Wedstrijdverslagen 24/25-11-2012

Woensdag 21/11/ 12: KRC Mechelen – NU15 KVV Coxyde 2-0 (1-0)
3de ronde Beker van België

Wat kan voetbal oneerlijk zijn, de betere ploeg zijn, de wedstrijd aan de rust al eigenlijk moeten beslist hebben maar toch uit de beker liggen, dat overkwam onze NU15.

Verre verplaatsing naar één van de oudste clubs van België met stamnummer 24, KRC Mechelen, in het Oscar Van Kesbeeckstadium waar de tijd ook is blijven stilstaan. Oud stadion, oude infrastructuur, weinig hygiëne, een slecht liggend veld, kortom weinig aanlokkelijke omstandigheden. Gestart met wat meer defensieve zekerheid, zonder de zieke Styn Devlieger, bleek al snel dat onze jongens duidelijk beter waren dan de thuisploeg zodat al snel voor de offensieve opstelling gekozen werd. Gestart met een stevige wind schuin in de rug werd de thuisploeg zowat gans de 1ste helft op zijn eigen helft gedrukt. Balletje gaat goed rond bij KVVC en in de 7’ een eerste maal Dali die kan doorgaan maar op de attente thuiskeeper stuit. In de 10’ is het Andreas die gehaakt wordt in de 16, Thomas neemt zijn verantwoordelijkheid maar zijn hard gegeven strafschop niet ver genoeg in de hoek en een redding van de thuiskeeper. KVVC blijft de bal opeisen en Mechelen loert enkel op de counter met in de 15’ hun eerste gevaar na een acte op links, bal komt centraal maar Jessy kan nog net genoeg druk zetten om de afwerking te voorkomen.17’ Dali alleen door op rechts, maar zijn schot gaat voorlangs en niemand is gevolgd aan de 2de paal. 22’ Robbe met een vrije trap, bal via Dali en Andreas bij Ruben die te zwak op doel besluit. 27’, volledig tegen de gang van het spel in staat het 1-0, geen korte dekking achteraan, bal tussendoor en bal naast de tot dan toe zo goed als werkloze Thomas in doel getrapt. 30’ terug KVVC met een schot van Dali tegen de benen van de keeper. Ruststand 1-0, en niet zoals de lokale trainer zie, eigenlijk moest het aan de rust 1-4 gestaan hebben en wedstrijd gespeeld.

2de helft blijft KVVC het spel maken, maar de thuisploeg kruipt massaal terug, zet alles goed vast en hanteert meestal maar de lange bal. KVVC voetbalt te overhaast, maakt bijna geen gebruik van de flanken en wil te veel centraal iets forceren waar alles dicht zit. Weinig kansen in de 2de helft buiten een zwaar schot van buiten de 16 van Dali dat door een goede thuisdoelman gepakt wordt. De thuisploeg doet er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen: 2 ballen op het terrein, blijven liggen na ieder contact, de bal ver buitentrappen, kortom alle middelen waren goed om stand te houden. En ze worden daarvoor nog beloond in de 66’ als bij slechte communicatie centraal achteraan een thuisspeler gemakkelijk in balbezit komt en de eindstand vastlegt op 2-0. KVVC uitgeschakeld, iedereen fel ontgoocheld dat het tegen een mindere tegenstander moet gebeuren, maar als de gekregen kansen niet afgewerkt worden kom je natuurlijk in de problemen. Jammer, de kwartfinales zaten er zeker in, deze bekeruitschakeling nu maar snel vergeten en zaterdag met een fris hoofd revanche nemen tegen Wevelgem City voor de competitie.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Blanckaert Jessy, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Dhert Wannes, Vanhoren Hubert, Louis Kinget, Stekelorum Dobbe, Ballieul Dali, Verstraete Ruben, Hillewaere Sies, Lanssens Niels, Decock Andreas, Vanderbiest Maxime.

