Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Donderdag 11/04/ 2013: KVVC- PU15 Zulte Waregem 1-0 (1-0)
Heenwedstrijd 1/2 finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

Mooie affiche vandaag voor onze NU15 tegen een jeugdploeg van 1ste klasser Zulte-Waregem, niet de eliteploeg maar wel de meer dan degelijke provinciale ploeg.

KVVC zonder onze vorige zaterdag uitgevallen topschutter Dali Ballieul, zonder Styn, Devlieger die zich in laatste instantie ziek meldde en zonder Wout Samijn die een speeldag rust kreeg. Kapitein Andreas,terug van judostage, Hubert, terug van familiebezoek en Timon Hillewaere van de BU15waren terug van de partij en keeper Fabio stond aan de aftrap voor zijn 1ste bekermatch.

Schitterende start voor KVVC want reeds na 4’ staat het 1-0, actie op links, bal komt met wat geluk bij Andreas in de 16 en Andreas trapt de bal mooi hard overhoeks binnen. 8’ een erg mooie actie van Hubert die gans het veld oversteekt en pas op het allerlaatste moment afgeblokt wordt. 16’ mooie aanval Andreas naar Timon die doorkopt naar Niels die ruben aanspeelt die aan de trui getrokken wordt voor hij gevaarlijk kan worden. Vrije trap net buiten de 16, ietsje te gemakkelijk recht op de keeper gegeven door Wannes. KVVC duidelijk de betere ploeg, veel balbezit maar zonder echt veel kansen te scheppen tegen een goed georganiseerde bezoekende verdediging. 22’ mooie actie Jessy-Ruben, Jessy kan voorzetten maar de voorzet wordt afgeblokt. 25’ terug een mooie snelle actie op rechts, Jessy legt de bal mooi achteruit richting half maantje maar niemand die kan afwerken. KVVC houdt de wedstrijd goed onder controle, de verdediging met Ronald-Robbe-Hubert-Wannes en Jessy geven eigenlijk geen kansen weg en doelman Fabio blijft zo goed als werkloos in de 1ste helft die afgefloten wordt door scheidsrechter Michel Rys op een 1-0 ruststand. 39’ handspel van de bezoekers, mooie plaats voor een vrije trap, Andreas trapt met links maar naast. 45’ Louis dropt de bal over de verdediging, Timon kan doorgaan maar de stevige bezoekende keeper is goed uitgekomen. 48’ terug een mooie kans na een combinatie Timon-Andreas maar weer is de afwerking ondermaats. 55’ is het Louis die van buiten de 16 op doel kan trappen, maar de bezoekende keeper kan nog net het schot uit de hoek duwen. 63’ vrije trap, Jessy kan de bal tot bij Andreas brengen maar het duurt te lang vooraleer Andreas kan afwerken. 68’ en snelle ingooi van Dobbe, Andreas kan doorgaan op rechts, schuin alleen voor de keeper, hard schot maar de bal gaat voorlangs het doel, hier moest het eigenlijk 2-0 staan. 70’ steelt scheidsrechter Rys nog de show door kapitein Andreas, die natuurlijk zijn mondje moet houden, nog 2x een gele kaart aan te smeren voor protest in dezelfde fase , KVVC moet met 10 verder maar er verandert niets meer aan de eindstand.

1-0, het belooft dus moeilijk te worden in Waregem zonder onze geschorte kapitein Andreas en waarschijnlijk ook nog zonder Dali. Belangrijk is dat we vandaag geen tegendoelpunt gepakt hebben en eigenlijk geen enkele kans weggeven hebben. Daar moeten onze jongens zich nu aan optrekken en woensdag dezelfde inzet tonen als vandaag, maar het wordt zeker geen gemakkelijke terugwedstrijd.

Maar eerst wacht zaterdag nog de thuiswedstrijd tegen het stugge Diksmuide dat zeker ook niet naar De Panne zal komen om mee te voetballen!!!

