Wedstrijdverslagen 08/09-09-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KV Oostende - KVV Coxyde
Eindstand: 2-4 (0-1)

Een echte topper op het programma vandaag, onze U15 op bezoek bij KV Oostende, gezakt uit de A-reeks en op de 1ste speeldag gewonnen met 0-5 op het veld van Torhout, vorig jaar toch 3de in de B-reeks. Erg warm weer en op een goed liggend, maar erg droog liggend veld wordt afgetrapt met veel supporters aan de kant tegen één van de titelfavorieten. Zoals gevraagd een rustige start van onze jongens, goed georganiseerd spelend en weinig kansen weggevend. KVO in de eerste 10’ het meest aan de bal, maar gevaar levert het eigenlijk niet op. Wedstrijd wordt wel aan een hoog tempo gespeeld en het spel gaat snel heen en weer. 9’ mooie bal van Dali op rechts naar Dobbe, mooie voorzet maar door de thuisploeg weggewerkt. Beide ploegen proberen aanvallend iets te forceren, maar het zijn duidelijk de verdedigers die de beteren zijn. Halfweg iedere helft een drankpauze en na de drankpauze steken onze jongens een tandje bij en nemen de bovenhand. 20’verre pas van Dali naar de scherp ingevallen Maxime die met een mooie voorzet Andreas bereikt die gekruist de 0-1 binnentrapt. KVO duidelijk aangeslagen, KVVC nu de betere ploeg maar in de 27 toch een gevaarlijke counter van KVO, uiteindelijk in corner verwerkt. Kort gegeven corner maar Maxime doet goed verdedigend werk. 35’ nog een verre poging van de thuisploeg met een mooie save van Thomas, ruststand 0-1. Scherpe start van KVO in de 2de helft, eventjes paniek achteraan, bal tegen de paal, nog een redding van Ronald in corner. Corner met balverlies voor KVO, snelle counter met Ruben die doorsteekt naar Dali, mooie voorzet, bal bij Andreas wiens schot geblokt wordt. De bal bij Louis die terug naar Dali aflegt die op de keeper knalt. 40’ slechte terugspeelbal van een anders beresterk spelende Robe, de uitgekomen Thomas kan net niet bij de bal maar het is terug onze zwarte parel Hubert die goed teruggekomen is en de bal nog kan ontzetten.42’ actie op links, bal bij Andreas die uit een scherpe hoek en onverwacht de 0-2 tegen de netten trapt.44’ terug Andreas naar Dobbe die half koppend de bal bij Dali terecht doet komen die sterk doorgaat en rustig de 0-3 binnentrapt. 57’ een verre trap van KVO, keeper Thomas met een knappe save.61’ terug Andreas door op Dali, onze spits alleen op doel af en dan weet je het wel, 0-4. 63’ aanval met Dali-Ruben-Maxime maar die trapt hoog over. Onze jongens geven op momenten voetballes aan KVO, dat duidelijk de kluts kwijt is. Toch kan KVO in de 67’ nog de eer redden als scheids Coopman laat doorspelen na een duidelijk buitenspel op links. KVO gelooft er toch nog in en in de 70’ nog de 2-4 terug met een erg betwistbaar doelpunt terug na een duwfout en trap op de kuit van Robbe die ten val komt, toch doorspelen en zo eindigt deze wedstrijd uiteindelijk op een 2-4 overwinning. Een verdiende overwinning na een genietbare, spannende wedstrijd en met een sterke collectieve prestatie, er stond terug een echte ploeg op het veld waarin iedereen voor iedereen speelde. Proficiat jongens maar nu vooral niet beginnen zweven. Volgende week terug een moeilijke wedstrijd thuis tegen KM Torhout, dat zijn nederlaag van op de 1ste speeldag snel verwerkte en vlot met 1-7 ging winnen op het veld van Wielsbeke. Maar nu eerst een beetje genieten van deze mooie overwinning. Proficiat alle spelers NU15!!!!.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert, Stekelorum Dobbe, Kinget Louis, Ballieul Dali(2), Verstraete Ruben, Lanssens Niels, De Vlieger Stijn, Decock Andreas(2), Vanderbiest Maxime. Hillewaere Sies is gekwetst maar was op de afspraak om trainer en ploeg te steunen.

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KWS Adinkerke - KVV Coxyde
Eindstand: 2-1

Geen verslag ontvangen

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 2-0 ( 1-0)

Mijn vader zou gezegd hebben: “ Van beide kanten een kloeke match”.

