Wedstrijdverslagen 16/17-03-2013

Door een nieuwe winterprik werden alle wedstrijden van nationale en gewestelijke jeugd afgelast

 

1ste Elftal
KRC De Panne – VC Heuvelland
Eindstand: 5-0 ( 2-0)

Een op papier gemakkelijke opdracht op papier voor KRC tegen het onderaan geklasseerde Heuvelland, dat zonder trainer en met maar 2 wisselspelers de verre verplaatsing naar de kust maakte.
KRC zonder de geel geschorste Manu Jullien, één van onze sterkhouders die op de koop toe in de loop van de week dringend moest geopereerd worden voor een hernia waardoor hij voor lange tijd uit zal zijn. Zeker een verzwakking voor KRC voor de volgende belangrijke wedstrijden die volgen in de strijd voor een mooi plaatsje in de eindronde.

Eindelijk eens positieve selectieproblemen voor trainer Patrik soutaer door de terugkeer in de basiself van oude krijger Alex Le Loet, ,na lange tijd eindelijk verlost van kniepijn. Op de bank ook de terugkeer van Sam Mortier, Stijn Geryl en Xander Lehouck.
Rustig begin van de wedstrijd maar in de 10’ is het meteen raak. Kapitein Jelle op links naar Sammy, mooie beweging van Sammy, mooie voorzet naar de 2de paal waar een volledig ongedekte Klaas Dekeyser gemakkelijk de 1-0 voorsprong op het scorebord zet. 21’ een vrije trap van de bezoekers, doelman Arne moet de bal lossen, wat geharrewar voor doel maar uiteindelijk afgefloten voor buitenspel. 23’ mooie actie op rechts, via alex bij Kevin Desaver die de bal teruglegt tot bij Dries Schoolaert die echter te zwak op doel trapt. 26’ vrije trap Ferre door de inlopende Dries net naast de paal gekopt. 28’ actie Kevin Deman, bal mooi achteruit en het is Kevin Desaver die naast trapt. 34’ voorzet van op links door Maxim, keeper laat de hoge bal door zijn handen glippen en Klaas neemt het geschenk dankbaar aan en trapt zijn 2de van de middag binnen, 2-0 meteen ook de ruststand na een slappe 1ste helft.

Betere 2de helft waarin KRC toch sneller en meer over de grond begint te voetballen en in de 46’ een schot van Ferre uit de 2de lijn dat net naast gaat.47’ bal buitenkant strafschopgebied,verdediger trapt naast de bal waardoor Klaas kan passen naar Maxim die alle tijd heft om binnen te trappen, maar onze topschutter heeft duidelijk zijn dagje niet en trapt de bal tegen de paal. 51’ brengt Kevin Desaver Klaas alleen voor de keeper, maar ook hier blijft de afwerking achterwege en wordt de bal afgeweerd in hoekschop. Hoekschop gegeven door Kevin Desaver, bal komt aan de 2de paal waar kapitein Jelle hard binnentrapt, 3-0. 60’ terug een hoekschop van Kevin Desaver, ditmaal kopt Jelle over. 65’ erg mooie snelle combinatie, bal uiteindelijk via de net ingevallen Stijn Geryl en Maxim tot bij Xander Lehouck die de bal maar gewoon moet binnenlopen en het staat 4-0. 67’ Stijn met een bal naar Maxim die voorzet naar Kevin Desaver die de 5-0 forfaitcijfers op het bord zet.6’ nog een schot van Kevin Deman, bal afgeblokt ,Maxim kan op doel trappen maar de keeper duwt in corner. 74’ nogmaals Maxim die terug op doel kan trappen maar recht op de keeper. 75’ bal komt bij Jelle die alle tijd geeft om zijn bal te plaatsen, maar jammer genoeg tegen de deklat. 81’ Maxim naar Kevin Desaver die op doel trapt, maar de bal wijkt af in corner.89’ het eerste echte gevaar van de bezoekers, een verre vrije trap die voor doel in het pak gesmeten wordt, doelman Arne kan echter met een mooie reflex de bal nog tegen de deklat duwen en in corner, die verder niets oplevert. Even later fluit scheids Ewout Leys de wedstrijd af op een 5-0 overwinning van KRC, tegen een weliswaar erg zwak Heuvelland. KRC doet door het verlies van Jonkershove en Woesten en het gelijkspel van Voormezele een goede zaak, verstevigt zijn 4de plaats en loopt wat uit op de achtervolgers.

Zaterdagavond wacht de verplaatsing naar rode lantaarn Lo-Reninge, dat dit WE zelf een mooie 2-3 overwinning behaalde op het veld van Westouter. De thuisploeg zal ongetwijfeld fel gemotiveerd zijn om voor een stunt te zorgen en KRC zonder punten terug naar de kust te sturen. Aan onze Ratjes om zich niet te laten verrassen!!!!!!!

Speelden voor KRC: Arne Vanacker,Deman Kevin,Demuysere Tyas,Luchie Sammy,Le Loet Alexandre(62’Xander Lehouck(1)),Verdonck Ferre,Simoen Maxim,Dekeyser Klaas(2)(60’Stijn Geryl),Desaver Kevin(1),Wils Jelle(1),Schoolaert Dries(55’Sam Mortier)

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel wegens spelfouten voor Verdonck Ferre en Desaever Kevin. Voor Kevin was het zijn 3de gele kaart zodat hij geschorst is voor de volgende wedstrijd.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 23 maart:

12uur: GU15 KVVC-SV Koekelare
15uur: NU15- KVK Ieper
15uur: NU16 KVVC- KVK Ieper
19uur30: JV Lo-Reninge- 1ste elftal KRC

Zondag

9uur15: reserven KRC – WS Bulskamp A