Speelden voor KVVC: Fabio Samyn,Jessy Blanckaert, Robbe Calcoen ,Hubert Vanhoren,Ronald Dhondt,Wannes Dhert,Niels Lanssens,Louis Kinget,Dobbe Stekelorum, Andreas Decock(1), Timon Hillewaere,Maxime Vanderbiest, Ruben Verstraete,Sies Hillewaere,

KVV Coxyde – KSV Diksmuide
Eindstand: 5-1 (1-1)

Zonder onze gekwetste topschutter Dali ( proficiat met je transfer naar Cercle Brugge) en Styn die met de bijzondere meespeelde, ging KVVC gretig van start. Balletje gaat goed rond en in de 5’ reeds een mooie kruisbal van Andreas naar Maxime op links die echter jammer

genoeg zijn controle mist. 8’ een bijna dezelfde fazen, Andreas op links voor Maxime die toch eerst half zijn controle mist maar daarna er toch in slaagt om de bal mooi over de doelman in doel te trappen 1-0. 10’ mooie individuele actie Ruben, trap tegen de binnenkant paal en de bal springt terug in het veld, dit verdiende zeker een doelpunt. 12’ eerste gevaar van de bezoekers na dom balverlies van Maxime een mooie parade van Fabio, maar de bal wordt in de herneming toch binnengetrapt. KVVC duidelijk wat aangeslagen door de gelijkmaker en Diksmuide gelooft er weer volledig in en speelt scherp mee. 20’ vrije trap van Wannes, een te slap schot dat naast gaat. 22’ Niels met een mooie pas over de verdediger naar Jessy, Jessy gaat door, speelt zijn man uit, mooie voorzet met zijn linkervoet en Sies kan net niet bij de bal om binnen te trappen. 28’ mooie actie van Wout, zijn schot gaat juist naast de paal buiten. 33’ terug Jessy met een mooie voorzet, Sies kan koppen maar naast het doel. De KVVC-verdediging met een sterke Robbe en Hubert centraal moet steeds attent blijven op de vlugge tegenstoten van Diksmuide, ruststand 1-1.

Toch een mindere 1ste helft van onze NU15, maar zoals zo vaak volgt een veel betere 2de helft. Diksmuide wordt constant op zijn eigen helft teruggedrukt en doelman Fabio moet in de 2de helft maar 1 schot pakken wat hij ook probleemloos doet. Scherpe start van KVVC met in de 39’ een kruisbal van Louis naar Maxime, Maxime maakt de actie, mooie voorzet en kapitein Andreas kopt de 2-1 op het bord. 46’ een ietwat misnoegde Ruben omdat hij te weinig bruikbare ballen toegespeeld krijgt, komt toch in de combinatie met Andreas en Ruben trapt beheerst de 3-1 binnen. 55’ erg mooie aanval via Ruben en Niels komt de bal bij Sies, Sies kan de bal heroveren op een verdediger, pas naar Andreas die op doel trapt maar zijn schot gaat voorlangs. 60’ mooie gegeven corner van Sies, Wannes kopt mooi de 4-1 binnen. 64’ corner Jessy, bal bij de eerste paal waar Andreas prachtig met een hakje de 5-1 scoort. 66’ is het Robbe met een mooie actie, trap op doel maar zijn schot gaat naast. Eindstand 5-1, verdiende overwinning na een slappe 1ste maar een veel,veel betere 2de helft. Woensdag wacht de moeilijke bekerverplaatsing naar Zulte- Waregem waar en krappe 1-0 voorsprong moet verdedigend worden, daar zal zowel in de 1ste als in de 2de helft even scherp moeten gespeeld worden om de plaats in de finale te behalen. Goed nieuws na de wedstrijd was ook het 3-5 verlies van 2de geklasseerde Waregem thuis tegen KVK Ieper, zodat bij een 6 op 6 bij de wedstrijden tegen Wevelgem en Zwevegem, het moeilijke seizoen toch afgesloten wordt met een mooie 2de plaats.

