Wedstrijdverslagen 29/30-10-2011

1ste jaars duiveltjes Reeks K
SK Eernegem - KRC De Panne
Eindstand: 2-14 ( 0-9)

Onze 1ste-jaars duiveltjes moesten dit weekend op verplaatsing naar Eernegem, een ploegje dat veel later is bijgekomen in de kalender en de plaats heeft ingenomen van KSV Bredene dat forfait had gegeven. Door het feit dat ze elke week samenspelen, elkaar kennen en weten waar ze elkaar kunnen vinden op het veld is het bij momenten echt een lust om onze jongsten te zien spelen. Door dit aftasten duurde het toch enkele minuten vooraleer we de score konden openen en scoorden. Onze voorsprong bleef een feit en opnieuw bleek het hek van de dam, ruststand: 0-9

In de tweede helft begonnen onze duiveltjes echter wat overmoedig en vergaten ze om hun positiespel te behouden. Eernegem kon hiervan tweemaal profiteren maar dan nam elke speler opnieuw zijn voorziene plaats in en combinerend kon de doelpuntenmachine verder gaan.

Eernegem kon rekenen op een goalie die bij momenten heel sterk stond te keepen en die zo’n 10-tal ‘gemaakte’ doelpunten kon verhinderen. Bij het fluitsignaal was de eindstand 2-14, een opsteker na verleden week.

Speelden voor KRC U8: Martijn Steen (keeper), Yarne Durieux, Mauro Van Hoeck, Alex-Elmo Bisschop, Thomas Pelfrene.

 

2de jaars duiveltjes Reeks K
KSV Diksmuide - KRC De Panne
Eindstand: 15-6

Geen verslag ontvangen

 

Nationale knapen U14 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
Eendracht Zele - KVV Coxyde
Eindstand: 0-6 ( 0-4)

Zonder Italiereiziger Wannes en gekwetste Dobbe maar voor de 1ste maal met Stijn Devlieger, vertrokken onze jongens naar Zele voor een op papier gemakkelijke opdracht tegen het onderaan geklasseerde Zele. Bewolkt maar goed voetbalweer, een goed liggende grasmat en een scheidsrechter die duidelijk nog erg onervaren is. 12’ te laat afgetrapt en met hetzelfde kleur als de thuisploeg, maar geen probleem voor hem blijkbaar. KVVC start scherp en in de 4’ staat het al 0-1, mooie actie centraal van Ruben, bal ideaal ingespeeld naar Dali die beheerst afwerkt. 9’ is het Sies die mooi doorgaat op rechts, bal mooi achteruit legt en het is Niels die mooi overhoeks de 0-2 binnentrapt. 11’ prachtige combinatie Andreas-Jessy-Andreas-Dali maar net geen goal. Daarna komt Zele wat beter in de wedstrijd zonder echter doelman Thomas in gevaar te kunnen brengen. KVVC legt bij momenten erg mooie combinaties op de mat en loopt verder uit in de 29’ als Andreas met een mooie lange bal Dali kan bereiken, mooie controle en knal in de linkerhoek, 0-3 en wedstrijd gespeeld. Even later mooie pas van Dali naar Ruben, maar Rubens gekraakt schot gaat net naast. 31’ fluit de scheids af omdat hij dacht dat er maar 30’ gespeeld worden, hij hervat dan toch met een scheidsrechtersbal. Kort voor affluiten terug een mooie aanval en het is Niels die de 0-4 ruststand op het bord kan zetten. Zelfde spelbeeld in de 2de helft, een veel beter KVVC dat de wedstrijd rustig controleert tegen een om sommige momenten redelijk agressief spelend Zele.42’ eerste gevaar, pas van de hardwerkende Dali naar Louis die op doel kan trappen maar op de doelman. 44’mooie lange gekruiste bal van Robbe naar Dali, keeper moet de bal

eigenlijk pakken maar Dali zet zich nog door en kan nog de 0-5 binnentrappen. 48’ terug Dali met de 0-6, na een mooi opgebouwde aanval met beheerste afwerking. 50’ voorzet Dali, Niels kan net niet bij de bal om af te werken. 59’ ingooi van de erg bedrijvige Sies, bal bij Jessy die Ruben aanspeelt, erg mooie actie Ruben maar schot op de paal. 63’ nog een zware fout op Jessy, kapitein Zele krijgt zijn 2de gele kaart maar mag toch vervangen worden door de scheids. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-6 eindstand, een gemakkelijke overwinning maar met bij momenten erg mooi voetbal.

