Wedstrijdverslagen 06/07-10-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Racing Waregem
Eindstand: 5-2 ( 4-1)

Na het eerste puntenverlies van vorige week door het gelijkspel op het veld van Eernegem was de opdracht duidelijk voor onze NU15, thuis moest er gewonnen worden tegen Racing Waregem, geen gemakkelijke opdracht want Waregem volgt in de rangschikking op 1 puntje met nog 5 andere ploegen. Ondanks de vele regen van de voorbije dagen, een zeer goed liggend veld en onder een deugddoend zonnetje werd afgetrapt door de bezoekers.

KVVC, zonder de gekwetste Styn Devlieger, begint als naar jammerlijke gewoonte nogal slap aan de wedstrijd. Het is al snel duidelijk dat de bezoekers vaak de lange bal zullen hanteren en in de 4’ al een eerste gevaar hierdoor van de bezoekers, maar bal gaat naast. 5’ rukt Jessy mooi op in de openliggende ruimte voor hem, legt de bal mooi af maar de afwerking blijft achterwege. 6’ terugspeelbal van Hubert naar Thomas die zich miskijkt op deze bal, de bal gaat niet buiten terwijl Thomas in plaats van verder te spelen aan het reclameren is, en de bezoeker kan met de bal gemakkelijk naar binnen komen en hard de 0-1 in de korte hoek binnentrappen. KVVC blijft nog wat moeite hebben met de vele lange ballen die steeds centraal voor gevaar zorgen en even later maakt Thomas zijn foutje bij het 1ste doelpunt goed door het schot te stoppen van een bezoeker die alleen op hem af komt. Onze jongens beginnen echter meer en meer de match in handen te nemen met in de 13’ een mooie actie en voorzet van Andreas op links, Dali kan net niet goed genoeg bij de bal om te scoren. 18’ terug Andreas met een individuele actie en hij wordt gehaakt in de 16, onbetwistbare strafschop met maar geel voor de bezoeker. Na de misser van Andreas vorig week is het Dali die nu de elfmeter neemt, Dali trap echter op de doelman, krijgt de bal terug maar hij trapt nu onbegrijpelijk tegen de paal en bal buiten, dus 2 weken na elkaar een gemiste strafschop!!! 21’ Dali door op snelheid, afgelegd voor Andreas die ten val gebracht wordt, balvoordeel, bal bij de scherp ingevallen Sies die mooi voorzet, Niels kopt eerst op de keeper die de bal niet kan klemmen, het is Dali die in de herneming de gelijkmaker binnen kan trappen. 25’ doorkoppen van Dali naar Ruben die de bal nog lichtjes kan doortrappen, Andreas goed gevolgd kan de bal meepakken en scoort de 2-1. 28’ schot van Sies dat net naast gaat.31’ terug een mooie voorzet door assist-Sies, Niels komt goed ingelopen en kopt erg mooi overhoeks de 3-1 binnen, een erg mooi doelpunt. 32’ nog een poging van Andreas maar de keeper pakt. 34’ nog een warm standje voor het Racing doel, pogingen van Dali en Sies worden afgeblokt en uiteindelijk trapt Dali naast. Op slag van rust legt Ruben nog de ruststand vast op 4-1 als hij met een mooi schot de bal binnenlegt.

Scherpe start van de 2de helft en in de 38’ mooie loopactie van Dali, voorzet naar de 2de paal waar Dobbe mooi gekruist kan binnenkoppen maar jammer genoeg nipt in buitenspel. 42’ terug een mooie actie, Ruben naar Dali op rechts, mooi naar binnen maar in de voeten van een bezoeker afgelegd. 44’ juist dezelfde actie als hiervoor maar nu schiet Dali ongelukkig naast na zijn mooie actie. 46’ Ruben op links naar Maxim die de actie maakt, bal mooi aflegt voor de goed inkomende Dobbe die de 5-1 binnentrapt. KVVC beheers nu volledig de wedstrijd maar mist scherpte in de afwerking. 55’ vrije trap van Wannes, Jessy kopt in de handen van de keeper. 57’ terug een vlotte aanval, bal komt voor doel, handspel maar scheids laat doorspelen, bal komt bij Louis die op doel trapt, keeper lost, Andreas is goed gevolgd maar de bal kan nog juist weggewerkt worden. 65’ terug Sies met een mooie voorzet, Dali kan koppen maar in de handen van de keeper. 67’ nog een ongelukkig handspel van Hubert in de 16, strafschop omgezet door de bezoekers en zo meteen ook de eindstand 5-2.

Volgende week de verste verplaatsing van het seizoen naar rode lantaarn Luingnois, dat dit WE verrassend zijn 1ste punt behaalde met een 3-3 op het veld van KM Torhout. Nummer 1 tegen nummer laatst volgende week, aan onze jongens om deze opdracht niet te onderschatten!!!

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Stekelorum Dobbe(1), Kinget Louis Ballieul Dali(1), Verstraete Ruben(1), Lanssens Niels(1), Hillewaere Sies, Decock Andreas(1), Vanderbiest Maxime.

