Wedstrijdverslagen 15/16-09-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KM Torhout
Eindstand: 8-5 ( 4-3)

Na de prachtige 2-4 overwinning van vorige week op het veld van KV Oostende, stonden onze U15 terug voor een moeilijke opdracht met een thuiswedstrijd tegen KM Torhout, vorig jaar 3de in de competitie. Sommige spelers dachten vooraf dat het wel zonder veel moeite zou gaan wat resulteerde in een weinig scherpe opwarming, wat natuurlijk zijn effect had in de wedstrijd. Prachtig zomerweertje om in te voetballen onder leiding van scheids Michel Rys. Het zijn de bezoekers die het best starten met in de 3’al een schot op keeper Thomas getrapt, bal blijft in het spel nog 2 pogingen maar uiteindelijk weggetrapt.5’ vrije trap Dobbe, Andreas kan koppen maar zonder kracht en op de keeper. 6’ pas van Dali naar Andreas, schot met links op de keeper die lost maar niemand gevolgd. Torhout blijft wel de betere ploeg maar toch staat het in de 8’ 1-0. Actie van Andreas die past naar Dali die nog een man uitschakelt en van dichtbij de 1-0 binnentrapt. 10’ de verdiende 1-1, voorzet van op links, Jessy probeert te koppen maar de bal komt in de voeten van een bezoeker die alle tijd en ruimte krijgt om binnen te trappen. Maar dadelijk erop de 2-1, een sterk spelende Maxime met een actie op links, hij gaat alleen op doel af en werkt beheerst naast de keeper af. En dan gaat het vlug, 13’vrije trap van Robbe, kopstoot van Andreas en de bal gaat over de keeper in doel 3-1. Torhout duidelijk aangeslagen en in de 17’ al de 4-1, mooi gegeven corner van Dobbe, Wannes kan koppen en via het hoofd van een verdediger gaat de bal over de keeper in doel. Je moet het maar kunnen, niet goed spelen en een 4-1 voorsprong hebben!!!! 21’ wordt het gebrek aan scherpte achteraan nogmaals duidelijk, Hubert speelt terug naar thomas, Thomas speelt slecht terug naar Hubert, een bezoeker ertussen en met wat geluk staat het 4-2.Even later nog een erg slechte uittrap van thomas, gelukkig doen de bezoekers er niets mee. In de 35’ een corner voor Torhout, bal komt voor doel maar geraakt niet weg en wordt te gemakkelijk binnengetrapt, 4-3 meteen ook de ruststand na een erg zwakke 1ste helft, vooral op verdedigend vlak. Er wordt tijdens de rust om meer scherpte en geconcentreerdheid gevraagd in de 2de helft en gelukkig wordt dit ook uitgevoerd wat resulteerde in een veel betere 2de helft. 38’ een kopstoot van Andreas die voorlangs gaat, Dali kan nog vanuit een scherpe hoek op doel trappen maar de keeper brengt mooi redding. Dadelijk erop een mooie trap van Ruben vanuit de 2de lijn, maar tegen de deklat. 40’ erg mooie actie van Dobbe op rechts, bal komt bij Maxime die de bal nog net kan binnenhouden, voorzet en Dali kan rustig de 5-3 binnenkoppen. Daarna rustige controle van KVVC over de wedstrijd en doelman Thomas wordt niet meer bestookt. 52’ nog een vrije trap van Wannes maar op de keeper.57’ terug een mooie aanval, pas van Robbe op rechts naar Dobbe, mooie voorzet naar de alleenstaande Dali die echter een slechte controle heeft en de bal verliest.61’ mooi schot van Louis, maar de keeper brengt redding.63’ de mee opgerukte Niels kan van buiten de 16 uithalen, prachtige trap die onhoudbaar binnengaat, 6-3 met een prachtig doelpunt. 64’ strafschop voor de bezoekers na een haakfout juist op de grens van de 16 eerst niet gezien door de scheids, strafschop feilloos omgezet en 6-4.67’ terug een erg mooi uitgebouwde aanval, uitgooi Jessy, bal via Wannes naar Dali die 2 man voorbij gaat, Louis wordt aangespeeld, die verlengt naar Ruben die mooi binnentrapt, 7-4.69’Dali naar rechts bij Dobbe die doorgaat, Dobbe legt de bal terug af voor Dali die ditmaal wel goed de bal aanneemt en rustig afwerkt 8-4. Het zijn uiteindelijk de bezoekers die de eindstand nog kunnen vastleggen op 8-5 na een actie op links, bal aan de 2 de paal waar een volledig vrijstaande speler gemakkelijk kan binnentrappen. Meteen het einde van een erg bizarre wedstrijd, zwakke

