Geen verslag ontvangen

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – WS Adinkerke
Eindstand: 3-2 (3-1)

Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren, namen elk een helft voor hun rekening.

De eerste helft was KVVO de betere ploeg en kwam op voorsprong met een prachtig doelpunt langs Maxim 1-0. Lang kon men niet genieten van de voorsprong want 3 min later stonden de bordjes opnieuw in evenwicht 1-1. In de 30min kon KVVO verder uitlopen langs Michiel 2-1 en met de rust in zicht maakte Jelle er 3-1 van op strafschop.

De 2 de helft dacht KVVO dat de wedstrijd gespeeld was maar niets was minder waar. Adinkerke kwam als beste uit de kleedkamer en drukte Kvvo terug op hun eigen helft. Op 10 min van het einde scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer 3-2 en van dan af was het pompen of verzuipen voor KVVO. De zege kwam nog in gevaar, maar keeper Vincenzo was telkens bij de pinken. Een moeizame zege voor KVVO.

JV Lo-Reninge - KRC De Panne
Eindstand: 2-2 ( 1-2)

Na het 1ste puntenverlies in de vorige competitiewedstrijd tegen Merkem, was het afwachten hoe onze reserven zouden reageren in hun volgende wedstrijd, een verplaatsing naar de akker van het stugge Lo-Reninge. Door vele afwezigen door reizen, blessures, doorschuivingen naar het 1ste elftal en schorsingen was het harken om aan een volwaardig elftal te geraken. Hierdoor kwam reservedoelman Gert Dawyndt voor het eerst als veldspeler in de selectie en werden ook Brolin Gruwé en Zubi geselecteerd voor hun eerste speelminuten. Een trainingsloze Kevin Deman werd ook nog eens geselecteerd voor deze toch belangrijke wedstrijd. Een slecht liggend terrein, droog en erg hobbelig was ook niet erg bevorderlijk voor goed combinatievoetbal.

Een enthousiaste thuisploeg dat steeds het kick- en rushsysteem hanteert start redelijk fel en in de 5’ moet doelman Arne reeds tussenkomen als een, speler alleen voor hem opduikt na een botsende bal. 8’ mooi afstandsschot van Pieter Geerts, keeper redt in corner. 16’ lange bal van Styn naar Fré die een duwtje krijgt in de 16, scheidsrechter platteeuw twijfelt niet en fluit strafschop, feilloos omgezet door Tom Ameloot. 23’ corner Tom Ameloot, afvallende bal komt bij Pieter die juist naast trapt. 24’ kapi Dries met een lange bal vooruit naar Styn die de 0-2 binnentrapt. 30’ een snelle actie op rechts van de thuisploeg, Arne kan in 1ste instantie redding brengen maar de afvallende bal kan veel te gemakkelijk binnengetrapt worden, 1-2, terug een wedstrijd. 38’ vrije trap thuisploeg, misverstanden achteraan bij KRC en Sammy kan de bal nog net wegtrappen.41’ terug een van de lange ballen vooruit van de thuisploeg,Sammy gaat onder de bal door, thuisspits alleen op doel af maar hij lobt gelukkig over doel. Ruststand 1-2 na een redelijke 1ste helft in moeilijke omstandigheden.

Erg slechte start van de 2de helft want na 30 sec staat het reeds 2-2, aftrap, lange bal, slechte plaatsing achteraan en gemakkelijk de gelijkmaker gescoord. 50’ doorsteek van Tom naar Fatai die echter op de keeper trapt. 58’ mooie bal tot bij Klaas die alleen voor doel gezet wordt maar jammer genoeg boven het doelkader trapt. 65’ nog een mooie individuele actie van Fatai op links, maar de afwerking blijft terug achterwege. Een geestdriftige thuisploeg die voor elke bal knokt, geen meter ruimte weggeeft blijft het KRC moeilijk maken om tot goed voetbal te komen zodat de wedstrijd uiteindelijk afgefloten wordt op een 2-2 gelijkspel. Voor de 2de maal op rij dus puntenverlies voor onze reserven tegen een mindere tegenstander waardoor dichtste achtervolger SV Nieuwpoort B, vlot 7-0 gewonnen tegen Oostduinkerke tot op 2 punten genaderd is, welleswaar met 2 wedstrijden meer gespeeld.

Onze Ratjes hebben alles nog in eigen handen, maar moeten zich dringend terug herpakken, te beginnen volgende zondag met geen gemakkelijke thuiswedstrijd tegen het 4de geklasseerde Davo Westende.

Speelden voor KRC: Arne Vanacker, Dieter Deriemaeker, Sammy Luchie, Kevin Deman, Pieter Geerts, Klaas Dekeyser, Dries Dawyndt, Styn Geryl(1), Tom Ameloot(1), Jetro ‘Fatai’, Frederiek Coulier, Gert Dawyndt, Brolin Gruwé, Zubi.