 

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Wevelgem City
Eindstand: 8-1 ( 5-0)

Na de pijnlijke bekeruitschakeling van vorige woensdag op Racing Mechelen, stond vandaag een thuiswedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Wevelgem op het programma, ideaal dus om alle pech van de bekerpartij te verwerken.
Op een nat, zwaar liggend 2de veld, een wedstrijd in rode reservetruitjes en met interim-scheidsrechter Daniel Provoost werd afgetrapt en KVVC neemt dadelijk de match in handen met in de 4’ reeds een mooi opgebouwde aanval maar kapitein Andreas kan net niet bij de bal om af te werken. 5’ mooie actie centraal van Wannes, op het juiste moment naar Andreas die mooi over de uitgekomen keeper afwerkt, 1-0. 8’ terug een erg mooie collectieve aanval met een voorzet van Dali, kopstoot van Andreas maar recht op de keeper. 14’ slordig moment van onze keeper Thomas, ontzetten zonder druk in de voeten van een bezoeker, bal wordt over Thomas heen getrapt en belandt gelukkig op de deklat en zo terug in de handen van Thomas. 15’ kort gegeven hoekschop, actie Andreas, bal gaat achteruit tot aan de rand van de 16 waar Robbe met een prachtige schot in de linkerbovenhoek van het doel de 2-0 op het bord zet. 19’ een snelle tegenaanval van KVVC en het is de pas ingevallen Ruben die de 3-0 score binnentrapt. 21’ actie Dali-Ruben-Dali die op doel trapt maar via een rug van een bezoeker gaat de bal in corner. 24’ mooie loopactie Dali, mooie voorzet achteruit, Andreas net niet bij de bal maar de goed gevolgde Maxime kan de 4-0 binnentrappen. 31’ terug Dali die het overzicht behoudt, mooi hakje, bal klaar voor Ruben die beheerst de 5-0 ruststand vastlegt na een erg goede 1ste helft. 38’ Andreas met een bal in de hoek, Jessy komt in balbezit loopt de achterlijn af, balletje achteruit tot bij Ruben die toont dat afwerken ook moeilijk gaat door beide palen te raken in dezelfde actie maar de bal gaat toch over de lijn 6-0, Sies trapt de bal voor alle zekerheid toch nog eens binnen. 45’ mooie doorsteek Andreas naar pocketspits Jessy die beheerst de 7-0 binnentrapt.
48’ een erg bedrijvige Ruben alleen door maar hij trapt wat overhaast over. 51’ cadeautje van onze verdedigers Hubert en Ronald, slechte communicatie, bezoeker gaat met de bal door en werkt mooi af ondanks de terugkeer van Wannes, 7-1 de eerreddende goal voor de moedige bezoekers die steeds probeerden te voetballen. 55’ Sies met een mooie actie op rechts, voorzet naar Dali die over doel besluit.67’ ingooi Sies, Dali in 1 tijd naar Ruben die kan doorgaan maar op de keeper trapt. 69’ kan Dali de eindstand vastleggen op 8-1 als hij mooi over de keeper in doel besluit en zo ook zijn meer dan verdiend doelpuntje meepikt. Probleemloze overwinning na vooral een sterke 1ste helft. Volgende week de laatste wedstrijd van de heenronde met de verplaatsing naar het ook onderaan geklasseerde Zwevegem Sport waar onze NU15 zich zeker niet mogen laten verrassen.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Blanckaert Jessy(1)Dhondt Ronald, Calcoen Robbe(1), Dhert Wannes, Vanhoren Hubert, Louis Kinget, Stekelorum Dobbe, Ballieul Dali(1), Verstraete Ruben(3), Hillewaere Sies, Lanssens Niels, Decock Andreas(1), Vanderbiest Maxime(1).

 

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde bye

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Wevelgem City
Eindstand: 1-1 ( 0-1)

Hekkensluiter op bezoek en iedereen dacht dat de drie punten zouden in Koksijde blijven. Niets was minder waar. KVVC startte goed en zou baas blijven gedurende de gehele match. Jammer dat tijdens een van de twee aanvalspogingen een verdediger een strafschopfout beging ( duw in de rug), 11 meter en 0 – 1 achter. Koksijde die voor de gelegenheid in het rood aantraden probeerden maar te veel lange ballen die slecht aankwamen, slechte loopacties en sommige combinaties die verkeerd liepen op het middenveld zouden ervoor zorgen dat we de rust ingingen met achterstand. Na de rust was ik er gerust in. We zouden wel scoren en winnen. Jammer maar twee maal zat de dwarslat in de weg en zeker twee open kansen werden gemist. Wevelgem vocht om zijn voorsprong te behouden en het lukte KVVC maar één keer om te scoren ( via Dante) terwijl we echt het meest in balbezit waren. Zeer onverdiend keerden de paarsen terug naar huis met één punt.

