KWS Adinkerke - KRC C

Nationale Miniemen U12 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
FC Varsenare KVV Coxyde
Eindstand: 2-0 (0-0)

Met veel overgave begon onze NU12 de wedstrijd. Varsenare had veel moeite met de scherpte van onze jongens. Beide ploegen kregen maar weinig kansen in het begin van de 1ste helft, maar gaandeweg begonnen we meer ruimte te krijgen om te counteren. Onze NU12 kreeg enkele goeie mogelijkheden om op voorsprong te komen in de 1ste helft. De 2de helft begon ook goed, maar beide ploegen waren niet echt gevaarlijk. Onze NU12 kwam op achterstand na een slecht ontzette corner, maar bleef strijdvaardig. We begonnen risico's te nemen en bijna stond het 1-1, maar 5 minuten voor affluiten kregen we 2-0 te verwerken. Een goeie wedstrijd die we niet verdienden te verliezen.

Gewestelijke Miniemen U13 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KRC De Panne - WS Adinkerke
Eindstand: 1-3 (1-1)

Derby vant jaar! Een moeilijke wedstrijd staat onze ploeg te wachten deze week, onze dichtste buur ging vorige week winnen op het veld van Bredene, een van onze sterkste tegenstanders dit seizoen, waar wij helemaal weggespeeld werden. Ook kon onze ploeg deze week niet normaal trainen, door de afwezigheid van de trainer. Toch wou ik er zijn en mijn ploegje ondersteunen, en hun laten voelen dat ik aanwezig was, weliswaar niet op de bank maar wel zoals een gewone supporter. We zagen een goed gelijk opgaande eerste helft met een logisch gelijk spel als resultaat tijdens de rust. Ruststand 1-1 Even binnenwippen in de kleedkamer en onze jongens bleken strijdvaardig en hadden geloof in de goede afloop.

Dit werd echter al snel duidelijk, dat dit een wel hele zware klus ging worden, als we zagen hoe de nr. 11 van Adinkerke zomaar eventjes heel onze verdediging op een hoopje speelde en knap afwerkte. Ook diezelfde speler zorgde ervoor dat we nog een derde doelpunt om de oren kregen, zo bleven we achter de feiten aanlopen en verliezen we weer een wedstrijd waar meer in zat. Eindstand 1-3 Nog een welgemeende dank aan de afgevaardigde om mijn taak als trainer gedurende die twee weken over te nemen. Volgende week, laatste thuismatch voor de winterstop hopelijk kunnen we de eerste ronde afsluiten met een overwinning...

Nationale scholieren U17 Samenwerking Coxyde- De Panne -Oostduinkerke
KVV Coxyde – FC Varsenare
Eindstand: 6-0 ( 1-0)

Eerste helft: Onze laatste wedstrijd van de poule G moesten we thuis Varsenare partij geven. In Varsenare speelden we onze beste partij van de heenronde, dit deed het beste verhopen. Een moeilijk begin met zoeken en tasten naar de ruimtes en de mogelijkheden, bracht ons tot rommelig spel met overwicht van de thuisploeg. Gaande weg verhoogde het tempo en Varsenare stuwde zijn spelers voorruit en kregen we meer ruimte. Juist daar lag voor ons de oplossing en we scoorden pas in de 32° minuut ons eerste doelpunt. Geduldige opbouw werd beloond en we gingen rusten. RUSTSTAND: 1 – 0 Tweede helft: Na het holistisch principe te hebben uitgelegd begonnen we aan de tweede helft. We domineerden van de eerste tot de laatste minuut en speelden een goede tweede helft. We scoorden nog vijf maal, misten nog een strafschop en wonnen met ruime cijfers. De ganse crew beleefde een mooie tweede helft. Conclusie: Mooie afsluiter van de heenronde met 9 overwinningen – 4 gelijke spelen – 1 verliespartij. Doelpunten 33/13. De basis is gelegd voor de moeilijke tweede ronde waar de trainersstaf nog een tandje hoger zal schakelen om ons woordje mee te spreken. In de play-offs willen we zeker de top vier halen, en daarvoor mag de krappe kern niet te veel uitgedund worden. Volgende afspraken worden gestuurd en voor iedereen een prachtig rapport gewenst en in een later stadium een prettig eindejaar gewenst en de eindevaluatie zal nog volgen.