eerste helft maar toch opeens een 4-1 voorsprong, aar het dient gezegd een veel betere en scherpere 2de helft. Nogmaals blijkt dat concentratie voor elke wedstrijd erg belangrijk blijft. Uiteindelijk loopt alles vandaag nog goed af en leert iedereen hopelijk hieruit!!!!

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Wannes Dhert(1), Stekelorum Dobbe, Kinget Louis, Ballieul Dali(3), Verstraete Ruben(1), Lanssens Niels(1), De Vlieger Stijn, Decock Andreas(1), Vanderbiest Maxime(1).

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde bye

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 1-3 ( 1-2)

Groen zwart op bezoek en KVVC van bij de start de ploeg met het meeste balbezit, beste combinaties en gevaarlijkste pogingen. Het was onze spits Remko die de score opende 1 – 0 en de goede start werd dus bevestigd. Jammer dat enkele minuten later, op hoekschop waarbij weer de man op de verste positie werd vrijgelaten en zo vrij kon inkoppen.Heel onterecht 1 – 1 en we konden weer herbeginnen. De zeemannen gingen door maar door steeds weer die lange bal te gebruiken zorgden we te weinig voor verassingen in onze aanvallen. Later, tegen de rust aan kon Torhout weer eens voor gevaar zorgen en ze scoorden de 1 – 2. Helemaal tegen het spelbeeld in maar wat doe je eraan wanneer de bordjes op verlies staan.
Na de appelsien en druivensuiker gingen onze jongens er weer tegenaan. Zo mogelijk nog beter dan in de eerste 40 minuten. Veel kansen konden ze niet echt uit de kast toveren maar degelijk voetbal met veel balbezit en goed positiespel waarbij Denzel (5) en Hannes(2 ) regelmatig zorgden voor de laatste voorzet. Scoren lukte ons niet. Het meeste problemen hadden onze jongen met spelers die tijd probeerden te winnen en niet echt dachten aan positief voetbal te spelen. Het kwam zelfs zover dat de emmer overliep en we tegen een rode kaart opliepen. In mijn achterhoofd hoorde ik een spionkop zingen: “ en laat je ploeg maar in de steek ……. “ Heel Jammer dat de ref, die een goede match floot, niet had gezien dat Ambroos na bewuste elleboogstoot, met dik gezwollen kaak naar de kant moest. Torhout moest eigenlijk eerder dan wij tegen rood aangelopen zijn. We konden niet meer scoren en liepen op het eind nog tegen een counter aan en Torhout scoorde tegen 100 procent. 1-3 heel onterecht.

Eindstand: 4-2 (1-2)

Na de nederlaag in Adinkerke, wist De Panne wat hun te doen stond, wilden ze die aansluiting behouden met de top van het klassement, moest er best gewonnen worden. De scheids van dienst was P-J z'n vade De Frankyr, wegens het ontbreken van de aangeduide arbiter.