 

Uitslagen nationale – bijzondere ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU12 KVVC – Wevelgem City 6-2
Wevelgem City- NU13 KVVC 3-0
SV Bredene B - GU13 KVVC 3-3
Wevelgem City - NU14 KVVC 2-2
SC Blankenberge - BU15 KVVO 2-1
Eendracht Hooglede - BU17 KVVO
Wevelgem City - NU17 KVVC 2-1
Wevelgem City - NU19 KVVC 3-2
Eendracht Hooglede - BU21 KVV

 

Reserven
SK Nieuwkapelle - KRC De Panne
Eindstand: 4-2 (2-1)

Na de sterke, maar toch verloren match van vorige week, was er nu de verplaatsing naar Nieuwkapelle, een op papier zeker haalbare kaart. KRC begint goed aan de match en heeft onmiddellijk het speloverwicht. Dit resulteert in enkele kleine en grote kansen, maar niet afgewerkt door Pita, Pieter-Jan, Thyme en Klaas. Tegen de gang van het spel in de 20' staat het plots 1-0, wanneer een corner blijft hangen in de rechthoek en makkelijk mag binnen getrapt worden. KRC is niet aangeslagen en blijft de betere ploeg. 30' actie van op rechts, bal naar Thomas en die plaatst de bal mooi naast de keeper, 1-1. De meer dan verdiende gelijkmaker tegen een zwak spelend Nieuwkapelle. Na opnieuw een resem kansen gemist te hebben, is het opnieuw Nieuwkapelle die het nog eens probeert en opnieuw is het bingo, 2-1. Onbegrijpelijk dat we hier met een achterstand moeten gaan rusten.
In de 2e helft hetzelfde verhaal, steriele druk van KRC maar nu wel met minder kansen. 55' actie van op links via Pita, hij kapt mooi zijn man uit en plaatst de bal met rechts in de rechterbenedenhoek, 2-2. Na dit goal volgen er opnieuw wat kansen maar opnieuw slagen onze spitsen er niet in om de thuiskeeper te verslaan. 70' fout centraal op Pieter Coulier, iedereen verwacht dat de thuisspeler de bal buiten trapt, maar nee, hij gaat op doel af en legt de bal naast Arne binnen, ongeloof alom maar het staat 3-2. KRC probeert wel nog maar kan niet meer tot scoren komen. Het is Nieuwkapelle die nog eens kan counteren en de 4-2 eindstand op het bord kan zetten. Het dieptepunt moet zowat bereikt zijn voor onze reserven want deze tegenstander moet normaal altijd verslaan worden. Volgende week zal het opnieuw moeilijk worden want dan komt Nieuwpoort A, 3e in de stand, op bezoek.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Sander Cuvelier, Jochen Van Isacker, Niels Dumon, Dries Dawyndt, Pieter Coulier, Thomas Dedeyster(1), Klaas Dekeyser, Pieter Geerts(1), Pieter-Jan Calcoen, Thyme Allary en Yensi Sunardi.

 

1ste Elftal
FC Westouter - KRC De Panne
Eindstand: 5-1 ( 1-1)

KRC stond voor een op papier haalbare verplaatsing naar FC Westouter, waar huidig KRC-trainer Patrick Soutaer in het verleden nog actief geweest was. Jammer genoeg heeft hij niet veel plezier beleefd aan het bezoek bij zijn oude ploeg.
KRC verzwakt door de afwezigheid van de geel geschorste Xander Lehouck, de gekwetsten Tyas Demuysere en Tom Ameloot en wegens werkverplichtingen verhinderde Kevin Desaver. Doelman Torn Winnock, terug uit kwetsuur startte op de bank, waardoor Denny Sneyaert in doel bleef. Door de vele afwezigen startte Croes Mathias voor de 1ste keer in de basis en zat Pieter-Jan Calcoen voor de 1ste maal bij de selectie.

