Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KVK Ieper
Eindstand: 1-1 (1-1)

Eindelijk nog eens voetbal, jammer genoeg terug in winterse omstandigheden met een erg koude wind. Met 2 rampzalige trainingsweken achter de rug door de vele afgelastingen en de examens, was het afwachten welk niveau onze spelers terug zouden halen. Fel gehandicapte ploeg door het ontbreken van de gekwetsten Sies Hillewaere en Wannes Dhert en zonder Ruben Verstraete en Maxiem Vanderbiest die moesten studeren, Timon hillewaere kwam de ploeg versterken door het forfait van VV Tielt bij de BU15.

Goede start van KVVC want na 1’30 reeds een mooie bal van Hubert naar Dali, Dali kan alleen op doel afgaan maar hij trapt jammer genoeg juist naast, hier moest het 1-0 gestaan hebben. KVVC houdt de match goed onder controle maar in de 8’ een koude douche, slecht afgeweerde bal achteraan, een korte dekking en de bal wordt van buiten de 16 mooi in de hoek binnengetrapt, ongrijpbaar voor doelman Fabio. KVVC even van slag en even later moet Fabio mooi redding brengen als een voorzet-schot dreigt binnen te gaan. KVVC heeft het moeilijk, voetbalt krampachtig tegen een veel scherper Ieper dat weinig ruimte weggeeft. Op slag van rust toch nog de gelijkmaker, diepe bal van Dali naar Timon die op kracht doorgaat maar iets te ver moet uitwijken, Timon kan toch nog op doel trappen, de bal gaat voorlangs maar wout komt aangelopen en trapt hard de 1-1 ruststand op het bord.
2de helft een beter KVVC met veel meer inzet en scherpte, maar het geluk staat echt niet aan hun kant. Ieper wordt op de eigen helft teruggedrukt en speculeert enkel nog op de tegenaanval. 47’ uitworp van Andreas, een hard werkende Dali kan doorgaan, bal echter te ver van de voet en in allerijl weggetrapt. 49’ snelle counter Ieper, bezoeker alleen voor Fabio maar de bal gaat gelukkig naast.55’ mooi schot van Dali, maar terug naast.59’ actie Andreas-Dobbe,schot Andreas, bal komt bij Dali die op doel trapt maar tegen de deklat. Enkele hoekschoppen leveren ook nog gevaar op, maar om een of andere reden wordt de bal steeds in de handen van de keeper gekopt. 63’ komt onze kapitein Andreas schuin alleen voor doel, maar onze kapitein mist zijn schot volledig en de bal gaat ver naast. 66’ Dali gaat nog eens alleen op doel af, maar de bal springt op tegen zijn been en weg kans. KVVC blijft druk zetten, maar het geluk stond vandaag echt niet aan onze kant. Eindstand 1-1, onze jongens hadden zeker meer verdiend, maar het spelpeil was zeker niet van het niveau dat we van hen gewoon zijn.

Woensdag wacht terug een zware bekerwedstrijd tegen het stugge Eernegem waar in de heenwedstrijd met 1-2 gewonnen werd, kwalificatie betekent een plaatsje in de halve finale tegen Zulte-Waregem, maar eerst zal er woensdag voor het plaatsje moeten geknokt worden.

Jammer genoeg terug zonder Jessy en Ruben met selectieverplichtingen, zonder de gekwetste Sies, maar mogelijks de terugkeer van Wannes.

Speelden voor KVVC: Fabio Samyn,Jessy Blanckaert, Robbe Calcoen ,Hubert Vanhoren, Ronald Dhondt,Niels Lanssens,Louis Kinget,Andreas Decock,Dobbe Stekelorum, Dali Ballieul, Wout Samijn(1), Styn Devlieger, Timon Hillewaere

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SV Koekelare
Eindstand: 3-2

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 1-3 (0-3)