Union Zandvoorde - KRC De Panne
Eindstand: 1-1 ( 0-0)

Na de belabberde prestatie in de vorige thuiswedstrijd tegen Wenduine, was het bij KRC bang afwachten hoe erg zou gereageerd worden in de volgende wedstrijd op het veld van Union Zandvoorde. Terug een belangrijke wedstrijd in de strijd voor het behoud, zeker niet verliezen was de opdracht om de 6 punten voorsprong te bewaren op de degradatieplaatsen.

Een gehandicapt KRC aan de aftrap door de schorsingen van Tyas Demuysere en Niels Cleeren en de blessure van Ferre Verdonck. Daardoor enkele verschuivingen waardoor Dries Schoolaert, goed bezig bij de reserven, voor het eerst in de selectie zat en meteen ook aan de aftrap mocht komen op de rechtsachterplaats.

Zomerse voetbalomstandigheden, maar een slecht liggend, erg hobbelig Zandvoords veld. 1ste gevaar van de thuisploeg in de 5’, voorzet van op links, kopstoot aan de 2de paal en Kevin Dehaerne tikt met een mooie parade de bal over doel. 10’ bal centraal gegeven, totaal misverstand achteraan bij KRC maar gelukkig kan, Dries Schoolaert nog in extremis wegtrappen. 13’ terug Zandvoorde, mooie voorzet en terug doelman Kevin met een mooie redding in corner. Daarna veel slordig voetbal, veel slechte passen, verkeerde keuzes tot in de 41’ rob Deblock op links de hoek ingaat en geramd wordt door de ver uitgekomen Zandvoordse keeper Brouns Jens die meer dan terecht rood krijgt. Rust wordt bereikt op een 0-0 met een 1ste helft waarin KRC eigenlijk geen enkele kans gekregen heeft en eigenlijk keeper Kevin mag dankbaar zijn met zijn 2 mooie reddingen. Tijdens de rust wordt de aangeslagen Xander Lehouck ( ooglens kwijt, oog en neus gehavend) vervangen door Nils Desaever. 57’ eindelijk eens een mooie KRC-aanval, bal gaat op links naar Kevin die de bal breed legt voor Maxime die binnentrapt maar tot groot ongeloof van iedereen wordt de goal afgekeurd door scheidsrechter De Jaeger Thibault, alhoewel Maxim zich steeds achter de bal bevond. Protest bij KRC wat uiteindelijk keeper Kevin zijn 3de geel oplevert. 64’ Zandvoorde met een actie op rechts, voorzet kan zonder enige druk getrapt worden en vrij gemakkelijk voor doel binnengekopt worden, 1-0 met 10 tegen 11!!! Dadelijk erop een vrije trap van halfweg het terrein van Nicolas, bal komt uiteindelijk bij Maxim terecht die niet twijfelt en de gelijkmaker binnentrapt. Eventjes later doet Kevin Desaver die al geel had voor een fout weer iets ongelooflijks stoms, hij blijft protesteren wat hem meer dan normaal zijn 2de gele kaart

oplevert en KRC mag ook verder met 10 man, hier laat Kevin zijn ploeg echt in de steek. 69’ Dries Schoolaert naar Maxim die opzij de mee opgerukte Jelle bedient, maar Jelle wordt omvergeduwd voor de 16 en weg kans. Dadelijk erop een 2de gele kaart, ook voor dom protest voor thuisspeler Crombez en het is opeens 9 tegen 10. 75’ snelle counter Zandvoorde op rechts, gelukkig komt keeper Kevin terug goed tussen. 78’ mooi gegeven vrije trap Jelle, bal draait juist naast de paal buiten. 88’ nog een harde vrije trap van de thuisploeg, terug staat Kevin op de juiste plaats. 90’ nog een vrije trap door rob, kort tikje naar Nicolas wiens harde trap juist naast doel gaat. Even later wordt deze flauwe wedstrijd afgefloten op een billijke 1-1 eindstand, maar was keeper Kevin eigenlijk de beste man bij KRC dat er zelfs in overtal niet in slaagde om Zandvoorde onder druk te zetten.

Toch een gouden puntje zodat de voorsprong op de degradatieplaats nu 7 punten bedraagt met nog 5 wedstrijden te spelen. Zaterdagavond kan KRC zich eindelijk zelf in veiligheid spelen maar dan moet eindelijk nog eens een wedstrijd gewonnen worden tegen één van de rechtstreekse concurrenten Beernem

Speelden voor KRC: Kevin Dehaerne, Dries Schoolaert, Jelle Wils, Ludovic Lecat, Xander Lehouck ( 46’ Nils Desaever), Sam Mortier ( 87’ Styn Geryl), Nicolas Platteeuw, Arne Louage, Kevin Desaever, Maxime Simoen(1), Rob Deblock