Wedstrijdverslagen 23/24-02-2013

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Racing Waregem - KVV Coxyde
Eindstand: 3-2 (2-0)

Wedstrijd voor de 2de plaats op verplaatsing naar Racing Waregem, met 2 puntjes minder op de 3de plaats gerangschikt. KVVC terug met kapitein Andreas Decock en Louis Kinget, maar zonder Dobbe op familieweekend, Niels Lanssens die de BU15 moest aanvullen en Wout Samyn die in laatste instantie ziek afbelde.

Slappe trainingsweek achter de rug zodat de trainer op voorhand al een slecht voorgevoel had bij deze wedstrijd. Ver van ideale omstandigheden om te voetballen, een erg hobbelig, zanderig, hard liggend terrein en een ijskoude wind, voor onze jongens nooit omstandigheden waar ze op hun best zijn. Wedstrijd 10’ aangevat op vraag van scheidsrechter Bart ’t Kindt die graag de aankomst van de Omloop Het Nieuwsblad wilde zien, raar maar waar, maar wel met gevolgen voor KVVC op het einde van de wedstrijd.

Rustig begin van de wedstrijd met windnadeel. 1ste goede aanval in de 3’ met Dali door op rechts, voorzet naar Andreas die de bal echter slecht op zijn hoofd krijgt. 5’ actie Andreas, bal achteruit naar Louis die te een beetje te nonchalant naar de bal gaat. KVVC houdt de wedstrijd rustig onder controle maar in de 16’ staat het toch opeens 1-0. Robbe wil centraal uitvoetballen, verslikt zich echter in zijn dribbel, slechte dekking van Hubert en de weg naar doel ligt open en doelman Thomas is machteloos bij de mooie afwerking. Even later eindelijk een vlotte actie, bal komt bij Maxiem die op doel kan trappen maar veel te slap afwerkt, hier moest het altijd 1-1 staan. 22’ al dan niet fout, scheids geeft toch een vrije trap die wel erg mooi via de binnenkant paal wordt binnengetrapt, doelman Thomas is echt kansloos. KVVC schiet dan eindelijk wakker en begint meer druk te zetten op de thuisploeg, maar nog altijd zonder echt goed te voetballen. 33’ kan Wannes oprukken, een harde trap op doel maar recht op de keeper. 34’ een voorzet van Louis, Dali kan mooi koppen maar in de handen van de keeper. 1ste helft wordt zonder extratijd afgefloten, alhoewel er verzorging gebeurd was, maar de aankomst van de koers wachtte natuurlijk. Ruststand 2-0, na een erg, erg slappe wedstrijd van KVVC.

2de helft moest beter en werd ook veel beter, eigenlijk stond er maar 1 ploeg meer op het veld. De thuisploeg moest terugkruipen onder de KVVC-druk en loerde enkel nog op de counter en deed zijn uiterste best om zo veel mogelijk tijd te winnen, wat ook toegelaten werd door de scheids. Omstandigheden zitten natuurlijk niet mee, het hobbelig terrein maakt goed combinatievoetbal erg moeilijk. Toch in de 44’ de 2-1 als Jessy een corner geeft op links, mooi binnengekopt in de verste hoek door Andreas. 48’ vrije trap Wannes, Andreas kan terug koppen maar ditmaal buitenkant paal. 53’ goede combinatie Andreas-Ruben, maar Ruben trapt te zwak op doel. 55’ staat Robbe gelukkig op de juiste plaats om de bal voor de lijn weg te werken nadat Thomas de bal niet kon klemmen bij zijn redding. 59’ verre vrije trap van Robbe, Dali speelt zijn man uit, maar de goed uitgekomen keeper kan nog net bij de bal. De thuisploeg blijft het rustig aan doen, veel tijdgewin en de scheids liet dit maar gebeuren. De thuisploeg kan dan in de 62’ uit één van zijn counters nog de 3-1 scoren, wedstrijd gespeeld dus volledig tegen het spelbeeld van de 2de helft in. Onze jongens blijven er echter voor gaan, achteraan een verdediger weg, Jessy extra in de spits maar toch geen echte kansen meer totdat Dali in de 70’ toch nog de achterstand kan terugbrengen tot 3-2. KVVC gelooft er nog in, Jessy poogt snel te bal uit het doel te halen maar wordt dit verhinderd door de thuisspelers. Trek- en duwwerk natuurlijk door de onsportieve houding van de thuisspelers, scheids neemt dan maar de gemakkelijkste beslissing en fluit dadelijk af met niets van extra speeltijd.

