Wedstrijdverslagen 20/21-04-2013

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Woensdag 17/04/ 2013: Zulte Waregem – KVVC 2-0 (0-0)
Terugwedstrijd 1/2 finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

Met een krappe 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd, trokken onze jongens naar Waregem om daar de terugwedstrijd te spelen voor de halve finale Jeugdcup Het Nieuwsblad. Met de nodige moeite werd Waregem bereikt, 40 minuten vertraging door de werken in Vleteren, zodat in allerijl moest opgewarmd worden en de wedstrijd met een 15-tal minuutjes vertraging begon. KVVC zonder de geschorste kapitein Andreas, met een nog minder dan halffitte Dali op de bank en Maxime Vanderbiest die in laatste instantie afhaakte, daardoor werd Thomas Salenbien nog opgeroepen als 2de doelman. Bij Zulte-Waregem een 4-tal nieuwe spelers in vergelijking met de heenwedstrijd en ze waren zeker geen verzwakking voor de thuisploeg
KVVC start goed aan de wedstrijd en is het eerst gevaarlijk in de 7' als Dobbe na een mooie actie kan doorgaan op rechts, een voorzet naar de 2de paal waar Niels de bal in l tijd op de keeper besluit, hier moest het eigenlijk 0-1 staan. KVVC komt nooit in de moeilijkheden, keeper Fabio blijft werkloos toekijken en in de 15' kan Timon op doel trappen, maar zijn schot gaat over. 24' het eerste gevaar van Zulte-Waregem, redding van Fabio die de bal wel niet kan klemmen maar Hubert let goed op en trapt de bal weg. 30' komt doelman Thomas als spits in de plaats van Timon, krijgt zelfs nog een kans om te scoren maar maakt de verkeerde keuze. Ruststand 0-0 na een sterke 1ste helft met een goed georganiseerde verdediging en een sterke Ruben Verstraete die bijna niet van de bal te zetten is.
Veel vertrouwen dus bij onze jongens, terug een goede start van de 2de helft en na een mooie combinatie met Ruben en Timon kan Louis op doel trappen maar op de keeper. 40' corner van de thuisploeg, bal inde kluts voor doel en ongelukkig via de rug van Dobbe verdwijnt de bal in doel, 1-0 voor de thuisploeg die daar duidelijk veel vertrouwen uit put. Druk van de thuisploeg, KVVC moet wat achteruit maar echte kansen komen er niet. KVVC terug beter in de wedstrijd,49' Niels de bal achteruit naar Jessy die mooi voorzet, een volledig vrijstaande Timon , die feitelijk nog alle tijd had om de bal te controleren, kopt in l tijd op doel maar de bal gaat naast. 53' snelle tegenaanval van de thuisploeg, veel ruimte en slechte onderlinge dekking bij KVVC en de bal wordt veel te gemakkelijk binnengetrapt, 2-0 meteen de thuisploeg geplaatst voor de finale. Er rest KVVC nog tijd genoeg voor het nodige doelpunt en de kansen komen er ook, maar Timon, Thomas en Hubert kunnen niet afwerken. KVVC vergeet echter te voetballen, de flanken worden niet meer gebruikt en alles loopt veel te veel vast in het centrum. KVVC neemt grote risico's, Robbe staat alleen achterin en met 4 spitsen , zelfs Dali wordt nog in de strijd geworpen, wordt tot in de laatste minuut druk gezet, maar scoren lukt niet meer.
Eindstand 2-0, KVVC uitgeschakeld tegen een tegenstander die zeker niet beter was.
Felle ontgoocheling bij KVVC, maar uiteindelijk werd de finaleplaats in de heenwedstrijd verspeeld waar Zulte-Waregem eigenlijk geen enkele scoringskans kreeg maar KVVC het verzuimde de kansen af te werken.
Jammer dat terug een mooi voetbalseizoen niet bekroond kan worden met een mooie prijs, de finale Jeugdcup Het Nieuwsblad. Nu resten nog 2 competitiewedstrijden, 2 doelstellingen die nu nog overblijven zijn met een 6 op 6 een mooie 2de plaats te behalen en om de kaap van de 100 gescoorde doelpunten te overschrijden, nu staat de teller op 90.