Sterke match van KVVC, zeer veel balbezit, goed tempo, mooie combinaties, steeds buitvoetballende verdediging , weinig lange ballen, steeds speelruimte klein gehouden in balverlies en goeie druk op de bal…. En toch de match eindigen met verlies. Ongelooflijk maar toch waar. In de eerste helft werden 2 foutjes direct afgestraft door Ieper , neem dan nog een domme maar terechte strafschop en je hebt drie tegendoelpunten die zomaar uit de lucht komen vallen terwijl je op alle vlakken de baas bent. De kansen die bijeengespeeld werden door KVVC werden telkens gemist en je voelde het gewoon dat dit zou worden afgestraft . Eerste helft waarschijnlijk 65 procent balbezit en toch gaan rusten met 0 – 3 . Na de koffie misschien een iets minder dominante kustploeg en hierdoor kon Ieper wat meer in de wedstrijd komen. Echter nooit in die mate dat je als trainer denkt van nu is het gedaan met ons. KVVC bleef de betere ploeg en James kon de oververdiende eerredder scoren. De visieverantwoordelijke en de mensen van de KBVB zouden zeggen: “ het is de opleiding die telt en de einduitslag is minder belangrijk “ .Ok maar het zou leuker zijn, zeker na zo’n match, wanneer je toch loon naar werk zou krijgen . Proficiat: Hannes, Jelle, Tim, Denzel, Thomas, Ward, James, Maxim Pro, Maxim But, Dante, Remko, Joost, Ian en Ambroos.

Eindstand: 9-1 (4-0)

Na vele afgelastingen mochten onze reserven eindelijk nog eens een match spelen. Voor het eerst sinds lang, kon er nog eens met een voltallig elftal gespeeld worden. Tegenstander van dienst was Bulskamp A, laatste in de stand. KRC start met Ruben als gelegenheidsdoelman en ook Pierig en Patrick zijn er voor het eerst sinds lang weer bij. Gelegenheidsarbiter was Eric Hoorne omdat de aangeduide ref Bjorn Callebout afgebeld had. KRC is onmiddellijk de betere ploeg en komt nooit in de problemen. Pieter mist eerst nog een grote kans maar Peter kan 2' later toch de 1-0 op het bord zetten. Nog geen 5' later staat het al 2-0 wanneer Peter zijn 2e tegen de netten prikt. KRC is op alle linies de baas en dat resulteert in een 3e goal, afgewerkt door Gilles. 35' vrije trap op een mooie plaats, Dries Degraeuwe achter de bal en hij plaats de bal mooi naast de muur in doel, 4-0. Kansen komen er nog via Matthias en Peter maar verder komt KRC niet meer in de eerste helft.
De 2e helft is nog maar nauwelijks begonnen of het staat al 5-0 via Peter na een mooie actie van Patrick en Gilles. 55' is het 6-0 wanneer Gilles zijn 2e scoort na opnieuw een mooi uitgespeelde combinatie. In de 2e helft blijft hetzelfde spelbeeld behouden en is KRC overduidelijk de betere ploeg. De score wordt nog verder uitgediept tot 9-0, na goals van opnieuw Peter en Gilles en Arne. Ook de assists van Pieter, Arne en Patrick verdienen een vermelding. In de 80' minuut krijgt Bulskamp toch een reuzekans wanneer een groen-zwarte spits alleen voor doel komt maar Ruben kan redding brengen. 5 minuten later is het dan toch 9-1 wanneer de bal van in de verste hoek wordt getrapt, een verdiende eerredder op basis van hun inzet. De score verandert niet meer en de 9-1 blijft dan ook de eindstand. Een oververdiende zege voor een mooi voetballend KRC. Jammer dat er niet elke week zo gevoetbald kan worden want anders was KRC overduidelijk een top-5 kandidaat. Speelden voor KRC: Ruben Hoorne, Dries Degraeuwe(1), Pierig Le Loët, Dries Dawyndt, Sander Cuvelier, Arne Debou(1), Pieter Coulier, Matthias Croes, Pieter Geerts, Gilles Veranneman(3), Peter De Buck(4), Patrick Kaminski en Thyme Allary. Jullien Averein bleef op de bank maar was wel de gelegenheids -KRC-trainer.

