Wedstrijdverslagen 05/06-10-2013

Gewestelijke U9 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KSK Snaaskerke - KRC A

In Snaaskerke, waar we hartelijk verwelkomd werden, speelden onze jongens mooi voetbal. Mooie individuele acties werden afgewisseld met combinatiespel, waartegen de tegenpartij weinig in te brengen had. Het was genieten om te zien hoe onze jongens bij momenten mooi samen speelden en bij de twee ploegjes had de tegenstander weinig in te brengen en de partijtjes eindigden dan ook respectievelijk op 21-0 en 17-3. Een dikke bravo voor: Loïc Muylle, Justin Vereecke, Raphael Duffield, Nathan Vercaemer, Lenny Demeyer, Maxime Vanhoutte, Jacques Deschryver, Mauro Duron, Mauro Van Hoeck, Lukas Vandervorst, Matisse Vandevelde en Mirgim Zeqiraj.

KSK Snaaskerke - KRC B

KRC C – KSV Veurne

Geen verslag ontvangen

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
Zwevegem Sport - KVV Coxyde
Eindstand: 5-3

Onze NU12 begon goed aan de wedstrijd, met veel pressing naar voor en enkele kansen. Het was wel uitkijken voor de counters van Zwevegem. Na enkele kansen wisten we uiteindelijk te scoren via corner. We kregen veel vertrouwen en begonnen Zwevegem tegen hun 16 meter te pressen. Maar toen was net Zwevegem op hun sterkst en maakte gretig gebruik van de ruimte in onze rug. De 2de helft was wel iets evenwichtiger met veel strijd en inzet, uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 5-3.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne
Bye - Door het algemeen forfait van KSV Nieuwpoort waren onze GU13 vrij tijdens dit WE.

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – Zwevegem Sport
Eindstand: 1-1 (1-1)

De voorlaatste wedstrijd van de eerste heenronde kondigde zich moeilijk aan tegen het stugge en goed spelend Zwevegem. De zuiderlingen hadden iets goed te maken na hun thuisnederlaag, en Kvvc wou voor de eigen supporters en op het prachtig veld een betere partij brengen dan vorige week. Zwevegem groot in gestalte en met voetballend vermogen vooraan begon het scherps aan de partij. Kvvc moest zich organiseren en kwam in de wedstrijd. De partij verliep gelijkaardig met weinige kansen. Toch kon de thuisploeg 7 hoekschoppen afdwingen in de eerste helft maar daarbij geen gevaar creëren. De bezoekers kregen een uitstekende mogelijkheid met een vrije trap overgetrapt juist buiten de zestien. Kvvc had het moeilijk met de snelle spitsen en een sliding op de bal en de speler veroorzaakte een terechte strafschop die keurig werd omgezet en leidde tot de O – 1. De flanken creëerden nog enkele mogelijkheden maar de laatst pas van Kvvc of de bezetting voor doel ontbrak. RUSTSTAND: 1 – 1

Tweede helft: Een beter Kvvc dat het initiatief nam en probeerde de druk op te voeren. Het spelbeeld was beter dan in de tweede helft en Zwevegem begon zowaar veel tijd te winnen en het spel te vertragen. Kvvc moest diep gaan en bij dezen kregen ze ook kansen, die gemist werden en of te zwak besloten. De doelman haalde een kopbal van onder de lat, redde uitstekend op een doorbraak met de voet en stond een paar keer goed opgesteld bij trappen op het doel. Kvvc kreeg een strafschop niet toen duidelijk onze spits onder de zoden werd getrapt. De druk verhoogde en we schoven nog meer vooruit en telkens was het uitkijken voor de counter die Zwevegem een paar kansen bezorgde maar niet benutte. Kvvc ging nog eens op wandel in de zestien en daaropvolgend werd een strafschopfout begaan en we stonden gelijk. De tijd was te kort om nog meer dan één punt uit de brand te slepen. EINDSTAND: 1 - 1

Conclusie: Thuis moet Kvvc meer kunnen brengen dan het pover geleverde spel in de eerste helft, zowaar wandelvoetbal met weinig beleving. Tweede helft meer druk en de wil was er wel maar het sprankelend spel was er niet bij. De ongeslagen leider moet iedere match het volle pond geven om een positief resultaat te bekomen, het scorend vermogen moet omhoog en de kansen meer benutten en gedisciplineerder gaan spelen, en de opgelegde taken uitvoeren. Volgende week uit in Varsenare om 15.00 uur waar ons een warm onthaal staat te wachten en proberen de heenronde zonder nederlaag te eindigen.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – WS Zarren
Eindstand: 4-2 (1-1)

Kvvo kwam tegen de leider na 7 min op voorsprong langs Natan die beheerst afwerkte na diepe bal van Maxim. Zarren knokte zich opnieuw in de wedstrijd en Kvvo had het even moeilijk. Op 5 min van de rust mocht Zarren 3x een vrije trap hernemen met de 1-1 als gevolg. Na een paar wijzigingen tijdens de rust kwam Kvvo scherper uit de kleedkamers en drukte Zarren terug op hun eigen helft en dat loonde met een doelpunt van Kyan op aangeven van Ward. Zarren gaf zich nog niet verloren en kon gelijkstellen 2-2 na een misverstand in de verdediging. Kvvo liet het niet aan hun hart komen en ging volop voor de 3 punten en dat lukte 7 min voor het einde via Gianni opnieuw op aangeven van Ward 3-2. Een min later nam

Niels alle twijfel weg met een prachtig gekruist schot 4-2. Een hard bevochten en verdiende zege.