Speelden voor KVVC: Fabio Samyn, Jessy Blanckaert, Robbe Calcoen,Hubert Vanhoren, Ronald Dhondt,Wannes Dhert,Niels Lanssens, Louis Kinget, Wout Samijn, Timon Hillewaere, Sies Hillewaere, Thomas Salenbien, Ruben Verstraete, Dobbe Stekelorum,Dali Ballieul

 

Wevelgem City - KVV Coxyde
Eindstand: 1-4 (1-2)

Vandaag een gemakkelijke verplaatsing op het programma naar Wevelgem City, waar in de heenwedstrijd reeds vlotjes met 7-1 tegen gewonnen werd. Het werd terug een vlotte zege, maar wat er vandaag gemist werd aan kansen is niet te geloven, een eindstand van 1-12 zou zeker niet overdreven geweest zijn. Maar een goede thuiskeeper, wat ongeluk, geen scherpte genoeg n vooral wat overhaasting zorgden ervoor dat het vooropgestelde doel, 100 doelpunten nog niet gehaald werd en de ploeg blijft steken op 94 doelpunten met nog 1 match te gaan. Vorig kampioenenjaar bleef de teller ook op 99 steken ( denk aan Brakel!!!), hopelijk lukt het dit jaar wel voor onze ploeg.
KVVC zonder de zieke Ruben Verstraete, de nog steeds gekwetste Dali Ballieul, vandaag hulpcoach en hulpverslaggever, en zonder Niels Lanssens die de BU15 ging versterken.
Geen ideale omstandigheden om te voetballen met een koude zijwind en een zanderig, hobbelig terrein. Goede start met in de 3’ reeds een terugspeelbal opgeraapt door de thuiskeeper, onrechtstreekse vrije trap, tikje Robbe naar Andreas die de bal mooi in de hoek krult maar mooie redding van de goede thuiskeeper. 4’ slecht wegwerken achteraan bij de thuisploeg, Louis komt in balbezit en trapt beheerst de 0-1 binnen. 6’ Andreas met een mooie actie op rechts, bal achteruit naar Jessy die op de keeper trapt. 8’ druk van Jessy, bal bij Andreas, redding van de keeper, bal komt bij Wannes die naast trapt. De thuisploeg blijft zich moedig verdedigen tegen KVVC dat soms erg mooie combinaties op de mat legt. 16’ balrecuperatie Robbe die 2 spelers uitschakelt, bal op rechts naar Dobbe die voorzet, bal terug bij Robbe die op doel kan trappen maar een te zwak schot. 21’ mooie combinatie Wannes-Jessy-Wannes, maar de bal te ver van de voet. KVVC blijft kansen krijgen maar het scoren lukt maar niet o.a. met een corner van Wout, bal bij Wannes die de keeper uitkapt maar toch niet kan afwerken.30’ een koude douche, Robbe terug naar een zo goed als werkloze Fabio, die zo schrikt dat hij de bal slecht ontzet en een thuisspeler haakt, onbetwistbare strafschop, feilloos omgezet en erg verrassend 1-1. Even later een actie Wout-Jessy-Andreas en het is onze kapitein die erg mooi afwerkt en KVVC terug op 1-2 brengt, meteen ook de russtand. 2de helft start direct met een mooie actie van Maxime op links, keeper ver uit zijn doel, Max kan op doel trappen maar een thuisverdediger kan nog juist de bal voor de lijn wegtrappen. 40’ terug Andreas met een actie en een perfecte afwerking, 1-3. 42’ balrecuperatie Wannes die oprukt, pasje naar sies, terug naar Wannes die alleen op de keeper kan afgaan maar nog naast trapt. 44’ mooie lob van Andreas over de verdediging tot bij Louis met een prachtige trap op doel, maar over doel. De kansen blijven zich opstapelen, maar scoren lukt echt niet meer. 59’ toch nog eens Andreas met een actie, uitgekomen keeper voorbij maar terug de bal voor de lijn nog afgetrapt. 66’ terug onze kapitein Andreas, aangespeeld door Wannes, met een actie, lobje, kopstoot en zo legt hij de eindstand vast op 1-4. Redelijk goede partij in moeilijke omstandigheden, enig minpunt is de vele, vele kansen die niet scherp genoeg afgewerkt werden. Door het verlies van 2de geklasseerde Waregem komen onze jongens nu gelijk met Waregem, dat al zijn wedstrijden al gespeeld heeft. 1 puntje volgende week tegen Izegem betekent in de eindstand alleen op de 2de plaats en vice-kampioen na het erg sterke KV Oostende,waar wij als enige ploeg toch tegen gewonnen hebben.
Na de transfers van Dali Ballieul en Andreas Decock naar Cercle Brugge, geraakte de transfer van Jessy Blanckaert naar KV Oostende nu ook in orde. Proficiat aan alle 3 met hun stapje hoger gaan spelen, ze verdienen het zeker alle 3. Maar nu eerst nog volgende week mooi afscheid nemen in de laatste competitiewedstrijd tegen Zwevegem.