Scheids natuurlijk tevreden, zo kon hij nog de laatste 4 km van de Omloop het nieuwsblad zien en de thuisploeg zo beloond voor zijn veelvuldig tijdrekken in de 2de helft.

Erg gevleide overwinning van de thuisploeg, maar wie wint heeft natuurlijk altijd gelijk, die zo op de 2de plaats komt, maar onze spelers moeten de schuld van het verlies vooral bij zichzelf zoeken na een wel erg zwakke 1ste helft en toch veel te weinig scherpte tijdens de wedstrijd. Hopelijk is iedereen terug wakker geschud, want woensdag wacht terug een zware wedstrijd voor de Jeugdcup Het Nieuwsblad, thuis tegen het stevige KVK Avelgem, ongeslagen leider in de provinciale reeks, waar in de heenwedstrijd een hard bevochten 1-1 behaald werd.

Speelden voor KVVC: Thomas Salenbien,Styn Devlieger,Ronald Dhondt, Robbe Calcoen, Hubert Vanhoren,Jessy Blanckaert,Louis Kinget, Andreas Decock(1)Wannes Dhert, Sies Hillewaere, Maxime Vanderbiest,Ruben Verstraete,Dali Ballieul(1)

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KSV Nieuwpoort
Eindstand: 5-2

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 2-0 (1-0)

Zonder Maxim B , Dante , Joost en James beloofde het geen zaterdag wandeling in Waregem te worden. Het veld , nationaal voetbal onwaardig, verdiende zelfs de naam voetbalveld niet. De match verliep dus moeilijk voor beide ploegen, Er werd snel en met veel druk naar voor gevoetbald . K.VVC had het er moeilijk mee en leed heel veel balverlies. Automatismen zag je niet door de vele afwezigen. Er werd te weinig gesproken en soms te nonchalant verdedigd wat soms voor gevaarlijke situaties voor onze kooi zorgde. Gelukkig werden deze kansen nooit verzilverd en staken de collega’s verdedigers er telkens een voet of een been voor. RC scoorde eerder onverdiend . Na voorzet ontzette een KVVC speler met het hoofd en de bal belande ongelukkig in de eigen netten …Na druk hen en weer voetbal gingen we thee drinken bij een 1-0 achterstand. Tweede helft was evenbeeld van eerste helft niemand echt baas, kansjes aan beide kanten. Voor beide ploegen nog één grote kans. Voor ons was het BU17 speler Prophete die zijn bal op de dwarsligger zag uiteen spatten. Voor Waregem stond Denzel in de baan van de bal en kon hij die op de lijn weg werken. Het bleef een wedstrijd die nog alle kanten op kon tot 10 minuten voor affluiten. RC scoorde de tweede treffer toen er een misverstand was tussen verdedigers en doelman en de Waregem spits kon binnen tikken. Gelijk spel was juistere weergave van de match geweest. KBVB ,jullie willen een goede jeugdopleiding. Zou het geen goed idee zijn om geld uit te trekken en te verdelen onder de ploegen die “nationaal” spelen zodat extra velden zorgen dat ploegen niet hun eigen matchveld kapot trainen. Goede opleiding op slechte velden lukt echt niet …………….

Eindstand: 2-3 (1-2)

