Wedstrijdverslagen 9/10-03-2013

NU15 SK Eernegem- KVVC 1-2 (0-1)
Heenwedstrijd 1/4 finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

Vandaag stond de heenwedstrijd voor de kwartfinale Jeugdcup Het Nieuwsblad op het programma voor onze NU15, een altijd moeilijke verplaatsing naar het 'zwart beest' Eernegem waar in de competitie ook maar 2x tegen gelijkgespeeld werd na hard bevochten wedstrijden.

Een supergemotiveerd KVVC dus,wel zonder sterkhouder Wannes ( beentje in de hand gebroken en in het gips) en de zieke Maxime Vanderbiest. Scherpe start van KVVC met in de 3'een voorzet van Andreas, Dali kan doorkoppen, bal komt bij Louis maar zijn schot gaat naast. 8' mooi samenspel, loopactie van Dali op rechts, pas naar Dobbe die doorsteekt naar Ruben die mooi afwerkt en het staat 0-1. 12' terug mooi gecombineerd, Andreas diep voor Ruben die alleen op doel kan afgaan maar naast trapt. 17 actie op links, Jessy gaat diep maar de bal wordt afgeweerd naar de linkerkant waar Niels een mooie voorzet kan geven maar te dicht bij doel zodat de keeper kan pakken. 22' terug vlot samenspel, mooie actie van Wout die mooi doorsteekt naar Ruben die terug alleen voor doel komt maar jammer genoeg voor de 2de keer mist. 32' nog een foutieve tackle op Andreas juist buiten de 16, Andreas met de vrije trap, mooi rond de muur maar te zacht om de keeper te verontrusten. Ruststand 0-1 na een erg sterke 1ste helft waarin alle richtlijnen perfect uitgevoerd werden, de verdediging zeer geconcentreerd en georganiseerd speelde en met een hardwerkend middenveld. Echt proficiat voor de schitterende 1ste helft waarin doelman Thomas eigenlijk werkloos bleef, enige minpuntje was de mindere afwerking want aan de rust moest de wedstrijd eigenlijk al gespeeld zijn. Terug een sterke start van KVVC in de 2de helft met in de 37' een pas van Sies naar Dobbe die mooi doorgaat maar juist naast doel besluit. 39' een sterk spelende Louis met een bal naar buiten, Andreas doet de actie steekt door naar Sies, maar die komt juist te laat om af te werken. Daarna komt Eernegem beter in de wedstrijd,ook door het feit dat KVVC veel slordiger begint te voetballen, passing wordt veel slechter, veel te veel geloop met de bal, maar Eernegem kan niet echt profiteren en krijgt eigenlijk geen echte kansen. Veel slordig middenveldspel, pas in de 57 nog eens een mooie actie van KVVC als Dali Wout kan bereiken in de 16, mooie actie van Wout die zijn goede voet zoekt om af te werken maar uiteindelijk net naast trapt. De slechte passing van in de 2de helft leidt uiteindelijk tot de gelijkmaker van de thuisploeg als Hubert de bal gewoon wegtrapt in de voeten van een thuisspeler, de thuisploeg een aanval kan opzetten en uiteindelijk met het nodige geluk de 1-1 kan binnentrappen. Kort daarop nog een mooie kans voor de thuisploeg, terug na slordig ontzetten maar de bal wordt gelukkig over getrapt. Even later terug een actie op links, bal komt op rechts bij Sies die duidelijk getrokken en neergeduwd wordt in de 16, een overduidelijke strafschop maar de scheids heeft niets gezien. KVVC krijgt echter nog wat het verdiend als in de 69' een mooi gegeven vrije trap van Robbe binnengekopt wordt door Andreas, 1-2 meteen ook de eindstand.

Een mooie uitslag met het oog op de terugwedstrijd, maar de wedstrijd moest eigenlijk bij de rust al lang gespeeld zijn. Er wacht KVVC ongetwijfeld nog een moeilijke terugwedstrijd tegen het stugge Eernegem.

Speelden voor KVVC: Thomas Salenbien, Jessy Blanckaert, Robbe Calcoen ,Hubert Vanhoren, Ronald Dhondt,Niels Lanssens,Louis Kinget,Andreas Decock(l),Ruben Verstraete(l),Dobbe Stekelorum, Dali Ballieul, Sies Hillewaere, Wout Samijn, Styn Devlieger.

Eindstand: 0-9 ( 0-6)

Door de vele gekwetsten en afwezigen waren maar 10 moedige spelers aan de aftrap voor de thuiswedstrijd tegen WS Houthulst. Gilles had zich overslapen en Jochen belde in laatste instantie af. Proficiat aan Dries,Peter, doelman Gert en Dries die de avond voordien nog met het 1ste elftal meegespeeld hadden. Trainer Didiek deed ook nog eens zijn spelersuitrusting aan. KRC deed zijn uiterste best, voetbalde bij momenten goed mee maar kwam uiteindelijk toch veel tekort tegen het goed voetballende Houthulst. Julien mistte in de 1ste helft wel 2 grote kansen en was van plan het veld te verlaten en dadelijk naar huis te stappen, wat hij gelukkig niet deed!!!!! Eerste helft eindigde op een 0-6 stand, 2de helft werd buiten verwachtingen de schade beperkt, trainer Didik viel nog uit zodat uiteindelijk met 9 spelers de wedstrijd beëindigd werd met een 0-9 eindscore. Een grote proficiat aan de aanwezige KRC’ers en hopelijk geraken onze beloften voor de resterende wedstrijden toch nog aan een voltallige ploeg, te beginnen zaterdagavond voor de derby naar Oostduinkerke.