Dit was nu eens een match zeker nationaal waardig, afwezigen hadden ongelijk. In de match was alles aanwezig. Aan beide kanten mooi en vooral snel voetbal. In die mate zelfs dat sommige van onze spelers het er echt moeilijk mee hadden om op zo’n tempo ,en bal te controleren en snel in te spelen. Snelheid van uitvoeren ( thema voor maandag gasten) heel belangrijk was het hier. Soms ging het er bikkelhard aan toe. Soms op het randje. Vooral Tim en Jelle moesten soms a la “Mac the knife” ingrijpen om KVO te stoppen. Aan beide kanten waren er scoringskansen. Fabio was twee keer spelbreker voor de gastheren.De keeper aan de andere kant had minder moeite want wij trapten steeds naast. De geeltjes scoorden dan toch met een verre uithaal op ons doel. Fabio kon niets inbrengen en 1 – 0. Was ook de ruststand.

Na de herneming was het niveau steeds hoger wat betreft KVVC. Onze boys gingen ervoor en speelden mooie kansen bijeen. Dante van op 20 meter, Ambroos van op 3 meter troffen de paal. Remko wrong ook een kans of twee de nek om. Jammer want dit had een keerpunt kunnen zijn in de match. Na twintig minuten nam KVO weer de bovenhand en moesten wij weer achteruit. De warmte en het snelle voetbal begonnen te wegen op sommige blauwtjes.

Op hoekschop kreeg een Oostende speler een open kopkans. Hoog boven Fabio en 2 – 0.

Nog lieten onze jongens het hoofd niet hangen. We probeerden nog maar alle kansen vlogen naast of over. Jammer, jammer, jammer maar na een zeer leuke partij keerden we toch terug naar Koksijde met opgeheven hoofd.

Eindstand: 3-1 ( 0-1)

Deze week stond de derby tegen Adinkerke op het programma. Motivatie was er dus genoeg, ook mede door de overgang van ex-trainer Mestach Wesley en van Philippe Mahieux in het tussenseizoen. In de beginfase is het zoeken voor beide ploegen wat resulteert in veel middenveldspel maar zonder echt doelgevaar. In de 20' minuut toch een eerste echte kans voor KRC, wanneer Pita een terugspeelbal naar de keeper onderschept, maar met zijn mindere rechter op de uitgekomen keeper besluit. Even later komt KRC goed weg wanneer de ref een doelpunt van Adinkerke afkeurt voor buitenspel, weliswaar terecht, maar er was voordien wel een penaltygeurtje aan na een duel van Pierig. Ook nu blijft Adinkerke drukken maar echte doelkansen blijven uit. 35' Gevaarlijke vrije trap Adinkerke, Arne redt. 38' bal van Klaas naar PJ, die schiet maar de keeper kan in 2 tijden de bal nog net uit zijn doel houden. Op de daaropvolgende corner kan Thomas uithalen maar de bal gaat net over. Even later opnieuw Klaas naar PJ maar de bal is net iets te hard om de bal binnen te glijden. In de 43' valt dan toch de verdiende 0-1, wanneer Dries heel mooi met buitenkant voet Thomas bedient en die op zijn beurt mooi de bal naast de keeper schuift. 0-1 ruststand met bij momenten mooie acties. In de 2e helft moeten er enkele wissels gebeuren in het teken van de 1e ploeg, waardoor het team toch wel een beetje door elkaar is geschud. De Panne kan in de 2e helft nog moeilijk een vuist maken en het is Adinkerke dat de betere ploeg is. De 1-1 komt er na een mislukte voorzet van de rechtsbuiten van Adinkerke maar de bal waait in de kruising, pech voor De Panne. Een kwartier voor tijd nog meer pech voor KRC wanneer een schot van de thuisploeg afwijkt van richting en keeper Maarten kansloos laat. Tussendoor kon enkel Peter, na een mooie actie van PJ, dreigen met een schot die naast gaat. 5' minuten voor tijd is het helemaal over en uit voor KRC wanneer Maarten een lange bal door zijn armen laat glippen en een paarshemd simpel kan binnentikken. De Panne kan niet meer dreigen en zo blijft de 3-1 op het bord staan. Jammer van de 2e helft, want De Panne moet normaal altijd in staat zijn om de betere te zijn van dit Adinkerke.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Sander Cuvelier, Jochen Vanisacker, Pierig Le Loët, Dries Dawyndt(K), Klaas Dekeyser, Thomas Dedeyster(1), Xander Lehouck, Pieter Geerts, Peter Debuck, Pieter - Jan Calcoen, Laurens Deconinck, Pieter Coulier, Thijme Allary en Maarten Tempelaere.