KRC moest met een zwaar gehavende ploeg de verplaatsing maken naar het onderaan geklasseerde Zillebeke. Zonder onze geelgeschorste topschutter Maxim Simoen, zonder de reeds 2 weken gekwetsten Xander Lehouck en Mathias Croes, maar deze week vielen ook nog Ruben Hoorne uit met een verrekking in de dij en keeper Tom Winnock is out voor minimum 3 weken voor een blessure aan de schouder. Guillaume Werquin, sukkelend met een aanslepende blessure,blijft ook nog een tijdje afwezig totdat hij volledig hersteld is. Positief was de 1ste selectie voor Stijn Geryl, terug na lang weggeweest en na 2 trainingen reeds bij de selectie gezien de omstandigheden. Mooie kans ook voor keeper Arne Vanacker, die door de kwetsuur van titularisdoelman Tom Winnock en het afhaken van Denny Sneyaert de kans krijgt om zich te bewijzen als 1ste doelman. Gert Dawyndt kwam hierdoor ook na lang weggeweest te zijn als reservedoelman op de bank terecht. Toch eventjes puzzelen voor trainer Patrick Soutaer om aan een passende ploegopstelling te geraken. De opwarming van de aarde was duidelijk nog niet tot in Zillebeke geraakt want er werd in ijskoude omstandigheden afgetrapt op het kleine en harde veld, in de beginfase was het dan ook zoeken en wennen aan deze omstandigheden. KRC paste zich als eerste aan en kon voor het eerst dreigen via een vrije trap van Ferre, maar zijn schot werd weggeduwd door de keeper en ook in de rebound raakte de kopbal van Kevin Deman niet voorbij de doelman. De volgende aanval was het wel al raak: na 8 minuten zwaaide Klaas van op rechts de bal scherp voor doel en door mistasten van de Zillebeekse doelman verdween het leer in de goal. 1-0 voor KRC met toch wel enige hulp van de keeper. Lang duurde de voorsprong van KRC niet, zoals zo vaak, want 2 minuten later kwam de thuisploeg in de 16 meter in balbezit nadat een lage hoekschop door een KRC-speler was gedevieerd. De tegenstander trapte de bal voorbij een kansloze Arne hoog in doel, 1-1 na amper 10 minuten spelen. De Panne was niet van slag en sloeg 8 minuten later al terug: nadat een vrije trap van Jelle weggebokst was door de thuisdoelman, zette Kevin Deman goed druk op een verdediger van de thuisploeg en veroverde hij de bal. Hij steekt Klaas goed diep in de hoek waarop Klaas perfect teruglegt op Sam, die de bal van dichtbij alleen maar in het doel hoeft te duwen. Na een aanval uit de boekjes klimt KRC terug op voorsprong. Op het halfuur kwam Zillebeke nog eens dreigen via een vrije trap van rechts, gelukkig ging de bal aan de 2e paal naast het doel. KRC antwoordde met een afstandschot van Sammy, maar zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de paal achter de doellijn. 10’ voor de rust was Zillebeke opnieuw gevaarlijk op een corner: een thuisspeler met een open kopkans, maar zijn poging ging uiteindelijk nog hoog over. Enkele minuten later kopte Ferre aan de overkant een voorzet van Kevin Deman in de handen van de keeper. Daarna konden beide ploegen geen echte kansen meer creëren en de spelers gingen dan ook met een 1-2 stand de rust in.

Onmiddellijk na de pauze ging Kevin Desaver op wandel in de verdediging van de thuisploeg, maar met een voetreflex zorgde de thuisdoelman er voor dat de score niet hoger opliep. Hierna begon Zillebeke het laken naar zich toe te trekken en zette het meer druk op de verdediging van blauw-zwart, toch volgden hieruit geen echte doelkansen. In de 57’ kreeg de thuisploeg een vrije trap, de bal werd niet volledig weggewerkt door Arne en in de rebound verdween het leer in de rechterbenedenhoek in doel. Na de gelijkmaker was KRC even van slag en Zillebeke bleef doordrukken. KRC had eerst nog het geluk aan zijn zijde toen de scheidsrechter even na het uur een haakfout van Manu in het strafschopgebied niet zag, maar werd zelf enkele minuten later onrecht aangedaan toen de scheidsrechter alleen maar een gele kaart gaf aan de doelman van de thuisploeg nadat hij buiten het strafschopgebied de bal met de hand had beroerd. De poging van Jelle uit de daaropvolgende vrije trap werd met enige moeite in hoekschop geduwd door de keeper.
Hierna nam KRC de wedstrijd meer en meer in handen en dit leverde al snel een eerste kans op: met nog een kwartier spelen kan Sammy van ver aanleggen, maar zijn poging ging aan de 2de paal naast het doel. 10 minuten voor tijd was het wel raak: een voorzet van rechts werd door Dries goed teruggelegd tot bij Jelle, die met een plaatsbal KRC opnieuw op een verdiende voorsprong bracht. Zillebeke was na de tegentreffer niet meer in staat om terug te slaan, hierdoor kon blauw-zwart de wedstrijd makkelijk onder controle houden en zelf nog een paar kansjes afdwingen: eerst ging een schot van Dries naast en ook 5 minuten voor tijd schiet Kevin Desaver overhaast naast het doel. KRC was dan ook de verdiende winnaar toen het laatste fluitsignaal weerklonk.

Opdracht volbracht en de 3 punten mee naar De Panne. Volgende week terug een haalbare maar zeker niet te onderschatten verplaatsing naar FC Wijtschate, waar een overwinning eigenlijk moet om nog eindrondeambities te kunnen hebben. Training op donderdag, een leuke bowlingavond op vrijdagavond en zondag iedereen op scherp om het KRC-puntentotaal terug met 3 punten aan te dikken.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Kevin Deman, Manu Jullien, Tyas Demuysere,Jelle Wils(1), Klaas Dekeyser(67’Stijn Geryl),Sammy Luchie,Ferre Verdonck,Kevin Desaver, Dries Schoolaert,Sam Mortier (83’Pieter Geerts).

Reservedoelman Gert Dawyndt en Peter Debuck bleven op de bank.