Wedstrijdverslagen 02/03-11-2013

Gewestelijke U9Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC A – KSV Nieuwpoort

 

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC B – KSV Nieuwpoort

 

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC C – WS Bulskamp

 

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSV Nieuwpoort A - KRC De Panne
Eindstand: 1-5

 

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
WS Adinkerke - KVV Oostduinkerke
Eindstand: 0-1 ( 0-0)

 

Reserven
KRC De Panne – JV Lo-Reninge
Eindstand: 4-2 (2-2)

Een op papier gemakkelijke opdracht met een thuiswedstrijd tegen JV Lo-Reninge voor onze reserven, met een mooie 24 op 24 aan de leiding, draaide uit op een erg moeilijke wedstrijd waarin hard moest geknopt worden om de 3 punten thuis te houden.

Onze reserven, de laatste weken duidelijk heel wat minder goed bezig en veel krampachtiger aan het voetballen, beginnen nochtans goed met in de 8’ een inworp van, de heroptredende Xander Lehouck, Peter komt alleen voor de keeper, goede redding van de keeper, een goed gevolgde Tom trapt voorlangs in de herneming. 10’ is het Peter die mooi aflegt voor Tom die de 1-0 binnentrapt. 18’ goede pas Dries Dawyndt naar Peter, afgelegd voor Xander die over trapt. 24’ Xander diep gestuurd, goede voorzet en Peter staat goed geplaatst om de 2-0 op het bord te zetten. Onze Ratjes denken dan al dat de wedstrijd gespeeld is, de scherpte en concentratie verdwijnt en in de 29’ wordt dit door de bezoekers afgestraft. Afschuwelijk slecht verdedigd, bezoeker alleen op keeper Arne af die eerst nog redding brengt maar met de medewerking van een slapende verdediging wordt de bal toch nog binnengetrapt, 2-1. 36’ Tom alleen voor de keeper maar terug geen afwerking op punt en op de keeper geschoten. 40’ vrije trap van Lo-Reninge, bal geraakt niet weg, te veel kijkers bij KRC en de bal wordt veel te gemakkelijk binnengetrapt, 2-2 net voor rust.

Na rust terug een wat scherper KRC, maar echt goed loopt het zeker niet. 48’ mooi gegeven hoekschop van een ook wederoptredende Glenn Cornelis, Niels kopt nipt over.54’inworp Glenn, Dries Schoolaert legt mooi terug, mooie voorzet Glenn maar terug niemand scherp genoeg voor doel om af te werken. 58’ mooie actie Sam, mooi schot maar recht op een sterk keepende doelman van de bezoekers. 72’ eerste echt gevaar van de bezoekers maar dadelijk een grote kans, enorm slecht positiespel, een bezoeker alleen op doel af maar terug is het doelman Arne met een schitterende redding om de voorsprong voor de bezoekers te verhinderen. 73’ snelle KRC-counter, Dries goed ingespeeld op Arne Debou die het overzicht bewaart en mooi aflegt naar de volledig vrijstaande Peter De Buck die beheerst de 3-2 binnentrapt. 85’ diepe bal voor Glenn, afgelegd voor Xander die echter naast trapt.90’ zet Glenn nog goed druk op de uitgekomen keeper die de bal met moeite kan wegwerken, bal in de voeten van Xander die met een mooie boogbal een hard bevochten 4-2 eindstand op het bord zet. Eind goed al goed, een mooie 27 op 27 maar het heeft veel moeite gekost. Voetballend zal het terug heel wat beter moeten want het sprankelend voetbal van in de 5 eerste wedstrijden is momenteel ver te zoeken. Volgende week wacht terug een moeilijke wedstrijd met de verplaatsing naar thuisploeg Westende.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dries Dawyndt, Sammy Luchie, Sander Cuvelier, Jorkin Declerck, Tom Ameloot(1), Xander Lehouck(1), Sam Mortier, Arne Debou, Peter De Buck(2), Dries Schoolaert, PJ Calcoen, Glenn Cornelis,

Er was geel voor Arne Louage (tackle), Cleeren Niels(protest) en Cornelis Glenn(tackle)

 

1ste Elftal
KRC De Panne – Union Zandvoorde
Eindstand: 1-1 ( 0-1)

Na de 1ste 3-punter van vorige week op het veld van Wenduine, was iedereen bij KRC hoopvol om nu ook de eerste overwinning te behalen tegen het zeker niet te onderschatten Union Zandvoorde, slecht gestart aan de competitie maar na een trainerswissel bezig aan een mooie 6 op 6. KRC zonder de terug langdurig geblesseerde Ruben Hoorne maar gesteund door bestuurslid Peter Gruwé die na zijn zwaar ongeval begin augustus voor de eerste keer terug op WE naar huis mocht, maar wie nog een lange revalidatie wacht. Gans de KRC-familie was zeer blij met de aanwezigheid van Peter die we een voorspoedige revalidatie wensen.

