Wedstrijdverslagen 2/3-03-2013

Woensdag 27/02/ 2013: KVVC- PU15 KVK Avelgem 4-1 (1-1)
Terugwedstrijd 1/8 finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

De terugwedstrijd voor de beker Het Nieuwsblad tegen KVK Avelgem, met het maximum van de punten aan de leiding in de provinciale reeks, beloofde zeker geen gemakkelijke opdracht te worden voor onze NU 15, die het moesten doen zonder de provinciaal geselecteerden Jessy Blanckaert en Ruben Verstraete, zonder de zieke Maxime Vanderbiest zodat BUI5'er Timon Hillewaere, net zoals in de heenwedstrijd de ploeg kwam versterken. Ronald nog met een afspraak om 16uur30 te Gent, maar met mama Els als chauffeur natuurlijk geen probleem om juist op tijd terug te zijn voor de aftrap om 18uur.

Onze jongens, de laatste weken toch duidelijk wat minder goed bezig, begonnen rustig aan de wedstrijd en komen in de 6' goed weg als een mooie aanval van de bezoekers een speler centraal alleen voor doel brengt die gelukkig tegen de buitenkant paal trapt. 9' kan Dali alleen op de keeper afgaan, maar onze superspits trapt de bal tegen de benen van de keeper. 14' stuurt Wannes Dali diep, Dali besluit op doel met een veel te slap schot. 17' is het kapitein Andreas die kan doorgaan maar naast trapt. 18' kan Andreas de 1-0 op het bord zetten na een mooie combinatie via Wout en Dali. Maar 2' later staan de bordjes terug gelijk als achteraan erg slap verdedigd wordt en via een aanval op links de bal gemakkelijk kan binnengetrapt worden. 21' komt de bal bij Niels op links, hij plaatst de bal over de keeper maar jammer genoeg ook tegen de bovenkant van de lat. 26' terug Avelgem met een snelle aanval, maar slap in de handen van Tomas getrapt. 33' terug Avelgem op snelheid over links, gelukkig terug een gemiste afwerking en gemakkelijk in de handen van Thomas. Kort voor het rustsignaal stuurt Andreas Dali mooi in de diepte en ditmaal blijft onze goalgetter kalm en trapt erg beheerst de 2-1 ruststand op het bord. KVVC houdt in de 2de helft Avelgem redelijk goed onder controle en in de 43' loopt het verder uit tot 3-1 na een mooie combinatie Hubert-Andreas-Timon met de afwerking van Dali. Avelgem geeft zich niet gewonnen en in de 60' een actie op rechts,achterlijn gehaald, bal tegen de paal, terug het veld in en weggetrapt door Robbe. 60' wordt Andreas neergehaald in de 16, duidelijke strafschop gefloten door scheidsrechter patrick Soutaer en feilloos omgezet door onze keeper Thomas, 4-1 en wedstrijd gespeeld. 62' een mooie actie van Dobbe op rechts, Dobbe kan nog op doel trappen maar de keeper kan nog redding brengen. 68' nog een corner op links van Avelgem,bal komt bij de 2de paal maar Thomas kan de bal nog wegslaan. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 4-1 eindstand, onze jongens gaan naar de kwartfinales voor de beker waar 2 zware wedstrijden wachten tegen ons zwarte beest Eernegem, tijd om eens revanche te nemen maar daarvoor zal er toch terug beter moeten gevoetbald worden.

Speelden voor KVVC: Thomas Salenbien(l), Stijn Devlieger,Robbe Calcoen, Hubert Vanhoren, Niels Lanssens,Ronald Dhondt. Dobbe Stekelorum, Wout Samyn,Wannes Dhert,Louis Kinget,Andreas Decock(l), Sies Hillewaere,Dali Ballieul(2),Timon Hillewaere,

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – RFC Luingnois
Eindstand: 7- 4 ( 2-3)

Na de geslaagde midweek bekermatch tegen Avelgem, stonden onze NU15 terug voor een thuiswedstrijd, ditmaal tegen rode lantaarn Luingnois, waar in de heenwedstrijd toch maar nipt met 1-2 gewonnen werd. Door een verschuiving van keepers stond Fabio Samyn, normaal NU16-keeper voor het eerst onder de lat. Maxime was nog ziek, Sies moest de BU15 versterken. Ruben en Jessy waren na hun selectieverplichtingen terug van de partij.