De match start gelijkopgaand met aan beide zijden, maar vooral aan Westendezijde, potig voetbal. Het eerste kansje van de match komt op naam van Xander, maar zijn schot gaat over. Beide ploegen dreigen via de flanken maar echte kansen blijven uit. Tot in de 30' wanneer Thomas door de buitenspelval glipt en alleen op doel kan gaan, maar hij geraakt uit evenwicht en zijn schot belandt in de handen van de keeper. Even later aan de overkant, afstandschot Westende, net over. 37' Een thuisspeler pakt zijn 2e gele kaart zodoende dat KRC de numerieke meerderheid heeft. 39' vrije trap Westende, bal voor doel en vrijstaand binnengekopt, 1-0. Kort nadien het antwoord van KRC, Peter kapt zijn man uit in het strafschopgebied, vastgehouden en terecht penalty. Peter zelf achter de bal en 1-1. 44' Thijme net terug in het veld wanneer hij zijn man natrapt, overduidelijk rood! Een heel domme en onbesuisde reactie waarmee hij zijn ploegmaats in de steek laat. In de toegevoegde tijd van de eerste helft, Pita met de actie, maar neergetackled in het strafschopgebied, opnieuw penalty, opnieuw terecht. Peter achter de bal en het staat 1-2. Gunstige uitgangspositie voor de 2e helft. In de 2e helft komt De Panne er niet meer aan te pas. Het is al Westende die de klok slaat. KRC verliest zo goed als alle duels en er is non-stop gevit en gezaag op elkaar. In de 57’ staat het 2-2, KRC volledig uit verband gevoetbald. In de 65' valt de 3-2, na een own-goal van Sander. 75' 4-2, Davo alleen op doel met z'n 2en, Arne simpel uitgespeeld. Tussendoor moet Arne nog enkele keren gevat tussenkomen om de score niet te laten oplopen. 80' Actie van Thomas naar Patrick, maar die mist onbegrijpelijk. Match loopt op zijn einde en de eindstand is dan ook 4-2. Onbegrijpelijk dat nu al 2 weken op rij die 2e helft op niets trekt terwijl die eerste helft bij momenten echt goed is. Hopelijk is de mentaliteit voor de volgende matchen veel beter.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Tyas Demuysere, Pierig Le Loët, Dries Dawyndt, Sander Cuvelier, Xander Lehouck, Klaas Dekeyser, Pieter-Jan Calcoen, Pieter Geerts, Peter De Buck(2), Thijme Allary, Thomas Dedeyster en Patrick Kaminski

KRC De Panne – FC Wijtschate
Eindstand: 7-3 (3-3)

KRC met 6 punten mede aan de leiding, wie had dat ooit durven vermoeden een 3-tal weken geleden, stond voor een op papier gemakkelijke opdracht tegen staartploeg FC Wijtschate, maar dat zijn soms de moeilijkste opdrachten. Dries Schoolaert viel in extremis nog ziek af, Leloet Alex, Denny Sneyaert, Tom Ameloot en Marnik Fieuw zijn ook nog onbeschikbaar. Positief is de terugkeer van Xander Lehouck en ook Ferre Verdonck aan zijn 2de wedstrijd toe. Wijtschate start scherp want al na 45’’ een voorzet van op rechts met een doelpoging net naast. 30”” schot uit de 2de lijn van Ferre, maar het schot gaat hoog boven doel over, meteen einde wedstrijd van de matchbal geschonken door Marc Degraeuwe van P&V-Verzekeringen. 3’ mooie actie op links, voorzet Kevin Desaever en een verdediger ontzet aan de 2de paal vooraleer Kevin Deman bij de bal kan. 4’ terug een voorzet van op links door Kevin en ditmaal is het onze spits Maxim die rustig de 1-0 op het bord zet. 8’ erg slap verdedigen bij KRC, bal juist naast keeper Tom getrapt maar die kan de bal in een ultieme reflex nog wegtikken, waarbij hij zich lichtjes blesseert, gelukkig zonder erg. 11’ een mooi opgebouwde aanval; Kevin Desaver krijgt de bal mooi terug en uit een schuine hoek trapt hij mooi de 2-0 binnen. 13’ corner Wijtschate, ingetrapt aan de 2de paal maar juist naast de paal buiten. KRC achteraan veel te nonchalant en niet scherp genoeg wat in de 20’ ook afgestraft wordt. Veel te veel vrijheid op rechts, alle tijd om voor te zetten en centraal voor doel kan Kenny Caron gemakkelijk de 2-1 binnentrappen. Niet erg want in de 23’ staat het al 3-1, vrije trap van Jelle, Maxim kan mooi onder de lat binnen koppen. 24’ dadelijk reactie van de bezoekers, bal gemakkelijk centraal gespeeld, mogelijks in buitenspel vertrokken maar de scheids fluit niet en het staat 3-2. 30” brengt maxim Kevin Desaver mooi vrij voor de keeper, Kevin trapt echter via de keeper in corner. 31’ een mooi opgebouwde KRC-aanval, via Kevin Desaver, bal bij Maxim die zijn afwerking mist, bal komt aan de 16 bij Ferre die hard op doel trapt maar de keeper kan de bal nog over de lat in corner tikken. 33’ Maxim haalt de achterlijn, bal mooi achteruit tot bij Kevin Desaver die echter overhaast hoog over trapt. Dadelijk erop een snelle aanval van Wijtschate, de KRC-verdediging hopeloos te traag en uit positie, gelukkig springt de bal via de binnenkant paal terug in het veld. Even later wordt de duidelijk niet fitte Xander Lehouck ( rugpijn) vervangen door Klaas Dekeyser. Verdedigend blijft het echter rammelen bij KRC en in de 41’ kan Laplace Davy op zijn gemakje de 3-3 op het bord zetten met zijn 2de doelpunt. 44’ nog een voorzet van op links afgerond met een schot van Klaas dat ruim boven doel gaat. Ruststand na een spektakelrijke 1ste helft, een juiste 3-3, aanvallend een goede prestatie maar verdedigend een erg zwakke 1ste helft van onze Ratjes.