Gewestelijke scholieren U17 Samenwerking Coxyde - De Panne-Oostduinkerke
KVV Oostduinkerke – KSV Diksmuide
Eindstand: 3-0 (3-0)

Kvvo begon sterk aan de wedstrijd en drukte Diksmuide terug op hun eigen helft. Het eerste doelgevaar kwam langs Michael maar hij besloot voorlangs. In de 10 min werd het 1-0 langs Maxim B op aangeven van Kyan. Diksmuide beperkte zich tot verdedigen en maakte aanvallend niets klaar, ook door toedoen van de sterke verdediging van Kvvo. In min 20 kwam Kvvo op 2-0 langs Maxim P vrijgespeeld door Kyan die bezig was aan een sterke wedstrijd. Op 5 min van de rust was de wedstrijd gespeeld als Kyan er 3-0 van maakte uit een scherpe hoek. De 2de helft had niet veel meer om het lijf, Diksmuide dacht nog meer aan verdedigen en voor Kvvo moest het niet meer. Er waren wel nog kansen langs Michiel en Maxim maar de bezoekende keeper was bij de zaak.

Eindstand: 1-0 ( 1-0)

Onze KRC-reserven, met een prachtige 33 op 33 aan de leiding, stonden voor een thuiswedstrijd tegen het onderaan geklasseerde Jonkershove, op papier dus een makkie. Trainer Alain had vooraf verwittigd voor een moeilijke wedstrijd tegen een stugge tegenstander en zo draaide het ook uit. Onze ratjes, zeker niet op hun sterkst mede door het doorschuiven van Niels Cleeren en Arne Debou naar het 1ste elftal, in spelersnood door vele kwetsuren en geschorsten. Dieter, nog in Sint-Barbarastemming en toestand kwam te laat op de afspraak. Zo maakte Jetro, onze Fatai zijn debuut voor een competitiewedstrijd en moest triatleet Sander ook zijn training opofferen om toch aan een redelijke ploeg te geraken.

Absoluut geen scherpe opwarming zodat KRC vanaf het begin van de wedstrijd slecht in de match zat. 7’ een moeilijke terugspeelbal naar keeper Arne die de bal niet goed weg krijgt, gelukkig kan Sander het schot nog afblokken. 9’ actie van Sam, veel ruimte in het centrum, schot gepakt door de keeper en in de rebound trapt Peter naast. 11’ actie Sander-Tom, Julien wordt diep gestuurd maar de keeper is eerst bij de bal. 13’ voorzet van Tom, keeper miskijkt zich volledig en lost de bal zodat Peter gemakkelijk de 1-0 kan binnentrappen. Daarna terug veel slordig voetbal tot in de 25’ een scherpe counter van de bezoekers, Sammy kopt te kort terug op de keeper, bal onderschept maar gelukkig gaat het schot naast. 30’ terug Jonkershove met een mooie aanval op rechts, voorzet en een schot dat terug nipt naast gaat. 37’ actie PJ, voorzet door de mee opgerukte Sammy maar Sam besluit naast. Ruststand 1-0 na een erg slechte 1ste helft waarin de bezoekers eigenlijk verdienden op voorsprong te staan.

2de helft loopt het toch beter bij KRC, zonder echter het goede voetbal te brengen dat we gewoon zijn van onze reserven. KRC blijft redelijk rustig de wedstrijd controleren en de bezoekers krijgen eigenlijk geen kansen meer. 49’ actie van Sam door het centrum, bal tot bij Tom die naast besluit. 51’ terug Sam op links met een mooie actie, voorzet naar de 2de paal waar de inlopende PJ een wereldmisser doet en naast het lege doel besluit, hier moest het altijd 2-0 staan. 62’ een beter moment van PJ, bal mooi aangenomen, mooie trap op doel maar op de kruising. 64’ een corner van de bezoekers, gepakt door een attent keepende OKAY-Arne. 78’ duidelijk handspel in de 16 bij de bezoekers, maar de scheids laat doorspelen. 79’ Peter met een diepe bal naar Fatai die zijn afwerking mist. 80’ corner, bal bij PJ die op doel kan koppen maar redding van de bezoekende keeper. Wedstrijd loopt rustig naar zijn einde en wordt afgefloten op een 1-0 eindstand. 36 op 36, een prachtig resultaat na een slechte wedstrijd. 2de geklasseerde Nieuwpoort A verloor thuis met 3-4 tegen Adinkerke zodat hun achterstand al 9 punten beloopt. Nieuwpoort B is nu de eerste achtervolger op 7 punten, maar met 1 wedstrijd meer gespeeld. Gezien er 1 speeldag algemeen afgelast werd en Nieuwpoort B toen bye was, zal Nieuwpoort B steeds 1 wedstrijd meer gespeeld hebben dan onze Ratjes.