Speelden voor KVVC: Fabio Samyn, Jessy Blanckaert, Robbe Calcoen,Hubert Vanhoren, Ronald Dhondt,Wannes Dhert,Andreas Decock(3), Maxime Vanderbiest, Louis Kinget(1), Wout Samijn, Styn Devlieger, Sies Hillewaere,Dobbe Stekelorum

 

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Nieuwpoort - KVV Coxyde
Eindstand: 2-1

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Wevelgem City - KVV Coxyde
Eindstand: 0-4 (0-1)

Match waar de kans van onderschatting van de tegenpartij bestond . Opwarming en het wijzen op druk en scherpte werd positief onthaald door de groep. Wevelgem kwam nooit echt in de wedstrijd . Combinaties lukten , de aanval startte meestal van achteruit en KVVC probeerde voetballend aan de overkant te geraken. Dit lukte meestal, enkel de mensen die moesten afwerken schoten nog te kort . Enkele open kansen werden naast getrapt of belanden in de armen van de keeper van paars –wit . 0 – 1 aan de rust . Tweede helft was zo mogelijk nog beter en nu werd wel afgewerkt . mooie match om volgen als KVVC supporter . De Wevelgem supporters langs de kant hadden mooie woorden over voor de verdedigers en de keeper die zo goed de rust bewaarden achterin …..O – 4 en terug naar de kust…
Proficiat Hannes , Jelle , Tim , Denzel , Thomas , Ward , James , Ambroos , Maxim Bu , Michiel , Dante , Remko en Joost

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

Wevelgem City - NU12 KVVC 9-0
NU13 KVVC - Wevelgem City 1-1
KSV Jabbeke - GU13 KVVC 2-0
NU14 KVVC – Wevelgem City 1-1
Dosko Beveren - BU15 KVVO 3-2
Dosko Beveren -BU17 KVVO
NU17 KVVC – Wevelgem City 7-1
NU19 KVVC – Wevelgem City 1-0
Dosko Beveren - BU21 KVVO 5-0 Forfait

 

Reserven
KSV Nieuwpoort A -KRC De Panne
Eindstand: 0-5 ( 0-3)

Na de recente 9 op 9 was de moraal bij onze Ratjes top en wou er op dit elan verder worden gegaan. Tegenstander van dienst was het 2e geklasseerde Nieuwpoort A, ploeg van ex-KRC'ers Miguel Decraemer en Bjorn Lemière. KRC speelt een heel sterke eerste helft en overklast Nieuwpoort op alle vlakken. Na 5' wordt de score geopend door Peter en na 20' staat het al 0-2 wanneer Peter een terechte penalty omzet. Vele kansen van oa Peter, Pieter Geerts, Matthias en Arne worden gemist waardoor de ruststand 0-2 blijft. De 2e helft hetzelfde verhaal, terug een secuur KRC met een sterke verdediging en een actief middenveld. Na 55' staat het 0-3 wanneer Arne een collectieve aanval mooi afrond. In de 65' staat het 0-4 wanneer Matthias zijn goaltje kan meepikken. Dan verslapt de concentratie wat en kan Nieuwpoort tot enkele kansen komen maar gelukkig staat hun vizier niet op scherp en beschikken we over een goed keepende Gert. In de 80' minuut wordt de eindstand op het bord gezet na het 3e doelpunt van Peter. Een oververdiende overwinning voor KRC die na een relatief slap seizoen nu toch toont wat het in hun mars heeft. Jammer dat het seizoen bijna gedaan is want De Panne is duidelijk in de winning spirit.
Volgende week is er de laatste match tegen Alveringem op zaterdagavond.. 