Op een klein, hobbelig veld startte KRC ‘bergaf’ en met de wind in de rug. Goede start met in de 3' een vrije trap van Ferre Verdonck, bal buiten via de bovenkant van de deklat. 5' mooie actie van Maxime Simoen op links, Sam Mortier komt mooi voor zijn man maar zijn schot gaat juist naast. 10' mooie doorsteek in l tijd van Maxime naar Sam die schuin op rechts alleen op doel kan afgaan, maar van te ver op de keeper trapt. 27' terug goed gegeven vrije trap van Ferre naar de 2de paal, bal komt terug aan de 1ste paal waar Maxime hem mooi terug voor doel brengt, Sam komt ingevlogen maar net te laat om binnen te kunnen tikken. 31' terug Ferre met een vrije trap, bal bij Maxime die met het achterhoofd kan binnenkoppen, de meer dan verdiende 0-1 tegen een thuisploeg die tot dan toe nog niets getoond had. 38' terug Ferre met en vrije trap, de bal in het pak en met veel geluk net naast de verste paal buiten. 39' valt de gelijkmaker volledig uit de lucht, een actie op links, een trap die waarschijnlijk een 10-tal meter naast doel zou gaan, maar bal per ongeluk aangeraakt door een thuisspeler, waardoor een tot dan toe werkloze Denny tegenvoets genomen wordt, totaal onverdiend staat het 1-1. 41' een voorzet van Sam, bal komt bij Guillaume die mooi op doel trapt maar de bal wijkt af in corner. 45' een voorzet van op links door Dries, Sam komt ingelopen maar zijn schot gaat terug naast. Ruststand 1-1, KRC veel te weinig beloond voor zijn overwicht.

In de 2de helft, nu met de wind tegen, neemt KRC aanvankelijk terug de wedstrijd in handen. 50' rechtstreekse vrije trap Ferre, laag in de hoek maar de thuiskeeper staat op de juiste plaats. 55' vrije trap op rechts van Westouter, slecht gegeven, maar de bal komt nog terecht tegen een voet van en thuisspeler en met veel geluk verdwijnt de bal in doel, 2-1 totaal tegen de gang van het spel in. 58' mooie actie Guillaume-Kevin die Sam schuin rechts alleen voor de keeper brengen maar Sam besluit met een slap schot op de keeper. 60' een voorzet van op rechts, bal komt bij een alleenstaande Croes die zijn schot echter kraakt. 63' mooie actie van Sam op links, mooie voorzet maar Maxime kan net niet goed genoeg bij de bal om binnen te koppen. 65' bal mooi in de diepte voor Maxime die gehaakt wordt, slechts geel voor de thuisspeler maar een open doekans die verhinderd wordt. 71' geknoei achteraan van Kevin Deman, knullig balverlies, 3 thuisspelers duiken alleen op voor doelman Denny, bal breed en het staat 3-1. 75' steekt Kevin Guillaume mooi diep op rechts, goede voorzet, Max kan niet bij de bal die bij de alleenstaande Ferre komt die jammer genoeg naast trapt. Even later wordt Kevin Deman vervangen door PJ Calcoen die hiermee zijn eerste speelminuten krijgt in het 1ste elftal van KRC, niet dankbaar natuurlijk bij een 3-1 achterstand en met een elftal dat risico's neemt. 83' corner op rechts van de thuisploeg, alleenstaande speler aan de 2de paal kopt gelukkig over. 87' een vrije trap van op rechts, Sammy zonde reactie en zijn rechtstreekse tegenstander kopt gemakkelijk de 4-1 binnen. En in de 88' gaat een ongelukkige Sammy nog eens in de fout en kan de thuisploeg de eindstand vastleggen op 5-1. Zware nederlaag voor KRC tegen een zwakke tegenstander, maar als de kansen natuurlijk niet afgewerkt worden wordt dit vaak afgestraft. Te gendoelpunten worden ook veel te gemakkelijk weggegeven, volgende weken zal het heel wat scherper moeten met een zwaar drieluik op komst. Volgende week op bezoek naar het stevige Jonkershove, dan thuis tegen titelkandidaat Prielen en dan op bezoek naar grote titelkandidaat WS Zarren. KRC zal nu moeten tonen wat het echt waard is. Speelden voor KRC: Denny Sneyaert, Sammy Luchie„Jelle Wils, Manu Jullien„Kevin Deman( 75'PJ Calcoen), Guillaume Werquin, Ferre Verdonck, Dries Schoolaert(65' Marnik Fieuw), Sam Mortier, Mathias Croes, Simoen Maxim(l)

Dries Dawyndt en reservedoelman Torn Winnock bleven op de bank.

Er was geel voor Jelle wils ( fout, meteen zijn 3de en geschorst voor de volgende wedstrijd), Sam Mortier ( fout) en Mathias Croes(protest)

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 1 december

14uur30: GU15 KVVC – SV Nieuwpoort B
14uur30: Zwevegem Sport – NU 15 KVVC
14uur30: Zwevegem Sport – NU 16 KVVC

Zondag 2 december:

9uur15: reserven KRC – KSV Nieuwpoort A
14uur30: Eendracht Jonkershove – 1ste elftal KRC