Wedstrijdverslagen 12/13-01-2013

Woensdag 09/01/ 2013: BU15 Keg Gistel – KVVC 0-8 (0-3)
Oefenwedstrijd

Laatste oefenwedstrijd voor onze NU 15 was een korte verplaatsing naar Gistel waar moest gespeeld worden tegen de plaatselijke BU15, 2de in hun competitie. Spelersproblemen bij de thuisploeg, een 4-tal aanwezigen maar die werden vervangen door 5 Ul6'ers, geen probleem voor onze jongens. KVVC zelf zonder de zieke Dobbe, de gekwetste Ruben, de schoolgestrafte Wout en de afwezige Maxime, zodat er nog 12 spelers overbleven.

Goede start van KVVC dat gretig, goed voetballend aan de wedstrijd begon. 4' mooie voorzet van Sies, Andreas kan net niet bij de bal en de keeper gaat goed plat. 10' een vrije trap van Wannes, bal gaat heen en weer totdat Robbe op doel kan trappen, mooie redding van de keeper. 14' staat het toch 0-1 als onze spits Dali op de juiste plaats staat om een mooie collectieve aanval af te ronden. 18' Andreas met een mooie actie, voorzet naar Dali die net niet goed genoeg bij de bal kan. 23' Dali met een trap tegen de paal, bal komt bij Sies die ook tegen de paal trapt en de bal springt terug in het veld. 25' Styn met een pas naar Dali die op doel trapt en de bal gaat binnen via een thuisspeler, 0-2. Actie Jessy-Andreas, Jessy komt alleen voor doel maar zijn schot gaat over. 32' mooi gegeven vrije trap van Wannes die net naast gaat. 33' Andreas komt alleen voor de keeper, mooi hakje, Niels te laat bij de bal en Dali kan er ook net niet bij. 34' wordt het 0-3 als Wannes scoort na een mooie 1-2 met Andreas. Ruststand 0-3 na een zeer goede eerste helft met veel beweging en mooi combinatievoetbal, enig minpuntje is de mindere afwerking.

2de helft wordt gestart met kapitein Andreas op de bank, zodat onze jarige en sterk spelende Hubert de nieuwe kapitein wordt. Aftrap 2de helft,Gistel speelt de bal achteruit naar de keeper, Dali gaat snel storen, keeper trapt de bal tegen Dali die zo erg gemakkelijk de 0-4 scoort. Eventjes later valt Styn jammer genoeg terug uit met rugpijn die maar blijft duren. 43' bal komt van links na een actie van Andreas, de thuiskeeper flatert weer, bal komt bij de goed opgeschoven Ronald die de 0-5 op het bord zet. 53' mooie combinatie Andreas-Dali, schot van Andreas maar redding van de keeper. 62' corner van Sies, bal blijft hangen in de 16 en Dali trapt de 0-6 binnen. Even later valt Ronald gekwetst uit na een harde trap tegen de voet zodat onze jongens verder moeten met 10. 66' Jessy op links door, mooie actie, mooie voorzet en Dali kan aan de 2de paal zijn 4de van de avond binnentrappen. 68' is het Dali die Andreas voor doel brengt, Andreas twijfelt niet en legt de 0-8 eindstand vast.

Goede scherpe oefenwedstrijd van onze NU15 met vooral een erg sterke 1ste helft, 2de helft liep het voetbalend wat minder maar werd er dan wel beter afgewerkt. De ploeg toonde dat ze klaar is voor de herstart van de competitie met zaterdag een niet te onderschatten verplaatsing naar het stugge Varsenare.

Speelden voor KVVC: Thomas Salenbien, Ronald Dhondt(l),Robbe Calcoen, Hubert Vanhoren, Jessy Blanckaert,Styn Devlieger,Wannes Dhert(l),Andreas Decock(l),Louis Kinget,Sies Hillewaere,Niels Lanssens,Dali Ballieul(4)

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KFC Varsenare - KVV Coxyde
Eindstand: 0-3 (0-2)

Geen ideale omstandigheden voor de herstart van de competitie, geen terrein beschikbaar wegens andere wedstrijden voor een goede wedstrijdopwarming en een licht bevroren, erg hobbelig liggend veld en een koude wind was ook van de partij. KVVC zonder de gekwetsten Ruben Verstraete en Styn Devlieger en de zieke Sies Hillewaere. Gezien de weinig ideale matchopwarming ook een erg slappe start van de wedstrijd, rommelig voetbal, veel slechte passes tegen een kort opzittende thuisploeg. 9’ een goed gegeven vrije trap van Wannes, maar recht in de handen van de keeper. 11’ kan Dali op doel trappen, maar een mooie redding van de keeper die de bal over de lat duwt. 12’ goed gegeven corner Niels, Wannes trapt naast de bal die doorloopt naar Robbe die op doel kan knallen maar de keeper staat terug op de juiste plaats. KVVC begint meer en meer de wedstrijd in handen te nemen en in de 16’ is het raak, Louis kan Dali mooi diep sturen en Dali trapt mooi en beheerst de 0-1 op het bord. 23’ Wannes met een mooi gegeven vrije trap van op links, Andreas loopt mooi in aan de 2de paal en het staat 0-2. 1ste helft loopt vervolgens rustig naar zijn einde met KVVC dat de wedstrijd rustig controleert, ruststand 0-2. Redelijke start van de 2de helft met in de 41’ een schot van Dali dat naast gaat op pas van Andreas. 43’ het mooiste moment van de wedstrijd, een mooie opgezette aanval, bal op rechts bij Dali die mooi voorzet en Andreas die prachtig de 0-3 binnenkopt. En daarmee is de wedstrijd ook definitief afgelopen, KVVC houdt de soms potig spelende tegenstander gemakkelijk onder controle, maar speelt zelf niet scherp genoeg om de voorsprong verder uit te bouwen in natuurlijk verre van ideale omstandigheden. Wedstrijd wordt afgefloten op een 0-3 eindstand, opdracht volbracht.