Speelden voor KVVC: Fabio Samyn,Jessy Blanckaert, Robbe Calcoen ,Hubert Vanhoren,Ronald Dhondt,Wannes Dhert(1),Niels Lanssens,Louis Kinget,Dobbe Stekelorum, Andreas Decock(2), Wout Samijn,Maxime Vanderbiest(1), Ruben Verstraete(1),Sies Hillewaere,

Gewestelijke knapen U15
Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde

Bye

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 2-0 ( 1-0)

Twee ploegen gingen van start zoals je zou verwachten in een derby der lage landen . Zenuwachtig , slechte passing , harde duels maar weinig goed voetbal aan beide kanten. Na vijf minuten was de verkenningsronde voorbij en kon er worden gevoetbald . Zowel de boterjongens als de kustmannen gingen ervoor. Je zag dat wie eerst zou scoren een flinke optie op de overwinning zou nemen. Het was aan beide kanten niet gemakkelijk om tot combineren te komen . De druk was goed van ons maar ook Diksmuide ging ervoor . Zij waren het trouwens die vorig weekend Torhout in het zand lieten bijten met 3 – 0 . Diksmuide in de “winning mood” en KVVC dat zich wou bewijzen . zoals gezegd gelijkopgaande wedstrijd maar toch was Remko de man die de voorsprong op het bord zette 1 – 0 en zo gingen we ook de rust in .

Na de rust moesten we sterkhouder Jelle in de kleedkamer laten met ernstige pijn in de schouder en ook Joost was out ,met weeral pijn aan de pees onder de knie. Maxim Prosec en Michiel Prophete namen de taken over en deden dit meer dan behoorlijk . Nu hadden we letterlijk de wind tegen en toch nam KVVC nu de bovenhand . Diksmuide was duidelijk onder de indruk van ons goed combinatie voetbal en zij trokken zich terug , Er kwam meer ruimte en kansen . halverwege de tweede helft lukte een combinatie vanuit het middenveld via James , Ambroos , Dante en prikker Ward. 2 – 0 en safe. Het lukte Diksmuide nog twee keer om een kans bijeen te voetballen maar 1 x stond ,de man van de match Hannes in de weg en bij de tweede kans moest keeper Thomas languit tegen de grond zodat hij de bal kon buiten tikken. Remko omspeelde nog twee keer de doelman maar zijn pogingen werden twee keer van de lijn gered door een verdediger … Heel terechte overwinning voor KVVC .

Speelden voor KVVC: Hannes , Jelle ,Tim , Denzel , Thomas , Ward , James , Max Pro , Dante , Remko , Joost , Michiel en Ambroos ….

Eindstand: 5-0 (Forfait)

Nieuwkapelle maakte de verplaatsing naar De panne met niet genoeg spelers om aan de wedstrijd te beginnen. Scheidsrechter Roland Graulus kon dus niet anders doen dan een 5-0 forfaitoverwinning voor onze reserven te noteren. Van de nood werd toch een deugd gemaakt en met gemengde ploegen werd nog een oefenpartijtje afgehaspeld. Onze reserven wacht volgende zaterdag ongetwijfeld een zwaardere opdracht met de verplaatsing naar het kunstgras van Nieuwpoort A.

KFC Woesten - KRC De Panne
Eindstand: 0-3 ( 0-1)

Woensdagavondwedstrijd op verplaatsing voor onze oudste Ratjes, naar het niet te onderschatten Woesten, waartegen in de heenwedstrijd een onverdiende 2-3 nederlaag geleden werd. KRC zonder de roodgeschorste doelman Arne Vanacker, zodat 4de doelman Gert Dawyndt met de nodige schrik aan de aftrap kwam. KRC gestart zonder Kevin Desaver die wegens werkverplichtingen maar om 18uur kon vertrekken en de geblesseerde Styn Geryl met een nog steeds pijnlijke knie.