Speelden voor KRC: Gert Dawyndt, Dries Schoolaert, Pieter Coulier, Dries Dawyndt, Sander Cuvelier, Ruben Hoorne, Matthias Croes(1), Arne Debou(1), Pieter-Jan Calcoen, Pieter Geerts, Peter De Buck(3), Julien Averein en Niels Dumon.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – GS Voormezele
Eindstand: 3-0 (0-0)

Laatste competitiewedstrijd voor onze ratjes, na de 0-1 overwinning van vorige week op het veld van Brielen zeker van een totaal onverwacht, maar meer dan verdiend, plaatsje in de eindronde.
Meteen een mooie test tegen GS Voormezele, een mogelijke tegenstander in de eindronde, waartegen in de heenwedstrijd 2-2 werd gespeeld.
KRC zonder Alex Leloet op reis en Dries Schoolaert, niet 100% fit met pijn aan de voet, daardoor kwam na lange afwezigheid Arne Debou terug in de selectie.
Weinig lokale belangstelling voor deze wedstrijd, zonder al te veel belang gezien beide ploegen zich al verzekerd hadden van een plaatsje in de eindronde, maar de bezoekers waren wel gesteund door veel supporters. Voormezele maakte de verplaatsing met de bus en hun supporters waren wel van de partij, gekleed in groenwitte kleuren, vlaggen, rookbommen, luidsprekers, ballonnen en voetzoekers. Mooi om te zien, jammer genoeg daalden hun aanmoedigingen serieus van niveau naarmate de wedstrijd vorderde.
Een erg, erg traag begin van de wedstrijd en het was pas in de 17' dat er actie was, een snelle counter van Voormezele, 3 man vrij voor doel maar het schot wordt in laatste instantie toch nog afgeblokt. 20' 1ste KRC-gevaar met Kevin Deman die Maxim aanspeelt, die draait zich vrij maar mist zijn schot volledig. 21' voorzet Kevin Deman, Maxim kopt recht op de keeper. 23' voorzet Xander Lehouck,terug Maxim maar ditmaal recht in de handen van de keeper. 25' Voormezele met een actie op links,niet echt gevaarlijk maar aarzelend verdedigen achteraan, bezoeker Maselis kan de bal nog raken en de bal belandt tegen de paal en springt terug het veld in. 31' mooie vrije trap van Ferre,een goede bezoekende keeper Lenoir Kenny pakt mooi de bal. Snelle tegenstoot van de bezoekers, Maselis diep en schuin alleen voor doel. Hij tracht de bal over onze goed uitgekomen doelman Arne te stiften, maar zijn poging mislukt volledig en hij trapt in de handen van Arne. 39' een verre plaatsbal van kapitein Jelle die juist over de lat buiten gaat. 42' voorzet van Kevin Desaver, Maxim trapt op doel maar kraakt zijn schot. Ruststand 0-0 na een slappe 1ste helft met weinig goed voetbal.
De bezoekers starten goed aan de 2de helft en in de 47' een verre uittrap van keeper Lenoir, bal over iedereen heen en een bezoeker alleen voor doel, laag hard schot goed gepakt door keeper Arne. 54' terug de bezoekers met een snelle aanval door het centrum, Arne gaat terug goed plat. 55' kan Maxim met een mooie doorsteek waarbij hij iedereen op het verkeerde been zet, keeper incluis, Klaas Dekeyser alleen voor doel brengen en Klaas kan zonder moeite de 1-0 op het bord zetten. 56' Klaas met een actie op rechts, voorzet naar Maxim die op doel trapt maar via de keeper gaat de bal nog in het zijnet. 58' terug een mooie KRC-aanval, Maxim haalt de achterlijn en legt mooi terug voor Sam Mortier die hard de 2-0 binnentrapt. 60' corner Voormezele, bal wordt op de lijn nog weggekopt door een goed opgestelde Kevin Deman. 66' een bezoekende aanvaller gaat fel door op doelman Arne die een erg ongelukkig reactie heeft en natrapt op de bezoekende speler, scheidsrechter Ewout Leys kan niets anders doen dan terecht rood geven aan onze doelman. Een erg,erg domme uitsluiting, hopelijk zonder gevolgen voor KRC in de eindronde,als onze al geruime tijd gekwetste doelman Tom Winnock nog kan terugkeren. KRC met 10 man verder, niet voor lang want in de 74' is het bezoeker Nutten die met een 2de gele kaart ook het veld mag verlaten. Jammer genoeg geraakt in een wedstrijd waarin eigenlijk voor niemand nog iets te winnen viel, de potjes bij iedereen een beetje overhit en heeft de scheids moeite om de rust terug in de wedstrijd te brengen met vooral de bezoekers die iedere beslissing van de scheids beginnen aan te vechten. 76' komt KRC terug goed weg als bij een hoge bal vooruit, de bal op rechts komt en een bezoeker op doel kan trappen maar zijn gekruist schot gaat gelukkig naast. 79' actie Kevin Desaver met een bal achteruit, Ferre Verdonck trapt hard op doel maar zijn schot gaat jammer genoeg naast. 85' wordt Kevin Desaver aangespeeld in de 16, draait zich mooi vrij en trapt hard de 3-0 eindstand binnen.