Volgende week wacht de wedstrijd van het jaar met het bezoek van leider KV Oostende, dat zeker zijn revanche zal willen nemen voor de 2-4 nederlaag in de heenwedstrijd, het enige puntenverlies voor het sterke KVO in deze competitie, KVO dat ondertussen 12 wedstrijden op een rij won. Hopelijk brengt de 13de hun ongeluk en kunnen onze NU15 nog eens voor een stunt kunnen zorgen. Supporters allemaal op post om onze jongens te steunen in deze belangrijke wedstrijd.

Speelden voor KVVC: Thomas Salenbien, Ronald Dhondt,Robbe Calcoen, Hubert Vanhoren,Dobbe Stekelorum, Jessy Blanckaert,Wannes Dhert,Andreas Decock,Louis Kinget,Wout Samijn,Maxime Vanderbiest,Niels Lanssens,Dali Ballieul

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KWS Adinkerke
Eindstand: 2-5

Geen verslag ontvangen

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 0-4 ( 0-2)

IJskoud en hobbelig veld die aan het ontdooien was. Slechte omstandigheden om een mooie match op “de mat “ te brengen. Varsenare bleek in de heen ronde (3 -2) een lastige klant voor ons, een gedeelde 7de plaats moest dus verdedigd worden .Na een goede opwarming ging KVVC heel goed van start en greep blauw zwart direct naar de keel. Varsenare had geen pasklaar antwoord op de voorwaartse druk en snelle balwisseling van KVVC . We creëerden kleine kansjes en Varsenare kwam ook wat beter in de match zonder problemen voor onze keeper echter. Geheel verdiend konden we een 0-2 stand op het bord zetten voor de rust. Tweede helft was ook voor KVVC, Iedereen bleef scherp spelen en we konden met mooie doelpunten en heel veel inzet uitlopen tot 0 – 4 . Dik in orde dus. Jammerlijke ballans van blessures na de match. Ambroos , Maxim B en Jelle moesten rusten met liespijn. Joost had nog steeds “overal” pijn zoals hij zelf zei .Hopelijk is iedereen weer van de partij voor volgende match tegen KVO.

Eindstand: 0-4 (0-3)

Door de sneeuwval van zaterdag was het niet zeker of de derby kon doorgaan. De scheidsrechter van dienst was er, mede door druk van de bezoekers, rotsvast van overtuigd dat er gespeeld kon worden, zonder het terrein geïnspecteerd te hebben. Spelen dus op een grasmat die eigenlijk geen normaal voetbal toelaat, wat vooral in het voordeel van Adinkerke speelde, aangezien De Panne maar met 11 spelers was.

Het is KRC dat het scherpst aan de match begint wat al snel resulteert in een kans voor Peter maar hij besluit op de keeper. 8' Opnieuw KRC, nu via Dries Degraeuwe maar opnieuw staat de keeper in de weg. 15' Vrije trap voor WS, bal voor doel, Adinkerke speler duikt net voor Arne op en devieert de bal richting doel maar kapitein Dries Dawyndt houdt in een reflex de bal met de hand uit het doel. Penalty en jammer genoeg rood voor Dries. De penalty wordt omgezet en het staat tegen het spelbeeld in 0-1. 22' Actie op links van WS, bal voor doel, Pieter wil wegwerken maar schiet half naast de bal zodoende dat hij de bezoekende spits de 0-2 op een dienblaadje presenteert, die laat de kans niet liggen en het staat 0-2. 30' Balverlies op links van Pieter, WS-speler op doel af, hij lobt de bal over Arne en het staat 0-3. 40' Ditmaal balverlies van Didik, WS-spits alleen op doel af en hij legt de bal mooi naast Arne, 0-4. Dit is ook de ruststand. In de 2e helft start De Panne maar met 9 spelers want Peter moest wegens werkverplichtingen de match staken. KRC ligt logischerwijs onder in de match en krijgt dan ook nog eens vele scheidsrechterlijke beslissingen tegen zich wat de gemoederen wat verhit. Tot overmaat van ramp valt Didik nog uit met een spierblessure wat KRC tot 8-man brengt. Dan vind een Adinkerke-speler het nog nodig om eens op de enkel van Klaas te gaan staan(terug niet bestraft door de ref). Ook hij heeft er te veel last van en kan de match niet verder zetten. KRC nog met 7. Pieter-Jan heeft er blijkbaar ook geen zin meer in en hij verlaat het terrein, wat De Panne op 6 spelers brengt. Met 6 mag er niet gespeeld worden en zo is de match na 65' gedaan. Eindstand 0-4, een wedstrijd die eigenlijk nooit mocht gespeeld worden.

Speelden voor KRC:Vanacker Arne,Degraeuwe Dries,Van Isacker Jochen,Dawyndt Dries,Calcoen Pieter-Jan,Debuck Peter,Dekeyser Klaas,Sunardi Yensi,Geerts Pieter,Averein Julien, Sunardi Didik.

KRC De Panne – SK Elverdinge
Afgelast

Gezien de ijsplekken die nog terug te vinden waren op het veld van KRC nam scheidsrechter Benny Beyen de enige juiste beslissing om deze wedstrijd af te gelasten zodat deze wedstrijd in de toekomst zal gespeeld worden in normale omstandigheden.