Erg,erg rustig begin van de wedstrijd waarin KRC de thuisploeg zonder problemen onder controle hield. Pas in de 21’ het eerste gevaar, een actie op rechts, voorzet van Alex, Max kopt maar naast. 27’ voorzet van Klaas op rechts, een volledig alleen voor doel staande Sam Mortier kopt over. 43’ vrije trap Ferre, die het balletje opzij legt voor kapitein Jelle die hard uithaalt, tegen de lat en de bal terug in het veld. 44’ nog een mooie plaats voor een vrije trap, specialist Jelle achter de bal en nu trapt hij de bal rechtstreeks binnen in de kruising, een prachtig doelpunt, 0-1 meteen ook de ruststand na een 1ste helft waarin weinig te beleven viel.

Scherpere start van de thuisploeg die in de eerste 10 minuten na rust KRC wat meer onder druk zet. 50’ foute tackle van een erg bedrijvige Ferre, vrije trap naar de 2de paal waar de bal gelukkig over doel getrapt wordt. 54’ mooie KRC-aanval, het is Maxim die Sam alleen voor doel brengt maar Sam trap de bal nog over. 54’ terug Max met een aflegger voor papa-in-spé Kevin Deman maar de sterke thuiskeeper Roegiers Florian duwt de mooie knal in hoekschop.59’ terug een mooie collectieve aanval en via Alex komt Klaas voor de keeper maar die brengt terug redding. Dadelijk erop is het sam die Kevin Desaver mooi voor de keeper brengt, maar terug staat de thuiskeeper op de juiste plaats of wordt er gewoon niet scherp genoeg afgewerkt. 66’ Klaas die de bal achteruit legt voor Alex die echter naast trapt. 68’ terug Kevin Desaver alleen voor de keeper, maar terug te zwak afgewerkt door Kevin. 76’ corner Kevin Desaver, bal aan de 2de paal waar Alex hem jammer genoeg over kopt. 78’ schot van Sam, knappe redding van de keeper in corner.86’ een snelle tegenaanval van KRC, Klaas naar Kevin Desaver die de bal kan afgeven aan Maxim die de meer dan verdiende 0-2 op het bord zet. 89’ een gretig ingevallen Kevin Desaver legt de bal af voor Maxim die met een mooie actie de 0-3 eindstand op het bord zet. Mooie overwinning, 3 belangrijke punten in de strijd voor het plaatsje in de eindronde en vooral een goede wedstrijd met een sterke 2de helft. Verdedigend stak het terug goed in elkaar en doelman Dawyndt moest eigenlijk geen enkele bal pakken.

De eindrondeplaats is nu zo goed als binnen, maar is mathematisch nog steeds geen zekerheid. Zondag wacht er terug een moeilijke wedstrijd met de verplaatsing naar 3de in de stand Brielen Sport, reeds zeker van een plaatsje in de eindronde.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert,Deman Kevin,Lehouck Xander,Demuysere Tyas,Le Loet Alexandre,Mortier Sam, Verdonck Ferre, Simoen Maxim(2)(90’Sammy Luchie),Dekeyser Klaas(85’Pieter Geerts),Wils Jelle(1),Schoolaert Dries(53’Kevin Desaver)

Reservedoelman Ruben Hoorne bleef op de bank.

Er was geel voor Ferre Verdonck voor een harde tackle.

Brielen Sport – KRC De Panne
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

KRC stond voor een belangrijke wedstrijd met de verplaatsing naar het 3de geklasseerde Brielen Sport. Winst van KRC betekende de zekerheid voor een onverhoopt plaatsje in de eindronde, door het gelijkspel van Merkem en Jonkershove op zaterdagavond..