2de helft start in de 48’ met een schot van Maxim dat echter hoog over gaat, dadelijk erop een snelle tegenaanval van Wijtschate, speler schuin alleen voor doel met keeper Tom die twijfelt om uit te komen, maar gelukkig wordt de bal naast getrapt, hier stonden de bezoekers dicht bij de 3-4. 50’ nogmaals Wijtschate met een mooie voorzet van op rechts, volledig vrijstaand op doel gekopt maar gelukkig recht in de handen van Tom.51’ mooi gegeven vrije trap van Ferre, een volledig vrijstaande Maxim kopt echter naast. 55’ terug Ferre met een mooie gekrulde vrije trap, echter niemand die inloopt aan de 2de paal. 57’ domme fout van de bezoekende keeper in de 16 op Kevin Desaver, onbetwistbare strafschop en kapitein Jelle scoort de bevrijdende 4-3 van op de stip. In de 63’ komen de bezoekers nog met 10 man te staan door een elleboogstoot van Caron Kenny en is hun weerstand volledig gebroken en staat er maar 1 ploeg meer op het veld. 75’ mooie combinatie centraal voor doel en Sam Mortier kan op aangeven van Kevin Desaver de 5-3 binnentrappen.78’ terug een mooie aanval, Klaas in de hoek voor Maxim die kan voorzetten en de poging van Kevin desaver wijkt nog af in corner. 82’ glipt Kevin Desaver door de buitenspelval, zijn doelpoging gaat het doel voorbij maar Maxim kan de bal nog recuperen maar schiet te schuin voor doel hoog over de 2de paal buiten. 87’ actie op links, Klaas krijgt de bal, trapt op doel maar via de deklat springt de bal terug in het veld.88’ een verre bal van Ludo naar Sam die beheerst het 6de KRC-doelpunt scoort. En even later nog een fout in de 16 op de erg bedrijvige Kevin Desaver, Maxim mag de strafschop trappen, feilloos omgezet, meteen een hattrick voor Maxim na een sterke wedstrijd en zo eindigt de wedstrijd ook op een 7-3 overwinning voor KRC.

KRC blijft met 9 op 9 aan de leiding van het klassement samen met Woesten en Reningelst, Reningelst waar KRC volgende week op bezoek moet. Verdedigend zal het daar heel wat beter en scherper moeten dan vandaag, anders of het wel eens slecht kunnen aflopen tegen één van de titelfavorieten van de reeks.

Speelden voor KRC: Winnock Tom, Deman Kevin, Lecat Ludovic, Luchie Sammy, Jullien Manu, Mortier Sam(2), Verdonck Ferre(90’Dries Degraeuwe), Simoen Maxim(3), Desaver Kevin(2), Wils Jelle(1), Lehouck Xander(36’Dekeyser Klaas),

Reservedoelman Maarten Tempelaere bleef op de bank.

Er was geel voor Sammy luchie wegens een trap.