Wedstrijdverslagen 03/04-11-2012

Nationale knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – KFC Izegem
Eindstand: 8-2 ( 3-1)

KVVC zonder vakantiegangers Sies en Wannes stond voor een thuiswedstrijd tegen het niet te onderschatten Izegem. Ondanks de vele regen was terrein 1 van KRC De Panne perfect bespeelbaar, het zonnetje was ook van de partij wel vergezeld van een koude wind. Rustig wedstrijdbegin, KVVC meestal op de helft van Izegem dat duidelijk op de snelle counter speculeerde. 10’ toch eerste kans voor de bezoekers met een voorzet van op rechts, Thomas te laat bij de bal maar gelukkig kopt de bezoeker naast de bal. 14’ KVVC met een snelle uitbraak na een verre uittrap van Thomas, Dali op snelheid door en onze spits werkt beheerst af, 1-0. Daarna terug veel middenveldspel tot in de 22’ een actie van de bezoekers op de zijlijn op rechts, al dan niet trekfout van Jessy in een duel, zwaar bestraft door scheids Patrick Soutaer met een gele kaart.23’ kans voor een scherp ingevallen Maxime, maar hij trapt over. 25’ een prachtig uitgespeelde aanval via Andreas-Maxime, terug Andreas, Ruben naar Dali die Ruben alleen voor de keeper brengt en het staat 2-0 met een prachtig uitgespeeld doelpunt. 27’ combinatie op links tussen Jessy en Maxime, Jessy kan voorzetten maar de inkomende Dali kan net niet bij de bal. 29’ het moment van Maxime, een persoonlijke actie en 3 man uitgespeeld zoals alleen Maxime dat kan en ditmaal volgt ook de afwerking, 3-0, wedstrijd gespeeld denkt iedereen. Maar in de 31’ komen de bezoekers terug tot 3-1, als op rechts te gemakkelijk de vrije baan gegeven wordt aan een speler. Dadelijk erop een actie Jessy-Maxime-Andreas die Jessy, die van op zijn eigen helft vertrekt, de diepte instuurt maar de scheids fluit hier af voor buitenspel. 33’ Jessy wordt uitgespeeld, hij zet de achtervolging in en juist in de 16 een contact met de speler die gretig neergaat, 2de gele kaart voor Jessy en KVVC verder met 10 man en een strafschop tegen, erg goed gegeven maar Thomas kan met een formidabele reflex de bal nog tegen de bal duwen en uiteindelijk wordt de bal weggetrapt, ruststand 3-1, er staat ons een moeilijke 2de helft te wachten.

Wat tactische aanpassingen tijdens de rust door het mannetje minder, maar het slechtste wat kon gebeuren gebeurt. In de 36’ een actie op rechts van Izegem, geen scherpe dekking van Niels en het staat 3-2, Izegem direct met veel vertrouwen en KVVC zal ervoor moeten knokken. 38’ slim snel gegeven vrije trap van Andreas, Dali alleen door maar hij besluit op de keeper. KVVC toont karakter en centraal levert Louis stevig breekwerk af. 42’ een kantelmoment in de wedstrijd, aanval KVVC op rechts, via Dali en Ruben komt de bal op links bij de volledig vrijstaande Maxime die alleen op doel kan afgaan, maar opeens het fluitsignaal van de scheids. Rode kaart voor een bezoeker wegens belediging van de scheids, Izegem dus ook met 10, maar onbegrijpelijk dan scheidsrechtersbal aan de rand van onze 16 waar een bezoeker nog op de grond lag. 45’ terug Dali met een mooie actie op rechts, mooie voorzet maar de bezoekende keeper zit er goed tussen. 51’ mooie actie Robbe, mooi open gespeeld naar Dali die zelf de actie maakt en de 4-2 scoort. 53’ de 5-2, Dali, in het straatje gestuurd door Maxime, alleen voor de keeper met een perfecte afwerking en meteen ook zijn 3de doelpunt. 57’ krijgt Maxime de bal, hij heeft alle tijd en ruimte en legt beheerst de 6-2 binnen.67’ terug mooie aanval KVVC, Dali krijgt op rechts de bal, hij ziet de volledig vrijstaande Maxime staan die meteen zijn 3de doelpunt van de namiddag binnentrapt, 7-2. 70’ geblokte bal tussen Dali en de keeper, bal komt bij Dobbe terecht die de eindstand op 8-2 kan vastleggen na een fel geanimeerde wedstrijd met 2 uitsluitingen en nog een resem gele kaarten. De ganse ploeg toonde vandaag veel gretigheid en karakter en iedereen leverde een goede prestatie af. Nu een weekje rust en dan wacht op woensdag 14 november terug een zware opdracht voor de terugwedstrijd voor de Jeugdcup Het Nieuwsblad, tegen het sterke KVK Ieper, waar een nipte 4-3 voorsprong moet verdedigd worden.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Vanhoren Hubert, Blanckaert Jessy, Styn Devlieger, Louis Kinget, Stekelorum Dobbe(1), Ballieul Dali(3), Verstraete Ruben(1), Lanssens Niels, Decock Andreas, Vanderbiest Maxime(3).