Speelden voor KRC: Dawyndt Gert,Degraeuwe Dries,Dawyndt Dries,Sunardi Yensi,Debuck Peter,Coulier Pieter, Averein Julien, Sunardi Didik,Allary Thyme,Schoolaert Dries.

1ste Elftal
KRC De Panne – Eendracht Jonkershove
Eindstand: 2-2 ( 1-0)

Moeilijke zaterdagavondthuiswedstrijd op het programma voor KRC met de komst van Eendracht Jonkershove,ook kandidaat voor een plaatsje in de eindronde. Vooraf zou iedereen bij KRC dadelijk getekend worden voor een gelijkspel gezien KRC met een fel gehavende ploeg moest aantreden. Maar na de wedstrijd bleek iedereen fel ontgoocheld dat er maar een gelijkspel behaald werd!!!!!

KRC met een indrukwekkende lijst van 14 met geblesseerden en afwezigen ( Tom Winnock,Xander Lehouck,Marnik Fieuw,Kevin Desaver,Ruben Hoorne, Sam Mortier,Pieter Geerts,Croes Mathias,Klaas Dekeyser,Stijn Geryl,Guillaume Werquin,Ludovic Lecat,Tom Ameloot,Nils Desaever). Positief was dan de kansen die enkele spelers hierdoor kregen in het 1ste elftal, zo waren er de eerste basisplaatsen voor Peter Debuck en Dries Dawyndt en maakten ook Gilles Veranneman en Arne Debou na lange afwezigheid voor het eerst deel uit van de 15. Positief was ook de terugkeer van Alex Leloet die voor het eerst op de bank zat na een maandenlange afwezigheid, maar door de matchomstandigheden niet kon invallen.

Wedstrijd start met 1 minuut stilte wegens het overlijden van onze erevoorzitter Joris Velghe, vorige zaterdag na een slepende ziekte overleden.

Goede start van KRC want in de 2’ wordt Peter Debuck al alleen voor de doelman gebracht maar Peter mist alleen voor doel en trapt in de handen van de keeper. 10’ een afgeweken schot van Ferre Verdonck, nog net gedevieerd door Maxim maar naast de paal buiten. 13’ vrije trap van Ferre, onze topschutter Maxim kan de bal mooi binnendeviëren en het staat 1-0. 21’ eerste gevaarlijke actie van de bezoekers,maar keeper Arne is goed uitgekomen en kan de bal klemmen voor hij over hem heen gestoken wordt. Even later een duidelijk handspel in de 16 van de bezoekers, maar scheids Van Driessche Wim laat doorspelen. 23’ snelle KRC-counter, voorzet achteruit van Dries Schoolaert naar Maxim die hard op doel trapt maar de keeper duwt de bal boven de lat buiten. 36’ een schotvoorzet van Dries Dawyndt dat voorlangs buiten gaat. 41’ vrije trap op links van Jonkershove, bal in het pak en juist naast gekopt. Ruststand 1-0, meer dan verdiend voor KRC na een goede 1ste helft.

2de helft start KRC minder goed tegen een Jonkershove dat duidelijk veel scherper uit de kleedkamers gekomen is.50’ vrije trap bezoekers, bal wordt afgeblokt en verdwijnt juist over de lat in corner. 60’ terug de bezoekers met een corner op links, Arne kan de bal wegduwen die aan de 2de paal op het dak van het doel gekopt wordt. 62’ vrije trap van Jelle, maxim aan de 2de paal de bal mooi over de keeper gelegd en het staat 2-0, wedstrijd gespeeld denkt iedereen. Maar in de 69’ het kantelmoment van de wedstrijd, slechte terugspeelbal van Kevin Deman, doelman Arne haalt de aanvaller onderuit en krijgt direct rood. Reservedoelman Gert dawyndt komt in doel waardoor een erg actieve Dries Schoolaert naar de kant moet. Strafschop wordt feilloos omgezet en het staat 2-1 met Jonkershove dat er opnieuw in gelooft. 75’ licht toegekende vrije trap voor de bezoekers, vrije trap die naast de muur getrapt wordt en het doel binnengaat, 2-2. 77’ terug Jonkershove met een corner op links en het is de ingevallen Arne Debou die de bal moet wegwerken op de doelijn. 85’ nog eens de bezoekers met een vrije trap van op rechts, maar de bal wordt juist naast gekopt. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 2-2 eindstand, achteraf bekeken 2 kostbare punten die KRC verliest in een wedstrijd ie bij de 2-0 leek beslist te zijn. Nu moet een 6 op 6 in de volgende thuiswedstrijd tegen VC Heuvelland en verplaatsing naar JV Lo-Reninge.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne,Deman Kevin,Jullien Manu,Demuysere Tyas,Luchie Sammy,Dawyndt Dries(60’Arne Debou),Verdonck Ferre,Simoen Maxim(2),Debuck Peter(55’Gilles Veranneman),Wils Jelle, Schoolaert Dries(70’Gert Dawyndt)

Alex Leloet bleef op de bank.

Er was direct rood voor Arne Vanacker (neerhalen tegenstander als keeper),Jullien Manu ( fout) en Arne Debou(fout).

Voor Manu meteen zijn 3de geel waardoor hij voor de volgende wedstrijd geschorst is.