De bezoekers hebben duidelijk vanaf het begin de bedoeling om mee te voetballen en kruipen niet massaal terug, zoals veel andere ploegen, wat een leuke open partij voetbal oplevert met een KVVC dat in de 1ste helft toch serieus onder zijn niveau voetbalt. Na 2' eerste gevaar met een snelle KVVC-aanval,Ruben alleen op doel af maar een veel te zwakke afwerking en de keeper pakt gemakkelijk. Vooral achteraan loopt het verkeerd bij KVVC waar veel te veel ruimte weggegeven wordt wat in de 6' ook afgestraft wordt, erg gemakkelijk kan van op links een hoge voorzet gegeven worden. Kleine Jessy en Fabio kunnen niet bij de hoge bal die gemakkelijk binnengekopt wordt, 0-1 voor de bezoekers. 9' een beetje dezelfde situatie, veel te veel ruimte weggegeven, bal terug binnengekopt en het staat 0-2. 11' KVVC met een mooie aanval Dali-Ruben-Andreas, Andreas wil de bal in de verste hoek plaatsen maar juist naast. 13' loopactie Dali,mooie voorzet maar de goed inlopende Dobbe mist zijn schot. 16' vrije trap Wannes, Andreas kopt mooi maar in de handen van de keeper. 19' vrije trap Robbe, mooi in de loop van Dali die kan doorkoppen naar Andreas die de vrijstaande Ruben aanspeelt die de 1-2 op het bord zet. Maar l minuutje later terug gestuntel in de KVVC-verdediging, bal geraakt niet weg en wordt gemakkelijk binnengetrapt 1-3. Daarna wat positiewissels die al vlug renderen, de verdediging staat nu duidelijk beter en de bezoekers krijgen geen kansen meer. 22' een vrije trap van Wannes net buiten de 16, maar in de handen van de keeper. 24' snelle uitworp, Jessy gaat de hoek in, maakt de actie, bal komt aan de 2de paal bij Dali terecht die de 2-3 binnentrapt. Onze jongens beginnen nu meer en meer druk te zetten, maar nog te traag en met te weinig scherpte. In de 33' nog een mooie aanval,Dobbe met een mooie pas naar Ruben, schot van Ruben, keeper lost, Dali kan net niet bij de bal die bij Andreas komt die er nog in slaagt om op zo'n 2 meter voor doel over te trappen, wat een misser van onze kapitein!!!! ruststand totaal tegen de verwachtingen in 2-3.

2de helft een veel scherper KVVC dat nu constant druk zet op de bezoekers waardoor keeper Fabio zo goed als werkloos blijft in de 2de helft. 36' Wannes stuurt Dali mooi diep, maar onze spits besluit met een zwak schot naast. 43' Andreas naar rechts op Wout die kan doorgaan, de bezoekende keeper blijft staan en zo kan Wout beheerst de 3-3 op het bord zetten, en deugddoend doelpunt voor Wout die nog altijd een beetje op zoek is naar zichzelf na zijn zware kwetsuur. En dan gaat het vlug, 45' pas van een goed spelende Styn naar Dali die net niet kan afwerken, bal komt bij Andreas die de 4-3 binnentrapt. 48' terug een mooie snelle combinatieaanval, Dali kan alleen op doel afgaan en de 5-3 binnentrappen. 50' Styn naar Louis die mooi doorsteekt naar Ruben die beheerst afwerkt en het staat 6-3. 57' Robbe met een mooie verre bal naar Dali, pas naar Andreas en 7-3. 62' nog eens de bezoekers, serieuze duw aan Robbe, scheids Spinnewyn laat doorspelen en de bezoeker trapt prachtig de 7-4 binnen, een erg mooi doelpunt, ongrijpbaar voor doelman Fabio.68' nog een mooie 1-2 actie Jessy-Ruben, hakje van Jessy naar Ruben die echter op de keeper besluit. Eindstand 7-4 na een erg slappe verdedigende prestatie in de eerste 20', woensdag zal het verdedigend heel wat beter moeten op verplaatsing naar Eernegem voor de heenwedstrijd beker het Nieuwsblad. Slecht nieuws is het uitvallen van Wannes met een handblessure, na onderzoek in het ziekenhuis moet de hand 4 tot 6 weken in het gips. Spoedig herstel Wannes en we zullen je zeker missen.

Speelden voor KVVC: Fabio Samijn, Jessy Blanckaert,Stijn Devlieger,Robbe Calcoen, Hubert Vanhoren,Dhert Wannes, Ruben Verstraete(2),Niels Lanssens, Decock Andreas(2), Ronald Dhondt. Dobbe Stekelorum, Wout Samyn(1),Ballieul Dali(1),Kinget Louis,

 

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde
Eindstand: 3-3

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – RFC Luingnois
Eindstand: 5-0 ( 2-0)

Sterke match van KVVC, Eindelijk zag je grote inzet van bij de aftrap. Duels die meestal werden gewonnen en bij balverlies werd er druk en negatieve druk gezet. Meestal werd er in blok gewerkt en … er werd gesproken terwijl we speelden. Luingne was veel trager in de uitvoering zodat de eerste helft eigenlijk volledig voor de kustploeg was. 2 – 0 bij de rust en op naar meer. Het gevaar om te rustig te herbeginnen werd dan ook een feit. Lowingen probeerde meer druk te zetten maar zodoende werden onze tegenaanvallen heel gevaarlijk . Rood wit probeerde maar keeper en verdediging konden echter de pogingen gemakkelijk ontzetten . KVVC herpakte zich na tien minuten in de tweede helft en kon uitlopen naar een 5 – 0 eindstand. Remko scoorde vier keer , James scoorde 1 keer. Beter is eigenlijk dat KVVC 5 keer scoorde. Keeper Thomas kan spreken over een geslaagde eerste match bij “ de jaar ouderen”

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC – RFC Luingnois 0-4
RFC Luingnois -NU13 KVVC 2-0
SP Keiem -GU13 KVVC 5-0
RFC Luingnois - NU14 KVVC 0-4
Damme - BU15 KVVO 5-4
SP Keiem - GU15 KVVC 3-3
VG Oostende - BU17 KVVO 3-3
RFC Luingnois- NU17 KVVC 0-4
RFC Luingnois - NU19 KVVC 1-2
VG Oostende - BU21 KVVO 3-1

 

Reserven
KRC De Panne

Onze reserven hadden een vrije speeldag door het algemeen forfait van SK spermalie.