Mooie 3-0 overwinning voor onze ratjes die hiermee de reguliere competitie afsluiten op een totaal onverwachte 4de plaats en hiervoor beloond worden met een plaats in de eindronde tezamen met grote favoriet Zarren, Brielen en Voormezele. Voor de 5de maal op rij wordt ook de 0 gehouden achteraan, maar vandaag mag toch niet vergeten worden dat de bezoekers vandaag zeker verzuimden om enkele kansen af te maken. In de eindronde zal het terug heel wat scherper moeten in de poging om de verloren plaats in 3de provinciale na l jaar totaal onverwacht terug in te nemen. En KRC zal bij een eventueel promotie zeker zijn mannetje kunnen staan in 3de gezien de kern naar volgend jaar toe serieus versterkt werd. Maar nu is het eerst aan de huidige kern om zich te bewijzen in de eindronde en dat kunnen onze Ratjes zeker.

Proficiat aan trainer Patrick Soutaer, hulptrainer Nils Desaever, doelmannentrainer Erwin Ameloot, ploegafgevaardigde Eric Hoorne en alle spelers voor het behalen van de eindrondeplaats, iedereen hoopt nu dat er nog een mooi gevolg komt aan de eindronde.
Hoofdzaak wordt de eerste ronde van de eindronde te overleven, gezien door de fusies naast de 3 winnaars van de eindrondes, al zeker 2 en mogelijks alle 3 de verliezende finalisten overgaan naar 3de, een unieke kans dus voor KRC. Wie had dat ooit durven verwachten aan de start van de huidige competitie na de bestuursproblemen op het einde vorig seizoen waarbij de ontbinding van KRC dreigde, de rampzalige voorbereidingsperiode, de vele langdurig gekwetsten, in een seizoen waarin niets moest maar alles mocht.

Ondertussen is de loting gebeurd en onze Ratjes hebben het echt niet getroffen, tegenstander wordt grote favoriet WS Zarren, ploeg die iedereen wilde vermijden in de 1ste ronde. 1ste wedstrijd wordt eerst huis gespeeld op zondag 5/5 om 17uur, terugwedstrijd op zondag 12/5 om 15uur. Een mooie uitdaging voor KRC om de favoriet Zarren uit te schakelen, gemakkelijk wordt het zeker niet!!!!

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Kevin Deman, Tyas Demuysere,Jelle Wils,Xander Lehouck, Sammy Luchie(60'Ruben Hoorne), Ferre Verdonck, Kevin Desaver,Sam Mortier(l)Klaas Dekeyser(l)(67'Gert Dawyndt),Simoen Maxim(75'Arne Debou).
Pieter Geerts bleef op de bank.
Er was direct rood voor doelman Arne Vanacker wegens natrappen.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 27 april: laatste competitiewedstrijden reserven en jeugd
12uur:GU15 KVVC – VVG Alveringem
15uur: NU15 KVVC – Zwevegem Sport
15uur: NU16 KVVC – Zwevegem Sport
19uur: reserven KRC – VVG Alveringem
Zondag
1ste elftal vrije speeldag

Zaterdag 4 mei:
9uur30- 16uur30: 10de BNP PARIBAS FORTIS RATJESTORNOOI U17 met deelname van KVV Coxyde,KSV Veurne,Dottignies Sport,ROFC Stockel,KEG gistel,SK Staden,Deerlijk Sport,FC Nalinnes

Zondag 5 mei:
9uur-15uur: 10de BNP PARIBAS FORTIS RATJESTORNOOI U21 met deelname van KVV Coxyde,Deerlijk Sport,Berchem Sport,KMSK Deinze A,KSV Veurne,KVV Zelzate,Dottignies sport,KMSK Deinze B

17uur: heenwedstrijd ½ finale eindronde: 1ste elftal KRC-WS Zarren