Volgende week de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, thuis tegen het ervaren Lombardsijde B, ondertussen opgeklommen naar de 4de plaats en dat zeker revanche zal willen nemen voor de zware 0-10 thuisnederlaag op de openingsspeeldag. Hopelijk kunnen onze jongens zich nog eens opladen voor een sterke wedstrijd om met een 39 op 39 een

fantastische 1ste competitiehelft af te sluiten, waarna een spaghetti wacht voor de ganse ploeg.

Speelden voor KRC: Vanacker Arne, Averein Julien, Luchie Sammy, Dawyndt Dries, Deriemaeker Dieter, Declerck Jorkin, Werquin Guillaume, Mortier Sam, De Buck Peter(1), Calcoen Pieter-Jan, Ameloot Tom, Cuvelier Sander, Bobo Mipuka Jetro,

Z. Zeebrugge - KRC De Panne
Eindstand: 0-4 ( 0-2)

Erg belangrijke wedstrijd op het programma voor onze Ratjes met de verplaatsing naar rode lantaarn Zeebrugge, dat met 5 punten achterstand op KRC eigenlijk niet mocht verliezen. KRC verzwakt door het ontbreken van de gekwetsten Xander Lehouck en Maxim Simoen, de geschorsten Rob Deblock en Ludovic Lecat, waardoor Niels Cleeren voor het eerst aan de aftrap kwam en de bank gevuld werd met de beloften Sam Mortier, Arne Debou en Dries Dawyndt.

Windvoordeel in de 1ste helft voor KRC, maar een nerveus begin van de wedstrijd met in de 6’ een actie van Zeebrugge op rechts, schot op Kevin die in 2 keer pakt. Dadelijk een snelle tegenaanval, Fré alleen voor de keeper gestuurd maar Fré houdt zich te vroeg in en de keeper zit eerst op de bal. 16’ fout op Niels, goed gegeven vrije trap in het pak, bal tegen de eigen doelpaal getrapt door een thuisspeler, bal komt bij Dries Winnock terecht die echter ver naast trapt.22’ voorzet van op links, Niels Cleeren kan net niet bij de bal en een thuisspeler trapt paniekerig over doel in corner. 25’ vrije trap van op rechts door Jelle, bal mooi gedraaid naar de 1ste paal en de keeper moet in corner duwen.32’ vrije trap Rob, bal maakt rare capriolen door de wind en wordt in corner weggekopt. 35’ mooie voorzet Dries Winnock en het is Niels Cleeren die goed komt ingelopen en gekruist de 0-1 op het bord kopt. 40’ komt een afgeweerde bal bij Ferre terecht die niet aarzelt en hard de 0-2 binnentrapt. 41’ terug een voorzet naar Niels die nu net naast kopt. Ruststand 0-2, schitterend resultaat halfweg, vasthouden is nu de boodschap.

Zeebrugge, nu met windvoordeel poogt druk te zetten in de 2de helft maar slaagt er eigenlijk nooit in om voor gevaar te zorgen tegen onze Ratjes die goed in de organisatie blijven spelen. Veel middenveldspel, weinig echte kansen tot in de 70’ toch de thuisploeg te gemakkelijk op rechts ruimte krijgt, Kevin is gelukkig attent en weert de bal af in corner. 72’ individuele actie op links van de ingevallen Arne Debou die zijn schot ziet afwijken op het been van een thuisspeler en het staat 0-3, wedstrijd beslist. 83’ aan actie op links, bal komt voor en Niels Cleeren zit er goed tussen om er 0-4 van te maken. 85’ de ingevallen Sam met een pas naar Niels die de bal net niet over de keeper heen krijgt om zijn 3de doelpunt te scoren. Even later wordt de wedstrijd afgefloten op een 0-4 eindstand, drie deugddoende punten mee naar De Panne na terug een goede wedstrijd van KRC met een sterke verdediging die alles goed onder controle hield, een goed georganiseerd middenveld en een goede prestatie van spits Niels. Belangrijke 3 punten in de degradatiestrijd, maar nu moet eindelijk eens thuis bevestigd worden met een 1ste overwinning, hopelijk in de kustderby tegen Davo Westende dat echter ook zeer goed bezig is en zich zeker niet zo maar gewonnen zal geven.

Speelden voor KRC: Dehaerne Kevin, Deblock Rob, Demuysere Tyas, Winnock Dries, Louage Arne(80’Sam Mortier), Coulier Frederick, Platteeuw Nicolas, Cleeren Niels(2) (90’Dries Dawyndt),Verdonck Ferre(1), Desaever Nils(61’Arne Debou), Wils Jelle.

Reservedoelman Arne Vanacker bleef op de bank.

Er was geel voor Arne Louage ( spelfout) en een erg domme gele kaart voor protest voor Platteeuw Nicolas, die hierdoor de volgende wedstrijd geschorst is.