Keeper Thomas moest maar 1 bal pakken, de verdediging speelde ijzersterk en gaf niets weg, middenveld werkte hard en de aanval moest gewoon het werk van de anderen afmaken, proficiat aan gans de ploeg. Na de wedstrijd nog een extra bonnetje voor iedereen van de mama van Louis die haar verjaardag vierde, proficiat mama Marleen en bedankt. Volgende week de topper thuis tegen leider Sint-Niklaas!!!!!!!!!

Speelden voor KVVC NU14: Thomas Salenbien, Jordy Hillewaere, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Hillewaere Sies, Verstraete Ruben, Decock Andreas, Lanssens Niels(2), Vanderbiest Maxime, Kinget Louis, Baillieul Dali(4).

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde- Eendracht Zele
Eindstand: 1-0

Arthur geblesseerd en Xander op vakantie. Tot overmaat van ramp klaagden Aàron, Ward, Joost en Remko over lies, enkel, knie of voetpijn. Na de aftrap zag je dat de “mindervaliden” met de handrem opgetrokken speelden. De rest speelde voor wat ze waard waren en ging ervoor. Het spel zelfs speelde zich meest af op het middenveld. Wij maakten de fout van veel te weinig te veranderen van flank en onze omschakeling van bal verlies naar balbezit verliep veel en veel te traag. Veel kansen creëerden we niet, ook Zele kon er niet voor zorgen dat de trui vuil werd onze keeper. 0-0 aan de rust De tweede periode werd begonnen met een goed gevoel. Afwachtend spelen en de mogelijkheid zou wel komen om te prikken. Zele dreigde twee keer maar zonder veel erg. Maxime zorgde dan wel voor een doelpunt na assist van Dante. Overwinning kwam niet meer in gedrang. Wel misten wij nog een reuzenkans die eigenlijk niet zou mogen gemist worden.

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde - De Panne - Oostduinkerke
KVV Coxyde – Eendracht Zele
Eindstand: 2-1 ( 2-0)

Een sterk gehavend KVVC ontving vandaag de rode lantaarn uit Zele. Het was een blij weerzien met de trainer die we vorig jaar al 3 maal mochten bekampen. KVVC startte zoals gewoonlijk sterk en Robin trapte al op de paal na enkele minuten. Het had overwicht maar toch moest Lars een reuzenredding uitvoeren om ons van de achterstand te behoeden. Het spel ging op en neer en KVVC scoorde na een hoekschop van Speedy binnengekopt door Nick. KVVC duwde door en creëerde grote doelkansen maar kon niet besluiten.Zele voetbalde voor wat het waard was en verdedigde zich goed. Op een snelle omschakeling konden Emiel en Jasper de verdediging uit verband spelen en Jasper scoorde de 2 – 0. Het bleef erbij en de ruststand werd bereikt met een 2 – 0 voorsprong. In de tweede helft probeerde de thuisploeg op zijn elan voort te gaan maar dit lukte aanvankelijk niet zo goed. Het had wel veel balbezit maar echte kansen kwamen er niet uit. Zele integendeel scoorde op een snelle counter de aansluitingstreffer. KVVC was niet aangeslagen en ging op zoek naar het verlossende doelpunt. Alles lukte tot aan de 16-meter maar dan de laatste pass, de afwerking en de nodige besluitvorming ontbraken. KVVC controleerde de wedstrijd en door het ontbreken van de scherpe vooraan veranderde de stand niet meer en eindigde de wedstrijd met een logische overwinning. Volgende week uit een efficiënter vaatje tappen om iets te oogsten in St-Niklaas. Proficiat jongens.

