Wedstrijdverslagen 07/08-09-2013

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
SK Eernegem - KVV Coxyde
Eindstand: 6-2 (4-0)

Onze start was zeer zwak, niet scherp genoeg in de duels, geen druk op de tegenstander. Eernegem kwam 3 keer alleen voor doel in de eerste 10 minuten en scoorde ook 3 keer. Daarna was de wedstrijd redelijk in evenwicht, maar net voor de rust kon Eernegem nog een keer counteren en kwam voor de 4de keer alleen voor doel 4-0. In de 2de helft herpakte onze NU12 zich en we waren veel scherper in balverlies en ook in balbezit was het veel beter. Het was natuurlijk uitkijken voor de snelle counters van Eernegem. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 6-2, dit was een les in efficiëntie.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne - Union Zandvoorde
Eindstand: 3-3 (0-3)

Eerste thuiswedstrijd voor onze gladiatoren. De eerste helft verliep net zoals de vorige week in mineur, een zwak startend Koksijde liet zich na tien minuten in de luren leggen door een snelle spits van zandvoorde en als we ook nog een terechte penalty tegen kregen en vijf minuten voor de rust de 0-3 op het bord stond gingen we allemaal met de kopjes naar beneden naar de kleedkamer. Ruststand 0-3 De mentaliteit moest veranderen en net als vorige week bleek de peptalk te werken. De 1-3 was snel een feit en de goal werd gevierd als een overwinning. Iedereen keek weer in dezelfde richting en het geloof in een goede afloop of minstens een gelijkspel leek een feit. De 2-3 en de daarop volgende logische 3-3 deed Koksijde vleugels krijgen en met iets meer geluk hadden we misschien zelf de zege uit de brand kunnen slepen, de.gelijke stand was uiteindelijk de juiste uitslag, Volgende week misschien meer geluk. De wedstrijd werd nog ontsierd door een blessure van een speler van Zandvoorde die afgevoerd werd door de ambulance met blijkbaar een neusbreuk en een hersenschudding. Van hieruit wensen we deze speler snel herstel toe.

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – SK Eernegem
Eindstand: 2-1 (1-0)

Voor onze eerste thuiswedstrijd troffen we de Kanaries uit Eernegem die de nederlaag van hun eerste wedstrijd wou doen vergeten. Op het prachtig veld van De Panne begonnen we stipt op tijd aan het burenduel. Kvvc begon sterk en wou duidelijk heel vroeg op voorsprong komen. Maar Eernegem beet van zich af en probeerde sterk te counteren. Kvvc moest op zijn hoede zijn voor de omschakeling en organiseerde zich goed zodat ze weinig kansen weggaven. Ondertussen had het al de paal en de lat getroffen en redde de doelman al een paar keer gevat. Het doelpunt bleef uit en Kvvc moest een eerste keer naar adem happen. Eernegem kwam opzetten maar onze doelman wist raad met de hoge voorzetten. Het doelpunt kwam er toch toen we een bal onderschepten en via een tussenstation onze spits konden bereiken die mooi afrondde. Ruststand: 1 - 0

Tweede helft: Aan de rust geen wijzigingen, onze 3 vervangers stonden al op het veld maar met een andere opdracht. Kvvc kon het tempo van de eerste helft niet herhalen en Eernegem kon beter meevoetballen. Groot gevaar kwam er niet uit maar ze versierden wel veel hoekschoppen. Zo kregen we ruimte en konden we het grote veld goed benutten, een gemaakt doelpunt spatte op de paal, vrije trap rakelings over en een verdubbeling van de voorsprong bleef uit. We naderden het einde en Eernegem rukte op met zijn allen bij een vrije trap in onze waarheidszone en via een afgeweken bal scoorden ze de gelijkmaker. Ze wilden meer met veel druk naar voor, gaven te veel ruimte weg en

daar maakt Kvvc gebruik van en scoorde een tweede doelpunt via een mooie omschakeling. De tijd was te beperkt om nog te reageren en Kvvc boekte zijn tweede zege. Conclusie: Eerste puntengewin thuis Kvvc speelde een goede eerste helft, en heeft begrepen dat we moeten knokken voor elke bal om tot een goed eindresultaat te komen. Hopelijk recupereren we onze gekwetste spelers.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – KSV Koekelare
Eindstand: 5-2 (2-0)

De bezoekers konden even gelijke tred houden, maar na de opener van Zin lag de weg naar de overwinning open 1-0. Na een diepte pas van Kyan was het opnieuw Zino die puik afwerkte 2-0, maar op slag van de rust lukten de bezoekers de aansluiting. De 2de helft was nog maar gestart en het stond 2-2, dat was even schrikken maar lang duurde dat niet en klom KVVO langs Maxim terug op voorsprong 3-2. De veer was nu gebroken bij de bezoekers en stond er maar 1 ploeg meer op het veld. KVVO gaf de overwinning nog meer glans met nog 2 doelpunten langs Zino 5-2 en zo boekten de jongens nog een ruime overwinning.

