Wedstrijdverslag 22-12-2012

KRC De Panne – SK Zillebeke
Eindstand: 3-0 ( 2-0)

KRC diende zich dringend te herpakken na de magere 1op 12 in de laatste 4 wedstrijden. Trainer Patrick Soutaer voerde daarom enkele veranderingen door: Tom Winnock kwam terug in doel, Ruben Hoorne kwam na 9 maanden blessureleed voor het eerst aan de aftrap en waren er enkele positiewijzigingen. Wedstrijd op zaterdagavond gespeeld in een gietende regen en op een moeilijk bespeelbaar veld.

Een schitterende start voor KRC want in de 3’ staat het reeds 1-0. Kapitein Jelle met een vrije trap van op een 20-tal meter en specialist Jelle trapt de bal mooi in doel. Dadelijk erop een scherpe actie van de bezoekers, actie op links die eindigt met een schot dat aan de verste paal buiten gaat. 20’ een hoge voorzet van op links door Ruben, bal wordt meegesleurd door de wind, maakt rare capriolen en komt uiteindelijk met veel geluk in de handen van de keeper terecht. 23’ mooie KRC-aanval met Ruben van op links naar Maxime die mooi aflegt voor Sam die mooi de 2-0 binnentrapt. 24’ dadelijk reactie van Zillebeke met een vrije trap op links, bal wordt aan de 2de paal op doel gekopt maar gelukkig op een speler zodat Tom de bal gemakkelijk kan oprapen. 32’ terug Zillebeke ditmaal met een mooie slalom op rechts, maar de afzwaaiende bal wordt uiteindelijk nog ver naast getrapt. 40’ snelle uitbraak KRC,Maxime naar Sam die de bal laat lopen naar Ruben die schuin alleen voor doel komt maar ongelukkig naast trapt. Dadelijk erop een identieke fase met Ruben terug alleen voor doel, schot wordt afgeblokt, bal komt bij Sam die echter naast trapt. Kort voor affluiten door scheidsrechter Daniel Provoost nog een corner op rechts van Zillebeke, bal komt op de bovenkant van de lat terecht, ruststand 2-0 na een redelijke 1ste helft van KRC.

En terug een schitterende start van de 2de helft, nauwelijks afgetrapt, een schermutseling voor het bezoekende doel en Ferre kan de 3-0 op het bord zetten, wedstrijd gespeeld. Daarna valt de wedstrijd volledig stil, veel slechte passen, nauwelijks mooie acties en in de 56’ is het Zillebeke dat met een schot uit de 2de lijn doelman Tom aan het werk zet, maar hij duwt de bal in corner.68’ nog eens Ruben met een strakke voorzet van op links, Guillaume komt net te laat aan de 2de paal om binnen te duwen. 69’ onrechtstreekse vrije trap op rechts voor Zillebeke, bal wordt rechtstreeks gegeven en gaat naar de winkelhaak, Tom neemt toch het risico om de bal toch te pakken. 75’ terug de bezoekers met een actie op links, trap op doel maar gelukkig recht op onze keeper. 78’ nog een schot uit de 2de lijn van Sam, keeper duwt in corner. 81’ mooie voorzet van Jelle, Sam komt ingelopen maar kopt jammer genoeg voorlangs de 1ste paal.

Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde, KRC pakt nog enkele domme gele kaarten in de slotfaze en uiteindelijk wordt de wedstrijd afgefloten op een 3-0 eindstand.Opdracht vervuld, de 3 punten blijven in De Panne na een wedstrijd met een redelijke 1ste helft en een 2de helft die veel minder was.

Deze wedstrijd was ook de laatste wedstrijd voor het 1ste periodekampioenschap waarvoor KRC nog in aanmerking komt, maar door de winst ’s anderendaags van WS Zarren tegen SK Reningelst is het WS Zarren die uiteindelijk de winnaar wordt van het 1ste periodekampioenschap.

Nu een weekje winteronderbreking, volgende opdracht is voorzien voor zaterdag 5 januari 2013 om 18uur thuis tegen FC Houthem. Er is geen andere keuze dan de 3 punten terug in De Panne te houden!!!!!!

Speelden voor KRC: Winnock Tom,Fieuw Marnik,Demuysere Tyas,Jullien Manu,Lehouck Xander(65’Guillaume Werquin),Deman Kevin,Hoorne Ruben(75’Sammy Luchie),Simoen Maxim,Mortier Sam(1),Wils Jelle(1),Croes Mathias(44’Verdock Ferre(1))

Reservedoelman Denny Sneyaert bleef op de bank

Er was geel voor Fieuw Marnik(te late tackle), Simoen Maxim(doorgaan op de keeper),Wils Jelle(haakfout) en Croes Mathias(trekfout).

Voor Mathias zijn 3de geel wat dus 1 match schorsing betekent tegen FC Houthem.