Uitslagen nationale – gewestelijke ploegen KVVC-KRC-KVVO:

NU13 KVVC - Zwevegem 2-2
NU14 KVVC – Zwevegem 6-0
Zwevegem - NU15 KVVC 4-5
Zwevegem - NU16 KVVC 2-0
NU19 KVVC - Zwevegem 4-0

Bye - Ook onze reserven hadden 1zondag rust wegens het algemeen forfait van WS Bulskamp B.

KRC De Panne – KSV Oostkamp
Eindstand: 2-3 (1-0)

KRC stond voor een zware klus met de komst van titelkandidaat Oostkamp, een stevige ploeg met veel ervaring. KRC verzwakt door het ontbreken van de geschorste Nicolas Platteeuw, Premier League bezoeker Ruben Hoorne, langdurig gekwetste Xander Lehouck en een half fitte Ludo Lecat uit voorzorg op de bank. Niels Cleeren daardoor voor het eerst aan de aftrap en ook Sam mortier voor de 1ste keer bij de selectie. Schitterende start voor KRC want reeds na 5’ staat het 1-0, een mooie actie van Kevin Desaver op rechts, mooie voorzet mooi binnengekopt in de verste hoek door Arne Louage, wat een start!. 8’ terug KRC met een goede voorzet van op rechts door Rob, keeper kan juist weg boksen voor een inkomende Maxim. 11’ geraakt de bal niet weg centraal achteraan bij KRC, actie uiteindelijk afgesloten met een slap schotje in de handen van keeper Kevin. De bezoekers beginnen de druk op te voeren en in de 15’ een mooie actie op rechts, voorzet over de 2 de paal, afwerking met een gekruist schot dat gelukkig voorlangs gaat. 17’ terug SVO met een aanval op rechts, voorzet gelukkig goed afgeblokt aan de 1ste paal. 27’ mooie plaats voor een vrije trap voor de bezoekers, bal wijkt af tegen Tyas en Kevin pakt uit met een mooie redding. 35’ vrije trap op links, gekopt aan de 2 de paal maar gelukkig juist naast de paal buiten. 38’ een snelle counter van de bezoekers op links, voorzet, redding Kevin en Tyas kan uiteindelijk in corner trappen. Ruststand 1-0, lichtjes gevleid te noemen maar niemand bij KRC die dat erg vindt.

2de helft kan niet slechter starten met direct na de aftrap rees een snelle actie op rechts, gekruist schot op doel, Kevin brengt redding. Maar dadelijk erop terug balbezit voor Oostkamp, actie op links, bal gaat naar links waar een inkomende Fernande veel te gemakkelijk de 1-1 kan binnentrappen. Daarna nog wat druk van Oostkamp, zonder echt doelgevaar en de wedstrijd begint zich vooral in het middenveld af te spelen met Oostkamp dat goed in bedwang gehouden wordt door een goed georganiseerd spelend KRC dat er echter niet in slaagt om de bal in de ploeg te houden en te veel slordig balverlies leidt. Eventjes terug opwinding in de 73’ met de bezoekers op rechts, een bal waar Jelle net niet bij kan, bal over Kevin heen maar gelukkig naast de verste paal buiten. 76’ brengt Ferre de bal voor, bal wordt weggewerkt uit de 16 waar Dries Winnock hen in 1 tijd op de slof neemt en prachtig onder de lat binnentrapt, wat een doelpunt en KRC staat 2-1 voor. Oostkamp zet nu alles op alles, neemt achteraan risico’s en duwt KRC terug zonder echt kansen af te kunnen dwingen. 84’valt de 2-2 dan ook wat uit de lucht, een geweldig geharrewar in de 16, een sterk keepende Kevin brengt een 2-tal keren redding maar de bal geraakt maar niet weg en gaat uiteindelijk binnen. KRC nu duidelijk aangeslagen, 1 minuut later vrije trap Oostkamp, redding duwt de bal mooi over de lat in corner. 88’ wordt positieverlies bij KRC afgestraft wanneer te gemakkelijk een voorzet van op links kan vertrekken en de bezoeker Dhaeninck, kantje boord buitenspel de harde 2-3 eindstand op het bord kan zetten.

Pijnlijke nederlaag voor onze Ratten na terug een meer dan degelijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Met 3 gelijke spelen en 3 nederlagen met 1 doelpuntje verschil is er na 6 wedstrijden maar een magere oogst van 3 punten. En door de winst van het puntenloze Zeebrugge thuis tegen Loppem, is het nu KRC dat op de laatste plaats terechtkomt. Dat had zeker niemand verwacht na de goede voorbereidingsperiode en de versterking van de ploeg tijdens de transferperiode. Volgende zondagwacht terug een moeilijke verplaatsing naar Loppem dat ook een sterke thuisreputatie heeft en dat zeker de 3 punten zal willen thuishouden na het verlies op Zeebrugge. Iedere KRC’er zal er voor 200% moeten gaan om eindelijk de 1ste 3-punter van het seizoen naar De panne mee te brengen.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Deblock Rob, Winnock Dries(1), Demuysere Tyas, Jelle Wils, Louage Arne(1), Cleeren Niels, Verdonck Ferre, Simoen Maxim, Coulier Fredrik(50’Sam Mortier), Desaver Kevin,

Ludo Lecat, Nils Desaever en reservedoelman Arne Vanacker bleven op de bank.

Er was geel voor Kevin Desaver(harde tackle), Niels Cleeren(fout) Frederick Coulier (fout) en Ferre Verdonck (protest)