Wedstrijdverslagen 08/09-02-2014

Door de zware regenval van de voorbije dagen was er dit WE een algemene afgelasting voor de jeugd en reserven, zowel op gewestelijk als op nationaal vlak.

 

1ste Elftal
KRC De Panne – KSV Loppem
Eindstand: 2-1 ( 1-1)

KRC stond terug voor een erg belangrijke thuiswedstrijd met het oog op het behoud in 3de provinciale want het moest aantreden tegen KSV Loppem, 3 puntjes boven KRC geklasseerd.

Ondanks de zware regenval van de voorbije dagen lag het veld er zwaar maar redelijk bespeelbaar uit en bleef de regen achterwege tijdens de wedstrijd.

Iedereen hoopte natuurlijk op de 2de thuisoverwinning van het seizoen, na de 2-1 winst in de vorige thuiswedstrijd tegen naaste achtervolger HO Oedelem.

KRC zowat op zijn sterkst, enkel zonder geelgeschorste Nicolas Platteeuw. Kevin Desaver was in laatste instantie toch beschikbaar, waardoor Frederiek Coulier uit de selectie viel.

Erg, erg rustig begin van de wedstrijd met veel slordig middenveldspel en geen doelgevaar en het is pas in de 14’ dat er voor het eerst een doelman in actie moet komen wanneer Ferre uithaalt uit de 2de lijn en de Loppemse keeper de bal moet weg boksen. 17’ snelle counter Loppem, Arne Louage kan gelukkig nog net de bal in corner wegtackelen. Corner wordt achteruit gegeven en er volgt een schot dat juist over de lat buitengaat. 23’ terug de bezoekers met een snelle actie op rechts, bal achteruit en er wordt in 1 tijd overgeknald. 26’ Ferre verlegt op links naar Kevin die op doel kan afgaan, maar de Loppemse keeper brengt redding met de voet. 28’ Arne Louage brengt de bal tot bij Maxim die uithaalt uit de draai en de bal via de keeper tegen de kruising trapt. 32’vrije trap voor de bezoekers, bal komt achteraan terecht waar een bezoeker in 1 tijd erg mooi binnen knalt, 0-1 een koude douche voor KRC. Kort daarop terug pech voor KRC als Arne Louage, pas terug uit kwetsuur, terug uitvalt met een contractuur in de dij. Toch een goede vervanging blijkbaar want juist op het moment van een vrije trap op rechts door Jelle Wils, de bezoekende keeper lost de bal en mistast zich volledig en het is een wakkere Ferre Verdonck die het geschenk dankbaar aanneemt en de gelijkmaker binnentrapt, 1-1 meteen ook de ruststand.

2de helft terug hetzelfde spelbeeld, veel goede wil maar weinig goed voetbal. 54’ een pas van Kevin Desaver naar Arne Debou, een mooi schot maar de bal gaat over. 56’ een goede strakke voorzet van de ingevallen Niels Desaever, bal kan nog juist in corner gegleden worden voor een inkomende Arne Debou. 61’ Loppem met een mooie actie op links, harde voorzet maar keeper Kevin zit er goed tussen. 75’ vrije trap op links door Ferre, bal komt bij Maxim die alleen op doel kan trappen maar tegen de buitenkant paal. 80’ een mooie voorzet van op rechts door Kevin, Maxim net niet bij de bal die weggebokst wordt door de keeper. 85’ wordt een licht gekwetste Xander Lehouck vervangen door Dries Dawyndt en kort na de vervanging is het terug raak. Vrije trap op links door Rob en het is Maxim die inkomt aan de 2de paal en de 2-1 eindstand op het bord trapt. Dolle vreugde bij KRC en natuurlijk grote verslagenheid bij de bezoekers uit Loppem.

KRC doet met deze overwinning natuurlijk een schitterende zaak met het oog op het behoud en maakt een sprong naar plaats 13 naar plaats 10 in het klassement. Belangrijker is dat er nu 9 punten voorsprong zijn op voorlaatste VV Aartrijke gezien het de laatste 2 ploegen zijn die zakken naar 4de provinciale. Helemaal binnen is het behoud zeker nog niet, de spelers kunnen zeker nog niet op hun lauweren gaan rusten!!!!! Zaterdagavond wacht de derby op het

kunstgrasveld van één van de topploegen uit de reeks KSV Nieuwpoort. Het wordt daar terug hard knokken om puntenwinst te behalen, maar gelukkig kunnen onze Ratjes daar eens zonder druk om punten te moeten halen voetballen.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Lecat Ludovic, Demuysere Tyas, Lehouck Xander(86’Dries Dawyndt), Louage Arne(37’Debou Arne), Cleeren Niels(55’Desaever Nils), Verdonck Ferre(1), Simoen Maxim(1), Deblock Rob, Desaver Kevin, Wils Jelle.

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Lecat Ludovic (tackle) en Desaver Kevin ( tackle), voor beiden hun 3de gele kaart waardoor ze de volgende wedstrijd tegen KSV Nieuwpoort missen.

 

Volgende wedstrijden:

Zaterdag 15 februari

9uur15: VC Ichtegem – GU17 KVVO
10uur30: KVK Westhoek – NU12 KVVC
13uur45: GU13 KRC-KSV Koekelare
15uur: NU17 KVVC – KVK Westhoek
19uur: KSV Nieuwpoort – 1ste elftal KRC

Zondag 16 februari

9uur15: SC Lombardsijde A – reserven KRC