Eindstand: 6-3 ( 4-3)

De eerste thuiswedstrijd voor onze beloften was meteen de steeds zeer geladen derby tegen de buren uit Adinkerke. Schitterende start voor onze Ratten want reeds na 1m30 staat het 1-0, bal voor doel, Niels wordt onderuit geschoffeld in de 16, maar de bal hobbelt toch het doel in. Protest bij Adinkerke dat het strafschop moet zijn, maar als scheids Vandenberghe dan als gevolg ook een rode kaart zou moeten trekken houdt het onterecht protest snel op. 8’ vrije trap van Tom aan de zijkant, Niels komt goed ingelopen aan de 2de paal en het staat 2-0. 15’diepe bal van Tom, Niels kan voorzetter en Peter trapt erg gemakkelijk de 3-0 op het bord, wat een start van KRC. 17’ slecht uitverdedigen achteraan, handspel van Jorkin, prachtig gegeven vrije trap van Barbier Anthony en het staat 3-1. KRC niet aangeslagen want in de 23”’ staat het al 4-1, vrije trap van Tom aan de linkerkant, terug Niels die mooi komt ingelopen en zijn 3de doelpunt scoort. 25’ aanval WSA op links, te veel ruimte weggegeven, voorzet wordt ongelukkig door de zopas verjaarde Sammy in eigen doel verwerkt, 4-2. 30’ diepe bal WSA op rechts in de hoek, doelman Arne komt goed uit maar houdt zich op het laatste moment in zodat hij te laat komt en de bezoeker uit een scherpe hoek de 4-3 op het bord zet, WSA terug volledig in de match. 32’ mooi gegeven corner van Tom, PJ kan vrijstaand op doel koppen maar net boven de lat buiten. 34’ mooie actie Sammy, bal gaat naar Niels die mooi voorzet, Dries scholaert komt goed ingelopen maar kruist zijn schot buitenkant paal. 44’ nog eens PJ met een trap met zijn ontdekte linkervoet, schot gaat juist over. Ruststand 4-3 na een spectaculaire eerste 30’.

2de helft verloopt heel wat minder spectaculair, KRC speelt goed georganiseerd en geeft geen moeite iom de wedstrijd rustig onder controle te houden. 60’ eerste gevaar, corner op rechts door Tom, Niels kan op doel trappen maar een naast de paal geplaatste bezoeker kan de bal nog wegtrappen. 68’ wordt Klaas alleen voor doel gebracht, maar hij besluit op de keeper. Er was geel voor Sammy Luchie en Decklerck Jorkin, beiden voor spelfouten. 72’ gevaarlijke actie van WSA komt gelukkig tegen de lat terecht en het is KRC dat uit de erop volgende aanval kan profiteren, Klaas brengt de bal bij Sam die uit een scherpe hoek de 5-3 scoort. 79’ kan Tom nog eens alleen op doel afgaan, maar hij besluit juist naast. 89’ nog een mooie actie van klaas op links, voorzet waar Sander maar binnen te lopen heeft en zo een mooie 6-3 eindstand op het bord zet. Mooie 6 op 6 van onze reserven, die meteen ook nog eens de ploeg van ’t stad zijn!!!!!!!!!!!!!!

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Deriemaeker Dieter, Luchie Sammy, Demuysere Tyas, Dawyndt Dries, Declerck Jorkin, Cleeren Niels(3), Ameloot Tom, De Buck Peter(1), Mortier Sam(1), Dekeyser Klaas, Cuvelier Sander(1), Calcoen Pieter-jan, Averein Julien, Schoolaert Dries.

KRC De Panne – KVV Aartrijke
Eindstand: 1-1 ( 1-0)

Na de zwakke prestatie in de openingswedstrijd op Westende, stond KRC voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen het zo goed als onbekende onbekende Aartrijke.

Een schitterende start van KRC, zonder vakantieganger Kevin Desaver, want na 2’ corner op links door Ferre, aan de 2de paal binnengekopt door Jelle Wils. 12’ terug vrije trap Jelle, Nicolas kopt binnen maar scheids Provoost fluit af voor buitenspel. Veel inzet, veel middenveldspel zonder doelgevaar, maar in de 25’ toch Ludo met een diepe bal voor Maxim die alleen op doel kan afgaan maar de bal net iets te ver voor zijn voet laat lopen. 26’ actie op links, Jelle brengt de bal voor maar Ferre trapt voorlangs. 30’ eerst echt gevaar van de bezoekers, actie op rechts, schot wordt afgeblokt, bal komt aan de 2de paal waar de bal gelukkig gemist wordt. Even later wordt de 1ste helft afgesloten, zonder dat beide keepers echt aan het werk gesteld werden.

2de helft hetzelfde spelbeeld, veel middenveldspel, weinig doelpogingen. 56’ verre bal naar voor, voorzet waarop Max aan de 2de paal kan koppen maar de bal gaat gekruist naast. 58’ eindelijk een mooie combinatie via Max, Frederiek en Rob die overtrapt. 70’ mooie voorzet van Fré van op rechts, Ruben kopt over. KRC komt enkele malen goed weg als scheids Provoost al dan niet terecht voor buitenspel de bezoekers affluit, maar in de 80’ toch een speler van Aartrijke centraal alleen door naar doel, Nicolas poogt nog te tackelen maar dit mislukt en de bal verdwijnt in doel, 1-1. 88’ nog een strakke vrije trap gegeven door Jelle, maar niemand aan de 2de paal om binnen te lopen. 90’anticlimax als Nicolas voor een fout op een doorgebroken bezoeker nog de rode kaart krijgt. Even later hetzelfde voor bezoeker Desauvage die uitgesloten wordt voor een fout op de doorgebroken Maxim.

Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 1-1 eindstand, pijnlijk puntenverlies in een wedstrijd die schitterend gestart werd en eigenlijk voortdurend onder controle bleef. Met een 2 op 6 is de seizoenstart niet echt geslaagd te noemen. En de volgende verplaatsing naar Steenbrugge is ook niet echt geschenk om het puntentotaal aan te dikken.

Er was geel voor Winnock Dries(fout) en rood voor Nicolas Platteeuw( trekfout op doorgebroken tegenstander)

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Winnock Dries, Platteeuw Nicolas, Deblock rob (78’Xander Lehouck), Verdonck Ferre, Simoen Maxim, Hoorne Ruben(70’Nils Desaever), Louage Arne, Wils Jelle(1), Coulier Frederick(75’Arne Debou)