Geen verslag

Reserven
Merkem Sport - KRC De Panne
Eindstand: 1-3 (1-2)

Na de algemene afgelasting van vorige week, konden onze reserven zich nog eens uitleven, ditmaal op verplaatsing tegen Merkem. In de heenronde werd gewonnen tegen deze ploeg met 8-0 maar ondertussen zijn de verhoudingen sterk veranderd en staan ze al 11 punten voor ons. Positief punt is de terugkeer van Ruben, na een dikke 9 maanden gekwetst geweest te zijn. De match start gelijkopgaand met veel middenveldspel maar zonder kansen. In de 20' krijgt Merkem een licht toegekende vrije trap op een gevaarlijke plek, de bal gaat langs de muur en keeper Gert kan niet genoeg bij de bal om die uit zijn doel te houden, 1-0. 4' Later, bal van Dries naar Peter, die omspeelt 3 man en legt de bal naast de keeper, 1-1. Een verdiende gelijkmaker na een mooie actie van Peter. 27' hoekschop Peter, kopbal Ruben maar de bal gaat nipt naast. 32' Voorzet Thomas naar Peter, maar op de keeper. 34' Schot van P-J maar in het zijnet. 36' Corner van Peter, kopbal van Jochen en binnen, 1-2! Kansen komen er niet meer in de 1e helft en het blijft dan ook 1-2 tot aan de rust.

In de 2de helft controleert KRC de match en zijn ze duidelijk de betere ploeg. 63' Bal via Thomas naar Peter, hij zet voor naar Ruben, die kan nog net bij de bal en tikt de 1-3 binnen. Dit weliswaar met lijf en leden want de paal kon niet meer ontweken worden. Veel kansen krijgt KRC niet, maar het komt nooit in de problemen dankzij een uitstekende organisatie en mentaliteit. Enkele kleine kansen waren er nog voor Thyme, Peter en Thomas maar zij konden de thuiskeeper niet meer verslaan. Merkem komt niet tot kansen in de 2e helft en zo blijft het 1-3 op het scorebord. Een verdiende en vooral deugddoende overwinning voor onze reserven, die eindelijk nog eens weten wat winnen is.

Een sterke prestatie van KRC, met vooral een sterke verdediging en een uitstekende groepsgeest. Nu winterstop en na Nieuwjaar de clash tegen de buren van Adinkerke.

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Pieter Coulier, Jochen Van Isacker(1), Dries Dawyndt, Sander Cuvelier, Ruben Hoorne(1), Thomas Dedeyster, Pieter Geerts, Pieter-Jan Calcoen, Peter De Buck(1), Yensi Sunardi, Thyme Allary en Niels Dumon.

1ste Elftal
WS Zarren - KRC De Panne
Eindstand: 3-0 (2-0)

Moeilijke verplaatsing op het programma naar 2de geklasseerde Zarren, dat zeker ook zijn revanche wou nemen voor de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd. KRC, zonder de geschorsten Kevin Deman en Sam Mortier en zonder de geblesseerde Ferre Verdonck,was al in de 3de minuut op achtervolgen aangewezen. Een scherpe voorzet van op links van de thuisploeg werd met een gelukje via de hak van Vanhee in doel gedevieerd, doelman Denny Sneyaert was kansloos. KRC kreeg in de 5’ een kans op vrije trap met Xander Lehouck, maar zijn shot belandde net naast het doel. In de 8’ dreigde Kevin Desaver met een harde trap, maar de doelman had weinig moeite om de bal te klemmen. In de 11’ stak Zarren terug de neus aan het venster, na een mooie combinatie over links ging een hard shot van dichtbij over het doel. KRC dreigde in de 12’ nogmaals, dit met een shot van Matthias Croes dat voorlangs ging na een voorzet van Guillaume Werquin. De wedstrijd slabakte wat en de scheidsrechter begon een hoofdrol te spelen met enkele rare beslissingen en harde uitbranders aan onder andere Sammy Luchie voor fases waarin eigenlijk niets gebeurd was. In de 33’ even een moment van onoplettendheid bij onze jongens, een vrije trap van Zarren van op de middenlijn zette plots 3 man alleen voor doelman Denny (randje buitenspel) en Vanhee kon ongehinderd de 2-0 in doel koppen. In de 38’ nog een mooie kans voor KRC, na een combinatie met Max Simoen infiltreerde Guillaume in de 16, maar in plaats van zelf te trappen probeerde hij met een voorzet naar Desaver die naast trapte. De Ratjes dreigden nog een laatste keer in de 42’ via Max, maar zijn shot kreeg de doelman met veel moeite uiteindelijk toch onder controle. Een evenwichtige eerste helft met misschien qua balbezit licht overwicht voor Zarren, dat eigenlijk wel tweemaal uit het niets scoorde.

KRC begon gretig aan de tweede helft, een actie van Matthias over links werd gevolg door een mooie steekbal naar Guillaume maar die trapte net naast het doel. Diezelfde Guillaume trapte in de 49’ nog eens met hetzelfde resultaat. In de 58’ dreigde KRC opnieuw, een vrije trap belandde bij Marnik Fieuw, die mooi teruglegde voor Xander Lehouck die zijn shot net over doel zag belanden. Na duidelijk overwicht in de tweede helft werd De Panne toch koud gepakt in de 62’ na een snelle counter, een voorzet van op rechts belandde voor doel waar die afweek tegen enkele spelers en met een gelukje kon Blanchard de 3-0 op het bord zetten. In de 70’ kopte Max nog een voorzet van op rechts net naast het doel, op de snelle uitbraak die volgde kon een Zarrense spits alleen op doelman Denny afstormen, maar die hield het hoofd koel en kon de bal in corner werken. In de 74’ kon een Kevin Desaver na een mooie actie de bal bij Manu Jullien krijgen, die net zijn trap net naast de kruising zag belanden. In de 78’ ging een vrije trap van kapitein Jelle Wils net naast doel, op de snelle uitbraak die volgde kon opnieuw een Zarrense spits alleen op de doelman afstormen, ditmaal dwong een goed uitgekomen Denny hem om naast te trappen. Enkele kleine kansjes volgden nog voor beide ploegen, maar de stand bleef bij 3-0. De wedstrijd eindigde nog in mineur voor KRC, in de 90ste minuut kreeg de pas ingevallen Dries Dawyndt nog de rode kaart voor al dan niet opzettelijk natrappen.

KRC speelde zeker niet zijn sterkste wedstrijd van het seizoen, maar de 3-0 eindcijfers zijn wat overdreven. De afwerking blijft momenteel wat een probleem bij onze Ratjes, die volgende zaterdag avond 2012 afsluiten met een wedstrijd tegen Zillebeke om 19uur op de Bella Boy.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Luchie Sammy (60’ Schoolaert Dries), Jullien Manu, Demuysere Tyas, Wils Jelle, Werquin Guillaume, Fieuw Marnik, Lehouck Xander (85’ Dawyndt Dries), Croes Matthias, Desaver Kevin en Simoen Max.

Reservedoelman Tom Winnock en Pieter Geerts bleven op de bank.

Er was geel voor Luchie Sammy (hands) en rood voor Dawyndt Dries (natrappen).