titelkandidaten KFC Heist.
Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle, Mestach Wesley, Schoolaert Jurgen, Lehouck Xander, Lecat Ludovic, Debou Arne(86’Desmet Alessandro), Blondeel Arnaud, Vandamme Tom(58’Geryl Styn), Dehaese Sander(76’Simoen Jeff), Hoorne Ruben.
Reservespelers Mortier Sam en Sneyaert Denny bleven op de bank.
Er was 2x geel voor Xander Lehouck (65’haakfout en 81’handspel), Xander dus geschorst voor de volgende wedstrijd tegen KFC Heist.