Wedstrijdverslagen 05/06-01-2013

Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – BU15 KSVD Kortemark
Eindstand: 4-1 (0-1)

Na de lange competitieonderbreking en de moeilijke voorbereidingsperiode door het regenweer, stonden onze jongens eindelijk nog eens aan de aftrap voor een wedstrijd, dit een oefenpotje tegen de BUI 5 van KSD Kortemark, leider in de bijzondere A reeks met slechts l nederlaag op hun actief.
Meteen een mooie test dus voor onze jongens, die ook voor het eerst aantraden in hun nieuwe kleurrijke uitrustingen.

Vandaag zonder de gekwetsten Ruben Verstraete en Styn Devlieger, Maxime Vanderbiest nog op skireis, maar voor de eerste maal met Wout Samyn die een stapje terugzet vanuit de NU16.

Meteen bleek dat Kortemark een stevige tegenstander zou zijn,een goed georganiseerde ploeg die er steeds voetballend probeerde uit te komen. 3' eerste gevaar met een mooi gegeven vrije trap van de bezoekers, besloten met een zwak schot dat onze keeper Thomas zonder al te veel moeite kon pakken. Direct een tegenaanval van KVVC, besloten met een verre trap van Dali die naast gaat. 10' mooie combinatie, Wannes naar links voor Dali,voorzet naar de 2de paal waar Andreas naast trapt. 16' nieuwkomer Wout steekt de bal in de hoek naar de mooi doorgelopen Jessy, mooie voorzet maar ditmaal trapt Andreas op de keeper. Wedstrijd blijft goed weg en weer gaan, maar KVVC houdt het tempo te laag zodat de bezoekers redelijk vlot stand kunnen houden. In de 26' staat het opeens 0-1, een vrije trap op rechts, bal wordt te gemakkelijk over Thomas heen in het doel gekopt. 30' Dali met een pas naar Wout die zijn trap echter helemaal mist. 35' mooie inspanning van Robbe in combinatie met een erg actieve Sies, maar de bal gaat uiteindelijk in corner. Ruststand 0-1, een beetje tegen het spelbeeld in. De rust deed onze jongens blijkbaar goed, want in de 2de helft staat er maar l ploeg meer op het veld. Er wordt aan een hoger tempo gespeeld en de bezoekers krijgen meer en meer last om KVVC te stoppen. 38' combinatie Dobbe-Louis, bal in de hoek voor Sies, mooie voorzet maar de afwerking blijft achterwege. 39' is het Niels die de bal krijgt van Jessy, mooie voorzet van op links maar Dali kopt over. 41' Wannes naar Andreas, die dribbelt op de achterlijn, legt de bal achteruit en daar staat Dali die hard de gelijkmaker binnengetrapt, de meer dan verdiende 1-1. Kort daarop een schitterende actie van Wannes, maar zijn poging levert net geen doelpunt op. KVVC blijft de wedstrijd domineren met bij momenten erg mooi combinatievoetbal en in de 49' is het weer raak, Andreas naar Dali, via Sies terug bij Dali en onze spits werkt mooi af, 2-1. 51' scoort een sterk spelende Louis met een trap van net buiten de 16 de 3-1. 57' terug een mooie combinatie Louis-Sies-Dali die kan doorgaan, mooi de bal achteruitlegt en zo kan Andreas de 4-1 eindstand op het scorebord zetten. Meer dan verdiende overwinning met een sterke 2de helft waar bij momenten erg mooi voetbal gebracht werd.

Een opsteker voor de belangrijke wedstrijden die volgen in deze januarimaand.

Proficiat aan iedere speler met de geleverde prestatie na een pittige trainingsweek achter de rug. Woensdag nog een laatste oefenwedstrijd op verplaatsing naar KEG Gistel, 2de in de stand bij de BU15.

Speelden voor NU15: Salenbien Thomas, Blanckaert Jessy,Dhondt Ronald, Calcoen Robbe, Dhert Wannes, Vanhoren Hubert, Louis Kinget(1), Stekelorum Dobbe, Samijn Wout,Ballieul Dali(2), Hillewaere Sies, Lanssens Niels, Decock Andreas(1).