Speelden voor KVVC U16: Lars – Stef – Birger – Pieter – Julien – Robin – Guiseppe – Emiel – Emile – Nick – Bert – Boris en Jasper.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC – Eendracht Zele 5-0
Eendracht Zele - NU13 KVVC 3-1
VV Tielt -BU13 KVVO 9-1
VV Tielt - BU15 KVVO 2-3
BU17 KVVO – KVC Wingene 2-6
Eendracht Zele - NU17 KVVC 1-2
Eendracht Zele - NU19 KVVC 4-1
BU21 KVVO – KVC Wingene 2-2

 

Reserven
VVG Alveringem A - KRC De Panne
Eindstand: 1-7 (1-1)

Door spelers die terug uit blessures komen, waren Sander C en Niels D niet geselecteerd. 4' Fout op Arne, Ferre neemt de vrije trap, een indraaiende bal en zo kan Thomas binnen koppen 0-1.5' diepe bal van Kevin Deman naar Ferre maar zijn schot gaat over.7' counter van Alveringem, maar een zeer goed terug kerende Sammy trapt nog in corner. Die corner wordt genomen en door een misverstand kom het gelijk 1-1. 11' Ferre gaat in duel, komt bewusteloos neer en moest vervangen worden, Ferre was thans goed bezig.16' mooie 1-2 met Thomas en Julien, voorzet voor Sam maar die trapt in het zijnet. 23'Julien doet een mooie actie, komt zo alleen voor de keeper maar trapt over. 29' Lange bal van Kevin over de verdediging en zo komt Sam alleen voor goal maar trapt naast. Ruststand 1-1. 53'Actie P-J, pas mooi naar Arne en zo de 1-2. 59' onze ratjes beginnen weer druk te zetten en zo kan Filou oprukken tot de achterlijn, voorzet naar de alleenstaande Julien die de 1-3 binnenkopt.64' Dries pakt mooi de bal af, steekt de bal diep naar Debou die voorzet, P-J controleert de bal en schot binnen 1-4. Pieter Geerts die een actie doet, hij zet voor naar P-J maar die kopt naast.79' Afstandschot van Filou op zo’n 20 meter en de bal gaat binnen, de keeper doet wel een flater 1-5. 83'mooie 1-2 Debou Desmet, Smet komt alleen voor de keeper en trapt de bal rustig binnen 1-6. 86' diepe bal va P-J naar Sam die alleen voor de keeper kom en de 1-7 eindstand op het bord trapt. 88'nog een afstand schot van Thomas maar zijn bal gaat op de lat. Toch een zeer verdiende overwinning op basis van de sterke 2de helft.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert, Deman Kevin, Calcoen Pieter-Jan(1), Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Dedeyster Thomas(1), Verdonck Ferre, Geerts Pieter, Demuysere Tyas, Mahieux Philippe(1), Debou Arne(1), Desmet Alessandro(1), Lehouck Xander, Mortier Sam(1), Averein Julien(1).

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 1-2(1-1)

Onze Ratjes stonden voor een belangrijke thuiswedstrijd in deze kustderby tegen het met 2 punten minder onder KRC gerangschikte Nieuwpoort. Redelijk vel toeschouwers zien in de 5’ het 1ste gevaar van de bezoekers, een voorzet van, op links, weggekopt door Jelle in de voeten van een bezoeker die net naast doel trapt. 13’ eerste KRC gevaar, mooie voorzet van op links door Sander, Ruben met een halve omhaal maar in de handen van de keeper. 16’ corner op rechts van de bezoekers, wordt aan de 2 de paal terug voor doel gebracht waar een bezoeker in een kluwen van spelers de 0-1 kan binnentrappen. 20’ mooi opgebouwde KRC-aanval, harde lage voorzet van Ruben waar Tom net niet bij kan en die net voor Jeroen in corner getrapt wordt. 21’ terug Ruben met een voorzet van op links, Jurgen kan de bal tot bij Sander Doorkoppen die van buiten de 16 de verdiende gelijkmaker prachtig binnentrapt. 29’ diepe bal van manu naar Ruben die zijn flank afloopt maar zijn schot gaat voorlangs. 32’ vrije trap op links door Sander, Jelle krijgt de bal op het hoofd en kopt achterwaarts, gelukkig voor de