Wedstrijd op zaterdagavond, mooie publieke opkomst en in de 5’ het eerste KRC-gevaar met een actie op rechts van kapitein Maxim, bal achteruit naar Rob wiens schot afwijkt en tegen de buitenkant paal. 13’ 1ste actie Zandvoorde, actie op rechts, speler wil trappen maar mist eerst zijn trap volledig, krijgt toch nog een 2de kans maar het wordt een verre afzwaaier. 25’ vrije trap Jelle, Rob verlengt tot bij Max wiens kopstoot gekruist naast gaat. 26’ tegenaanval Zandvoorde, doelman Kevin krijgt de bal niet weggetrapt en uiteindelijk is het Ludo die de bal kan wegtrappen voor de lijn. 36’ terug een vrije trap van Jelle, doorgekopt door Max en de keeper moet redding brengen aan de verste paal. 40’ Ferre met een bal diep op rechts, mooie voorzet, Fré net niet bij de bal maar een bezoeker met handspel in de 16. Duidelijke strafschop, Maxim neemt zijn verantwoordelijkheid maar trapt de bal buitenkant paal naast en mist zo de kans om KRC een 1-0 voorsprong te bezorgen. En dadelijk erop volgt nog een koude douche, verre vrije trap centraal in het veld, bal gaat door alles heen en botst in het doel, 0-1 meteen ook de ruststand na een matige 1ste helft van beide ploegen.

Terug een rustige start van de 2de helft met in de 51’ een voorzet van de bezoekers van op links, bal komt bij een totaal alleen staande speler die gelukkig volledig zijn schot mist en naast trapt. 53’ goede corner van Ferre, Jelle kan koppen maar raakt de bal niet goed. 59’ krijgt de 4’ vroeger ingevallen Kevin Desaver een directe rode kaart voor stevig inkomen bij een tackle, wel een heel zware straf voor deze fout. KRC trekt het zich niet aan en krijgt in de 62’ een 2de strafschop wanneer Tyas neergetrokken wordt in de 16, ditmaal Jelle achter de bal en deze mist niet, 1-1. 65’ nog een voorzet van op rechts door de bezoekers, schot gaat gelukkig over doel. 68’ een mooie KRC-aanval, Maxim brengt Fré alleen schuin voor doel maar Fré trapt op de keeper. 70’Zandvoorde met een goede voorzet van op rechts, het is Tyas die goed tussenkomt en de bal in corner kan koppen. 74’ legt Fré de bal achteruit en het is Maxim die gekruist net naast kopt. 80’ nogmaals Maxim die Fré in het straatje stuurt, keeper redt met een beetje geluk in corner. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en eindige uiteindelijk op een billijke 1-1 eindstand. KRC toonde veel karakter, zeker toen het met 10 man kwam te staan maar jammer genoeg bleef de eerste overwinning thuis uit.
Volgende week verplaatsing naar thuisploeg Beernem, dat verrassend verloor op verplaatsing bij hekkensluiter Zeebrugge.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludo, Winnock Dries, Demuysere Tyas, Wils Jelle(1), Deblock Rob( 83’ Niels Cleeren), Platteeuw Nicolas, Verdonck Ferre(55’Arne Louage), Desaever Nils(55’ Kevin Desaver), Simoen Maxim, Coulier Frederick
Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.
Er was direct rood voor Kevin Desaver in de 59’ voor een harde tackle) en geel voor Ludo Lecat(tackle).

 

Volgende wedstrijden:

Woensdag 6 november:
19uur15: KSK Vlamertinge – NU17 KVVC, terugwedstrijd Jeugdcup Het Nieuwsblad

Zaterdag 9 november:
9uur15: KSV Koekelare – GU9 KRC B
9uur15: KSV Diksmuide – GU9 KRC C
9uur30: KSV Jabbeke A – GU9 KRC A
10uur: GU17 KVV Oostduinkerke – KSV Nieuwpoort
10uur: SK Maldegem – NU12 KVVC
13uur45: GU13 KVVC- VVG Alveringem
14uur30: NU17 KVVC- SK Maldegem

Zondag 10 november:

9uur15: Davo Westende – reserven KRC
14uur30: SC Beernem – 1ste elftal KRC