Wedstrijdverslagen 08/09-12-2012

WEST-VLAANDEREN

VOETBAL

06/12/2012 - 09/12/2012 Voor het weekend van 7 december tot en met 9 december 2012 heeft het Provinciaal Comité van West-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle officiële & vriendschappelijke wedstrijden van reserven en jeugd. De wedstrijden van het Bedrijfsvoetbal en G-voetbal zijn tevens afgelast. Voor de wedstrijden van de eerste elftallen heren en dames beslist de scheidsrechter ter plaatse.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – Brielen Sport
Eindstand: 0-2 ( 0-0)

Voor de 2de week op rij werd KRC bestolen door de scheids van dienst, deze week was het scheids Van Eeckhout Werner die in de 2de helft enkele meer dan dubieuze beslissingen nam, die KRC uiteindelijk fataal werden.

Mooie affiche met het bezoek van leider Brielen, wedstrijd op zaterdagavond, goed voetbalweertje en goed liggend veld, veel bezoekende supporters aanwezig die de verplaatsing met de bus meegemaakt hadden. KRC zonder de geschorsten Kevin Desaver en Sam Mortier. Ferre Verdonck, Guillaume Werquin en Manu Jullien werden pas na de opwarming speelklaar gevonden.

Eerste gevaar komt van de bezoekers met in de 3’ een hard schot in de korte hoek gepakt door keeper Denny, bal komt terug maar wordt uiteindelijk weggekopt. 5’ Ferre met en pas naar Maxim die op de keeper trapt. Wedstrijd valt dan wat stil, veel middenveldspel zonder echte kansen tot in de 22’ een corner op links, bal bij Maxim die hard op doel trapt maar de bal wordt op de lijn weggekopt. 39’ mooie voorzet van Jelle, een volledig vrijstaande Maxim kan op doel koppen maar hij mist het doel volledig. 40’ voorzet van op links door Maxim, harde bal voor, Mathias komt ingelopen aan de 2de paal maar kopt naast. 42’ mooie actie Maxim op rechts, bal bij Mathias die in plaats van zelf te trappen nog aflegt voor Jelle die over trapt. Ruststand 0-0, KRC niet beloond voor zijn overwicht.

2de helft start schitterend voor KRC met in de 47’ een vrije trap op links door Ferre, bal mooi binnengekopt door Maxim maar het doelpunt wordt tot iedereens verbijstering afgekeurd en dit volgens de scheids voor hinderend buitenspel van Jelle die de keeper zou belet hebben de bal te zien???? En dan valt de 0-1 voor de bezoekers uit de lucht in de 54’ met een dwarrelbal die op de lat terechtkomt, terug aan de 1ste paal valt en door bezoeker Lobelle ingetrapt wordt, volledig tegen het spelbeeld in. KRC duidelijk aangeslagen en het betere voetbal stokt wat en in de 57’ nog een Brielenactie op links, een harde voorzet die aan de 2de paal net naast getrapt wordt. 65’ nog een schot uit de 2de lijn van Kevin Deman dat ruim boven doel buiten gaat. 68’ mooie voorzet van Klaas, maxim legt de bal af voor Jelle maar diens plaatsbal gaat juist naast de paal buiten. Brielen kruipt nu met gans de ploeg achteruit en loert enkel nog op de counter met in de 72’ een actie met een schot op doel door Denny in 2 keer gepakt. 75’ corner Mathias Croes, maxime kan op doel koppen maar de bezoekende keeper tikt de bal over. Bij de corner die erop volgt krijgt Tyas de bal, trapt op doel maar zijn schot gaat ook ruim over. 76’ fout op Maxime net buiten de 16 en recht voor doel, harde vrije trap van Jelle maar ongelukkig tegen een eigen speler, in de herneming gaat de bal ook naast. Even later wordt een KRC’er afgefloten voor betwistbaar buitenspel, verzorger van dienst Pieter Geerts protesteert te fel en moet van de scheids uit de neutrale zone. 80’ wordt Klaas aangespeeld in de 16, bij de balaanname wordt hij duidelijk hoorbaar aangetikt door een bezoeker maar de scheids laat doorspelen, terug een erg betwistbare fase. KRC blijft druk zetten en in de 84’ een voorzet naar de 2de paal waar Mathias op doel kan trappen maar zijn schot wordt afgeblokt in corner. 88’ nog een mooie verre poging van Manu, maar de bal valt de laat naar beneden en gaat nipt over. En in de 90’ terug onze scheids in de hoofdrol, een actie van de bezoekers waarbij de bal naast gaat. Alle bezoekende spelers trekken zich al achteruit en KRC maakt zich klaar voor de laatste aanval, als de scheids voor strafschop fluit voor wat hij zegt een duidelijke trekfout van de KRC-speler met de krullen. De scheids was wel de enige in het stadion die de fout gezien had, bezoekers nemen natuurlijk in dank het zoveelste cadeautje van de scheids aan en de strafschop wordt feilloos omgezet door Van Hullebusch Steven. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-2 eindstand.

Gemoederen wat verhit bij de KRC-supporters die zich terecht bestolen voelen, gelukkig zonder al te veel erg.
Later verklaart de scheids nog ietwat cynisch ‘ Jammer dat de beste ploeg heeft verloren’

Volgende week terug een zware wedstrijd met de verplaatsing naar 2de geplaatste Zarren, hopelijk laten de scheids en Dame Fortuna KRC nu eens niet in de steek.

Speelden voor KRC: Sneyaert Denny, Deman Kevin, Demuysere Tyas, Jullien Manu, Lehouck Xander, Werquin Guillaume (68’Dries Schoolaert), Verdonck Ferre(85’Sammy Luchie), Simoen Maxim, Croes Mathias, Dekeyser Klaas(84’Pieter-Jan Calcoen), Wils Jelle.

Reservedoelman Winnock Tom bleef op de bank.

Er was geel voor protest voor Kevin Deman, meteen zijn 3de gele kaart waardoor hij volgend WE geschorst is.

Verzorger van dienst Pieter Geerts werd uit de neutrale zone verwijderd wegens protest.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 15 december

14uur30: KEG Gistel – GU15 KVVC

Zondag

9uur15: Merkem Sport – beloften KRC

14uur30: WS Zarren – 1ste elftal KRC