keeper staat hij op de juiste plaats. Daarna verwatert de wedstrijd wat, maar is het vooral Nieuwpoort dat potig begint te voetballen, waartegen scheidsrechter Vanmassenhove eigenlik niet optreedt. Jammer genoeg concentreert hij zich minder op het spel, maar wel op onze trainersbank en worden onze 2 trainers uit de neutrale zone verwijderd door hem wegens kritiek.1ste helft wordt afgefloten zonder blessuretijd, hoewel er al een vervanging, de problemen met de bank en verzorgingen gebeurd waren. 2de helft is heel wat minder dan de al matige 1ste helft, maar is het vooral de scheidsrechter die de hoofdrol gaat opeisen door bijna constant KRC te benadelen. 1ste gevaar pas in de 61’ met een mooi KRC-combinatie, bal diep tot bij Tom die net niet bij de bal kan door de zeer goed uitgekomen keeper. 66’ vrije trap van Sander op links, eerst in de muur, dan terug voor doel maar weggewerkt en dadelijk de tegenaanval op rechts. Manu net niet bij de bal, bal voorgezet en aan de 2de paal gemakkelijk binnengekopt, het staat volledig onterecht 1-2. KRC probeert druk te zetten, maar dit lukt niet echt tot in de 78’een mooie voorzet van Jelle, de ingevallen Maxim komt van achter zijn man en kopt mooi binnen, prachtig doelpunt maar tot onbegrip van iedereen wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Scheidsrechter Vanmassenhove was waarschijnlijk de enige in het stadion die dit opgemerkt heeft. KRC gaat er nu echt voor, neemt risico’s en dan worden de bezoekers natuurlijk erg gevaarlijk op de tegenaanval. 82’ actie op rechts, alleen op Fabrice toe die echter goed uitkomt en de doelpoging stopt.85’ terug een voorzet van op rechts, 2 inlopende bezoekers kunnen net niet bij de bal.88’ laatste kans voor KRC met een voorzet van op rechts, trap van Ruben die echter nog afgeweerd wordt. Stipt op tijd fluit de scheidsrechter af, dus geen rekening houdend met de 4 vervangingen en verzorgingen in de 2de helft. Nog even tumult in de kleedkamergang als de scheidsrechter zich bedreigd voelt door 2 KRC-bestuursmensen, even later hetzelfde aan de koffietafel waarop de scheidsrechter dadelijk verdwijnt. Ongetwijfeld volgt een gepeperd verslag voor KRC, jammer genoeg was het fluitgedrag van de scheids zeker zwak, maar dat kan ook gezegd worden van het niveau dat KRC haalde. Op geen enkel ogenblik haalden onze Ratjes het niveau van de vorige thuiswedstrijden, tegen een tegenstander die zeker ook van geen hoog niveau was. Slechte zaak in de klassering, zodat de verplaatsing volgende week naar Loppem, deze week gewonnen op het veld van 2de in het klassement FC Heist, erg belangrijk wordt.

Speelden voor KRC: Vanisacker Fabrice, Wils Jelle(80’Simoen Jeff), Jullien Manu, Lecat Ludovic, Blondeel Arnoud, Schoolaert Jurgen, Dorné Jeroen(57’Simoen Maxim), Schoolaert Jeffrey, Vandamme Tom(69’Xander Lehouck), Dehaese Sander(1), Hoorne Ruben.

Reservedoelman Dawyndt Gert bleef op de bank.

Er was geel voor Jullien Manu(haakfout) en Blondeel Arnoud(protest)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 5 november:

10uur: KRC U8-GS Middelkerke-Leffinge
10uur: KRC U9 -GS Middelkerke-Leffinge
11uur: NU14 KVVC – Sint-Niklaas ( veld Oostduinkerke)
14uur30: GU15 KVVC – WS Oudenburg
15uur: Sint-Niklaas – NU15 KVVC
15uur: Sint-Niklaas – NU16 KVVC
19uur: reserven KRC A – WS Bulskamp A

Zondag 6 november

14uur30: SV Loppem - 1ste elftal KRC