Gewestelijke knapen U15 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke

Algemene afgelasting

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Eindstand: 5-0 ( 2-0)

Verassing wanneer Hannes en Ward verschenen in de kleedkamers. Normaal lagen ze in de lappenmand met blessure van vorige match. Na test tijdens opwarming moest Ward toch beter op de bank blijven en supporteren voor zijn ploeg. Meer zat er nog niet in. Hannes kon wel aan de slag. De ploeg was versterkt door bijzondere Arthur en Zino want ook Remko en Tim waren nog out. Ambroos was op vakantie. De match startte eerder moeilijk omdat KVVC teveel de lange bal speelde en er enorm veel dom balverlies werd geleden door sommigen. Veel keer werd voor de moeilijkste oplossing gekozen terwijl alles heel simpel moet. Na bijsturen en het tot iedereen doordrong dat de bal gewoon langer moest in de ploeg gehouden worden werd alles veel gemakkelijker. KVVC kwam op voorsprong en Izegem was enkel nog gevaarlijk op stilstaande fases. 2-0 bij de rust. Na de appelsien en druivensuiker, wat verschuivingen en enkele “ verse “ spelers ging alles volledig naar wens. Izegem bijna niet meer gezien. Bal ging goed rond en kansen werden gecreëerd op soms mooie wijze met een over verdiende 5-0 winst als resultaat. Volgend weekend rustdag en hopen dat de ganse ploeg terug paraat is om naar de boterstad te trekken de week daarna.

Eindstand: 1-4 (0-0)

Na de onverdiende nederlaag van vorig weekend tegen Woesten, maakte KRC nu zijn verste verplaatsing, naar Heuvelland. Reageren was de boodschap, maar de weergoeden zorgden met een sterke wind voor moeilijke omstandigheden voor beide ploegen. De waslijst aan gekwetsten bij KRC is nog altijd imens lang.

KRC begon sterk aan de partij en creëerde al in de eerste minuut een mooie kans. Guillaume Werquin bereikte Max Simoen in de zestien, maar zijn shot ging net naast. Gedreven door de wind kon ook Heuvelland dreigen, met in de 5de minuut een shot in de armen van onze doelman Tom Winnock. In de 11de minuut trapte Max Simoen een pas van Kevin Desaver net naast. In de 13de minuut beoordeelde Jullien Manu een lange bal van Heuvelland verkeerd, hierdoor strormde de spits alleen op doel af, hij speelde doelman Tom uit maar gelukkig was er nog Tyas Demuysere die de bal nog net in corner kon duwen. In de 18de minuut stuurde Ferre Verdonck Kevin Desaver de diepte in, maar zijn shot mistte richting en belandde op de doelman. Een minuut later dreigde Heuvelland met een scherpe voorzet vanop links, aan de tweede paal kon een Heuvellandse spits vrij trappen, maar Tom hield met een prachtige reflex de 1-0 af. Kansen bleven komen aan beide kanten in wat voor de toeschouwers een aangename eerste helft was. In de 25ste minuut dreigde Heuvelland met een gevaarlijke vrije trap die maar net over ging en in de 30ste minuut belandde een mooi shot van Desaver, na een mooie actie voorbij 2 man, tegen de rug van de tegenstander en zo net naast het doel. In de 37ste minuut nog een laatste kans voor blauw-zwart, opnieuw Desaver die na een actie Simoen kon bereiken, die zijn puntertje op de doelman zag belandden. Een evenwichtige eerste helft met kansen langs beide kanten, KRC met een goede mentaliteit en inzet, ondanks het windnadeel.

In de tweede helft, met de wind in de rug, was het al De Panne dat de klok sloeg. In de 51ste minuut een mooie actie van Max op de achterlijn, hij bereikte Kevin Desaver in de box, en die legde de bal in de rechterhoek van het doel. 0-1 voor onze ratjes. 2 minuten later dreigde captain Jelle Wils met een afstandshot, dat maar net over ging. In de 55ste minuut een moment van onoplettendheid in onze verdediging, waardoor de tegenstander door de buitenspelval glipte en via de paal de 1-1 kon scoren. KRC reageerde sterk met in de 58ste minuut een mooe actie van Guillaume op rechts, maar zijn scherpe voorzet kon noch door Max, noch door kevin binnengetrapt worden. Een minuut later stond KRC terug op een verdiende voorsprong toen een gretige Desaver een gelostte bal van de doelman veroverde, en die netjes in doel legde, 1-2. In de 64ste minuut dreigde Heuvelland nog eens met een gekruist shot dat onze doelman Tom in hoekschop werkte. In de 67ste minuut werd het 1-3, de altijd rustige Tyas Demuysere scoorde zijn eerste goal voor De Panne door een mooi getrapte hoekschop aan de tweede paal binnen te koppen. KRC kreeg nog enkele kansen via Max, en in de de 81ste minuut kon de ingevallen Marnik Fieuw de 1-4 op het bord zetten met een mooi geplaatst shot. De frustratie liep op bij Heuvelland, en enkele vuile overtredingen werden met geel bestraft. In de 92ste minuut werd Max door Jelle de diepte in gestuurd, maar hij werd buiten de zestien op de enkel getrapt door de Heuvellandse doelman nadat hij die simpel uitgespeeld had. Rood was het resultaat, en toen gingen de poppen helemaal aan het dansen, jammer dat enkele van onze jongens hierop in gingen in plaats van de intimidaties allemaal te negeren. 1-4 was de eindstand, een mooie overwinning voor onze ratjes die zo de aansluiting bij de top behouden.

Dikke proficiat aan alle spelers voor de getoonde vechtlust! Volgende week volgt de verplaatsing naar Voormezele, opnieuw een moeilijk bespeelbaar veld met een fanatiek bejaard thuispubliek.

Speelden voor KRC: Winnock Tom, Deman Kevin, Jullien Manu, Demuysere Tyas, Wils Jelle, Werquin Guillaume, Lehouck Xander, Verdonck Ferre (73’ Fieuw Marnik), Mortier Sam (90’ Luchie Sammy), Desaver Kevin (84’ Dekeyser Klaas) en Simoen Max.

Reservedoelman Sneyaert Denny bleef op de bank.