KRC zo goed als compleet aan de aftrap , behalve de nog steeds gekwetste doelman Torn Winnock en Styn Geryl waren niet van de partij. Ruben Hoorne zat na lange tijd achter zijn spierblessure nog eens op de bank. Keeper Arne stond ook terug in doel na zijn rode schorsingsdag tegen Woesten.

Erg rustige start van de wedstrijd met veel slordig middenveldspel, maar bij de eerste echte KRC-aanval is het meteen raak. 9' slecht gegeven corner, bal komt bij Sam terecht die hoog kan voorzetten, bal bij Kevin Desaver die met een vallende bal de bal over de keeper heen in doel ziet verdwijnen, 0-1. 20' mooie aanval, Alex brengt de bal bij Kevin Desaver die jammer genoeg wat onbeheerst hoog over trapt. 23' terug mooie combinatie Kevin-Maxim, bal komt bij Sam die jammer genoeg naast trapt. 28' 1ste gevaar van de thuisploeg, mooi driehoekje door het hart van de KRC-verdediging, schot op doel maar tegen de benen van keeper Arne. 33' een schot uit de 2de lijn, keeper Arne gaat goed plat in de hoek en pakt de bal. 38' vrije trap Ferre, rechts gegeven naar bijna-papa Kevin Deman, voorzet naar Jelle die goed komt

ingelopen maar naast trapt. 41' Maxim mooi aangespeeld, Maxim draait zich mooi open, schot op doel maar zijn schot gaat juist naast.. 42' wordt Klaas alleen voor de keeper gebracht maar hij mist zijn afwerking en trapt op de doelman. Ruststand 0-1.

Terug een goede start van KRC in de 2de helft want in de 47' is het onze topschutter Maxim die alleen op doel kan afgaan, maar zijn schot eindigt tegen de voet van de keeper. 56' vrije trap op rechts van Brielen, bal aan de 2de paal, Arne goed plat. 69' snel gegeven vrije trap, via Max en Kevin komt de bal bij Sam die echter naast trapt. 79' vrije trap van Jelle, recht op de keeper die de bal kan wegboksen. 86' kan de ingevallen Sammy op rechts doorgaan en de match definitief beslissen maar door een botsende bal op het hobbelige veld trapt hij ongelukkig naast. 90' nog een gevaarlijke actie van de thuisploeg, centraal veel ruimte, schot op doel maar de bal gaat gelukkig juist naast de paal buiten. Oef, bijna 1-1 in een wedstrijd die eigenlijk al lang moest gespeld zijn als KRC zijn kansen beter afgewerkt had.. Even later fluit de scheidsrechter af op een mooie 0-1 overwinning voor KRC, Plaatsje in de eindronde is zeker voor KRC met vooral vandaag een goede 1ste helft. Terug een mooie prestatie van onze secure verdediging die voor de 4de keer op rij de O houdt.,

KRC is zeker aan en goede periode bezig en kan zeker nog beter worden. Volgende week de laatste competitiewedstrijd met de thuiswedstrijd tegen GS Voormezele, ook een ploeg die zekerheid heeft voor een plaats in de eindronde, en dan afwachten wat op dinsdag 23 april de loting voor de eindronde oplevert. Onze Ratjes hebben vandaag alleszins getoond dat ze goed bezig zijn en klaar zijn voor de eindronde en er alles zullen aan doen om de vorig jaar ongelukkig verloren plaats in 3de provinciale terug in te nemen. Maar Zarren, Brielen en Voormezele ,de andere ploegen in de eindronde, willen natuurlijk ook hetzelfde.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Deman Kevin,Lehouck Xander,Demuysere Tyas,Le Loet Alexandre,Verdonck Ferre,Mortier Sam(82' Sammy Luchie), Simoen Maxim, Dekeyser Klaas(63' Ruben Hoorne) Desaver Kevin(l)(75'Schoolaert Dries),Wils Jelle.

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Kevin Desaver voor een spelfout.