SK Elverdinge - KRC De Panne
Eindstand: 0-1 (0-0)

Gesterkt door de onverwachte, maar erg mooie thuisoverwinning op de 1ste speeldag tegen één van de titelfavorieten Zarren, trok ons 1ste elftal naar een andere titelkandidaat SK Elverdinge, dat op de 1ste speeldag totaal onverwacht verloor en er dus zeker alles aan zou doen om de 3 punten thuis te houden. In vergelijking met vorige week werd de basiself op 2 plaatsen gewijzigd: Tom Ameloot, 2 weken op reis, werd vervangen door Ferre Verdonck, juist terug na blessure en door de blessure (breuk neus en beentje oogkas van Alex Leloet mocht ook Sammy Luchie voor het eerst aan de aftrap verschijnen. SK Elverdinge was er duidelijk op gebrand om een goed resultaat neer te zetten voor eigen publiek want ze eisten vanaf de eerste minuut het balbezit op en zette veel druk op onze Ratjes. Deze druk resulteerde na 5’ al in een eerste kans, maar het schot van de Elverdingse spits ging net over de rechterbovenhoek buiten.Pas na een kwartier kon KRC voor het eerst dreigen: na mistasten van een verdediger op een doorsteekpass van Ferre komt Max net binnen het strafschopgebied aan de bal, maar zijn laag schot werd goed gered door de Elverdingse doelman. 2’later werd aan de overzijde een doelpoging van Elverdinge op het laatste moment verijdeld door een goede tussenkomst van Ludo. Daarna was de wedstrijd meer in evenwicht en kregen we meer middenveldspel te zien, grote kansen bleven dan ook uit. In de 35’was Elverdinge opnieuw gevaarlijk: via kort combinatiespel geraakte de tegenstander tot in de 16 van KRC, maar gelukkig werd het schot tegengehouden door Jelle. Daarop rukte Dries Schoolaert met de bal aan de voet door het midden op, maar zijn afstandschot verdween rechts naast het doel. Aan het eind van de eerste helft kwam Elverdinge na een lang uitgesponnen aanval nog eens tot in het strafschopgebied van De Panne, maar de bal viel net over het dak van het doel.
Beide ploegen gingen dan ook met een 0-0 score rusten. Tijdens de pauze werd Dries Degraeuwe vervangen door Klaas Dekeyser. Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft want Elverdinge eiste opnieuw de bal op, maar pas op het uur resulteerde dit in doelgevaar. Eerst ging een slechte voorzet tegen de dwarsligger en werd de rebound wild overgetrapt. Later was keeper Tom attent door een hoog opboksende bal nog net in corner te kunnen duwen. In minuut 67 was KRC voor het eerst gevaarlijk: na een goede aanval over rechts belandde de bal bij Ferre, maar zijn gekraakt schot leverde weinig problemen op voor de keeper. Elverdinge antwoordde daarop met een individuele actie, maar het schot verdween links naast het doel. Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Manu besliste daar anders over: met nog 2 minuten op de klok legde hij van ver aan en zijn hard schot verdween in de rechterbenedenhoek in doel. 0-1 Voor De Panne, enigszins tegen de gang van het spel in. Vlak voor het laatste fluitsignaal was er nog een goede tussenkomst nodig van de sterk spelende Ludo op een doorgebroken tegenstander om Elverdinge van de gelijkmaker te houden.

Eindstand 0-1, terug 3 onverhoopte punten mee naar De Panne en een prachtige 6 op 6.

Volgende zondag thuiswedstrijd tegen Wijtschate, op papier een meer dan haalbare tegenstander maar het zal belangrijk zijn om de tegenstander niet te onderschatten en met 100% inzet proberen de 3 punten in De Panne te houden.

Speelden voor KRC: Winnock Tom, Deman Kevin, Lecat Ludovic, Wils Jelle, Luchie Sammy, Jullien Manu(1), Verdonck Ferre, Mortier Sam, Schoolaert Dries, Degraeuwe Dries (45’ Dekeyser Klaas), Simoen Maxim.

Wisselspelers Dawyndt Dries, Debuck Peter en reservedoelman Vanacker Arne bleven op de bank.