Eindstand: 2-3 ( 2-2)

Moeilijke match tegen, bij momenten een goed combinerende tegenstander. KVVC was te voorzichtig en er was te veel balverlies in alle linies. RC gaf de indruk van veel meer te willen winnen.Onze druk was te slap en zo kwamen we moeilijk in de match. Ruststand: 2-2

Na de rust iets beter op het middenveld waar we nu toch meer in balbezit waren. Waregem kreeg bij de eerste mogelijkheid in de tweede helft weeral de bal voorbij onze keeper en weer waren we op achtervolgen aangewezen. KVVC probeerde zeker maar lukte er niet in om nog te scoren.Te veel slechte passing gezien terwijl het op training wel gaat.

Eindstand: 2-3, terwijl een puntendeling beter en ook wel verdiend was geweest.

Eindstand: 2-3 (0-0)

Zaterdagavondwedstrijd voor ons 1ste elftal op verplaatsing naar Merkem Sport dat vorige week zijn 1ste overwinning behaald heeft en met 4 punten onderaan bengelt in de rangschikking, Zeker geen gemakkelijke opdracht want Merkem heeft in het verleden toch wel blijk gegeven van een sterke thuisreputatie te hebben. KRC zonder Kevin Deman wegens werkverplichtingen, Xander Lehouck afgebeld wegens ziek en terug met keeper Tom Winnock in doel na een familieweekendje weg, Guillaume Werquin kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen. De match werd 10 minuten later dan gepland afgetrapt door een actie van de scheidsrechterscommissie tegen de agressie ten opzichte van de refs.

Het is Merkem dat het gretigst begint aan de match, maar dat resulteert niet in kansen. Dan toch een 1ste kans voor Merkem in de 15’, bal voorgezet maar naast gekopt. 20' eerste kans voor KRC, Guillaume die een afvallende bal na corner op doel trapt, maar de keeper pakt. 23' terug Merkem, schot van net buiten het strafschopgebied maar de thuisspeler schiet naast. 30' Doelpoging van Sam van ver, maar ook zijn schot beland in de handen van de keeper. Even later terug aan de overkant een reuze kopkans voor Merkem maar gelukkig voor KRC staat het vizier niet op scherp en kopt de thuisspeler over. Dan terug KRC, voorzet van rechts, kopkans voor Maxime maar net over en fout gefloten. 36' Kevin door op links, hard schot, maar de buitenkant paal brengt redding. 2 minuten later, trap van Ferre, maar ook over. De Panne is nu duidelijk beter in de match. 40' nogmaals Ferre met een gevaarlijke vrije trap maar de bal gaat voorlangs. 0-0 Ruststand na een matige eerste helft van KRC. KRC start duidelijk beter aan de 2e helft. Het is wel Merkem die de 1ste kans heeft maar de thuisspeler mikt net over. 52' schot van Sam maar net naast. 54' Sam probeert het nog eens maar opnieuw juist naast. 2 minuten later bal van Kevin naar Maxime maar zijn poging gaat voorlangs. 56' opnieuw een actie van KRC, Ferre naar Guillaume, hij zet voor maar Sam kan net niet bij de bal om binnen te tikken. 58' Dan toch eindelijk de 0-1. Kevin door op links, schot op doel, keeper half naast de bal en binnen! 62' reactie Merkem, bal voorgezet en binnengetikt, 1-1. Alles is terug te herdoen. 64' Opnieuw Merkem maar hun schot is geen probleem voor Tom. 68' De ingevallen Tom Ameloot met een actie op rechts, bal voor naar Max, maar zijn schot gaat naast. Even later actie van Ferre en Guillaume, bal naar Kevin, die kapt zijn man uit en schiet beheerst binnen, 1-2! KRC doet verder op dit elan, Kevin naar Sam maar de keeper ligt in de weg. 76' Merkem door op recht, Ludo gaat in duel in de hoek van het strafschopgebied, onnodige fout, de Merkemspits gaat onderuit en penalty. De kapitein van Merkem neemt zijn verantwoordelijkheid en het staat 2-2. De Panne even aangedaan maar niet voor lang. 85' Vrije trap voor KRC net buiten het strafschopgebied. Jelle achter de bal, bal mooi rond de muur en binnen, 2-3! Op basis van de 2e helft een meer dan verdiende voorsprong. Merkem kan geen vuist meer maken en De Panne kan alles mooi gesloten houden. Eindstand 2-3. We onthouden vooral van deze match een uistekende mentaliteit en een goede 2e helft. Door het verlies van Woesten en Jonkershove komt KRC alleen leider!! Volgende week thuismatch tegen Zillebeke, als dit tenminste doorgaat door de aangekondigde staking van de West-Vlaamse scheidsrechters. Speelden voor KRC: Tom Winnock, Luchie Sammy, Lecat Ludovic, Jullien Manu, Le Loet Alexandre (42’Tom Ameloot), Werquin Guillaume(75’Dries Schoolaert), Verdonck Ferre, Simoen Maxim(88’Klaas Dekeyser), Mortier Sam, Desaver Kevin(2), Wils Jelle(1).

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.

Er was geel voor Alex Le Loet (fout), Sammy Luchie ( handspel) en Dries Schoolaert( trappen naar tegenstander).

Voor Sammy zijn 3de gele kaart waardoor hij de volgende wedstrijd geschorst is.

Volgende week terug een zaterdagavondwedstrijd, thuis tegen Zillebeke, onder voorbehoud van de aangekondigde staking van de scheidsrechters.