 

1ste Elftal
FC Wijtschate - KRC De Panne
Eindstand: 0-4 (0-3)

KRC domineerde al van de eerste minuut tegen een zwak Wijtschate en dit zonder de langdurig gekwetsten Ruben Hoorne, Marnik Fieuw,Tom Winnock, Xander Lehouck en de teruggekeerde Stijn Geryl nu op reis. Kapitein-goalgetter Jelle Wils bleef uit voorzorg op de bank. In de 5’ kreeg KRC een terechte strafschop nadat een voorzet van Klaas Dekeyser met handspel werd afgestopt. Plaatsvervangend kapitein Max Simoen zette de elfmeter probleemloos om in een 0-1 voorsprong voor de Ratjes. In de 12de minuut kon Max na een voorzet van Sam Mortier niet genoeg kracht zetten achter zijn trap en belandde de bal in de armen van de thuisgoalie. De enige kans voor de thuisploeg in de eerste helft kwam in de 15de minuut, toen een afstandsschot ver over het doel belandde. In de 18de minuut een mooie actie van Dries Schoolaert die Kevin Desaver in de loop aanspeelde, maar Kevins puntertje werd door de doelman tegen de lat geduwd. In de 22ste minuut een prachtige aanval van onze ratjes en na een goede combinatie over verschillende stations kon Kevin Deman uitpakken met een mooie voorzet, Max kon afleggen met de borst voor Sam die de bal in de rechterbenedenhoek van het doel trapte, 0-2. In de 24’ trapte Max nog in de handen van de doelman en in de 34’ kon Klaas een gemeten voorzet van Dries niet verzilveren. Net voor het rustsignaal kon KRC de voorsprong nog verder uitdiepen tot 0-3, toen Kevin Desaver de diepte werd ingestuurd en hard over de grond in doel trapte.

0-3 was de ruststand, een niet eens overdreven voorsprong voor een goed voetballend KRC.

De tweede helft was er vooral één van gemiste kansen. In de 52’legde Klaas de bal terug voor Kevin Desaver, die met een hard shot de keeper tot een moeilijke redding dwong. In de 56’ bereikte Max met een wereldpasje de vrijstaande Dries, die nog probeerde voor te zetten in plaats van zelf te trappen. In de 61’ kreeg KRC nog een terechte strafschop na een foutieve tackle op Max, maar Kevin Deman slaagde er niet in die om te zetten. In de 70’ bereikte een gemeten voorzet van Kevin Deman de ingevallen Pieter Geerts, maar die zag zijn loeihard shot uit de winkelhaak gered door de doelman. In de 71’ een ware scrimmage voor doel van Wijtschate, maar tot drie maal toe werd de bal van de lijn gered. In de 73’ werd Wijtschate herleid tot 10, nadat de nummer 8 na een zoveelste drieste tackle uitgesloten werd. In de 80’ nog een reuzekans voor Max, maar zijn shot strandde op de voeten van de doelman. In de 87’ was de 0-4 eindelijk een feit, toen Sam in twee tijden de bal in doel kreeg. 0-4 bleef de eindstand, een goede prestatie van onze ratjes, maar jammer dat de vele kansen in de tweede helft onbenut bleven.

Volgende week komt het stevige Jonkershove op bezoek, een wedstrijd waarin we de kansen wel zullen moeten afwerken. Een belangrijke wedstrijd met het oog op het behalen van een onverhoopt plaatsje in de eindronde.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne,Deman Kevin,Jullien Manu,Demuysere Tyas,Luchie Sammy,Mortier Sam(2),Verdonck Ferre,Simoen Maxim(1),Dekeyser Klaas(80’Peter Debuck),Desaver Kevin(1)(65’Pieter Geerts),Schoolaert Dries

Reservedoelman Gert Dawyndt en Wils Jelle bleven op de bank.

Er was tactisch geel voor Sam Mortier, meteen zijn 3de gele kaart waardoor hij de volgende thuiswedstrijd tegen Jonkershove mist.

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 6 maart:

19uur: SK Eernegem – NU15 KVVC
Heenwedstrijd kwartfinales Jeugdcup Het Nieuwsblad

Zaterdag 9 maart:

14uur30: GU15 KVVC- SK Snaaskerke
14uur45: oefenwedstrijd KM92 Torhout – NU15 KVVC
14uur45: oefenwedstrijd KM92 Torhout – NU16 KVVC
19uur: 1ste elftal KRC – Eendracht Jonkershove

Zondag 10 maart:

9uur15: reserven KRC – WS Houthulst