Wedstrijdverslagen 13/14-10-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
RFC Luingnois- KVV Coxyde
Eindstand: 1-2 ( 0-1)

Nummer 1 op bezoek tegen nummer laatst in de competitie, vooraf dacht iedereen dat deze wedstrijd geen probleem zou opleveren voor onze NU15 maar het liep helemaal anders maar gelukkig toch nog met een happy-end. Al snel bleek dat de thuisploeg erg gemotiveerd was om tegen de leider voor een stunt te zorgen. De thuisploeg voetballend duidelijk beperkt, maar scherp, hard maar fair in de duels, kort op de man, veel beweging, van dit alles was weinig te zien bij onze jongens die duidelijk behalve enkele uitzonderingen een collectieve offday beleefden. Pas in de10’ een eerste echte combinatie Wannes-Dali-Ruben, opzij naar Dobbe maar die trapt naast. Luingne blijft zich met alle middelen verweren, alles zit goed vast en KVVC krijgt enkel enkele waterkansjes. 25’ toch de 0-1, een bal waar Dali achter gaat, bal rolt tergend traag naast de keeper in doel, een verdediger tracht nog weg te trappen maar het is de goed gevolgde Niels die toch de 0-1 kan binnentrappen, meteen ook de ruststand na een erg flauwe 1ste helft. Meer scherpte en snelheid gevraagd tijdens de rust, maar niet veel beterschap op te merken. Het is doelman Thomas die in de 38’ een mooie redding met uitvoeren na een corner van de thuisploeg. Daarna veel slordig middenveldspel, veel duels maar geen voetbal te zien. 51’ moet Thomas nogmaals gepast tussenkomen om de thuisploeg van de gelijkmaker te houden. 53’ toch de verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg, Thomas krijgt een vrije trap tegen voor de 6 secondenregel, hij weert af in eerste instantie maar in de herneming wordt de bal toch binnengetrapt, 1-1 en dolle vreugde bij de thuisploeg. KVVC schiet dan eindelijk wakker en er komt meer druk en snellere combinaties. 59’ pech voor Dali als zijn knal van op 20 meter via de paal terug in de handen van de keeper komt. KVVC neemt risico’s, mannetje minder achteraan en een extra-aanvaller erbij en in de 64’ een pas van Ruben naar Niels die op rechts kan doorgaan, mooi schot op doel nog door de keeper aangeraakt en boven doel buiten, maar toch geen corner voor KVVC. Het is Wannes die zich in de 69’ kroont tot matchwinnaar als hij na een corner van Niels mooi de bal gekruist kan binnen koppen. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-2 eindstanden, een hard bevochten overwinning na een wedstrijd om zo vlug mogelijk te vergeten. Toch een goede prestatie van de verdediging, het was vooral middenveld en aanval die het vandaag een beetje lieten afweten. Volgende woensdag zal het heel wat beter moeten op verplaatsing naar SWI Harelbeke uit de A- reeks, waar gespeeld wordt voor de 2de ronde in de beker van België.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Wannes Dhert(1), Stekelorum Dobbe, Kinget Louis Ballieul Dali, Verstraete Ruben, Lanssens Niels(1), Hillewaere Sies, Decock Andreas, Vanderbiest Maxime.

Eindstand: 4-4 (1-1)

Waarom startten we toch telkens te laks en zijn onze tegenstanders telkens van de eerste minuut gretiger op de bal. KVVC startte hun match eigenlijk pas in de tweede helft. In de eerste 40 minuten was het spel bijna gelijkopgaand, maar dit is niet genoeg voor KVVC. Weer eerste tegentreffer die kon vermeden worden. Gelukkig was Remko weer oude Remko en konden we de rust in met 1-1 stand.

De tweede helft was van ander niveau. We speelden nog steeds te veel door het midden en gebruikten veel te weinig de flanken. Balbezit was beter maar de gretigheid was er bij de meeste spelers. Remko werd mooi het straatje ingestuurd door Wout en 1-2. Sommigen waren nog te laks en durfden bijna het duel niet aan te gaan. Daardoor kwam ook het tegendoelpunt 2-2. Door foute beslissingen achteraan kwamen de tegenstanders terug en stond het in enkele minuten 4-2. KVVC plooide echter niet en bleef de rest van de partij heer en meester. Weer Remko en ook Tim lieten gelukkig de Lowingse netten nog eens trillen en konden we met opgegeven hoofd terug naar de kust met 1 punt. Ook nog vermelden dat in de eerste helft die geteisterd werd door regen en hagel, Fabio een strafschop stopte.