 

Nationale scholieren U16 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – PU16 KFC Poperinge
Eindstand: 6-0

Geen verslag ontvangen

 

1ste Elftal
KRC De Panne – FC Houthem
Eindstand: 4-1 ( 2-0)

Na de erg korte winterstop, heropende KRC de competitie met een thuiswedstrijd op zaterdagavond tegen FC Houthem, waar in de heenwedstrijd 4-4 tegen gelijk gespeeld werd.

KRC zonder de geschorste Mathias Croes, de geblesseerde Xander Lehouck en in de opwarming viel ook nog sterkhouder Manu Jullien uit. Kevin Desaver was er dan weer niet bij niet bij wegens werkverplichtingen. Nerveus begin van de wedstrijd, veel goede wil maar weinig goed voetbal maar in de 4' toch het eerste gevaar voor KRC wanneer kapitein Jelle zijn vrije trap op de bovenkant van de lat ziet belanden. 9' corner van Sam op rechts, bal komt bij de 2de paal waar Jelle de 1-0 binnentrapt. 16' de bezoekers met een schot uit de 2de lijn, door keeper Tom mooi in corner geduwd. 28' vrije trap van Ferre op links en Jelle staat terug op de goede plaats om de 2-0 op het bord te zetten. Voor de rest weinig te vertellen over de 1ste helft, waarin het spelpeil zeker niet hoogstaand was, zodat de rust gefloten wordt bij een 2-0 stand.
51' Ferre met een vrije trap, Max komt mooi ingelopen maar kopt recht op de keper. 59' Jelle met een vrije trap, Ruben alleen voor doel kan koppen maar mist volledig het doel. 61' vrije trap van Jelle, harde schuiver over de grond, maar de keeper gaat goed plat. 68' actie van Sam op rechts, voorzet naar Maxim die zijn schot half mist maar de bal gaat door tot bij Klaas die de geruststellende 3-0 binnentrapt. 71' fout op Maxim in de 16, strafschop, feilloos omgezet door Jelle die hiermee zijn 3de doelpunt van de wedstrijd scoort. 79' actie van Sam, mooi opengedraaid maar dan een trap recht op de keeper. 80' actie van Houthem,slechte dekking bij KRC, bezoeker schuin alleen voor doel, maar gelukkig naast getrapt. 82' toch de eerredder voor de moedige bezoekers als een voorzet van op links nog kan binnengetikt worden door de ingevallen Werquin Laurent.84' doorsteek van Klaas naar een erg bedrijvige Ferre die alleen op de keeper kan afgaan maar jammer genoeg op de keeper besluit. Even later wordt de wedstrijd door de goed leidende scheidsrechter Cordier Arjen afgefloten op een verdiende 4-1 overwinning, duidelijke cijfers na een toch niet hoogstaande wedstrijd.

Volgende week zal het heel, heel wat beter moeten met de komst van de ploeg in vorm, SK Elverdinge waar in de heenwedstrijd KRC op een diefje met 0-1 won. Elverdinge zal dus zeker op revanche belust zijn en zal zeker zijn reeks van 13 overwinningen op een rij willen voortzetten.

Speelden voor KRC: Winnock Tom(85’Denny Sneyaert),Deman Kevin,,Demuysere Tyas,Luchie Sammy( 74’ Dries Schoolaert),Guillaume Werquin(66’Marnik Fieuw),Hoorne Ruben,Simoen Maxim,Mortier Sam,Wils Jelle(3),Klaas Dekeyser(1)’Verdonck Ferre

De geblesseerde Manu Jullien bleef op de bank.

Er was geel voor Kevin Deman en Sammy Luchie(fout).

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 12 januari:

14uur30: KFC Varsenare – NU15 KVVC
14uur30: KFC Varsenare – NU16 KVVC
14uur30: GU15 KVVC- WS Adinkerke

Zondag 13 januari:

9uur15: reserven KRC – WS Adinkerke
14uur30: 1ste elftal KRC- SK Elverdinge