JV Lo Reninge - KRC De Panne
Eindstand: 1-3 (1-2)

Verplaatsing naar rode lantaarn JV Lo Reninge, een makkie dus op papier maar onze Ratjes wisten dat ze de 3 punten zeker niet cadeau zouden krijgen tegen de mannen van trainer Johan ‘Zimmer’ Timmerman, steeds uit op een stunt tegen De Panne.

Zaterdagavondwedstrijd in verre van ideale omstandigheden, klein, hobbelig, zwaar liggend klein veld met daarbij ook nog een koude zijwind. KRC zonder de geschorste Kevin Desaver en de zieke Dries Schoolaert, zodat Pieter Geerts en Dries Dawyndt terug de selectie mochten vervoegen.

Al vlug na de aftrap bleek de thuisploeg erg scherp te staan, veel druk op de balbezitter, veel goede wil en karakter, maar gelukkig met weinig goed voetbal. KRC hield de thuisploeg rustig onder controle en bij de 1ste echte actie van de wedstrijd was het al raak. Vrije trap van Ferre Verdonck, bal wijkt af op een thuisspeler voorbij een totaal verraste doelman en het staat 0-1. 23” verre vrije trap van de thuisploeg, bal glijdt door, Alex kan net niet bij de bal maar de bal gaat juist naast buiten. 24’ eindelijk een snelle KRC-aanval, voorzet van Klaas, keeper lost de bal en in het geharrewar gaat Ferre neer in de 16, strafschop en kapitein Jelle brengt de stand op 0-2. 37’ een verre vrije trap van de thuisploeg, bal schiet aan iedereen voorbij en het staat opeens 1-2, terug een wedstrijd. Rust wordt gefloten op een 1-2 stand, na een magere 1ste helft met erg weinig doelgevaar.

46/ de thuisploeg met een actie van oud KRC’er Michel pattyn op rechts, mooie voorzet maar keeper Arne is attent en pakt de bal. 62’ schoolvoorbeeld van een strafschop, de doorgebroken Klaas Dekeyser wordt in de 16 overduidelijk neergehaald, maar een anders goed leidende scheidsrechter Vanhoorelbeke Filip laat onbegrijpelijk doorspelen. 58’ terug Klaas door op rechts, bal afgelegd naar Sam die zo erg gemakkelijk kan scoren en de geruststellende 1-3 op het bord zet. 68’ nog eens de thuisploeg met een mooie actie op links, onze goed spelende oude krijger Alex blokt echter af in corner. 76’ mooie 1-2 tussen maxim en de goed ingevallen Pieter’Pitta’Geerts die echter op de keeper besluit en de bal in corner. 86’ nog een schot uit de 2de lijn van Ferre, keeper lost maar niemand is gevolgd.91’ gaat Pitta nog eens op links door, komt alleen op de doelman maar trapt recht op de keeper, afleggen voor de volledig vrijstaande Maxim was hier wel beter geweest. 92’ nog een lage schuiver waarop doelman Arne goed plat gaat. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-3 eindstand, opdracht vervuld, 3 punten mee naar De Panne na een moeilijke wedstrijd.

Volgende vrijdag wacht een thuiswedstrijd tegen leider SK Elverdinge, dit WE winnaar met 1-10 op SK Zillebeke en bezig aan een serie van 19 overwinningen op een rij.

Kan KRC voor een stunt zorgen en de reeks overwinningen stoppen??? Jammer genoeg zonder Ferre en Sammy, beiden geel geschorst. Het wordt moeilijk tegen een waarschijnlijk supergemotiveerd Elverdinge dat ongetwijfeld de 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zal willen wreken.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker,Kevin Deman,Jelle Wils(1),Tyas Demuysere,Sammy Luchie,Stijn Geryl (45’Xander Lehouck), Alex Leloet ( Pieter Geerts),Ferre Verdonck,Sam Mortier(1),Maxim Simoen,Klaas Dekeyser ( Dries Dawyndt)

Reservedoelman Gert Dawyndt bleef op de bank.

Er was geel voor Sammy(trekfout), Ferre(late tackle),Alex(trekfout) en Maxime(duwfout).

Voor Sammy en Ferre meteen hun 3de gele kaart, dus vrijdag geschorst voor de wedstrijd tegen leider SK Elverdinge