VV Tielt - BU17 KVVO 1-4
VV Tielt - BU21 KVVO 1-1

WS Bulskamp - KRC De Panne
Eindstand: 0-5 ( 0-2)

Na de afgelasting van vorige week tegen Oostduinkerke, konden de reserven opnieuw hun kunnen tonen. WS Bulskamp A, met nog steeds 0 punten in de competitie, moet normaal een haalbare kaart worden. Bovendien spelen ze maar met 10 man, wat het er ook niet op vermoeilijkt. Het is de hele eerste helft eenrichtingsvoetbal richting het Bulskampdoel maar zonder veel kansen. Tot het strafschopgebied geraken is geen probleem, maar dan nog tot een doelrijpe kans komen is een ander probleem. Na 22' staat het eindelijk 0-1 via Matthias, nadat zijn schot mooi in de rechterbovenhoek beland. In de 37' staat het 0-2 wanneer Pita de achterlijn haalt en voorzet naar Gilles, die zijn man uitkapt en de bal naast de keeper schuift. Er volgen nog enkele kleine kansen maar de 0-2 blijft tot aan de rust.
Toch wel een redelijk povere eerste helft van KRC. De 2e helft hetzelfde spelbeeld, opnieuw KRC dat de wet dicteert maar in de beginfase met opnieuw weinig uitgespeelde kansen. De 0-3 komt er dan toch in de 60', opnieuw via Matthias. Nadien komt Bulskamp met 9 man te staan, wat het De Panne nog gemakkelijker maakt. De grote kansen worden eerst gemist door Thyme en Yensi, maar Klaas kan in de 80' toch de 0-4 maken. In de 88' kan Thyme de 0-5 eindstand op het bord zetten na een voorzet van kapi Dries Dawyndt. Opdracht volbracht en eindelijk nog eens een zege, weliswaar op een zeer gemakkelijke manier. Volgende week opnieuw een moeilijkere opdracht, tegen Lombardsijde A.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Degraeuwe, Dries Dawyndt, Jochen Van Isacker, Sander Cuvelier, Matthias Croes(2), Dries Schoolaert, Klaas Dekeyser(1), Pieter Geerts, Yensi Sunardi, Gilles Veranneman(1), Thomas Dedeyster en Thyme Allary(1).

GS Voormezele - KRC De Panne
Eindstand: 2-2 (1-1)

KRC begon sterk aan de partij en dreigde het eerst, al in de 3’ werd een voorzet van Sam Mortier maar net naast gekopt door Maxim Simoen. In de 12’ was het Simoen met de voorzet, maar de kopbal van Kevin Desaver mistte kracht en belandde in de handen van de doelman. De Panne begon wat onverzorgder te spelen, Voormezele profiteerde hiervan en kwam tot enkele kansen. In de 18’ werd een afvallende bal na een corner maar net over het doel getrapt. In de 29’ kon onze doelman Tom Winnock een vrije trap van op rechts niet klemmen, en na een warrige fase voor doel slaagde Voormezele erin de bal in het doel te tikken, 1-0. Twee minuten later keek Sam Mortier tegen een rode kaart aan voor vermeend natrappen, een zware sanctie van de scheidsrechter want van natrappen was helemaal geen spraken, een gele kaart voor deze overtreding zou wel gepast geweest zijn. Met tien man probeerde KRC toch nog iets te maken van de wedstrijd en in de 39’ kon Max Simoen een prachtige vrije trap van Jelle Wils aan de tweede paal nog net aanraken en in doel leggen, 1-1. In de 41’ dreigde Voormezele met een gevaarlijke voorzet van op links, die net naast het doel werd gekopt. Net voor de rust dreigde Guillaume Werquin nog met een afstandschot van op rechts, dat door de doelman in corner gewerkt werd.

Na de rust stond het meteen 1-2 voor onze ratjes. Max Simoen kon een lange bal van de ingevallen Marnik Fieuw met het hoofd afleggen voor Jelle Wils, en die trapte met een laag schot de bal in doel. Ondanks de numerieke meerderheid kon Voormezele weinig waarmaken in de tweede helft, KRC kreeg de betere kansen. In de 55’ was er een mooie individuele actie van Max, maar zijn shot belandde in de handen van de doelman. In de 72’ dreigde Ferre Verdonck met een afstandschot dat door de doelman net over getikt werd. De wedstrijd leek naar een zege voor KRC af te stevenen, Ferre werd in de 89’ nog alleen voor de doelman gezet door Max, maar hij trapte in één tijd wild over, terwijl hij alle tijd had om de bal nog te controleren, hier moest de 1-3 een feit zijn. Maar KRC liep toch nog tegen de lamp in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Een spits van Voormezele kon de bal aannemen net buiten de 16, en hij trapte de bal in de draai mooi in de rechterbovenhoek. 2-2 was meteen ook de eindstand. Een goede prestatie van onze ratjes gezien we meer dan een uur met 10 man speelden, maar eigenlijk mag je deze wedstrijd nooit verliezen.

Zaterdagavond wacht een thuiswedstrijd tegen JV Lo-Reninge, een ploeg die zich maar al te graag zal willen bewijzen tegen De Panne! Onze Ratjes zullen de tegenstander zeker niet mogen onderschatten!!!!

Speelden voor KRC: Winnock Tom, Deman Kevin, Demuysere Tyas, Jullien Manu, Wils Jelle(1), Lehouck Xander, Werquin Guillaume (45’ Fieuw Marnik), Verdonck Ferre, Mortier Sam, Simoen Max(1) (92’ Luchie Sammy) en Desaver Kevin (80’ Schoolaert Dries).

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank.

Er was geel voor Deman Kevin (protest), Lehouck Xander (overtreding) en Desaver Kevin (protest). Sam Mortier kreeg in de 33ste minuut de rode kaart (natrappen?).