Eindstand: 3-0 (1-0)

In tegenstelling tot ons 1ste elftal mochten onze reserven dit WZ wel aantreden, tegenstander van dienst is Nieuwpoort B, de ploeg die KRC vorig jaar van het kampioenschap hield. KRC start gretig, wat al snel resulteert in een 1ste kans, maar het afstandschot van Thomas belandt in de handen van de keeper. 1 minuut later, schot van Peter maar zijn poging gaat over en naast. In de 9' doet Tom hetzelfde, maar ook zijn poging is niet gekaderd. 13' Mooi afstandschot van Guillaume richting winkelhaak, maar de keeper haalt met een mooie redding de bal uit zijn doel. 18' Opnieuw KRC met Pieter-Jan aan het kanon maar zijn schot wijkt af en gaat net naast. 25' 1ste kans voor de mannen van Nieuwpoort, die tot nu toe absoluut niet in de match zitten, een thuisspeler zet voor, mooie kopbal maar gelukkig voor KRC op de lat. 33' opnieuw KRC, voorzet van rechts, Peter met een schot in de draai maar net naast. 35' nu een actie van op links van Pieter-Jan, bal naar Peter maar de bal gaat opnieuw over. 42' Pierig met een slechte pas, onderschept door NPT, bal diep naar Joeri Debruyne, ex-KRC en goalgetter bij uitstek, en die maakt er mooi 1-0 van, volledig tegen de gang van het spel in. Dit is ook meteen de ruststand.

In de 2e helft opnieuw hetzelfde spelbeeld. 49' corner van Dries Degraeuwe, P-J kopt, maar via NPT-verdediger net over. Daaropvolgende corner, bal naar Xander maar slecht geraakt en weg kans. 55' Thomas op de rand van de 16, maar zijn schot gaat net naast. 57' 1ste kans Nieuwpoort in de 2e helft. Corner weggekopt door KRC maar de afvallende bal wordt knap binnengeschoten in de linkerbenedenhoek. 2-0, een bittere pil om te slikken. 59' opnieuw KRC, voorzet van Guillaume naar Thomas, maar de thuiskeeper haalt opnieuw de bal uit zijn doel. Daaropvolgende corner is de afvallende bal voor Klaas maar de sterk keepende doelman staat opnieuw in de weg. 61' Joeri Debruyne draait zich vrij, schiet van ver, schot licht afgeweken en 3-0. Boeken toe voor De Panne. KRC probeert nog maar de gaten worden te groot in het middenveld en Nieuwpoort heeft nu de match volledig onder controle. 73' dan toch nog eens KRC via Thomas maar de keeper pakt opnieuw. 2' later, Dries Dawyndt naar opnieuw Thomas, maar zijn kopbal wordt gepakt. 76' Nieuwpoort met een reuzenkans, 3 tegen1 situatie maar niet goed uitgespeeld en keeper Arne kan redden. 79' een nieuwe counter voor Nieuwpoort, maar de bal gaat ditmaal voorlangs. 81' Een schot van Dries Degraeuwe maar op de keeper. 82' corner KRC, kopbal Jochen maar naast. 85' nog eens De Panne, ditmaal Xander maar opnieuw op de keeper. Het blijft bij 3-0, opnieuw een verlies voor KRC. Hopelijk volgt er volgende week eindelijk nog eens een overwinning, tegen Spermalie, want het is al geleden van de 1e speeldag tegen Merkem.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Dawyndt, Tyas Demuysere, Pierig Le Loët, Sander Cuvelier, Pieter-Jan Calcoen, Xander Lehouck, Guillaume Werquin, Tom Ameloot, Thomas Dedeyster, Peter De Buck, Jochen Van Isacker, Yensi Sunardi, Klaas Dekeyser en Dries Degraeuwe.

KRC De Panne

1ste elftal had een vrije speeldag door de staking van de West-Vlaamse scheidsrechters in de provinciale voetbalafdelingen. Daardoor wordt de thuiswedstrijd tegen Zillebeke verplaatst naar zaterdag 22 december.